Bistro on the Mile

餐厅: Bistro on the Mile
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2020-12-27 1294 浏览
少有圣诞节假期仍然有折扣的酒店自助餐。恒生信用咭7折,Open Rice 都有折扣,不过信用咭至抵。COVID-19 香港疫情第四波,1800~0500 禁堂食,唯有食住LUNCH BUFFET顶住先。Buffet 分两个时段,1100~1300, 1300~1500。食物选择唔算多,Lunch 不嬲都唔多嘢食,但都算OK。热食: 火鸡, 牛柳,天妇罗,㗎喱,烧卖...冷食: 三文鱼,吞拿鱼,蟹脚,螺...甜品: Haagen-Dazs雪糕, 芒果布丁,芝士蛋糕...饮品: 可乐,雪碧,Coffee, Tea 任饮
少有圣诞节假期仍然有折扣的酒店自助餐
食物选择唔算多,Lunch 不嬲都唔多嘢食,但都算OK。
热食: 火鸡, 牛柳,天妇罗,㗎喱,烧卖...
冷食: 三文鱼,吞拿鱼,蟹脚,螺...
饮品: 可乐,雪碧,Coffee, Tea 任饮
2020-12-27
圣诞节
  • Buffet
有Affinity club 自助餐买一送一优惠缘故我同朋友星期六走咗去呢间酒店自助餐食下午茶($268+10%)(可以星期六都有非常好,另外我同朋友一般觉得酒店自助餐我好惊唔够细致同埋味道都比较一般所以都唔抱有太大期望)*去之前先打去预约入到去坐低咗之後先拎左杯咖啡饮,虽然唔同嘅酒店都系用类似嘅机但系个豆就令大家会有分别呢间都几唔错👍🏻之後去食咗啲热食,普遍都系中式嘅意识为主,平均来讲都好唔错最特别系个牛腩*👍🏻真系非常非常非常非常好食,肉身够厚够淋(真系好淋)仲要有牛筋选择,跟住胆粗粗试吓啲日本刺身同寿司🍣....世纪灾难....嗰块什麽鲭鱼鱼生唔新鲜到我要吐返出嚟.....甜食方面真系不得了,可能佢哋同自己意大利餐厅嘅厨师👩‍🍳共用...我各式各样嘅甜品都唔差特别系个热嘅牛油面包布丁最出色...生果盘都系世纪灾难唔系太新鲜...总体来讲喺冻柜入面嘢麻麻地熟嘅食物同甜品非常唔错.总结:食物 6 (-4 大概全部都系因为冻柜入面嘅嘢)环境 5卫生 4.5服务 6性价比 6回头率 5.5

*去之前先打去预约

入到去坐低咗之後先拎左杯咖啡饮,虽然唔同嘅酒店都系用类似嘅机但系个豆就令大家会有分别呢间都几唔错👍🏻之後去食咗啲热食,普遍都系中式嘅意识为主,平均来讲都好唔错最特别系个牛腩*👍🏻真系非常非常非常非常好食,肉身够厚够淋(真系好淋)仲要有牛筋选择,跟住胆粗粗试吓啲日本刺身寿司🍣....

总结:
食物 6 (-4 大概全部都系因为冻柜入面嘅嘢)
环境 5
卫生 4.5
服务 6
性价比 6
回头率 5.5
2020-12-05
优惠券
2020-12-16 844 浏览
海鲜霉,食物选择少且质素低。全部下价食物。全年食过最垃圾自助餐没有之一。tuna有血腥味。三文鱼肉质松散,冻饮选择只有汽水,完全冇其他野饮。其他低价食物更是不值一提。

食咗两日野,我哋仲未食晒food credit,Check་out之前就落嚟食返个英式下午茶。呢间餐厅主要食自助餐为主,作为一间酒店餐厅,佢嘅座位相对唔特别舒适,咸点还算OK,三文鱼多士、英式松饼、炸鱼薯条、胡椒吞拿鱼、肉丸、越式米纸卷... 芝士蛋糕泡芙同蛋白饼都OK,但有某啲甜品就相当奇怪,朱古力mousse下边有芒果酱,真系好奇怪呢呢个tea set唔会食到你哗哗声,但餐厅唔多人起码可以同朋友轻轻松松倾吓计。呢个价钱喺尖沙咀嘅繁忙地段算系相当唔错。

2020-11-23
2020-11-15 1114 浏览
尖沙咀5星酒店,假日下午茶Tea Buffet 。疫情下消费<成人>$268。<长者>$214。<儿童>187。会员-33%。<鱼生>+<咖啡>+<冰淇淋>已食足够本。其他食物保持一贯水准,前菜沙律用小盘子分好~加透明盖,卫生可靠。
2020-11-15
优惠券
鱼生,小龙虾,鱼翅汤
  • 甜品
  • 刺身
  • 沙律
  • 印度咖哩
  • 哈根大师
2020-08-13 3703 浏览
而家兴staycation,住酒店包早晨自助餐。其实Holiday Inn呢一个酒店包嘅breakfast buffet呢已经食咗三次。今次总括讲解,可惜我就冇特别去影啦。希望写多少少资料畀啲而家抗疫想出嚟住酒店嘅朋友大概参考一下。中式早餐有几份点心,都系好standard嘅例如有萝卜糕,机械式整嘅叉烧包,烧卖,粉丝菜饺。佢会有啲炒菜,菇,炸鱼,鳗鱼炒饭,中式炒面,白粥,牛肉粥,油炸鬼香肠火腿烟肉。有一个专人嘅煎蛋巴,会随你喜好去煎太阳蛋,奄列,荷包蛋。佢有即渌面,会煮乌冬,云吞,菜面之类。会有西式嘅甜多士,pancake,蕃茄豆火腿,薯角,鸡肉肠,yogurt,冷盘沙律。面包同muffin,有水果, 奶咖啡同茶。系一个好standard你会expect酒店嘅自助餐,冇乜惊喜,唔系求其但你又唔会觉得佢特别兴奋。中规中佢嘅港式酒店自助餐。个人觉得简简单单嘅奄列再加啲炸薯饼加个水个盘同toast再加一杯豆浆就已经系一个满足嘅早餐。
2020-07-30 3741 浏览
太耐冇食buffet今日嚟咗金域假日酒店食lunch buffet不嬲lunch buffet嘅质素都系麻麻但系因为有半价嘅优惠所以都黎食下因为疫情关系 大家拎嘢食都系要戴口罩沙律类都系整好一份份唔会摊开比你夹有冇用就见仁见智唯有自己小心啦冻海鲜系呢d同小龙虾质素就麻麻咁呢个价钱都好难比d高质嘅你d鱼生都ok厚切可能个师傅都唔想切咁多转haha主食嚟讲 我都无食太多不过个西冷质素都唔错最主要系佢无太熟其他熟食就正常啦 食得落口但你唔会想食第二转最紧要梗系食haagen dazs有我最最爱嘅朱古力同咖啡味总结嚟讲系好平嘅但我就唔会想再食都无咩好食
太耐冇食buffet

刺身
芝士西兰花、香草焗薯、烧鹅、韩式烤五花肉、西冷牛扒
哈根大师雪糕
2020-07-04 2743 浏览
Tea buffet 以信用卡七折优惠,平均HK218位 绝对系value for money.抵食。热盘,冷盘,仲有精美甜品及Häagen-Dazs 雪糕。唯一扣分系个蕃茄汤,味道比较odd.
2020-07-04
2020-07-01 2549 浏览
为庆祝母亲生日,拣咗在这里吃lunch buffet, 价钱合理,折扣完 $295一位成日,环境舒服,台与台之间有一定距离,大家都食得好玩心!冷盘除没有生蚝外,差不多样样有齐,新鲜兼有人夹埋俾你,全部食物都有盖盖住,卫生做足, 赞一个!
2020-06-19 1934 浏览
本来在疫情下,其实唔系咁适宜去食buffet,但因为生日,所以括出去🤣🤣去到见到啲食物,除咗热食嗰part,其他全部都已经分好细细碟,有个透明盖(好似回转寿司咁😅),减低传染风险👍🏻而海产类及刺身类,例如生蚝、小龙虾、长脚蟹等等,全部都要由厨师夹比食客,好安心👍🏻唯一美中不足系服务态度差少少。1)企系门口等咗几分钟冇人理,个经理见到我哋,但净系叫我哋等等、等等,然後佢继续企系到,直至到佢啲下属忙完才出嚟接待。完美示范酒店餐厅经理的地位🤦🏻‍♀️2)有一位侍应叔叔好恶,每次去我隔离嗰张枱收碟,都会「骂」隔离枱个食客「拎开只义」「拎开较剪」😅😅唔知之前佢哋发生过咩事😅😅

唯一美中不足系服务态度差少少。
生蚝🦪
  • 甜品
  • 冻海鲜
  • 长脚蟹
2020-06-11 10905 浏览
金域假日酒店性价比好高嘅自助餐🤩🤩无论系头盘定系主食都有好多款海鲜选择🦀🐟🦑而且好欣赏佢好注重卫生, 佢要求客人一定要戴上口罩先可以攞野食, 而且好多款食物都系要盖盖上, 一定要大赞👍🏻先讲冷盘, 鲜虾, 长脚蟹一定会有, 而且剩系计龙虾已经系有好多款, 有新鲜原只龙虾, 龙虾沙律等等🦞🦞仲有即开新鲜生蚝添😍d蚝好有鲜味, 加埋d柠檬汁一流👍🏻估唔到沙律都可以有咁多年来款式, 不同配搭都有另一番鲜味! 主食都有好多款选择, 有粉丝蒸扇贝,羊架, 寿喜烧😋d牛简直系入口即溶, 配埋酱汁真系一流! 咁多贵价嘅菜式, 好开胃, 食到好满足! 仲要份量都好慷慨, 每一份都好大份。佢个咖喱好特别好香口, 原来系请咗个出名嘅印度师傅黎整, 仲可以即整印度薄饼添! 甜品好多款式好高质🤩佢仲要有一般buffet都好少有嘅拿破仑添!! 个绿茶mousse 都好滑好有口感, 可以话系为呢餐画上完美嘅句号! 成个用餐厅体验都好满意, 佢每度菜都会盖住, 每个客人都必须戴口罩先可以出去攞野食👍🏻👍🏻环境阔落座位舒适, 职员服务都好好🤩总括黎讲, 每人唔洗六百蚊就食到咁高质嘅食物, 凭信用卡仲最多可以有75折同

总括黎讲, 每人唔洗六百蚊就食到咁高质嘅食物, 凭信用卡仲最多可以有75折同送健康饮品添🥂真系好抵🤩
2020-05-23 3674 浏览
疫情稳定下想吃个自助午餐轻松一下心情,很可惜这个自助餐质素比之以前差劲。鱼生刺生不新鲜,吞拿鱼入口有怪味,似存放很久,从未试过要吃鱼生要吐出来。其他熟食没有什麽特别,生菓也少得可怜,放在杯中,倒算衞生。反而甜品算比较吸引,而且款式算多。
2020-05-18
2020-05-10 4027 浏览
男朋友生日,甘岩见到到网上有酒店住宿优惠(perfect holidays)包1000$餐饮,我同男朋友本来满心期待,点知入到去已知中伏,选择极小之於。男朋友细个个时做过抄散,佢讲左好多次好吾掂,用难食去形容。搞到我心情都好差,食得好吾开心。计埋仲要7XX$一位,认真下次搵啲岀名既,吾好乱中伏,信埋其他or既食评希望其他人见到我呢个食评,可以信我,吾好食!!Ps. 全场最正常系雪糕,可惜食到真系无心情,我同男朋友食左两啖,都忍吾住走人
希望其他人见到我呢个食评,可以信我,吾好食!!

• 哈根大师
2020-05-01 3682 浏览
My friend birthday so I celebrate here with our friends, this buffet don't have a lot choice, but it is more than enough to choose from, if you are looking for value, this is the place to visit, HSBC credit card normally gets 15~20% off, I remember it was special discount that month with 25% off.The Chinese soup & deserts was nice and main course beef, seafood & Sashmi was ok too.

2020-01-23
2020-01-22 8404 浏览
上一次嚟系六年几前,嗰次印象唔系咁好,今次嚟真系唔同晒。食物质素唔错,Refill得快,座位亦编排得好,职员勤力又有礼貌,虽然全场爆满,但所有客人都好斯文,openrice coupon有全单75折优惠,优钱Ok。即开生蚝,密密手开,又快手,蚝肉新鲜又多肉,咸淡适中。龙虾部份有膏,啲膏唔实,肉质弹牙,虾都新鲜。蟹脚多肉但有啲淡,青口都系无咩味。刺身都好新鲜,系甜虾肉唔系咁新鲜,肉质有啲碎,最出色系带子,鲜甜又大片。寿司都好味,虽然唔系细细件,除咗上面嘅肉外连寿司饭都做得好好。天妇罗炸浆几薄脆,系虾好幼好细,好似食唔到肉咁。卡邦尼长通粉同糯米饭都可以。片皮鸭切好自取,唔需要排队,蒸元贝嘅肉有啲细,不过上面嘅粉丝好味。羊腩煲肉多过配料无欺场,不过一系太肥,一系就有啲鞋。烧牛肉同鸡肉都几嫩。一开始先有嘅煎三文鱼好味,唔乾唔鞋,之後就得返煎胧脷柳。羊架有啲瘦同熟咗啲,有少少鞋。牛仔骨无特别,我拎嘅时候咁啱系得返呢啲细细件,之後见有啲多肉好多。三款汤都做得好好:螺头圆肉杞子鸡肉瘦肉炖花胶汤汤全晚最受欢迎,无停过不断有人攞,非常足料,汤清澈又够味。白菌蘑菇忌廉汤,啖啖都食到蘑菇茸,一啲都唔稀。野葛
上一次嚟系六年几前,嗰次印象唔系咁好,今次嚟真系唔同晒

即开生蚝,密密手开,又快手,蚝肉新鲜又多肉,咸淡适中

龙虾部份有膏,啲膏唔实,肉质弹牙,虾都新鲜

蟹脚多肉但有啲淡,青口都系无咩味。

天妇罗炸浆几薄脆,系虾好幼好细,好似食唔到肉咁。
卡邦尼长通粉同糯米饭都可以。

片皮鸭切好自取,唔需要排队,
蒸元贝嘅肉有啲细,不过上面嘅粉丝好味。
羊腩煲肉多过配料无欺场,不过一系太肥,一系就有啲鞋。

烧牛肉同鸡肉都几嫩。
一开始先有嘅煎三文鱼好味,唔乾唔鞋,之後就得返煎胧脷柳。
羊架有啲瘦同熟咗啲,有少少鞋。

三款汤都做得好好:
,汤清澈又够味。
白菌蘑菇忌廉汤,啖啖都食到蘑菇茸,一啲都唔稀。
野葛菜红萝卜罗汉果煲生鱼汤,下火又好饮,有半煲都系汤料。

甜品亦令我惊喜,好多都好足料,蛋糕好松软,唔会太甜令你食到唔想食,件件都好精致,食得出用心制作

面包布甸,百合红豆沙正常,豆腐花算做得几滑。

任食Haagen-Dazs雪糕有三款选择。

热饮有咖啡,茶,热朱古力。

2020-01-15