經過尖沙咀mtr竟然有間唔係連鎖企業既麵包店吸引我入去望左幾眼好奇之下買左幾款麵包蛋糕試下———————🍴岩燒蜂蜜蛋糕💰$684寸既小蛋糕本身幾期待望落好吸引上層係岩燒蜂蜜醬下層係普通嘅戚風蛋糕入口第一下真係嚇親我😥上層既醬味道勁似香蔥味😲😦仲要鹹鹹地🤔唔知係食緊蜂蜜味既話係香蔥都有人信😂至於所謂既蜂蜜味 要好認真咁㗳真啲仲要俾啲想象力先會食得出😂口感上 因為店內一直室溫擺放而且天氣熱 蛋糕體口感變得好乾🙁但係放左入雪櫃一晚之後再攞返出嚟食口感比前一日濕潤好多所以記住食之前要放雪櫃!但係我都唔推薦大家買😂———————🍴全麥三重芝士包💰$14依款我幾鐘意芝士味重用芝士粒做餡 份量都唔少麵包面都灑有芝士碎入口啖啖都有濃郁既芝士味而且包身做得都好鬆軟唔錯~唔錯👍🏻———————🍴雙重朱古力包💰$18味道平平朱古力看似難中伏既一款揀佢實冇死可惜感覺一般☹️雖然包身夾雜好多朱古力粒但食落竟然冇好濃郁既朱古力味🤨亦冇咩麵包既麥香...🤦🏻‍♀️朱古力控會失望😞口感都係一般 唔會特別鬆軟建議食前焗一焗/叮一叮睇下會唔會好啲🤔———————🍴全麥雞肉薯仔💰$11依款係我最冇期待但又最驚喜既一款🤣比我想像
經過尖沙咀mtr竟然有間唔係連鎖企業既麵包店
口感上 因為店內一直室溫擺放
而且天氣熱 蛋糕體口感變得好乾🙁
但係放左入雪櫃一晚之後再攞返出嚟食
口感比前一日濕潤好多
所以記住食之前要放雪櫃!
但係我都唔推薦大家買😂
藍莓風暴
2020-07-24
  • 全麥三重芝士
2020-03-19 560 浏览
每次經過都覺得呢間麵包店啲包好吸引🥰所以決定買兩個黎試下😝..藍色風暴💙 $20呢個包外表相當吸引‼️藍色係用左蝶豆花 唔係色素👍🏻包身勁軟熟 食落夠濕潤又鬆軟🥰佢內餡係藍莓軟芝士😋平時最驚就係麵包餡太甜 但係呢個既食到藍莓嘅酸甜味 又成到芝士嘅鹹香 唔錯✨不過餡嘅份量好少😟咁嘅價錢我會寧願食麵包秀🙈.全麥三重芝士包🧀 $18三重芝士一定滿足到芝士控🤤除左面頭有焗過嘅芝士同埋芝士粉 入面仲包住好多芝士粒😍呢個包嘅餡飽滿過上一個好多‼️不過因為芝士本身好濃味 麵包嘅比例較少 所以食落都幾滯~不過鍾意食芝士嘅話 一定會好鐘意🤣因為佢係全麥麵包 所以相對上會乾身同硬少少🤏🏻不過健康啲😍
每次經過都覺得呢間麵包店啲包好吸引🥰所以決定買兩個黎試下😝

藍色風暴💙 $20

全麥三重芝士包🧀 $18
2020-01-12 456 浏览
之前就係搭地鐵都會經過呢間麵包舖 標傍用日本麵粉造好似好健康咁 今日就買咗個火龍果包嚟試cream cheese冇想像中多 包質地亦都冇一般食開嘅日本麵粉包咁鬆軟普普通通咁
之前就係搭地鐵都會經過呢間麵包舖 標傍用日本麵粉造
好似好健康咁 今日就買咗個火龍果包嚟試
普普通通咁
火龍頭忌廉芝士包
2019-12-28 353 浏览
出開去尖東站見到呢間麵包舖,望落啲款式好似幾特別,啲麵包名有幾有趣,買返個返屋企試吓。店舖標榜用上100%日本麵粉,麵包上面嘅顏色都係天然色素,我選擇咗火紅龍捲風- 個名好有霸氣所以揀咗佢,麵包外圍紅紅地,有淡淡的紅莓味,仲有啲提子乾,中間仲有軟滑嘅忌廉芝士,係我嘅至愛啊!麵包嘅名改得幾好聽,幾有心思,包裝亦都唔錯,分量幾大,但麵包嘅味道偏淡,唔知係咪用天然材料嘅關係,我自己就幾like,不過相信唔係人人都啱。

2019-10-12 531 浏览
原本只係打算買兩個面包,點知原來係買二送一,免費甘抵,😀⋯⋯甘更係要揀多一個啦🤣🤣🤣🤣🤣唔知幾時開始係甘呢?之前都買過幾次,都未試過送!甘就試吓食呢隻草莓🍓芝士。原來呢隻款既味道都唔錯,味道酸酸甜甜,芝士又有口感,而且仲越食越有胃口,越食越開胃😅😅⋯⋯😁😁😁😁另外黑色果隻火腿芝士面包🥯又係好好味,兩款面包都軟熟,下次又可以再買呢款草莓🍓芝士面包再食過😝⋯⋯同埋又可以再試下其他款面包🥯😋😋
唔知幾時開始係甘呢?之前都買過幾次,都未試過送!
甘就試吓食呢隻草莓🍓芝士。

另外黑色果隻火腿芝士面包🥯又係好好味

,兩款面包都軟熟,
2019-10-04 287 浏览
返工經開尖沙咀站,見到呢間麵包店賣既麵包外型都好吸引,款款都足以喚醒我既少女心❤豹紋吐司🐆🍞 $20/4片真係係我見過最靚既方包,打卡一流*麵包好鬆軟,麵包皮唔會過硬*可惜既係無咩朱古力味,食落係同正常方包既味道一樣,不過係有Quality既方包*返工行過可以買黎試下*見到靚野換個心情*返工都開心d

豹紋吐司🐆🍞 $20/4片
真係係我見過最靚既方包,打卡一流*
麵包好鬆軟,麵包皮唔會過硬*

返工行過可以買黎試下*見到靚野換個心情*返工都開心d
2019-10-02
$20 (早餐)
2019-09-27 204 浏览
成日經過望落好吸引,又停下腳步又買來食下好唔好昧見到有好多款式都好想買黎試下真係花多眼亂,心大心細,樣樣都想食,終於又買左幾款一款有nuts——-味道都唔錯,都幾啱我胃口一款朱古力——呢款我最鐘意,面包又軟熟,而且比其他兩款的面包特別鬆軟,朱古力又好味😋😋😋😋😋😋昵款就係吞拿魚——-包入面既吞拿魚餡份量都均勻,咬落口都👌個店員又幾好禮貌,又介紹D面包🥯比我,問下我鐘意食D乜,😊👏
成日經過望落好吸引,又停下腳步又買來食下好唔好昧

見到有好多款式都好想買黎試下
真係花多眼亂,心大心細,樣樣都想食,終於又買左幾款
一款有nuts——-味道都唔錯,都幾啱我胃口
昵款就係吞拿魚——-包入面既吞拿魚餡份量都均勻,咬落口都👌
2019-09-16 241 浏览
廿一堂長期勁多人排隊於是今日同朋友就決定試下佢旁邊既蛋包飯泡菜豚肉蛋包飯 有DD油 不過泡菜幾清新所以可以接受 個蛋有D淡 但係配埋炒過既磨菇飯就岩岩好朋友既溫泉蛋carbonara 好淡完全冇味
廿一堂長期勁多人排隊
於是今日同朋友就決定試下佢旁邊既蛋包飯

朋友既溫泉蛋carbonara 好淡完全冇味
2019-08-08 338 浏览
早幾日係尖沙咀地鐵站內,聽到有把好響亮既女聲,好出力地叫賣,於是行過去睇下賣咩,原來係麵包。職員落力招呼客人,就算叫到聲沙都一直sell,積極程度以為間舖佢有份堅係德餡料:芝士+核桃果仁評語:餡量「堅係少」(有圖有真相)火紅龍捲風餡料:紅莓乾+cream cheese評語:麵包邊位全部都係芝士,唔會過份甜膩或偏鹹,岩我口味,果然係no.1總括黎講,麵包貴,無得試,不幸買左又貴又無料既包,真係無言...尤幸職員笑容搭救,拉返唔少分數

堅係德
餡料:芝士+核桃果仁
評語:餡量「堅係少」
(有圖有真相)

火紅龍捲風
餡料:紅莓乾+cream cheese

2019-07-26 393 浏览
呢間麵包店一定要搭地鐵🚇嘅人先去到,因為佢係尖沙咀地鐵🚇嘅閘裡面,所以唔係咁岩去開尖沙咀,就幾難去到。1️⃣火紅龍捲風🌪️ $24呢個係紅梅軟芝士🧀包,佢有少少似奈雪之茶嘅包,不過呢個好食過奈雪之茶🤪叮熱之後食有少少似食緊紅梅乳酪包😍軟芝士好香滑,又好Creamy👍🏻麵包皮唔會好乾身,而且用料都比較高質,唔會好似奈雪之茶咁食到酸味。🙆🏻‍♀️好味指數: 7.24/10 2️⃣薯薯家族🍠 $19話明薯薯家族就知道有好多薯薯🍠係裡面,佢有紫薯包住啲黃金薯,造型超可愛🥰整到成個番薯咁😍薯薯甜甜地,不過麵包就比較乾身啲,要配嘢飲先好食。🙆🏻‍♀️好味指數: 6.52/10 3️⃣藍色風暴🌬 $20藍梅軟芝士包真心正,我自己就最鍾意食呢個同埋火紅龍捲風🌪️。呢個嘅味道食落去有啲似食緊藍梅乳酪配麵包🥯,呢個冇火紅龍捲風🌪️咁酸👻。佢嘅造型比較獨特,好似牛魔王隻角咁😈麵包啲質地好香軟🤤正到喊,藍色風暴🌬係必試! 唯一係顧住食,唔記咗影裡面俾大家睇下🙇🏻‍♀️🙆🏻‍♀️好味指數: 7.58/10 -💡整體來講,記住叮熱佢先正,同埋一定要試下藍色風暴🌬🤤
1️⃣火紅龍捲風🌪️ $24
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.24/10
2️⃣薯薯家族🍠 $19
🙆🏻‍♀️好味指數: 6.52/10
3️⃣藍色風暴🌬 $20
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.58/10 -
💡整體來講,記住叮熱佢先正,同埋一定要試下藍色風暴🌬🤤
2019-07-23 263 浏览
到尖沙咀上堂,見到地鐵閘內有間麵包舖好多人,於是上前貢下。麵包用100%日本麵粉,每日新鮮製造,不含額外添加劑、防腐劑。職員話室温可保存兩日,冷藏就可以放多幾日,食前叮一叮。麵包用天然色素,有粉紅色、紫色、藍色、黑色等,色彩繽紛。6點後袋裝麵包買二送一,買咗三個試下。火紅龍捲風 ($24)店內人氣首選,麵包呈螺旋形,大過塊面,顏色是淺粉色,其實是紅肉火龍果。每啖都食到紅莓乾、cream cheese,餡料充足。價錢貴,有優惠先會買。大紅大紫 ($12)麵包墜手,幾乎同火紅龍捲風一樣重。皮薄餡爆,誠意十足,因無添加糖,餡料主要用紫薯,有淡淡紫薯味,不甜。全麥雞肉薯仔包 ($11)外表普通,餡料有薯仔、雞肉,混合少量黑椒,對比其他兩款,呢款濃味得多。餡料偏向中間,分佈不平均,頭尾有包無餡。店員笑容燦爛,有禮貌,耐心解答,Excellent👍
到尖沙咀上堂,見到地鐵閘內有間麵包舖好多人,於是上前貢下。

火紅龍捲風 ($24)

大紅大紫 ($12)

全麥雞肉薯仔包 ($11)

店員笑容燦爛,有禮貌,耐心解答,Excellent👍
  • 火紅龍捲風
  • 大紅大紫
方包鬆軟 麵包邊一d都唔會硬 🐰小編好鍾意 雖然朱古力味唔會好突出 但呢個方包賣相滿分 無論用黎整早餐定用黎打卡都係一流!值得買!😻👍🏻-The toast has a soft and elastic texture. As the bread crust is not stiff, so I love it so much! 🐰Although the chocolate flavour is not rich, this toast is still worth buying since it is good-looking and instagrammable! From now on, replace the plain white toast with this leopard toast for your breakfast! Don’t forget to take a picture and upload it on Instagram! 😻👍🏻-包包 bread🥯🍞指標👉🏻價錢price:$20👉🏻地址address:Tsim Sha Tsui MTR Statio
包包 bread🥯🍞指標
👉🏻價錢price:$20
👉🏻地址address:Tsim Sha Tsui MTR Station
👉🏻濕潤moisture:🤤🤤🤤⚪️⚪️
👉🏻上癮addiction:🤤🤤🤤🤤⚪️
👉🏻特色feature:豹紋 leopard🐆🐆🐆
👉🏻總分Score:86/100
2019-06-12 327 浏览
次次經過尖沙咀都勁勁勁想試的一間麵包鋪啲麵包款同喜茶嘅有啲相似,Fatbrown 返唔到深圳買喜茶包,唯有喺香港另覓新歡呀<火紅龍捲風$24>呢個火紅龍捲風其實係一個火龍果味嘅包,裏面包着好多好多好多嘅cream cheese淨係睇過包管其實同喜茶真係幾似雖然話廿四蚊一個都幾貴,但係個包都幾大個下麵包非常軟熟,極足餡睇圖就知究竟creamcheese多成點Cream cheese 好滑,口感有啲似日式芝士蛋糕,總之就係正啦<堅系德$22>堅係得其實係一個果仁包,聲稱有芝士粒Fatbrown 係食晒成個包之後,好似淨係食咗中間有粒芝士,所以基本上呢個係一個果仁包堅係得相對火龍果包厚身,加埋去得唔同嘅果仁粒,口感會較為粗糙,就好似食咗五穀米嘅感覺健康之選,其實都幾好食嘅
次次經過尖沙咀都勁勁勁想試的一間麵包鋪

<火紅龍捲風$24>
淨係睇過包管其實同喜茶真係幾似

雖然話廿四蚊一個都幾貴,但係個包都幾大個下

麵包非常軟熟,極足餡

睇圖就知究竟creamcheese多成點

<堅系德$22>
堅係得其實係一個果仁包,聲稱有芝士粒

健康之選,其實都幾好食嘅

2019-06-03 289 浏览
今朝下大雨,撘巴士怕會塞車,所以改撘地鐵返工。途徑這間面包店見到大部份面包幾有特色,於是又發揮冒險精神試試佢面包價錢比其他連鎖面包店略貴,但勝在外貌討好及無防腐劑,食得安心!另外有套餐優惠,買任何面包可以優惠價配飲品。飲品款式有日本士多啤梨奶,日本朱古力奶,3.6奶,也有豆漿,果茶等。我揀了 : 紫薯蕃薯包$19 - 面包面層有滿滿的紫薯粉好吸引,而且外型大大個,十分討好!餡料也不馬乎,入面有滿滿香甜的紫薯及清甜的蕃薯,—個包滿足了2種味覺面包質地乾爽鬆軟不會帶濕好好味呢!本人覺得物超所值不過飲品略貴!

我揀了 :
紫薯蕃薯包$19 - 面包面層有滿滿的紫薯粉好吸引
面包質地乾爽鬆軟不會帶濕
好好味呢!本人覺得物超所值

不過飲品略貴!

2019-06-03
$29 (早餐)
  • 紫薯蕃薯包