Bostonian Seafood & Grill

186
34
18
餐厅: Bostonian Seafood & Grill
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
星期一: HKD1 = 1里数,星期二至日: HKD2 = 1里数 (埋单前记住讲声「我要赚里数」!) 优惠受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员惠顾满认可消费额(最低300港元,最高10,000港元)可赚取「亚洲万里通」里数。
  • 会员在星期二至日 (星期一除外),每消费HKD2可赚1里数。
  • 会员所赚取之「亚洲万里通」里数将根据账单总金额计算,包括服务费及税项,但不包括小费。
  • 于节日期间惠顾伙伴餐厅之推广餐膳,或未能赚取「亚洲万里通」里数。请于惠顾前先向有关餐厅查询。
  • 额外「亚洲万里通」里数将于餐膳后7个工作天内存入会员账户。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
等级1
1
0
In hindsight, all the red flags were there from the beginning and we should have left immediately.  Instead, we paid $1300 for less than $130 worth of service. Utter disappointment. This was a special occasion to celebrate recent personal milestones. We had picked this place because of its positive reviews across sites and its promising menu. We had booked for 2pm on a Saturday. When we arrived, the place was bustling from its brunch service.Before eating- A baby cockroach was crawling on the wa
更多
In hindsight, all the red flags were there from the beginning and we should have left immediately.  Instead, we paid $1300 for less than $130 worth of service. Utter disappointment. 

This was a special occasion to celebrate recent personal milestones. We had picked this place because of its positive reviews across sites and its promising menu. 

We had booked for 2pm on a Saturday. When we arrived, the place was bustling from its brunch service.

Before eating
- A baby cockroach was crawling on the wall close to the seafood buffet.
- The manager said he would return with the a la carte menu, but never did.
- Another waitress told us they were not serving a la carte, then backtracked and said some mains were not available. Most notably, no Boston lobster which I had been really looking forward to. 
- A young waiter had no idea they were not serving certain food. 

During the meal
- Soup arrived before bread. Lobster bisque ($168) had lumps of cream that refused to dissolve. Mushroom soup ($138) was advertised to contain truffle but we could not taste any.
Bread
3 浏览
0 赞好
0 留言
Bricks of bread arrived completely cold on the outside. They were colder inside. And so hard that it hurt to chew.
Maryland crab cake
$228
2 浏览
0 赞好
0 留言
Crab cake ($228) was sent to the wrong table. Taste was fine, though I had expected the traditional, smaller 2 patties.
US ribeye and fries
$648
3 浏览
0 赞好
0 留言
French fries ($88) were pathetic and not unlike those served in fast food chains.
US ribeye
$648
4 浏览
0 赞好
0 留言
US rib eye ($648) was cooked to medium-rare, when we had ordered medium. We had been given the wrong knives and had a terrible time trying to cut the steak. 

Why didn't we kick up a fuss? 
The staff was completely overwhelmed and wholly understaffed. Another table of 4 had one of their mains arrive 30 min late and refused it. It's obvious the manager and host were having a difficult time keeping up with the lunch crowd and responding to nonstop requests.

Finally, we asked for the bill twice.  We had 10% off - yay, no service charge!

Eat here at your own cost. 

19 浏览
0 赞好
0 留言

题外话/补充资料: They also serve Main St Deli, which is cheaper.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-01-30
用餐途径
堂食
人均消费
$700 (午餐)
推介美食
  • Lobster bisque
等级2
20
0
2021-01-07 1246 浏览
继续系朗廷既零房价staycation,食完唐阁check out完净番个千五蚊credit,而我地就系bostonian食埋最後呢一餐。门口行落去地库,首先会见到main st deli,再落一层先系bostonian。米芝莲官网入面系有扒房呢种菜式,而呢个类别入面系只得两间餐厅,bostonian系其中一间,虽然只系推荐餐厅,而文华扒房个类别系属於欧陆菜并唔系扒房。sunday brunch个餐牌几特别,除左一份主菜同任食前菜甜品之外,佢仲会定时有指定食物送上每张台,有海鲜塔,炸物拼盘,扇贝,海鲜饭,同埋个熟成牛扒。sunday brunch另一个卖点就系可以四小时任饮香槟,不过我自己就对酒无咩兴趣,所以最平果set就岩晒。餐台。餐厅环境大概就系咁,如果坐梳化位应该会舒服好多。呢度有海量讲英文既侍应,比caprice仲要多。一坐低就会送上呢个seafood tower,咁都讲左女朋友唔食贝壳类,即系我一个人生吞晒呢个tower,质素系ok既,不过睇番好多食评呢,以往呢个tower系有龙虾既,武汉肺炎之後唔单止缩左水,仲加埋价。跟住就讲下自助区,cold cut种类都几丰富,仲有几款
更多
继续系朗廷既零房价staycation,
食完唐阁check out完净番个千五蚊credit,
而我地就系bostonian食埋最後呢一餐。


门口行落去地库,
首先会见到main st deli,
再落一层先系bostonian。

7 浏览
0 赞好
0 留言




米芝莲官网入面系有扒房呢种菜式,
而呢个类别入面系只得两间餐厅,
bostonian系其中一间,
虽然只系推荐餐厅,
而文华扒房个类别系属於欧陆菜并唔系扒房。


sunday brunch个餐牌几特别,
85 浏览
0 赞好
0 留言


除左一份主菜同任食前菜甜品之外,
佢仲会定时有指定食物送上每张台,
有海鲜塔,
炸物拼盘,
扇贝,
海鲜饭,
同埋个熟成牛扒。


sunday brunch另一个卖点就系可以四小时任饮香槟,
不过我自己就对酒无咩兴趣,
所以最平果set就岩晒。


餐台。
15 浏览
0 赞好
0 留言




餐厅环境大概就系咁,
22 浏览
0 赞好
0 留言


如果坐梳化位应该会舒服好多。


呢度有海量讲英文既侍应
比caprice仲要多。


一坐低就会送上呢个seafood tower,

The Seafood Tower
13 浏览
0 赞好
0 留言


咁都讲左女朋友唔食贝壳类,
即系我一个人生吞晒呢个tower,
质素系ok既,
不过睇番好多食评呢,
以往呢个tower系有龙虾既,
武汉肺炎之後唔单止缩左水,
仲加埋价。


跟住就讲下自助区,
Salmon Bar
19 浏览
0 赞好
0 留言


cold cut种类都几丰富,
仲有几款芝士比你玩。
Salmon Bar
15 浏览
0 赞好
0 留言




亦都有专人负责配沙律,

Cheese And Salad Stations
14 浏览
0 赞好
0 留言


Cheese And Salad Stations
7 浏览
0 赞好
0 留言


话说虽然望落去几整齐,
但我地就正正坐系自助区前面,
望住佢呢四个钟入面其实都无refill既,
就咁一直放系度,
其实都算系几唔卫生。


之後就会开始定时派发几款熟食,
炸物,
Venetian Style "Fritto Misto"
11 浏览
0 赞好
0 留言


扇贝,
Baked Scallop In Shell
13 浏览
0 赞好
0 留言


西班牙海鲜饭,
Seafood Paella
15 浏览
0 赞好
0 留言


都系一般般。


然之後系甜品区,
Dessert Paradise
15 浏览
0 赞好
0 留言


卖相都几丰富,
Desert Paradise
10 浏览
0 赞好
0 留言


色彩缤纷,
呢个距离太远睇唔到有无refill过。


仲有个酒水区,
Drink Bar
3 浏览
0 赞好
0 留言


而我地净系可以饮果汁。


食到咁上下终於上熟成牛,
Dry-Aged Beef Craving
9 浏览
0 赞好
0 留言


但其实个口感真系好自助餐feel。


到最期待既主菜,
我拣左和牛面颊,

Wagyu Beff Cheek
4 浏览
0 赞好
0 留言


估唔到系咁样散晒上,
虽然有几款酱,
17 浏览
0 赞好
0 留言


但本身就已经重味到HIHI。


另一份鲈鱼,
Mediterranean Sea Bass Fillet
3 浏览
0 赞好
0 留言

呢份就淡到无味。


唔知系因为已经食埋甜品先上,
定或者系太饱啦,
两样都有HIHI中伏感觉。


虽然话可以食四个钟,
但其实食左两个几钟都已经饱到上心口,
三点几就埋单,
22 浏览
0 赞好
0 留言


每位688未加一,
仲贵过caprcie,
自助餐黎比价钱亦都直迫the food gallery个自助晚餐,
都真系好难称得上抵食。


侍应都系送下餐收下碟,
餐牌同上菜都无介绍,
无乜服务可言。


可能期待过高有d失望,
或者用自助餐既心态会开心d,
咁虽然个用餐体验就一般般,
但都仲会想试下其他既,
好似marcopolo既cucina,
美丽华既whisk,
帝苑既sabatini,
呢d都系得奖餐厅,
唔知质素会唔会比较好呢。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-15
用餐途径
堂食
人均消费
$756.8 (午餐)
用餐优惠
现金券
推介美食
Dessert Paradise
Desert Paradise
等级4
154
0
2020-12-21 935 浏览
生日饭去咗朗廷酒店内嘅Bostonian Seafood & Grill知道佢哋嘅生蚝好出色而我又咁岩想食所以就拣咗哩度装修系典型酒店西餐厅咁灯光比较暗而有情调我哋被安排坐C形梳化位座位舒适宽躺.由於疫症关系由晚餐改为午餐我哋叫左生蚝及set lunch🍴🔸Market Oysters由厨师发板,每款两只,食入口非常非常之鲜甜!处理的好乾净又不失鲜味,当中我锺意纽西兰嘅蚝,好creamy!蚝好值得食!🔸Spanish Octopus Carpaccio 经典嘅西班牙小食,大大只嘅八爪鱼切成薄片,口感弹牙唔韧,用了smoked paprika、black olives powder 作调味,烟薰味非常突出。🔸Red tuna tartare 吞拿鱼被腌渍过,食落咸咸酸酸几开胃,肉质新鲜、鱼味浓而不腥,配合火箭菜、红菜头、橙嚟食,清新好味。🔸Marinated Port loin 猪柳好厚身,烧成格仔纹,肉味香浓,质地较为乾身实净,配焗过嘅蒜头食,味道不错。🔸Chargrilled NZ beef tenderloin 五成熟嘅纽西兰牛柳烧得好靓,切开肉质鲜嫩,油脂较少但口感弹牙。🔸Lem
更多
19 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言

生日饭去咗朗廷酒店内嘅Bostonian Seafood & Grill
知道佢哋嘅生蚝好出色而我又咁岩想食
所以就拣咗哩度
装修系典型酒店西餐厅咁
灯光比较暗而有情调
我哋被安排坐C形梳化位
座位舒适宽躺
.
由於疫症关系由晚餐改为午餐
我哋叫左生蚝及set lunch🍴
10 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言

🔸Market Oysters
厨师发板,每款两只,食入口非常非常之鲜甜!处理的好乾净又不失鲜味,当中我锺意纽西兰嘅蚝,好creamy!蚝好值得食!
4 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言

🔸Spanish Octopus Carpaccio
经典嘅西班牙小食,大大只嘅八爪鱼切成薄片,口感弹牙唔韧,用了smoked paprika、black olives powder 作调味,烟薰味非常突出。
3 浏览
0 赞好
0 留言

🔸Red tuna tartare
吞拿鱼被腌渍过,食落咸咸酸酸几开胃,肉质新鲜、鱼味浓而不腥,配合火箭菜、红菜头、橙嚟食,清新好味。
6 浏览
0 赞好
0 留言

🔸Marinated Port loin
猪柳好厚身,烧成格仔纹,肉味香浓,质地较为乾身实净,配焗过嘅蒜头食,味道不错。
6 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言

🔸Chargrilled NZ beef tenderloin
五成熟嘅纽西兰牛柳烧得好靓,切开肉质鲜嫩,油脂较少但口感弹牙。

🔸Lemon curd、berries & passion fruit 、oat crumble
食完肉就想食个爽口啲嘅甜品,食落酸味几强劲,食落好滑,蛋味几明显、好香,配合脆脆嘅燕麦金宝嚟食,双重口感
3 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
119
0
2020-12-19 682 浏览
✅ AppetizerMaine crab and Hokkaido scallops salad好开胃既头盘 啖啖蟹肉 带子都冇overcook 两样都鲜甜✅ SoupSeafood, corn and clams chowder本身对白汤麻麻地 但依个汤超足料 好多海鲜 食完个人暖晒~❎ Mains courseBraised Wagyu Beef Cheek in Red Wine Sauce最期待既MAIN估唔到令我失望 明明个卖相都好好 但个Beef Cheek似乎overcook左 唔系好咬到 食左唔够一半就放弃左 d牙顶唔顺. 个红酒汁系好味 配菜都唔错~❎ DessertsLemon meringue tart & raspberry fresh and sorbet卖相又系好靓 不过个柠檬挞同雪葩都系得个甜字 完全唔觉得fresh🦁 Bostonian Seafood & Grill尖沙咀北京道8号香港朗廷酒店低层大堂🦁 人均消费:~$400|推介:❣️❣️❣️🦁 总结:公司饭ok, 如果自己钱 就不了
更多
35 浏览
0 赞好
0 留言

✅ Appetizer
Maine crab and Hokkaido scallops salad
好开胃既头盘 啖啖蟹肉 带子都冇overcook 两样都鲜甜
11 浏览
0 赞好
0 留言

✅ Soup
Seafood, corn and clams chowder
本身对白汤麻麻地 但依个汤超足料 好多海鲜 食完个人暖晒~
8 浏览
0 赞好
0 留言


❎ Mains course
Braised Wagyu Beef Cheek in Red Wine Sauce
最期待既MAIN估唔到令我失望 明明个卖相都好好 但个Beef Cheek似乎overcook左 唔系好咬到 食左唔够一半就放弃左 d牙顶唔顺. 个红酒汁系好味 配菜都唔错~
5 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言


❎ Desserts
Lemon meringue tart & raspberry fresh and sorbet
卖相又系好靓 不过个柠檬挞同雪葩都系得个甜字 完全唔觉得fresh
8 浏览
0 赞好
0 留言


🦁 Bostonian Seafood & Grill
尖沙咀北京道8号香港朗廷酒店低层大堂
🦁 人均消费:~$400|推介:❣️❣️❣️
🦁 总结:公司饭ok, 如果自己钱 就不了
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
42
0
2020-12-16 546 浏览
𝗧𝗵𝗲 𝗟𝗮𝗻𝗴𝗵𝗮𝗺, 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴 • • • • • 🍾🥂𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙩𝙞𝙢𝙚!!!! 🍷 • • • • •We booked 𝐁𝐨𝐬𝐭𝐨𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 & 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 for our staycation dinner.Not much selection in their menu. Mainly divided into Salad, Small Plates, Soup, Seafood and Meat. We immediately ordered 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙🦞🦪 and 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠🥩 without hesitation🤗For drinks, they have placed a bottle of 𝙍𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙣𝙚 🍷 on each table and we have picked this directly. That was the most affordable option🤣🤣 - Seafood Tower Hk$1,018- Australia Tenderloin Hk$528 🌟- Red Wine Hk$430Ove
更多
𝗧𝗵𝗲 𝗟𝗮𝗻𝗴𝗵𝗮𝗺, 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴


• • • • • 🍾🥂𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙩𝙞𝙢𝙚!!!! 🍷 • • • • •


We booked 𝐁𝐨𝐬𝐭𝐨𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 & 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 for our staycation dinner.


Not much selection in their menu. Mainly divided into Salad, Small Plates, Soup, Seafood and Meat. We immediately ordered 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙🦞🦪 and 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠🥩 without hesitation🤗


For drinks, they have placed a bottle of 𝙍𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙣𝙚 🍷 on each table and we have picked this directly. That was the most affordable option🤣🤣


- Seafood Tower Hk$1,018
- Australia Tenderloin Hk$528 🌟
- Red Wine Hk$430


Overall, the meal was great😊 I love the 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤🥩 most!!!!!! Did you see the short video?!😍 You can see how soft it was... I love this texture so much🥰🥰🥰


For the 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐓𝐨𝐰𝐞𝐫, it was good especially the crab🦀 and lobster🦞!!! Both were really fresh and yummy!! But I will say the tower may not worth for over a thousand dollars🤫🤫


𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 was friendly but not super helpful🤣 Felt a bit fresh.


If you are a 𝙨𝙩𝙚𝙖𝙠 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧 like me, you should try!!! They have many promotions in some online portal like Openrice, suggest you can book via there!!😉


Hope you like my sharing!!❤️
25 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • Australia Tenderloin
等级2
5
0
2020-12-07 567 浏览
今次因为用信用卡8折嘅关系,亦都一早听闻过呢间餐厅,所以就预早两星期book枱。今次两个人去食,入到去到朗廷酒店确实系有啲难搵,最後要问酒店职员先知道入口有个玻璃门落地库。因为疫情关系,职员都好贴心要我地填一填健康申报表,之後就带我地埋座位。其实一落到去嘅感觉成个餐厅系比较暗,但去到张枱嘅时候,因为有枝蜡烛嘅关系,所以又无预期中咁暗,唔会系个啲暗到你连食紧咩嘢都未必睇到个种😂去到选餐环节,menu其实都好简单,亦唔取巧,但就系愈简单嘅烹调先愈特显食材嘅鲜味,但简单烹调亦唔代表唔考厨师嘅功价。首先我地点咗6只生蚝,餐牌就冇写住产地系边到,我见职员都忙到踢晒脚所以都无开口问,啲生蚝真系食得出佢个种鲜与甜🦪连我系好怕食生蚝嘅人都食咗三只,唯独是有一样要挑剔嘅地方就系佢6只入面,有3只系大,另外3只就细,讲紧系细到手掌心嘅Size,呢一点我唔知系佢每个set都系3大3细定系撞手神咁啱俾咗3只细嘅俾我。😂然之後我地就嗌咗US PRIME RIBEYE 350g 5成熟,真系靓嘅食材唔需要特别嘅烹调方式,就已经食得出最好嘅效果。上枱见块扒无标血水,所以攞碟摆得好靓,牛扒肉感松软,牛肉嘅油脂分布平均
更多
今次因为用信用卡8折嘅关系,亦都一早听闻过呢间餐厅,所以就预早两星期book枱。

今次两个人去食,入到去到朗廷酒店确实系有啲难搵,最後要问酒店职员先知道入口有个玻璃门落地库。因为疫情关系,职员都好贴心要我地填一填健康申报表,之後就带我地埋座位。其实一落到去嘅感觉成个餐厅系比较暗,但去到张枱嘅时候,因为有枝蜡烛嘅关系,所以又无预期中咁暗,唔会系个啲暗到你连食紧咩嘢都未必睇到个种😂

去到选餐环节,menu其实都好简单,亦唔取巧,但就系愈简单嘅烹调先愈特显食材嘅鲜味,但简单烹调亦唔代表唔考厨师嘅功价。

首先我地点咗6只生蚝,餐牌就冇写住产地系边到,我见职员都忙到踢晒脚所以都无开口问,啲生蚝真系食得出佢个种鲜与甜🦪连我系好怕食生蚝嘅人都食咗三只,唯独是有一样要挑剔嘅地方就系佢6只入面,有3只系大,另外3只就细,讲紧系细到手掌心嘅Size,呢一点我唔知系佢每个set都系3大3细定系撞手神咁啱俾咗3只细嘅俾我。😂

然之後我地就嗌咗US PRIME RIBEYE 350g 5成熟,真系靓嘅食材唔需要特别嘅烹调方式,就已经食得出最好嘅效果。上枱见块扒无标血水,所以攞碟摆得好靓,牛扒肉感松软,牛肉嘅油脂分布平均,香而不腻,口感真心一绝。如果佢上枱系用木盘而唔系用碟我觉得会更加好,因为我唔系咁钟意用刀切到碟个种感觉😂

最後见个肚仲有少少位,所以就嗌咗个波士顿龙虾🦞,自助餐龙虾食得多,多数都系冷盘俾你去食,肉质好多都系「鞋」同雪到得个冻字。所以今次Bostonian用香烤嘅方式,下面再用啲热石去令到佢保持温度,我觉得系非常之好。龙虾餐牌话有半斤重,所以两个人食都好够,龙虾烹调得非常出色,龙虾肉系爽弹鲜,亦唔会因为烤嘅过程就流失入面嘅水份,真系食得非常滋味。

最後埋单8折咗就1350蚊左右,最後感想我觉得系3样菜式都非常用心制作,而食材亦新鲜,所以出黎嘅效果真系无与伦比。服务方面我嫌佢唔系太多嘅职员,有时间举手都未必有职员可以即刻黎到service 我地,但亦见到啲职员好用心,上菜速度亦都合适,环境亦舒适,价钱合理,所以我觉得非常值得推荐俾各位
面包
15 浏览
0 赞好
0 留言
生蚝
$330
15 浏览
0 赞好
0 留言
US  PRIME  RIBEYE 
$588
16 浏览
0 赞好
0 留言
US  PRIME  RIBEYE 
12 浏览
0 赞好
0 留言
Boston  Lobster
$488
14 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-05
用餐途径
堂食
人均消费
$650 (晚餐)
用餐优惠
信用卡优惠
推介美食
面包
生蚝
$ 330
US  PRIME  RIBEYE 
$ 588
US  PRIME  RIBEYE 
Boston  Lobster
$ 488
  • IS  PRIME  RIBEYE
  • Boston Lobster
等级3
75
0
2020-12-04 446 浏览
因为疫情问题周围都唔去得,女朋友生日饭真系难谂最後都决定book e到试下新嘢大家都未食过好彩book左20:00,唔早唔晏。。。无啦啦又限聚令到22:00无堂食预早安排埋甜品餐厅仲早一日同我confirm去到有大约10枱人,不过无晒卡位不过坐低咗一阵就见有卡位走,所以就问可唔可以搬过去,店员都好有礼貌可以做帮你搬晒啲嘢最後叫咗个seafood tower , 肉眼扒,两杯无酒精饮品,仲有面包餸个seafoodntower 其实几抵,千松啲蚊有咁多嘢食啲海鲜都非常之好食,牛扒都好入味总之样样野都好满意,环境都好好不过比想像中饱,食完啲海鲜其实已经有少少饱建议如果两个人又唔系特别大食嘅话嗌过海鲜盘叫啲嘢饮加个甜品其实都够晒个甜品都几好食里面全部都系雪糕,加上酒嘅香味好好食,可惜真系因为太饱所以食唔晒!
更多
因为疫情问题周围都唔去得,女朋友生日饭真系难谂
最後都决定book e到试下新嘢
大家都未食过

好彩book左20:00,唔早唔晏。。。无啦啦又限聚令到22:00无堂食
预早安排埋甜品
餐厅仲早一日同我confirm

去到有大约10枱人,不过无晒卡位
不过坐低咗一阵就见有卡位走,所以就问可唔可以搬过去,店员都好有礼貌可以做帮你搬晒啲嘢

最後叫咗个seafood tower , 肉眼扒,两杯无酒精饮品,仲有面包餸
个seafoodntower 其实几抵,千松啲蚊有咁多嘢食
啲海鲜都非常之好食,牛扒都好入味总之样样野都好满意,环境都好好

不过比想像中饱,食完啲海鲜其实已经有少少饱
建议如果两个人又唔系特别大食嘅话嗌过海鲜盘叫啲嘢饮加个甜品其实都够晒
甜品都几好食里面全部都系雪糕,加上酒嘅香味好好食,可惜真系因为太饱所以食唔晒!
18 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-27 450 浏览
We Love Dinning活动订了25/11/2020午餐。12:05到店,店内只有一枱客在reception 等了一阵才有waiter 带位,之前另有客等候。到店到就坐用了4分钟。点菜後先上appetiser, beef capaccio 还可以但另一份餐+$68转2只生蚝就有点寒酸。食完appetiser 收埋碟才上麪包,明显服务水准不到位。主菜叫了牛扒,味道ok但分量小到可怜。食完主菜最後等了超过30分钟才上甜品,甜品分量颇大及用上迷你煎pan上,满心以为是刚刚焗起的杏桃麪包布甸,甚知只是室温。食完前菜及主菜後未有饱肚感觉情况之下也吃剩。总括,食物味道还可以但三道菜的午餐份量失衡,服务只达一般港式餐厅水平,更何况这是五星级酒店内的餐厅。
更多
We Love Dinning活动订了25/11/2020午餐。12:05到店,店内只有一枱客在reception 等了一阵才有waiter 带位,之前另有客等候。到店到就坐用了4分钟。点菜後先上appetiser, beef capaccio 还可以但另一份餐+$68转2只生蚝就有点寒酸。食完appetiser 收埋碟才上麪包,明显服务水准不到位。主菜叫了牛扒,味道ok但分量小到可怜。食完主菜最後等了超过30分钟才上甜品甜品分量颇大及用上迷你煎pan上,满心以为是刚刚焗起的杏桃麪包布甸,甚知只是室温。食完前菜及主菜後未有饱肚感觉情况之下也吃剩。总括,食物味道还可以但三道菜的午餐份量失衡,服务只达一般港式餐厅水平,更何况这是五星级酒店内的餐厅。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
4 分钟 (堂食)
人均消费
$250 (午餐)
等级2
23
0
2020-11-25 484 浏览
生日饭头痛紧去边到食,岩谂起呢间餐厅做紧promotion ,所以就走嚟试下。餐厅位置系尖沙咀,真系好方便,一系到餐厅,侍应就马上接待,亦安排左沙发位置,非常贴心,由於之前都知道佢地做紧个海陆空promotion ,所以最後拣左两种扒,加中一个加$50就可以有半方龙虾🦞。等左一阵,就有薯条同沙律,两种都系unlimited refill; 而重头戏牛扒嚟啦,轻轻切开,肉汁马上流出,真系好juicy 好好味。至於蟹脚同龙虾就不过不失。由於真系食得好饱,最後连甜品都冇叫到,唯有留番下次食啦
更多
生日饭头痛紧去边到食,岩谂起呢间餐厅做紧promotion ,所以就走嚟试下。餐厅位置系尖沙咀,真系好方便,一系到餐厅,侍应就马上接待,亦安排左沙发位置,非常贴心
,由於之前都知道佢地做紧个海陆空promotion ,所以最後拣左两种扒,加中一个加$50就可以有半方龙虾🦞。等左一阵,就有薯条同沙律,两种都系unlimited refill; 而重头戏牛扒嚟啦,轻轻切开,肉汁马上流出,真系好juicy 好好味
。至於蟹脚同龙虾就不过不失。由於真系食得好饱,最後连甜品都冇叫到,唯有留番下次食啦
Salad
11 浏览
0 赞好
0 留言
Truffle  fries
10 浏览
1 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
牛扒,龙虾
16 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
Salad
Truffle  fries
牛扒,龙虾
等级1
2
0
2020-11-01 1025 浏览
今晚系生日饭,老公俾惊喜我,一到这地方已很舒服,店员细心!我哋order咗一个seafood tower ,一份牛扒,两杯饮品!餐前有啲面包!都不错!Seafood tower有生蚝,虾,蟹钳,长脚蟹脚,螺,龙虾,扇贝!除咗虾,其他都好食!而牛扒就order medium-rare !都不错!由於食完两样野都好饱,所以就无order 其他甜品!环境乾净!店员服务态度好!希望下次可以再去试!
更多
今晚系生日饭,老公俾惊喜我,一到这地方已很舒服,店员细心!

我哋order咗一个seafood tower ,一份牛扒,两杯饮品!餐前有啲面包!都不错!

Seafood tower有生蚝,虾,蟹钳,长脚蟹脚,螺,龙虾,扇贝!

除咗虾,其他都好食!
而牛扒就order medium-rare !都不错!
由於食完两样野都好饱,所以就无order 其他甜品
环境乾净!

店员服务态度好!

希望下次可以再去试!
37 浏览
0 赞好
0 留言
38 浏览
0 赞好
0 留言
39 浏览
0 赞好
0 留言
114 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-06
用餐途径
堂食
人均消费
$800 (晚餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • Seafood tower
  • Oyster
等级1
1
0
2020-10-22 1005 浏览
We ordered a beef tenderloin and it turned out to be a very small portion comparing to another table. And the chef insisted he has weighed the meat equally. But obviously it was an excuse to us. And his response was very inappropriate and self centered. We refused to accept his offer for another plate of tenderloin. Coz his attitude made us very uncomfortable. Food were indeed delicious but bad service and unprofessional servicing as a restaurant at 5 star hotel.
更多
We ordered a beef tenderloin and it turned out to be a very small portion comparing to another table. And the chef insisted he has weighed the meat equally. But obviously it was an excuse to us. And his response was very inappropriate and self centered. We refused to accept his offer for another plate of tenderloin. Coz his attitude made us very uncomfortable.
Food were indeed delicious but bad service and unprofessional servicing as a restaurant at 5 star hotel.

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-22
用餐途径
堂食
人均消费
$300 (午餐)
等级2
23
0
2020-10-02 1185 浏览
到此食 HSBC restaurant week $198 menu 已几次,可惜此次体验特别差。我地4人差不多最早到,无人龙,量完体温receptionist 要求我地填表(疫情状况)。由於有2老,问可否坐低填,佢话吴得,无问题。其中1人填写间,我地3人跟住receptionist 行入餐厅,但原来佢无意图带我地入座,反而好颚然点解我地跟系佢後面,receptionist 後尾望左还在填表的家人一眼,然後话nevermind, 就带我地3人坐低先。我必须讲,佢无态度差,但我觉得无需要所有人等一个人填完整张表先可入座,再讲,有2老。约5-10 分锺後见到reception有超过10人的龙等入座, 其实都系等填表。隔理有2张6人大长台,分别有6个大人,3个约6、7岁小童及1个手抱bb,共10人 。限聚令系4人1台,但酒店餐厅容许10人坐2台,有d surprise, 加上bb 耐吴耐就大声(阿阿)叫,无地毯都几嘈。我明白bb太小只能用叫的方式,问题系Bostonian 都算fine dining seafood restaurant, 原来容许3岁以下幼儿入座,又或者呢间餐厅已吴属於fi
更多
到此食 HSBC restaurant week $198 menu 已几次,可惜此次体验特别差。我地4人差不多最早到,无人龙,量完体温receptionist 要求我地填表(疫情状况)。由於有2老,问可否坐低填,佢话吴得,无问题。其中1人填写间,我地3人跟住receptionist 行入餐厅,但原来佢无意图带我地入座,反而好颚然点解我地跟系佢後面,receptionist 後尾望左还在填表的家人一眼,然後话nevermind, 就带我地3人坐低先。我必须讲,佢无态度差,但我觉得无需要所有人等一个人填完整张表先可入座,再讲,有2老。约5-10 分锺後见到reception有超过10人的龙等入座, 其实都系等填表。隔理有2张6人大长台,分别有6个大人,3个约6、7岁小童及1个手抱bb,共10人 。限聚令系4人1台,但酒店餐厅容许10人坐2台,有d surprise, 加上bb 耐吴耐就大声(阿阿)叫,无地毯都几嘈。我明白bb太小只能用叫的方式,问题系Bostonian 都算fine dining seafood restaurant, 原来容许3岁以下幼儿入座,又或者呢间餐厅已吴属於fine dining 。我觉得呢个系餐厅的问题,吴关食客事,我亦无投诉。食物方面,汤黎到吴够咸,我地全部加晒盐,最衰系吴够热。加左3只蚝,menu 写$68,但原来只有一个食客加(吴系全部食客),价钱会变为$72, 实在吴明但无问题,都照加。可惜饮完汤佢地又同上一次黎食时一样忘记了上蚝,所以食完热後先食冻,差!main 系3牛1salmon, mediocre 无惊喜,但到甜品,未食过咁差的。fruity verrine 有 passion fruit 所以酸的系应该,但个 apricot cobbler 系真心难吃。呢个要用焗炉焗的甜品,系室温的,真的,连暖都吴暖,只系室温,有如放左一晚,用匙羹吉落去时好硬,系吉吴开的,想问餐厅罗把刀,无办法convince自己食第二啖,反而个Chantilly cream 吴错。忍吴住问服务员,佢话个cobbler 应该系serve暖的,我地叫佢自己试下,佢同chef 反映完後再送左一个比我地食,but sadly to say, 都系一样咁难吃。要提下,所有staff 无态度差,serve 我地果位Philippino young female 非常friendly 及笑容满面,赞!不过我未必会再黎。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
63
0
2020-09-22 1306 浏览
$198有好浓好味的招牌lobster bisque ,有两件oyster ,一个很轻形前菜,餐包,对于细食的秘书都有点不够。如加埋主菜也只是刚好,男同事真的不够,但性价比高,偶然也要善待自己,在崩紧工作环境来这里吃顿好味午餐,relax下真的不错。
更多
$198有好浓好味的招牌lobster bisque ,有两件oyster ,一个很轻形前菜,餐包,对于细食的秘书都有点不够。
如加埋主菜也只是刚好,男同事真的不够,但性价比高,偶然也要善待自己,在崩紧工作环境来这里吃顿好味午餐,relax下真的不错。
605 浏览
1 赞好
0 留言
64 浏览
0 赞好
0 留言
57 浏览
0 赞好
0 留言
56 浏览
0 赞好
0 留言
49 浏览
0 赞好
0 留言
41 浏览
0 赞好
0 留言
41 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-18
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
等级1
1
0
2020-09-13 789 浏览
Today I visited this restaurant with my girlfriend to celebrate our 2 year anniversary. The price of the restaurant is far too expensive and the quality of food isn’t that good at all. The expensive is really awful in my point of view. The restaurant is fully booked for the night. The main point is the tables are too crowded with not much space within each other. The atmosphere is extremely noisy and I cannot really chat with my girlfriend at all. Oyster Platter ($345) There are 6 pieces of oyst
更多
Today I visited this restaurant with my girlfriend to celebrate our 2 year anniversary. The price of the restaurant is far too expensive and the quality of food isn’t that good at all. The expensive is really awful in my point of view. The restaurant is fully booked for the night. The main point is the tables are too crowded with not much space within each other. The atmosphere is extremely noisy and I cannot really chat with my girlfriend at all.

Oyster Platter ($345) There are 6 pieces of oyster in the dish with a selection of 3 different types of oyster. They are quite fresh but it could be more creamy and sweeter which I expected to have with such a high end price. I would score it as 6/10 in overall.

Lobster Bisque ($168) It is quite disappointing that the lobster bisque is a bit too salty and I can hardly taste on the original sweetnesses of the lobster at all. I would give it 4/10 at all.

Australian Ribye plus French Fries sidedish ($648+$88) This is the most disappointing dish for the whole night. The ribeye steak itself is in good quality and it is quite juicy at all. However the steak is quite blend as there is no salt seasoning at the surface before grilling. The medium well steak is a bit overcooked with a burning surface which gives a bitter taste to the steak. It is totally unacceptable for this price range and I would say there is a large room for improvement on the grilling technique for expensive steak.

The only credit for the night is the complementary dessert for us to celebrate our anniversary which is quite heart warming. However the price of the whole dinner is nearly $1400 which is not worthwhile at all. I would have visited outback steak house instead as the food quality is better and the price is far cheaper at all. I am quite sure that I would be disappointed as tonight’s dinner.
33 浏览
1 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
47 浏览
0 赞好
0 留言
50 浏览
0 赞好
0 留言
128 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-13
用餐途径
堂食
人均消费
$700 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日
等级2
13
0
2020-08-29 1413 浏览
First time being here, felt like it’s a cozy place.The service was on point, food was good... we had a great meal here!!Seafood platter: lobster was good and need to highlight the shells!! They were soooo good! Caviar: not the best quality but okOysters weren’t fat, but taste sweet!! Pretty good👍🏻Foie gras: they were so oily, and I don’t eat this kinda food...This was my main, the meat was so juicy and tender!! Love it!! This was my frd’s main, I personally didn’t like the texture of the prawn..
更多
First time being here, felt like it’s a cozy place.
The service was on point, food was good... we had a great meal here!!
Seafood  Platter
45 浏览
0 赞好
0 留言

Seafood platter: lobster was good and need to highlight the shells!! They were soooo good!
Caviar
21 浏览
0 赞好
0 留言

Caviar: not the best quality but ok
Market  oysters
15 浏览
0 赞好
0 留言

Oysters weren’t fat, but taste sweet!! Pretty good👍🏻
Foie  gras
23 浏览
0 赞好
0 留言

Foie gras: they were so oily, and I don’t eat this kinda food...
Wagyu  Steak
31 浏览
0 赞好
0 留言

This was my main, the meat was so juicy and tender!! Love it!!
Red  prawn
26 浏览
0 赞好
0 留言

This was my frd’s main, I personally didn’t like the texture of the prawn...
Chocolate  dessert
22 浏览
0 赞好
0 留言

Love this chocolate cake!! Sweet and rich, I was so full but I had to finish the whole piece of it!!
33 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$1500 (晚餐)