▪️𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑨𝒏𝒕𝒊𝒑𝒂𝒔𝒕𝒊 & 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕𝒔 𝑩𝒖𝒇𝒇𝒆𝒕 $178.There were diverse options of food on the table which was being refilled efficiently to satisfy the customers. 𝟳 𝘁𝘆𝗽𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱𝘀, 𝟲 𝗵𝗼𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗵𝗲𝘀, 𝟯 𝗰𝗼𝗹𝗱-𝗰𝘂𝘁𝘀, 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟮 𝗸𝗶𝗻𝗱𝘀 𝗼𝗳 𝗯𝗶𝘁𝗲-𝘀𝗶𝘇𝗲𝗱 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁𝘀 along with 𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲𝘀 were provided. These may not sound much for a buffet, but all the dishes were not being casual while being mindfully prepared with various tastes and using unexpectedly good quality ingredients instead. Appreciate how quick the staff would ref
There were diverse options of food on the table which was being refilled efficiently to satisfy the customers. 𝟳 𝘁𝘆𝗽𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱𝘀, 𝟲 𝗵𝗼𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗵𝗲𝘀, 𝟯 𝗰𝗼𝗹𝗱-𝗰𝘂𝘁𝘀, 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝟮 𝗸𝗶𝗻𝗱𝘀 𝗼𝗳 𝗯𝗶𝘁𝗲-𝘀𝗶𝘇𝗲𝗱 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁𝘀 along with 𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲𝘀 were provided. These may not sound much for a buffet, but all the dishes were not being casual while being mindfully prepared with various tastes and using unexpectedly good quality ingredients instead. Appreciate how quick the staff would refill the plates as well, so there is never an empty space on the table. It's also nice that people can freely choose to just have the buffet session without pressure, or having add-on main dish as I did depends on their appetite.
▪️ 𝗔𝗱𝗱-𝗼𝗻 : 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 $89
The buffet table actually provided enough options to keep me full already, but I was strongly craving for a decent burger and they didn't fail my expectation. The burger was huge that I could barely hold it with one hand, and the medium cooked House Ground Beef Patty was thick, succulent and full of umami. In between of the buttery Brioche Bun, the Provolone Cheese, Black Truffle Aioli Sauce and other fresh ingredients ensembled the flawless rendition. Sided by my favourite crispy thin cut French Fries, this meal was simply a pleasure.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/5
Re-visit ? ✔️
𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓
用餐时段
𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓
2023-05-01 1850 浏览
12月中嘅星期六,同友人過海去中環一試呢間餐廳嘅半自助午餐,呢間餐廳吸引我願意星期六由新界去中環食飯,係因為佢個salad bar 好出色,除咗羅馬生菜,亦有多款已經撈好嘅沙律,主菜我哋只叫了一個。叫了牛扒,我哋兩個share 一份食。牛燒得好有碳燒味,牛味濃。除咗牛排,仲有其他主菜可以叫,主菜需要加錢,其他主菜例如burger ,意粉。食完主菜,仲有一,兩款甜品放係沙津bar 旁邊亦都有西瓜任食。當日中午餐廳都有8成坐滿,星期六嘅中午係中環。已經算比較好生意。
用餐时段
2023-04-01 1454 浏览
初六宜開市,中午食餐好嘅✨🌝飛奔去蘭桂芳一間食semi buffet 沙律吧嘅餐,款式非常多,而且好好味!大部分都係蔬菜,不過唔會頹頹地咁比盤粟米蕃茄仔就算。粟咪有用cream 焗過、蕃茄仔配水牛芝士、沙律蛋竟然做得幾好食。已經100%時食brownie 都覺得好好味!暫時要戒口,主食無叫牛肉🥹叫咗一份魚魚,都煎得好出色,估唔到咁好食。雜菜湯都非常出色,而且好多材料。基本上淨係叫湯加沙律吧,已經好夠飽。講開蘭桂芳,最近先知以前叫爛鬼坊🫢之後想推廣呢一區,就用「蘭桂騰芳」取其同音字及好意頭比喻子孫顯貴發達,長知識了😳😳
初六宜開市,中午食餐好嘅✨🌝
已經100%時食brownie 都覺得好好味!

2023-01-28
2023-02-18 1407 浏览
和朋友來聚餐,聽說牛扒好所以點了medium rare 的 RibEye, 來的是medium (上面有寫),但其實是7成。而且都燒焦了有陣濃濃的燶味。非常失望。也不值這個價錢。環境倒是很好,是談心的好地方。甚至有點浪漫的感覺,客人裡也來了不少情侶,夫婦。

2022-10-13 4249 浏览
事隔多年,再次來到位於中環蘭桂坊的意大利扒房【Bistecca Italian Steak House】。門口位置不太吸引,而且今日黃雨,放滿了客人的雨傘。室內環境沒有時尚的裝潢,平實的扒房格局。綱上見到餐廳推出午市半自助餐,人均$178/位。評語的照片不錯,而且看似選擇豐富。筆者甫坐下就急不及待到半自助buffet 枱參觀。buffet 位置非常細小,食物選擇不是想像中豐富,只有3款 Ham、8款熱葷、8款冷款、2款甜品及3款水果。 食物選擇的確失望,但是勝在每款食物味道都不太差,而且店員不停添加食物,每次款式都有些不同。半自助餐可以升級加選一款主菜,可以選配法式燒春雞、Pasta、Burger、Risotto 等,價錢低至 $58起!到來 Steak house 就加$178 享用 10oz 阿根廷草飼牛扒。【阿根廷草飼牛扒】平時餐廳多數供應美國牛、澳洲牛、紐西蘭牛及和牛。最近選擇多了不少,好似阿根廷牛。這個Ribeye 表面燒得香口,切下去做到Medium 的要求。阿根廷是草食性動物,在牧養區自由走動,運動量大,因比這個牛扒脂肪量少,肉質結實,而且濃郁。不過略嫌筋太多。
門口位置不太吸引,而且今日黃雨,放滿了客人的雨傘。
室內環境沒有時尚的裝潢,平實的扒房格局。
2022-08-12
2022-10-12 2260 浏览
🔸️Bistecca Italian Steak House 🌍西式📍中環蘭桂坊15號協興大廈2樓呢間一直bookmark左要去試牛,個個都話牛好出色。甘岩朋友生日就請佢去食個semi-buffet ,因為lunch 都可以好抵甘加錢要試佢既牛扒,開心呢!好耐無去蘭桂坊,真係變左好多呢。🗨️ Semi buffet from the table $178每人位位$178,唔過份,可以自由選擇加唔加main course,待應都好好好,唔會迫你一定要選。我見在場有啲都無叫~款式一共21款,但食物味道黎講只有一兩款我比較鍾意~其實食ham都抵番曬,沙律菜都新鮮,無啡黃爛葉,抵讚!生果每款都好甜好好食,甜品只有兩款,分別係tiramisu 同brownies 。只可以話去得意大利餐廳食既tiramisu 唔會伏,呢間仲要係好味既!🗨️ Argentinian Grass Fed Steak $17810oz 牛扒配薯條,叫左medium rare,煎得非常到位,滿意!牛味香,加少少鹽就夠味了,呢個價就試到,真係好抵呀!因為朋友生日,所以喺我openrice 訂位嘅時候寫低左,其實只係希望佢會比個靚
📍中環蘭桂坊15號協興大廈2樓

好耐無去蘭桂坊,真係變左好多呢。

因為朋友生日,所以喺我openrice 訂位嘅時候寫低左,其實只係希望佢會比個靚啲既位置。點知食到差唔多,經理(應該係)就捧左birthday cake寫埋靚靚 happy birthday 比我朋友。其實入面既tiramisu browines 係黎自出面buffet,但真係冇諗過佢有呢個驚喜,非常貼心!

仲要讚兩位待應們,好勤力斟水,收空碟都非常快,抵讚!

平日去食餐廳唔full ,希望佢地捱得住,我下次再黎過👍🏻👍🏻
2022-10-11
  • Steak
2022-10-02 1762 浏览
近幾年 Semi-buffet 好流行,頭盤及甜品以自助形式供應,配以指定選擇的主菜/加$選擇主菜,又可以慳返dd、冇 Full buffet 拱貴。今次介紹呢間喺蘭桂坊既意大利扒房,星期一至日也供應半自助午餐$178+10%,20多款意式頭盤及甜品以自取任食形式供應,有幾款即切風乾火腿、Salami腸、不同種類沙律、長通粉、炸雞、意式海鮮、蔬菜,自助甜品有兩款蛋糕及生果,而主菜有多款意粉及扒類選擇,意粉/飯$48起、最貴的肉眼也不過$178,可改善的地方係應該包一杯飲品,這樣會滿足d😂。我地2人以左1個主題,肉眼幾 juicy 同淋。

我地2人以左1個主題,肉眼幾 juicy 同淋。
2022-10-02
2022-09-23 1446 浏览
今日放假就黎中環蘭桂坊呢間意式餐廳食semi lunch buffet,個lunch供應時間由12:00-15:00,每人有兩小時用餐,本人未夠12:00就去到餐廳,但職員好快安排到入座,坐低睇完menu同出面buffet區後,決定淨係食buffet table而唔使加main course($178)buffet區食物雖然唔太多款式,但整體都好高質,食物質素如下:海鮮雜燴-蝦唔算大隻,但蝦己剝哂殼同冇蝦腸,蝦肉好實淨有蝦味,魷魚圈味道唔錯,有彈性同爽口,青口同蜆鮮味都幾夠,仲有呢個餸嘅汁用來焦上麵包都幾好味,可以當main course咁食,前後食左兩大碟沙律菜-有機菜普遍新鮮都幾綠,仲有涼伴青瓜,粟米,哈密瓜,紅腰豆鷹咀豆沙律同蕃茄芝士通粉等,都幾清新健康凍切肉-沙樂美腸油脂分佈平均,食落好有鹹香味,parma ham好夠味夾埋哈密瓜可以中和ham嘅鹹味,唔錯,仲有薄切火腿嘅肉味好夠唔太鹹熟食-除海鮮雜燴,仲有炸雞,炒雜菌,炒脆肉瓜,青椒炒意式肉腸同火腿包四季豆,質素同賣相幾好甜品-款式好少,得朱古力合桃蛋糕同tiramisu,但幾精緻,仲有火龍果,菠蘿,西瓜幾種水果,可幫助消化,

甜品-款式好少,得朱古力合桃蛋糕同tiramisu,但幾精緻,仲有火龍果,菠蘿,西瓜幾種水果,可幫助消化,唔錯!

淨係食哂成個buffet區食物已夠飽肚,但較失色嘅係坐嘅位置燈光較黑暗,同埋個lunch buffet係唔包飲品,不過呢餐semi lunch buffet相當滿意,埋單$178,加一後$196,呢個價錢仲要係中環區食相當值!

2022-09-17 916 浏览
Bistecca Italian Steak House中環蘭桂坊15號協興大廈2樓今日約咗好耐冇見既好友食lunch,好友推薦呢間有semi buffet,坐得舒服既餐廳。Semi buffet由12點開始,可以食到3點~出面既semi buffet係must-take,每位$178,如唔夠飽可另加主菜:佢既semi buffet都算多野,各款冷盤、沙律都好出色👍🏻🥣 甜點就有Tiramisu、Brownie同生果盤,Tiramisu都唔錯!另加點了魚及burger一起share吃~坐到3點先走,享受了一個美好既下午~
Bistecca Italian Steak House
中環蘭桂坊15號協興大廈2樓

Semi buffet由12點開始,可以食到3點~

另加點了魚及burger一起share吃~
Fish  of  the  day
Steak  house  burger

坐到3點先走,享受了一個美好既下午~

2022-09-17
Fish  of  the  day
Steak  house  burger
高質素,多選擇,的半自助意大利菜午餐本來星期一的自助餐應該抱不大期望但係竟然估唔到都好有質素喎!鍾意食意大利菜嘅可以試吓如果有四個人以上可以建議叫一個主菜牛扒一齊分享。人少就不建議叫主菜了,出邊啲嘢食多到你食唔晒。唔需要再額外叫主菜了。另外$178半自助午餐是不包括飲品的,飲品另外加錢,呢方面有待改進!餐廳服務都幾好,會不停幫你碗碟,經理都好有禮貌。
高質素,多選擇,的半自助意大利菜午餐
本來星期一的自助餐應該抱不大期望
但係竟然估唔到都好有質素喎!
鍾意食意大利菜嘅可以試吓
餐廳服務都幾好,會不停幫你碗碟,經理都好有禮貌。

2022-07-19 4159 浏览
地址位於蘭桂坊樓上,裝修布置成鄉村肉店feel,非常有心思👍🏻衝住呢度個buffet而來,有10幾款意式頭盤同甜品以自取任食形式供應🥩-✤ 𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $𝟏𝟕𝟖包括即切風乾火腿、Salami腸、多款沙律。最鍾意係佢嘅牛油粟米、薯仔沙律、椰菜花、黑松露雞蛋沙律、魷魚圈等。自助甜品則只有兩款蛋糕:朱古力Brownie同Tiramisu,兩個甜品都非常出色,前者朱古力味濃郁唔會太甜;後者濕潤芝士濃郁,另外都有唔少水果:西瓜🍉、菠蘿🍍、火龍果以及橙。✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟏𝟎𝐨𝐳 $𝟏𝟕𝟖呢個牛肉叫左medium rare,食落有一層半透明肥膏,肉質肥美,咬落嫩滑🥩另外一旁嘅薯條都炸得香脆可口🍟如果唔想剩係得出面嘅嘢食,幾個人幫襯呢度嘅時候可以share呢道菜😆✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 $𝟖𝟖好難食,唔建議大家叫🥹黃色cheesy creamy飯配三隻小蝦🦐
✤ 𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $𝟏𝟕𝟖

✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟏𝟎𝐨𝐳 $𝟏𝟕𝟖

✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 $𝟖𝟖
2022-07-09 2038 浏览
雖然呢間餐廳出名食Steak,黎到餐廳見到個menu 有Semi buffet 簡,就想👀下食完buffet table 既野夠唔夠飽再👀下洗咪on top 加主食。因為今日係週末,見到menu 上面buffet 係$178 加一。係buffet 上面可以加唔同既Mains 或者湯。Salad BarSalad Bar 既選擇都好多,有肉有菜,仲有好多生果可以揀我自己係salad bar 都夾左4 輪,連埋甜品生果都夾左2 輪。然後覺得齋semi buffet 個part 都已經好夠食,所以就無再加mains。可能因為今日係週末既lunch hour,中環比較小人上班,所以餐廳都唔係好多客人。 今日食既體驗係d 座位都坐得好舒服同埋因為唔係好多檯客,感覺比較有多d 空間。所以之後如果仲有機會想係公眾假期去食飯,都會想簡呢間,順便試下佢地既steak

Salad Bar

Salad  bar

2022-07-09
Salad  bar
2022-07-06 1557 浏览
$178+10% 前菜同甜品任食, 前菜嘅選擇好多。 粟米同哈密瓜好好食, 粟米甜味同埋牛油味好香, 哈密瓜好甜。 其他前菜一般水平。 甜品選擇較少, 只有tiramisu, brownie同生果, 味道不過不失, 但係呢個價錢都好抵, 同埋絕對食得飽。 主菜是咗佢個牛扒RIBEYE, 大概都係加咗178蚊, 牛扒都幾香, 稍為煎得有啲老, 門口見到佢個熟成櫃, 質素屬於中上水平, 得考慮返價錢, 佢都幾抵食。 餐廳環境同服務都好好, 最推薦係佢啲生果, 真係好好食。

餐廳環境同服務都好好, 最推薦係佢啲生果, 真係好好食。
2022-06-30
2022-06-16 1704 浏览
很久沒有探訪這餐廳,疫情時,食物質素都有所下降,今日重回舊地,感覺好正,啲野食款式仲多咗,咁啱遇上當日紅雨大雨,仲要無咩人可以坐窗邊,由1點坐到差不多3點,真係好舒服。仲有甜品影漏咗,當日有tiramisu ,chocolate brownie 兩樣都好味,但溫馨提示,如果當日多人,有機會之後會拎哂,想食可以先拎小小,以免之後唔再出。

Xiling steak
蝦 蜆 菇 青椒讓豬肉 ham包豆豆 每樣都好好味
沙律吧係任拎的
Xiling steak
  • Steak
2022-04-16 2746 浏览
之後餐廳係值💰168蚊自助餐(salad bar, cold cut, desert) 咁再加錢先有主菜。呢個餐飯既牛扒一直都好出名,但個時係要再另加178先有,而且食💰168自助,外面都有20+款食物選,依家因為疫情,lunch set變左2 course 由🍽158起真係好坁食。加88就可以有牛扒,另外加💰50有wine, 加💰20又有甜戰🙋🏻‍♀️平日餐廳係好多人食,但我反而鐘意星期六日先去,因為星期六日中環反而人會少一點,而且呢個餐廳都會有套餐。餐廳環境有種復古風格,食物由前菜,個麵包,同主菜,甜品,樣樣都好好食,而且真係全部都食哂一淡都無淨,只係薯條食唔晒因為真係太多太大份。🙋🏻‍♂️個牛扒有300g對於大食既我就好滿足,前菜除左成日有既沙律,佢地有炸魷魚同蝦,啱晒我,份量好足夠。Lunch set ( starter+mains) 💰158🍽麵包真係so far我食過比較好既餐包,佢有二種包,一枱會比三個,好鬆軟好香同外面有少少脆,我朋友一個人就食哂三個。我諗我自己都可以食五個,但要留番個肚食其他。🍽starter-fritto misto spisy mayonnaise 少

🍽麵包

少少辣味既蛋黃醬同炸到脆香既蝦,魷魚🦑配搭一流,好味👍

🍽starter- artist mozarella
蕃茄佢地係煮過,一咬就爆汁,唔同食開既蕃茄水牛芝士,加埋好多比較油既沙律dressing同火箭菜食落好開胃

🍽main - handmade mushroom ravioli
整體中規中矩,唔係好食到菇同芝士味,蕃茄味濃

🍽main - burger with fries
漢堡包既肉係比較有咬口,唔會一咬就碎,個漢堡扒超級大份,睇圖。其他配料就有蕃茄生菜洋蔥,同埋黑松露醬,個黑松露味好香濃,整體配搭好🥰

🍽 300g South American grilled rib eye
一流既牛扒,表面焦香脆,牛扒就油香滿溢,牛肉味特別濃烈,中間肉嫩肉汁飽滿。
滿分牛扒!

🍽 Tiramisu
非常之滿意嘅飯後甜品,唔甜,口感Creamy,一入口就有濃郁嘅咖啡味同朱古力粉奶油芝士香味,好大份我哋兩個人share塞到最後都係有啲意猶未盡。

—-—-—-—-—-—-—-——-—-—-—

味道-4/5