2023-06-01 632 浏览
因為睇到網上見到呢閰餐廳個窗有一些玫瑰花組成的心形玻璃窗,我覺得好靚,好似感覺係求婚嘅感覺,於是有一日我同朋友下午有時間就諗住過去食一個lunch,入到去餐廳很華麗很乾淨,很多落地玻璃,可以看到外面嘅環境,所以感覺好舒服,入到去我和兩位朋友坐了近窗口的一個位置看着外面風景吃飯,確實真的很不錯,而且上OpenRice book訂枱的話,還享有折扣優惠,我和朋友點咗牛扒,它的份量不是太大,但是我覺得味道還算不錯,但如果吃量比較大的人便會覺得不夠飽,餐包也不錯上面有芝麻而且比較鬆軟,加牛油感覺非常好吃,另外乜點了一份烤豬扒,本人覺得味道尚算一般,而且因為他沒有意粉和飯只有少量的薯蓉,所以我覺得這個餐不能夠給一些胃口比較大的人去午餐,還有一個甜品甜品,份量好少,日後我覺得如果這間餐廳傾偈或者喝兩杯紅酒的話感覺也不錯
2023-05-27 454 浏览
Sure, I'd be happy to help you write a food blog about Bellevue Bar and Grill. Here's a draft to get you started:Bellevue Bar and Grill: A Cozy Spot for Western-Style Cuisine in HK MongkokNestled in the heart of HK Mongkok, Bellevue Bar and Grill offers a warm and inviting atmosphere for diners seeking delicious western-style cuisine. The restaurant is adorned with charming LOVE signs, creating a cozy and romantic ambiance that's perfect for a date night or a casual dinner with friends.One thing

One thing that immediately caught my attention when I entered Bellevue Bar and Grill was the stunning decoration. The attention to detail is evident in every corner of the restaurant, from the beautifully arranged table settings to the elegant lighting fixtures. The overall effect is a welcoming and relaxing space that's perfect for enjoying a meal.

Now let's talk about the food. On my recent visit, I tried two dishes that I highly recommend: the spaghetti with meat and mushroom and the poached salmon with seasonal vegetables.

The spaghetti dish was a real standout. The pasta was perfectly cooked and the meat and mushroom sauce was rich and flavorful. Each bite was a delicious combination of savory and satisfying flavors.

The poached salmon was equally impressive. The fish was cooked to perfection, with a tender and flaky texture that melted in my mouth. The seasonal vegetables added a refreshing crunch to the dish, making it the perfect balance of light and filling.

Overall, I highly recommend Bellevue Bar and Grill for anyone looking for a cozy and welcoming spot to enjoy some delicious western-style cuisine. The restaurant's attention to detail in both its decor and its food is truly impressive, and I can't wait to come back and try more dishes. Whether you're in the mood for a romantic dinner or a casual meal with friends, Bellevue Bar and Grill is the perfect spot to satisfy your cravings.
咁啱有機會嚟呢間環境、氣氛同服務都好好嘅餐廳食晏,一上到嚟,門口同入面已經見到好靚嘅牆壁餐廳嘅景觀一流,兩排大窗,一邊望海,一邊望山餐廳入面嘅佈置都好靚,中間嘅酒吧俾人一種有格調嘅感覺,而且播住優雅嘅音樂,感覺好好餐廳好乾淨,座位好好坐,亦好貼心咁提供消毒濕紙巾俾客人用,餐牌提供嘅選擇種類都好夠多安格斯牛肉漢堡配炸薯條($108) - 包烘得好脆,包面滿佈芝麻,食落更香口,安格斯牛肉本身好好味,所以個漢堡配芝士、蕃茄同生菜已經好好食;薯條亦炸得啱啱好,份量亦好足夠餐包熱辣辣,個包本身有香草,搽埋牛油,味道好豐富;食完漢堡包同薯條飲凍檸茶,格外清新加配餐湯同是日甜品($25) - 蕃茄湯好香濃,酸度啱啱好;甜品荔枝慕絲,好香滑,細細杯有齊荔枝、士多啤梨、藍莓同桑子,好好食餐廳好靚,環境好好,店員又殷勤有禮,好細心咁介紹餐牌,食物質素亦唔錯,值得推介

餐廳嘅景觀一流,兩排大窗,一邊望海,一邊望山

2023-04-15 496 浏览
今次同我嘅好閨蜜,食生日飯🎂🫧 兩個太忙搞到食生日飯都要隔成個月先食到咁耐無見我個寶貝(。・ω・。)ノ當然要book間起浪漫勁溫馨既餐廳慶祝下無意中係Open Rice比我搵到呢間位於旺角·十分有情調既空中西餐廳🍴💗入到去已經有一陣陣香味傳出嚟令我十分期待食物既味道(●´□`)♡🍽️龍蝦濃湯伴海鮮雲吞 🌟🌟🌟🌟🌟一入口就知道呢碗湯啖啖精華 絕對無偷工減料 超濃既龍蝦湯 配埋海鮮雲吞 有兩層味道係口中爆出黎😍🍽️蕃茄水牛芝士沙律配煙三文魚及吞拿魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️蕃茄同水牛芝士係絕配 酸酸地可以令到水牛芝士無咁漏 再加上牛油果 so fresh 🥑🍽️ 炭燒美國特級安格斯肉眼扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️我哋叫咗三成熟 但出到黎肉眼睇應該有五成熟不過整體都幾好 重牛味咬落都好juice (❁´◡`❁)🍽️煎北海道帶子伴蒜香意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️唔食辣既我都覺得呢個意粉超好食 好香蒜味 加上帶子索晒啲蒜味 十分香口🍽️朱古力心太軟伴雪糕 🌟🌟🌟🌟🌟本身落order時忘記左叫人幫我係甜品上寫字 我只係係訂枱時講過同朋友慶祝生日 甜品上枱時竟然已經幫我寫咗happy birthday 好sweet既服務^・ꀾ・^╰☆☆ 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐞𝐯𝐮𝐞
今次同我嘅好閨蜜,食生日飯🎂🫧
兩個太忙搞到食生日飯都要隔成個月先食到
咁耐無見我個寶貝(。・ω・。)ノ
當然要book間起浪漫勁溫馨既餐廳慶祝下

蕃茄同水牛芝士係絕配 酸酸地可以令到水牛芝士無咁漏
再加上牛油果 so fresh 🥑

🍽️ 炭燒美國特級安格斯肉眼扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我哋叫咗三成熟 但出到黎肉眼睇應該有五成熟
不過整體都幾好 重牛味咬落都好juice (❁´◡`❁)

🍽️煎北海道帶子伴蒜香意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️
唔食辣既我都覺得呢個意粉超好食 好香蒜味
加上帶子索晒啲蒜味 十分香口

🍽️朱古力心太軟伴雪糕 🌟🌟🌟🌟🌟
本身落order時忘記左叫人幫我係甜品上寫字
我只係係訂枱時講過同朋友慶祝生日

╰☆☆ 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐞𝐯𝐮𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 ☆☆╮
📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
炭燒美國特級安格斯肉眼扒
煎北海道帶子伴蒜香意粉
龍蝦濃湯伴海鮮雲吞
蕃茄水牛芝士沙律配煙三文魚及吞拿魚
2022-11-27
等候时间
15 分钟 (堂食)
炭燒美國特級安格斯肉眼扒
煎北海道帶子伴蒜香意粉
龍蝦濃湯伴海鮮雲吞
蕃茄水牛芝士沙律配煙三文魚及吞拿魚
  • 焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2023-04-08 343 浏览
話說呢排好似好耐都冇食過正宗既西餐咁😂所以今次去咗旺角嘅樓上西餐廳,試試佢哋個Business Lunch Meun。間餐廳喺旺角嘅鬧市中心,加埋佢哋用咗落地玻璃,日光采光度一流!佢哋個Lunch最平$88起包埋野飲~另外on top仲可以價錢升級要前菜同埋飲wine果啲🥂今次兩款沙律都叫晒黎試!我覺得個西班牙海鮮沙律幾正😋入邊有好多粒新鮮嘅八爪魚🐙另外仲有個餐湯配埋熱辣辣嘅餐包好滿足!主菜方面叫左個野菌黑松露意大利粉配日本溫泉蛋🍳同埋炭燒美國特級安格斯熟成西冷扒(5安士)伴燒汁🥩意粉煮得煙煙韌韌啱啱好🍝朋友唔係好食黑松露但係都覺得好好食!另外個西冷扒原來係佢哋餐廳自己風乾!佢哋用咗風乾嘅技術去鎖住啲肉汁!所以我叫咗三成熟而入邊都冇血水,仲要牛味好豐富而且一切就已經切開到👍🏼另外餐廳職員俾咗黃芥末醬俾我哋,我想講個黃芥末醬超級好食!相信係餐廳自己調製,牛扒加埋佢一齊食完全係升華咗!最後仲有個心太軟同埋是日甜品(當日係羽衣甘藍芝士餅)我覺得甜味啱啱好🍮食完個甜品再加埋杯咖啡唔錯☕️.

2023-04-08 128 浏览
老友生日聚餐!想搵無時限用餐可以傾偈耐啲!上網見佢好多食評,book位又有優惠,所以就試吓。我早到咗半小時,試吓上去問吓可否一路坐一路等,餐廳職員好有禮貌,好友善話冇問題。今日係假期,餐廳食飯時間都唔係好多人,環境好清靜,基本上所有座位都係窗口景,頂樓玻璃窗,有大❤️都幾靚,訂位嘅時候有留低生日聚會,去到再提提佢,佢話有mark低,仲問埋我攞朋友個名陣間會點蠟燭。朋友嚟到,佢哋兩個食魚,我食羊肉,點咗餐,先嚟麵包,好夠熱感覺好新鮮,是日餐湯係粟米蓉,我另外仲加多個沙律,問咗朋友,佢哋個魚都好味,我個羊肉都唔錯,但係份量比較少,男士或者比較大食啲就似乎唔多夠,有埋甜品同餐飲,食物整體都幾精緻,但份量比較少,但主菜有折,其實都抵食。.
老友生日聚餐!

2023-04-07
用餐时段
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2023-04-02 120 浏览
每個月都會同閨蜜去搵啲靚嘅餐廳食好嘢打吓卡, 旺角樓上鋪有一間情調十足的西餐廳, Bellevue Bar and Grill坐落於商業大廈高層,落地大玻璃光線十足,欣賞到旺角繁華的景色。餐廳好多心心的裝飾品,非常適合情侶談心及迷你結婚場地。餐酒:Villata Prosecco 來自意大利, 充滿成熟的蘋果、梨、柑橘和少許堅果杏仁味, 適合配上海鮮。套餐有湯,前菜,主菜及甜品餐湯蕃茄湯, 選用新鮮蕃茄再加忌廉打成, 濃郁的蕃茄味,開胃美味。海鮮拼盤,有時令海鮮,鮮甜。主菜澳洲純種M5 和牛牛板腱配燒汁,肉味香濃,牛肉質感軟熟,配上燒汁,非常惹味。甜品無花果吉士撻,非常美觀,清香甜美。另外再加上煎蟹餅,滿滿蟹肉,香脆可口。虎蝦意粉,大大隻新鮮虎🦐,開上蕃茄香草醬,開胃美味。Tiramisu, 柔滑鬆軟,甜度剛剛好,美麗嘅裝飾真係唔捨得食❣️

套餐有湯,前菜,主菜及甜品

海鮮拼盤,有時令海鮮,鮮甜。

甜品無花果吉士撻,非常美觀,清香甜美。

另外再加上煎蟹餅,滿滿蟹肉,香脆可口。

虎蝦意粉,大大隻新鮮虎🦐,開上蕃茄香草醬,開胃美味。

2023-03-28 157 浏览
係旺角強近好唔開心咁抽完個空肚血後朋友話帶我去食好野補數。一去到門口,咁有藝術氣息既,心情鬆左一鬆。一入到見到d 心心裝飾,真係即刻開心唔少。23樓既旺角景色,估唔到係呢座咁唔起眼既大廈中。星期六,有brunch 食我選左食魚,朋友食burger嗌完野食,再環顧周圍環境好chill 好relax 既感覺未睇完靚景,一個軟軟,熱熱既包送上。可能係太餓既關係,餐湯一飲就完既感覺。呢條青衣魚柳,有賣相,有擺盤,睇得出厨師好比心機整,魚柳質地偏硬,搭埋d伴碟好快食晒。可能因為自己餓左成朝,所以呢個份量對我黎講唔夠食,偷左朋友叫既burger 既薯條黎食,因為太出色,食完都唔記得影相,薯條係粗薯,炸得好出色,又脆又香口又有薯仔味,可惜無得加side dish,唔係一定要加2份黎食。最後飲品我嗌左ginger tea,估唔到唔係茶包hea你,落足料成半杯薑係度。最後有個精緻小甜品避過一場黃雨,估唔到係咁繁忙既旺角都可以搵到呢一絲平靜。最後都要讚下呢間d服務水準一流,以呢個價錢,呢個景色,呢種服務,性價比真係好高
係旺角強近好唔開心咁抽完個空肚血後朋友話帶我去食好野補數。

一去到門口,咁有藝術氣息既,心情鬆左一鬆。

星期六,有brunch 食

我選左食魚,朋友食burger

嗌完野食,再環顧周圍環境

好chill 好relax 既感覺

未睇完靚景,一個軟軟,熱熱既包送上。

可能係太餓既關係,餐湯一飲就完既感覺。

最後有個精緻小甜品

2023-03-27 135 浏览
今日同屋企人慶祝生日,搵左呢度,果然無令人失望,環境拎滿分6點半入座,天未黑晒,仲睇到少少海景,早知book晏晝啦!藍天海景一定更靚!四周都有心心佈置,好適合做情侶拍拖/追女仔嘅餐廳夜晚有套餐,我地決定散叫餐包係送嘅凱薩沙律配煙三文魚三文魚份量超級多,無十塊都有八塊,生菜上面有唔少麵包、芝士同煙肉脆脆,生菜新鮮爽脆,醬又夠多!煎帶子配蘑菇汁原本心諗,唔係呀嘛,$188一碟你俾得2粒帶子俾我?不過食落係刺身帶子,咁又即刻覺得都ok,帶子都幾大粒,外面煎至金黃焦香,內裡微暖,仍然係半熟嘅刺身狀態香煎銀鱈魚伴忌廉汁銀鱈魚嘅火喉剛剛好,肉質嫩滑,外皮燒得香脆!配上薯蓉雜菜龍蝦配龍蝦汁扁意粉扁意粉煮得剛剛好,唔會過腍,掛汁,蝦味濃,龍蝦亦十分彈牙總括黎講,食物質素ok,環境ok,上菜速度合理,食完一樣先上一樣,值得一試!
今日同屋企人慶祝生日,搵左呢度,果然無令人失望,環境拎滿分

夜晚有套餐,我地決定散叫

餐包係送嘅

凱薩沙律配煙三文魚

煎帶子配蘑菇汁

香煎銀鱈魚伴忌廉汁
銀鱈魚嘅火喉剛剛好,肉質嫩滑,外皮燒得香脆!配上薯蓉雜菜

龍蝦配龍蝦汁扁意粉
扁意粉煮得剛剛好,唔會過腍,掛汁,蝦味濃,龍蝦亦十分彈牙

2023-03-26 116 浏览
今天經歷了今年首個黃色暴雨警告信號,猶幸早上在旺角閒逛時,天氣還是穩穩的吹著春風,由我任意穿梭於旺角的大街小巷上,看著新舖舊店重新讓這裡又再熙熙攘攘,心裡甚有戚戚然。遇然走過「紅茶」,真是見証著生命力,好的飲食,人們的腳步總是投下了他們的信心。今天也同這腳步,踏上這二十三樓高的「BellevueBar and Grill」,投下信任的一票,給大家也認識一下旺角中的世外桃園。行出升降機,牆壁上的壁畫甚有氣派,讓長長一條走廊溶入為店的一部份,令人心裡很舒服,才一個轉身,侍應面上掛著微笑,輕輕揚起左手,引領著食客入內安坐,奉上餐牌,另加了一杯暖水,恰恰為外面將至的暴風雨,形成了對比。午餐主要有七個主食可以選擇,有日本吉列蠔,新西蘭羊柳,青衣魚柳,安格斯肉眼扒等。最終,前菜選擇了「是日精選餐湯 及 精選甜品 」,主食為「安格斯牛肉漢堡件香辣薯角」,及另加上一杯LATTE。餐湯味道濃郁,配上芝麻的脆軟麵包,非常好吃。侍應看到前菜已經品嚐了後,很快幫忙收拾了用過的餐具,轉眼又端來了主食,介紹過主食後,又有禮地邀請客人進食,感覺像是成為了他們特別看顧一樣,是賓至如歸的感覺。「安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角

餐湯味道濃郁,配上芝麻的脆軟麵包,非常好吃。

「安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角」,香辣薯角剛剛出爐,外脆內暖,不是太辣,即使是小朋友叮也不用擔,安格斯牛肉漢堡,油而不膩,牛肉味足,配搭烘到非常脆的漢堡包,一流手工,精心出品。仲然外面風雨交加,閃電縱橫,不損美食當前的心情。
安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角

LATTE入口,清香入口自帶微苦澀,消除了行了一早的疲累,也抹走了黃色暴雨帶來了風雨,外面又回復了穩穩的吹著春風。
2023-03-25
安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角
🔹職員:有禮、主動、常留意顧客需要🔹食物:賣相🉐、食物味道也🉐,食完一道菜式才上另一道菜式🔹景觀:開揚(望旺角)、絕大部分座位旁係落地玻璃🪟、氣氛舒適寫意🔸CP 值高✡️菠菜意大利飯配烤蘆筍雜菜🔹朋友係 veggi,無論味道及口感都好滿意,waiter 主動詢問意大利飯需否煮淋d 定正常口感👍🏻✡️墨西哥烤牛肉餡餅 配酸忌廉、牛油果醬🔹烤牛肉🐮餡餅滋味,內有cheese🧀酸忌廉醒覺味蕾,牛油果醬味濃✡️餐湯:香濃番茄湯🔹番茄味🍎濃郁,唔酸,口感豐厚,waiter 主動詢問需否加黑胡椒👍🏻✡️餐包:🔹烘得暖暖、軟熟,入口聞到餐包上烘香咗嘅籽香味🉐✡️甜品:杏仁 cake🍰🔹杏仁味唔突出,但味道唔會好甜,口感軟熟,伴有4種生果🍓🫐同脆脆,提升口感層次。🔹現場仲有其他顧客慶㊗️生日✡️餐飲:熱咖啡、熱奶茶🔹送上咖啡糖、白糖、熱奶泡,自行調配🤗🔹味道正常
🔹職員:有禮、主動、常留意顧客需要
🔹食物:賣相🉐、食物味道也🉐,食完一道菜式才上另一道菜式
🔸CP 值高

✡️菠菜意大利飯配烤蘆筍雜菜

✡️墨西哥烤牛肉餡餅 配酸忌廉、牛油果醬

✡️餐湯:香濃番茄湯

✡️餐包:
🔹烘得暖暖、軟熟,入口聞到餐包上烘香咗嘅籽香味🉐

✡️甜品:杏仁 cake🍰
🔹現場仲有其他顧客慶㊗️生日

✡️餐飲:熱咖啡、熱奶茶
🔹送上咖啡糖、白糖、熱奶泡,自行調配🤗
🔹味道正常
2023-03-23 74 浏览
好期待,今日要去一間頗有情調的法國餐廳💕💖位置於旺角彌敦道附近,交通方便。客𨋢到達23樓,開門就見到紅藍白主色的壁畫,滿佈住法國風情🇫🇷🇫🇷從入口位置遙望已經見到一串串的吊燈及心型粉紅玫瑰💕💖💗💕💖入邊位置開揚,滿佈落地玻璃窗,坐位舒服,整個氣氛非常舒服,好warm~擺設佈置好有冬日日劇感覺🥰🥰喜歡呢個環境加氣氛,好,就先來一杯吧~微醺下望著美景,時間好似停頓了~偶爾一下的放空得來不易。點過餐後,麵包隨即送上💕💖喜歡切開麵包塗上厚厚的牛油🥰🥰麵包夠熱,迅速溶化😍邊吃著充滿香濃牛油的麵包,邊期待著美食的到來。Crab cake $138好喜歡這裡的蟹餅,炸得外皮香脆,咬一口滿滿都是蟹肉,實在美味😍😍蛋黃醬及沙律酸酸的解膩,十分好的配搭~Potato au gratin $158這是一道非常傳統的法國菜,將薯仔切成薄片,加上奶油或芝士一齊焗。這菜的賣相很好,好像變成白汁版的肉醬千層麵~😌將層層疊的薯仔切開並沒有出現倒塌的情況,仍然能保持優雅,要讚👍🏻薯仔煮得剛好,軟軟的,再加上滿滿的奶油芝士,好吃🥰🥰最後以心太軟結終~佈滿糖霜的朱古力蛋糕,流心的朱古力醬加雲尼拿雪糕,是百吃不厭的經典組合~
好期待,今日要去一間頗有情調的法國餐廳💕💖

從入口位置遙望已經見到一串串的吊燈及心型粉紅玫瑰💕💖💗💕💖

微醺下望著美景,時間好似停頓了~偶爾一下的放空得來不易。

Crab cake $138

Potato au gratin $158

薯仔煮得剛好,軟軟的,再加上滿滿的奶油芝士,好吃🥰🥰

最後以心太軟結終~佈滿糖霜的朱古力蛋糕,流心的朱古力醬加雲尼拿雪糕,是百吃不厭的經典組合~滿足👍🏻👍🏻💕💕

有時生活太忙碌,會懶,會淡忘,會習慣~要喚醒一下,愛生活,愛生趣,偶爾來點新鮮的事情,重燃一下激情🥰🥰今天在這裡重整一下⏳⏳要珍惜~久違了的多巴胺~💖💕💕💖💗
有朋友介紹譽發廣場頂樓的餐廳,不論環境同埋食物質素都非常之好,我梗係要去試吓。上到去發覺果然名不虛傳,餐廳內環境幽雅,而室外的美麗景色一覽無遺!餐廳寬敞舒適,有格調的裝修,值得一讚係服務員非常細心及有禮貌,詳細介紹午餐的menu,最後我order了脆炸軟殼蟹冬陰功寬麵,並加$25,就有餐湯和甜品,真係超值。雖然只有一個人食午餐,但絕不孤單,因為外面景色實在好靚。🌟🌟香濃幼滑的大蒜忌廉湯、配搭熱辣辣的餐飽🌟🌟原隻軟殼蟹,炸完之後仲好juicy,泰式冬陰功配西式寬麵,crossover得非常之好,有意想不到嘅驚喜。🌟🌟Oreo cheesecake 甜度適中,配上新鮮嘅生果,加埋杯香濃咖啡,yummy yummy 🤤

🌟🌟香濃幼滑的大蒜忌廉湯、配搭熱辣辣的餐飽

脆炸軟殼蟹冬陰功寬麵

Oreo  cheese  cake

等候时间
10 分钟 (堂食)
脆炸軟殼蟹冬陰功寬麵
Oreo  cheese  cake
  • 脆炸軟殼蟹冬陰公寬麵
2023-03-20 86 浏览
餐廳大部分座位都是Window seat可以由全景大玻璃俯瞰西洋菜街和彌敦道情人節的月份更是有心思玻璃大窗上有巨型心型玫瑰佈置傍晚時分更可以欣賞到日落的景色甚是浪漫🌹打卡一流二人晚餐份量十足凍海鮮拼盤有青口、大蝦、田螺、帶子黑松露惹菌忌廉湯香滑濃郁澳洲純種M5和牛牛板腱肉質肥美北海道帶子蒜香意粉煙韌甜品應該會很受女生們喜愛無花果吉士撻不會太甜,非常健康特別推介焗火焰雪山職員點火後冧酒會隨之燃燒打卡一流雪糕是兩層味道非常可口餐廳還有很多Mocktail和Cocktail的選擇Choco’s Party朱古力奶非常香而且配上朱古力脆條和威化餅感覺是另一款小甜品Soul Love喜歡莓的朋友一定要點酸酸甜甜配上梳打很開胃性價比真的很高又有浪漫的格調

餐廳大部分座位都是Window seat
可以由全景大玻璃俯瞰西洋菜街和彌敦道
情人節的月份更是有心思
玻璃大窗上有巨型心型玫瑰佈置
傍晚時分更可以欣賞到日落的景色
甚是浪漫🌹打卡一流

二人晚餐份量十足
凍海鮮拼盤有青口、大蝦、田螺、帶子
黑松露惹菌忌廉湯香滑濃郁
澳洲純種M5和牛牛板腱肉質肥美
北海道帶子蒜香意粉煙韌
甜品應該會很受女生們喜愛
無花果吉士撻不會太甜,非常健康
特別推介焗火焰雪山

酸酸甜甜配上梳打很開胃

性價比真的很高
又有浪漫的格調
2023-03-17 93 浏览
朋友帶我來呢個鬧市中的秘密小天地,估唔到竟然起旺角都有個咁chill既地方位於23樓,全層落地玻璃,一入到餐廳就俾到一種wow感覺我,怖置好靚,好岩打卡影相。餐廳仲好好安排左窗口位置俾我地,居高臨下望住行人如貫既馬路食lunch,食得特別寫意。星期六全部set menu, 包main course,同飲品,選擇唔算好多,同埋如果要有埋前菜同甜品就要額外加錢。前菜係大蒜忌廉湯,本來好怕個陣好重既大蒜味,不過好彩一d都品重口味,配埋微暖既麪包就岩岩好。主菜揀左香辣蕃茄大蝦意大利粉,估唔到比我想像中辣,不過配埋蕃茄醬,就食落幾惹味!炭燒美國安格斯肉眼扒叫左5成熟,出到來熟度剛剛好,唔會太熟又無血水出,牛味算濃郁,最鐘意佢配既薯蓉,真係好幼滑,好creamy, 食到停唔到。最後試埋甜品 mousses cake, 係朱古力仲有淡淡檸檬味,好清新,細細杯食完岩岩好。好有驚喜既一餐,仲有係服務員態度非常好,好留意每一枱客需要,值得一讚!!

炭燒美國安格斯肉眼扒