🪩阿豬媽成日嚷住要食自助餐,但又驚太放肆食得太多,半自助餐嘅形式就最啱佢。同阿豬媽出咗去食飯,一定要食境添喇。旺角朗豪坊13樓天幕下的餐廳出名氣氛浪漫都已經好多年歷史,而《Bistro Bloom》有做半自助餐,地理位置真係fit晒熊妹同阿豬媽。📌《Bistro Bloom》推出嘅晚餐半自助餐,由晚上六至十點,先點一個主食,有意粉🍝、燒春雞🐥、脆豬手🍖、豬背骨🦴同牛扒🥩等等,另外自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯同廚師推介甜品都係任食嘅,價錢為$228-$398,仲包一杯咖啡或茶,要加一。📌晚上朗豪坊的13樓用上星空深藍的燈光,形成成層都充滿夜空的感覺🌃,天幕下的餐廳就是這樣命名。📌入到《Bistro Bloom》燈光通明,餐廳好大,大致分為三個區域,有餐廳室外但都係室內的四人枱,室內門口幾張四人枱近食物位置,同埋另一邊多張大枱自成一角的室內大廳。美國品牌特級肉眼牛扒,$378阿豬媽嚟到扒房,梗係要食牛扒啦。食牛扒梗係揀最貴嗰款就試得出龍與鳳🐲。特級肉眼牛扒,成塊斧頭咁大,牛扒上面烤爐煎熱嘅格仔坑紋,一望就知火力十足🔥。點了5️⃣成熟,果然表面烤熟了,內裡肉質依然粉嫩,切落去都無根,就咁食牛味好
美國品牌特級肉眼牛扒,$378
美國品牌特級肉眼牛扒
特級肉眼牛扒,成塊斧頭咁大,牛扒上面烤爐煎熱嘅格仔坑紋,一望就知火力十足🔥。點了5️⃣成熟,果然表面烤熟了,內裡肉質依然粉嫩,切落去都無根,就咁食牛味好出,點多少少燒汁味道就加點調味,呢塊斧頭扒嘅size大到以女生嚟講真係食唔晒。

配菜仲有薯仔🥔,蕃茄仔🍅同埋椰菜花,加多一點纖維配搭,減少油膩及罪惡感。
傳統意大利千層麵,$228
點咗個肉食,就點返個麵食。都幾大一份,一大舊正方型切角的千層麵,面頭鋪滿熱溶芝士去焗,所以一上枱,芝士🧀熔係表面焗得金黃色,連埋蕃茄醬🥫一齊,紅紅黃黃好吸睛。食千層麵最佳嘅方法就係順着呢個正方形⬛️再切四等份小正方形◾️,就可以好均勻地每個人都可以食到成件千層麵嘅味道。
傳統意大利千層麵
一叉落去,每一層麵皮中間都夾雜著蕃茄肉醬,食落口就係想食呢份梅花間竹的層次感,而且肉醬饀料多到滿瀉,食下食下唔會感覺到食左好多麵皮落肚但又好飽肚,千層麵要整得好味真係唔容易。
自助沙律區
自助沙律區都幾多款色,有火腿芝士通粉沙律,泰式木瓜沙律,瑞士薯仔沙律,菠蘿雞柳沙律,蜜桃紅菜頭沙律,蛋沙律同羽衣甘藍粟米沙律,全部都經過調味,撈上醬汁,岩哂愛醬同沙律的熊妹同阿豬媽!
泰式木瓜沙律
當中,阿豬媽驚喜地發現泰式木瓜沙律係超乎想像的美味!這裡用上的係熟木瓜,並非一般泰式木瓜沙律用的生青木瓜,熟木瓜本身好夠熟好夠淋好夠甜,撈上的泰式醬汁再多一份酸甜味道,比起就咁當生果食的木瓜更為濕潤同滋味,阿豬媽急不及待地介紹熊妹一定要試下,當然,臭味相投熊妹都唔反對呢番言論🥲。

另外,喜愛吃沙律醬的熊妹都偏愛吃菠蘿雞柳沙律同蛋沙律,因為醬汁真係滿滿,而且材料份量十足,沙律控熊妹表示大🈵足!
自助沙律區
唔想食咁多醬汁沙律,可以自己調配蔬菜沙律,一大盤青綠的沙律菜🥬,再加上自己喜愛的醬汁,有千島汁,凱撒汁,蕃茄油醋汁,和風汁,份量自己調,大餐食咁多野,真係好需要呢盤青菜救濟一下。
水果
冷盤區
冷盤區仲有一啲海鮮:蝦,青口同蜆,然後有香草燒雜菜,蛋黃醬烤南瓜,日式芝麻凍豆腐,水果等等,講真,肚皮脹到試唔哂咁多。
甜品區
甜品
甜品區就有經典芝士餅、朱古力撻、咖啡慕絲蛋糕、北海道牛奶布甸、Tiramisu同桂花榚等等,熊妹當然挑選最愛的芝士餅試下!
芝士味唔太濃,有少許藍莓醬🫐作點綴,牛油威化餅底做得幾紥實,食落口都唔會散,唔錯!
咖啡慕絲蛋糕
另外,仲有咖啡慕絲蛋糕,入口幾軟滑同creamy,慕絲做到位,咖啡味唔算太重唔會太濃烈,🆗!
Tiramisu
Tiramisu 其實都幾值得推介!一大盆Tiramisu用大匙羹筆一大啖放入自己盤中,面頭灑滿了好厚一層的咖啡粉,入口時,整個口腔都怖滿咖啡粉,再細嚐mascarpone cheese 軟滑芝士口感,中間的手指餅好綿綿,成件事入口好soft,咖啡芝士味配撘得比例剛好,好容易就搞掂了成羹Tiramisu🥄。
📌整體來說,其實半自助晚餐雖然話得一款主食,其他就全部自助任食,但自助區款式真係幾多,而且沙律甜品都係大眾化,成件事以晚餐黎講仲要係牛扒先生集團出品,都無可挑剔之處。

2024-04-29
泰式木瓜沙律
水果
甜品區
咖啡慕絲蛋糕
Tiramisu
5天前 0 浏览
話說周年紀念搵左間餐廳慶祝搵到朗豪坊sky bar個層係一個semi buffet dinner $498 per person當時做緊和牛推廣優惠 買一送一 超抵 主菜分別係日本和牛威靈頓同日本和牛味噌燒🐮威靈頓和牛真係超香奶味 勁軟糯 大推🍖至於和和味噌燒都幾大塊 不過相對地就失色d餐廳係semi buffet 有唔同咸食同甜品任拎沙拉都有好幾款 相當唔錯最後有兩杯野飲
話說周年紀念搵左間餐廳慶祝
2024-04-01
庆祝纪念
纪念日
2024-05-30 100 浏览
今次黎到朗豪坊最高果層搵食見到呢層既餐廳特別有情調揀左呢間Mr.Steak旗下既餐廳試下原來係佢除左鋸扒之外仲有半自助餐Semi-Buffet最平二百幾果款意粉已經包埋餐牌上除左意粉仲有唔同既扒類可以選擇一個價錢包左主菜、自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯同甜品任選美國品牌特級肉眼牛扒 $378肉眼扒都幾大塊 目測都應該有300g感覺好厚身 好juicy 仲有啲烤蔬果伴碟切開後見到油脂同肉既比例岩岩好中間仲呈粉嫩既顏色 入口軟腍 香氣撲鼻主廚精選 $398特選部位牛扒、大蝦、羊仔扒同煎帶子呢一set份量都唔細 除左有牛扒同煎大蝦羊仔扒同煎帶子都係每款2件 好夠食牛扒都係咁juicy 煎過既大蝦香味更突出蝦肉入口爽彈 帶子夠鮮甜 羊仔扒味道同口感都幾好 整體食物水準好高
今次黎到朗豪坊最高果層搵食
見到呢層既餐廳特別有情調
揀左呢間Mr.Steak旗下既餐廳試下
原來係佢除左鋸扒之外仲有半自助餐

Semi-Buffet最平二百幾果款意粉已經包埋
餐牌上除左意粉仲有唔同既扒類可以選擇
一個價錢包左主菜、自助沙律頭盤、
飲品吧、精選湯同甜品任選

美國品牌特級肉眼牛扒 $378
肉眼扒都幾大塊 目測都應該有300g
感覺好厚身 好juicy 仲有啲烤蔬果伴碟
切開後見到油脂同肉既比例岩岩好
中間仲呈粉嫩既顏色 入口軟腍 香氣撲鼻

主廚精選 $398
特選部位牛扒、大蝦、羊仔扒同煎帶子
呢一set份量都唔細 除左有牛扒同煎大蝦
羊仔扒同煎帶子都係每款2件 好夠食
牛扒都係咁juicy 煎過既大蝦香味更突出
蝦肉入口爽彈 帶子夠鮮甜
羊仔扒味道同口感都幾好 整體食物水準好高
復活節假期的其中一個節目,就係帶mina去搵食😚,今日我就選左位於旺角朗豪坊頂樓的~Bistro Bloom,食返個Semi Buffet Dinner先!Bistro Bloom環境好Chill又舒適,地方寬敞,坐得舒適,服務員對小朋友態度友善,岩晒一家大細嚟食飯🥰今次點左以下食品:🌟爐燒嫩滑春雞春雞燒得皮脆香口,雞肉多汁又嫩滑,廚師燒到成功鎖住肉汁,唔會覺得乾👍份量大大份,岩晒鐘意食雞肉的Mina😋🌟安格斯牛柳伴大蝦安格斯牛柳 5成熟,口感鮮嫩又牛肉味道濃郁,扒身好厚又大大塊,大蝦鮮味重,口感彈牙,滋味滿分💯加配Semi Buffet Dinner:🥗沙律吧大量新鮮水果同新鮮蔬菜沙律🦐冷盤有蝦、青口及蜆🍰甜品芝士餅、朱古力撻、啫喱糖、奶凍及各款西餅🍹飲品吧菠蘿汁、蘋果汁、湯

今次點左以下食品:

🌟爐燒嫩滑春雞
份量大大份,岩晒鐘意食雞肉的Mina😋

🌟安格斯牛柳伴大蝦

加配Semi Buffet Dinner:
🥗沙律吧
大量新鮮水果同新鮮蔬菜沙律
🦐冷盤
有蝦、青口及蜆
🍰甜品
芝士餅、朱古力撻、啫喱糖、奶凍及各款西餅
🍹飲品吧
菠蘿汁、蘋果汁、湯

2024-03-27
2024-03-19 509 浏览
𝙱𝚒𝚜𝚝𝚛𝚘 𝙱𝚕𝚘𝚘𝚖 𝒮𝑒𝓂𝒾 𝒹𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒷𝓊𝒻𝒻𝒻𝑒𝓉包包生日月緊係繼續約食生日飯今次揀左 @bistrobloom 既半自助餐餐廳,位於朗豪坊頂樓,在藍色天幕下既餐廳一入到餐廳就會經過自助餐區,主要有沙律 海鮮 甜品 湯品 麵包飲品,選擇不算好多,都好齊全😍今次我地點左2款set dinner就可享用自助餐區既食品爐燒嫩滑春雞雞肉多汁嫩滑,底部既薯蓉襯托住牛油既香味加上春雞既雞油,原來都幾好食,吾會太油膩主廚精選特選部位牛扒 羊架 帶子 香辣大蝦牛扒以5成熟上,肉質軟腍帶子有兩大粒,兩面煎到金黃,有鮮味羊架吾會太蘇,肉質鬆軟Juicy香辣大蝦,蝦肉爽脆主食仲包左一杯野飲享用原主餐當然吾好忘記仲有甜品吧包媽發現竟然有啫喱糖,真係童年回憶餐廳座位闊落,令包媽 包包同朋友成個用餐過程都好舒服,而且服務十分周到,食物份量都好十足,性價比高,環境舒服,所以成餐飯我地都食得好開心
𝙱𝚒𝚜𝚝𝚛𝚘 𝙱𝚕𝚘𝚘𝚖
𝒮𝑒𝓂𝒾 𝒹𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒷𝓊𝒻𝒻𝒻𝑒𝓉

包包生日月緊係繼續約食生日飯

主廚精選
特選部位牛扒 羊架 帶子 香辣大蝦
牛扒以5成熟上,肉質軟腍
帶子有兩大粒,兩面煎到金黃,有鮮味
羊架吾會太蘇,肉質鬆軟Juicy
香辣大蝦,蝦肉爽脆

主食仲包左一杯野飲
享用原主餐當然吾好忘記仲有甜品
包媽發現竟然有啫喱糖,真係童年回憶

2024-02-26 548 浏览
長崎和牛 $498NAGASAKI WAGYU自助沙律Salad Bar精選餐湯Soup of the dayMAIN日本和牛威靈頓芝士焗茄子, 油封櫻桃蕃茄,松露薯蓉Japanese Wagyu Beef Wellingtonegglant gratin, cherry tomato confit, truffle mashed potatoand日本和牛味噌燒芝士焗茄子, 燒玉子, 蕃茄本菇意大利飯Japanese Wagyu Beef Misozukeegglant gratin, tamagoyaki, shimeji mushroom tomato sauce甜品吧Dessert Bar鮮磨咖啡或茶Freshly Brewed Coffee or Tea整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{沙律 餐湯 甜品 都係在外面自助吧自取 款式都好多 沙律和甜品都有8款以上 除餐湯外 還有提子汁和菠蘿汁可自取 自助吧還有海鮮 芝士 水果 海鮮有3款 都很鮮甜 主菜方面 兩款既份量適中 牛威靈頓肉質很軟身 外層微微既香脆 另外和牛扒 肉質緊緻 不難咬開 牛味香口 但脂肪有點多和厚 肉
長崎和牛 $498
NAGASAKI WAGYU

自助沙律
Salad Bar

精選餐湯
Soup of the day

MAIN
日本和牛威靈頓
芝士焗茄子, 油封櫻桃蕃茄,松露薯蓉

and

日本和牛味噌燒
芝士焗茄子, 燒玉子, 蕃茄本菇意大利飯
Japanese Wagyu Beef Misozuke

甜品
Dessert Bar

鮮磨咖啡或茶
Freshly Brewed Coffee or Tea

整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭
{沙律 餐湯 甜品 都係在外面自助吧自取 款式都好多 沙律和甜品都有8款以上 除餐湯外 還有提子汁和菠蘿汁可自取 自助吧還有海鮮 芝士 水果 海鮮有3款 都很鮮甜 主菜方面 兩款既份量適中 牛威靈頓肉質很軟身 外層微微既香脆 另外和牛扒 肉質緊緻 不難咬開 牛味香口 但脂肪有點多和厚 肉和脂肪不夠平均 食完主菜後 還可以點餐飲 奶茶 咖啡 檸茶/水 等等...凍或熱都可以 外面水果有3款 都很新鮮 甜品介紹牛奶布甸好好味😋 其實$498 兩個人都算幾抵 好多野食 食物亦好好味 冇hea整 自助吧食物亦新鮮 refill都好快 款式適中 整個餐都好滿足👍🏻}
2024-02-22 444 浏览
今晚約了朋友新年團拜食飯,本來是訂Sky Bar, 但朋友說這間餐廳食物不錯, 所以入座這間餐廳,一行四人,見環境尚算清靜,怎料坐下不久,隔離枱坐下了客人,說話像是在街市上賣東西,吵到令人討厭,食物質素十分差, 我們點了四客semi buffet,兩客肉眼排,兩客魚,當我食到一半魚時,感到有點不對勁,魚肉味道很重梳打粉味道,朋友笑我食慣住家飯, 過了一會,坐在對面的朋友說她也聞到魚嘅味道不對勁, 我回到家,刷完牙,口腔仍然有一種”嗱著”的感覺….以後都不會再來🥺🥺🥺
2024-02-21
用餐优惠
現金券
2023-12-23 644 浏览
Semi-buffet 永遠係小妹肚仔餓之選適逢就到聖誕節🎄揾一間氣氛一流嘅餐廳食餐豐富晚餐係必須嘅😎Semi-Buffet Dinner🍽️龍蝦汁美國帶子意大利飯🍽️爐燒嫩滑春雞配自助沙律吧、飲品吧、湯及甜品🌟沙律吧選擇好多,基本有薯仔沙律、凱撒沙律、蜜桃雞肉沙律、羽衣甘藍、紅菜頭等,海鮮仲有青口、蝦、蜆,未食main course已經半飽😂 飲品有菠蘿汁同埋提子汁任飲,另配一杯餐飲🍹甜品最出色就係北海道牛乳奶凍同埋Tiramisu👍🏻餐廳位於朗豪坊商場頂層,喺天幕下嘅餐廳環境同氣氛都一流,非常推介嘅一個chill chill 地方🫶🏻
Semi-buffet 永遠係小妹肚仔餓之選
適逢就到聖誕節🎄
揾一間氣氛一流嘅餐廳
食餐豐富晚餐係必須嘅😎

Semi-Buffet Dinner
🍽️龍蝦汁美國帶子意大利飯
🍽️爐燒嫩滑春雞
配自助沙律吧、飲品吧、湯及甜品

龍蝦汁美國帶子意大利飯
沙律吧
龍蝦汁美國帶子意大利飯
沙律吧
2023-12-05 598 浏览
去旺角想搵間chill chill地嘅西餐廳,朗豪坊13樓應該都係一個幾好嘅選擇🥰今次我就同朋友仔去左有半自助餐食嘅Bistro Bloom🤭上到去藍色嘅天幕營造到一個好chill 嘅氣氛。好似去左度假咁🤭🌟爐燒嫩滑春雞佢semi-buffet 嘅menu 都幾多選擇架,我就揀左爐燒嫩滑春雞,佢嘅份量都幾大碟架,有配到薯蓉同雜菜。雞肉整得好嫰,一啲都唔會乾👍同埋都好入味❤️🌟柑橘柚子蜜燒脆豬手平時普通豬手就食得多,估唔到加左柑橘柚子蜜,個味道都幾特別架woo。甜甜酸酸加埋啱啱燒到脆晒嘅豬手,都幾開胃。🌟沙律吧沙律吧嘅選擇都好多架,有成7-8款比你揀。我幾中意佢嘅蜜桃甜菜頭沙律,酸酸甜甜,感覺都幾fresh👍🌟甜品其實一入到去已經見到好多好吸引嘅甜品架啦,款式都係好多種類嘅。由蛋糕到奶凍都會有提供。我就試左佢嘅朱古力批。朱古力嘅味好濃厚,而且做得都好creamy,批底都好鬆化😍😍🍴Bistro Bloom (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖

🌟爐燒嫩滑春雞

🌟柑橘柚子蜜燒脆豬手

🌟沙律吧

🌟甜品

🍴Bistro Bloom (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓2號舖
2023-11-19 520 浏览
好少上到朗豪坊頂層,因為成日覺得嗰度都係飲酒居多,但都估唔到有一間咁性價比高,又有質素嘅餐廳,整體嚟講我都會推薦。佢嘅餐單形式係Semi buffet,亦都有得揀嗌dinner set。我哋就嗌咗個千層麵同埋卡邦尼意粉,跟餐一杯餐飲。兩個主食質素都唔錯,但就冇咩特別驚喜。自助餐方面出邊有唔少嘅甜品,同埋有凍海鮮例如青口同蝦,仲有沙律同湯等等。出面都有果汁可以任加。最正我覺得係個環境,朗豪坊頂樓嗰個Skybar真係好靚,可以坐喺度食自助餐都係個享受。

2023-11-13 529 浏览
星期六,同朋友搵個地方舒舒服服傾下計,食下野,上網搵,試試呢度。係半自助午餐 (semi-buffet),有我最鐘意嘅沙律~ 沙律選擇都幾多,有羽衣甘藍!!! 正~ super food 夠健康。 水果沙律 同 薯仔沙律 食咗2轉甜品選擇有呢d,不過我麻麻地甜品,都係主攻沙律同冷盤主菜要做龍蝦意大利飯。 意大利飯軟硬度ok。不過龍蝦有d乾牛扒要5成熟,ok juicy。牛味都濃,外層夠焦香,下次黎應該會再叫牛。湯係幾好飲,飲咗2碗青口麻麻,有沙。 蝦新鮮彈牙,食咗好多隻 (回本必食推介!)芝士有呢d,自己對呢d麻麻,所以冇食。總結,環境舒服,好適合想靜靜地傾下計咁。 自助bar 選擇都幾岩我,多沙律同冷盤主菜: 牛扒唔錯

甜品選擇有呢d,不過我麻麻地甜品,都係主攻沙律同冷盤

主菜要做龍蝦意大利飯。 意大利飯軟硬度ok。不過龍蝦有d乾

湯係幾好飲,飲咗2碗

芝士有呢d,自己對呢d麻麻,所以冇食。

總結,環境舒服,好適合想靜靜地傾下計咁。
自助bar 選擇都幾岩我,多沙律同冷盤
主菜: 牛扒唔錯
  • 牛扒
2023-11-11 3174 浏览
🎃萬聖節約左朋友食飯,想搵個地方坐得舒服啲,可以傾下計,又無限時間既,最後揀Bistro Bloom,環境幾適合聚餐🥰✨Semi-Buffet Dinner自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯、廚師推介甜品🔸蒜片薄西冷牛排配香草牛油🐂西冷牛排揀左5成熟,煎到岩岩好😋兩邊既格紋煎得好靚,牛肉味濃郁,唔會好韌,面頭有黑椒同鹽,味道岩岩好,配菜有薯蓉🥔、露荀同車厘茄,顏色配搭都好豐富🔸傳統意大利千層麵好耐無食過千層麵,面頭好多芝士🧀,千層麵中間夾住牛肉碎,令口感更豐富,加埋蕃茄蓉醬汁🍅有粒粒蕃茄肉,酸酸甜甜,減低飽濟咁🔸 沙律吧除左沙律菜🥗,仲有火腿、薯片沙律、紅菜頭沙律,焗南瓜等等,選擇幾都多🔸冷盤有3蝦海鮮,有青口、🦐蝦同蜆,唔係好大隻,但都新鮮🔸飲品吧有兩款果汁,🍍菠蘿汁同提子汁🍇🔸精選湯當日係南瓜湯,夠哂應節😍南瓜味濃,味道都好甜好creamy🔸甜品選擇都幾多,仲有幾款生果,💓私心推介牛奶奶凍

✨Semi-Buffet Dinner
自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯、廚師推介甜品

🔸蒜片薄西冷牛排配香草牛油

🔸傳統意大利千層麵

🔸 沙律吧

🔸冷盤
有3蝦海鮮,有青口、🦐蝦同蜆,唔係好大隻,但都新鮮

🔸飲品吧
有兩款果汁,🍍菠蘿汁同提子汁🍇

🔸精選湯
當日係南瓜湯,夠哂應節😍南瓜味濃,味道都好甜好creamy

🔸甜品
選擇都幾多,仲有幾款生果,💓私心推介牛奶奶凍
用餐时段
2023-11-10 381 浏览
同朋友仔睇完戲去咗朗豪坊《Bistro Bloom》食咗個SEMI - BUFFET DINNER 😋半自助餐主菜價錢由$228-$398不等包自助沙律頭盤•飲品吧•精選湯•甜品ღ 卡邦拿意大利扁麵配温泉蛋 $245扁意粉掛滿醬汁超Creamy,食落又唔會過漏😋加上鹹香嘅煙肉,好滿足😌ღ 安格斯牛柳伴大蝦 $375安格斯牛柳叫咗5成熟☺️ 味道香濃,未食已經肉香撲鼻😍牛柳厚身啖啖肉,口感軟嫩多汁,大蝦又鮮又嫩,伴菜仲有薯蓉同蘆筍自助吧餐湯係南瓜湯,口感綿密滑順,味道甘甜。沙律菜新鮮爽脆,最愛佢有多款醬汁選擇❤️冷盤海鮮有蝦、青口同蜆😋甜品有芝士餅、朱古力撻、奶凍等等…
同朋友仔睇完戲去咗朗豪坊《Bistro Bloom》
食咗個SEMI - BUFFET DINNER 😋

自助餐
主菜價錢由$228-$398不等
包自助沙律頭盤•飲品吧•精選湯•甜品

ღ 卡邦拿意大利扁麵配温泉蛋 $245

ღ 安格斯牛柳伴大蝦 $375

口感軟嫩多汁,大蝦又鮮又嫩,伴菜仲有薯蓉同蘆筍

自助吧餐湯係南瓜湯,
口感綿密滑順,味道甘甜。沙律菜新鮮爽脆,
最愛佢有多款醬汁選擇❤️
冷盤海鮮有蝦、青口同蜆😋
甜品有芝士餅、朱古力撻、奶凍等等…
2023-11-08 161 浏览
放左工想搵間舒服又有氣氛既餐廳食餐晚飯於是簡左朗豪坊頂樓的✨ Bistro Bloom✨環境有情調 可以享受一個晚上餐廳除3Course Set外 仲有 Semi Buffet Dinner前菜🥗熱帶雜果蝦沙律蝦肉鮮甜 彈牙 配上雜果非常開胃主菜🍝傳統意大利千層麵多層的麵皮配上芝士 蕃茄 肉醬 非常足料 口感濃郁豐富🥩蒜片薄西冷牛扒配香草牛油肉質有彈性 口感嚼勁渾厚的牛肉香氣配上香草牛油 汁多味美另外的• Semi Buffet Dinner •各款生果|芝士|沙律|飲品吧|湯品|冷盤海鮮丨凍餅甜品|水果等無限量供應 下次再去試下先💜
放左工想搵間舒服又有氣氛既餐廳食餐晚飯

下次再去試下先💜

2023-11-07
  • 傳統意大利千層麵
2023-10-24 254 浏览
帶小朋友嚟食個半自助晚餐先😋平時去食自助餐小朋友真係會好開心,可以自己出去揀嘢食,鍾意食乜自己拎,好興奮!不過帶小朋友食就真係好唔抵,通常食得少少就已經話唔食…呢個半自助晚餐就啱晒我哋,又可以俾小朋友享受下自己攞嘢食嘅樂趣,價錢又冇去食自助餐咁貴,小朋友開心真係嘢都食多啲😄介紹下我哋食乜先~首先主菜有12款選擇,我哋揀咗…✦ 蒜片薄西冷牛扒配香草牛油 $328因為小朋友都會食,所以熟度我哋選擇Medium well,牛排好香牛味,切開肉質仲有少少粉嫩,配埋個香草牛油汁,小朋友都話好香好好食😋✦ 卡邦拿意大利扁麵配溫泉蛋 $245小朋友大讚呢個卡邦拿意粉,佢話係食過最好食嘅,食完一碟又再添多兩次,我都好少見佢食咁多😆自助頭盤有好多選擇;海鮮有蝦、蜆、青口,凍蝦好鮮甜,平時連白灼蝦都唔食嘅阿女一隻接住一隻係咁食!沙律部分都選擇豐富,沙律菜夠新鮮,其他冷盤都好食,樣樣試下好滿足!自助甜品區大約有10款,水準不俗,朱古力批、Tiramisu好正,啱晒我呢個甜品控可以食多幾款!
帶小朋友嚟食個半自助晚餐先😋

介紹下我哋食乜先~
首先主菜有12款選擇,我哋揀咗…

蒜片薄西冷牛扒配香草牛油

✦ 蒜片薄西冷牛扒配香草牛油 $328