2017-02-17 1659 浏览
觉得以前单点型式,服务同食物质素都好好多,炉边蛋吾知点解个底系绿色既,仲有肉既质素真系好差价钱都吾算太贵,但点都期望会好小小服务方面 吾知系米吾够人手 叫极都无人应!
价钱都吾算太贵,但点都期望会好小小
服务方面 吾知系米吾够人手 叫极都无人应!
2017-01-03 4148 浏览
今日行完街好攰即日book呢间都有位 入到场冇咩人 可能系平日挂今日只食牛肉 唔烧其他肉类因为牛肉最易烧有个韩国员工主动过嚟帮我地烧冇记错至少帮我地烧左两次 其实都好嘅帮我地烧 同我地用简单英文倾下计😂 转铁板次数1个钟内转左4次 虽然佢帮我地烧好快手 但系我同我个friend都觉得啲肉烧得唔够熟🙊 同埋啲牛都几韧 同埋好油 猪皮冇咩特别 猪肠都唔错 不过就冇咩味 味道比较淡佢个豆芽配菜好好食👍🏻👍🏻 泡菜都OK 韩国炒粉丝 对我来讲我唔锺意食 味道偏甜 呢个系室温温度 如果炒粉丝嘅配料再多啲嘅话同埋系咸味比较重嘅话会好食好多今次终於食到蚝 上碟之前好大旧 一煮成粒豆豉咁😂个差别太大 味道麻麻 唔会再叫
今日只食牛肉 唔烧其他肉类因为牛肉最易烧
猪皮冇咩特别
猪肠都唔错 不过就冇咩味 味道比较淡
佢个豆芽配菜好好食👍🏻👍🏻 泡菜都OK

2017-01-03
朋友聚会,有个岩岩新开时食过话ok,但经过今次唔会再食,坚抽难食,入到去见到无乜人都知唔对路,d蚝霉到好似坏咁,虾霉,d肉岩岩急冻攞出黎,都唔知点烧好,成晚得猪颈肉正常小小,全部都难食,个烧板换完新都劲多黑色野,环境又焗又烟,永无下次,影相都费事
2016-12-11
2016-11-26 5205 浏览
早上才用tablemap book,,时间刚好够12小时前,以为会好多人食,成村人系楼下排队等lift, 成10多分钟先上到来,一入门口见到个场好虚空下,o哂咀,其他食肆爆多人,呢度半场都无....牛、羊、猪、鱼、鸡、墨鱼仔、鱿鱼、虾、生蚝、带子、茄子、芝士肠、鳗鱼、串烧等差唔多都叫哂,无乜特别好食,炉边蛋都食左2次,所有野食都一般质素,带子和生蚝都唔新鲜,个炉板好易烧焦,成晚换左不下5次,饮品任饮,款式不多,尖沙咀果间多啲系点菜纸度剔。剔左炸鸡无来到罗,其实好想食返件炸鸡,开始我和堂弟以为得一页,全肉,食到好腻,後来想再睇下有咩再点,哥就翻开点,见佢问先知後面有野点,再点左泡菜薄饼、辣年糕、石头饭和茄子,但茄子烧焦了无得食,薄饼都ok,,年糕得2条无得试,但有鱼腐,好辣,都麻麻。啲抽气唔多够,一有点燶就好难顶,虽然任饮任食,$178加一唔系贵,但食物质素无乜令我想再食多次,我应该唔会再帮衬
2016-11-24
庆祝纪念
2016-10-30 5797 浏览
下午去$88改了$168 ,餐单是午餐,选择少,牛肉只剩牛仔骨,牛脷 和 碎肉,以前特色五花肉和梅头大小只剩刚开始的4份1(面积和厚度) ,肉类越来越像从前的汉x苑,餐单第二页的菜色叫完15分钟後回来説没有,小孩7岁或以上算成人,性价比跟只是中下水平,非常失望
2016-09-26 8304 浏览
朋友话尼度任食烧肉同唔错,所以网上预约左时间黎食~6点30都冇咩人,但之後发现越来越多。果度环境唔错,全落都舒服。有歌听,见D职员穿军服~可能都系受韩剧影响~饮品任取,数量算普通。睇睇餐牌先~点左五花腩、梅头肉、猪颈肉、LA牛排骨、牛肋骨肉~大致算好食~唔错~有叫烤鳗鱼,但第一次叫漏左单,要第二次再叫先出现。但同我想像中唔同~佢完全熟透加有汁。。。还是我大乡里唔知系咁既~@@?其实可以就咁食~烧完更加入味~可一试。谂住食济洲岛黑毛猪肉汤饭~但佢话卖晒....咁早都卖晒~哦~唔紧要~有机会再试吧.....叫左海带汤,都几好味,我饮晒。茄子好似薄左D,定正常架~值得推荐的就系煎泡菜饼,外面很脆,内里松软,真系要试下,必食。我好饱但都食左2块~最後系想讲下~如果有埋蒜片就更加好~佢D菜不停加都得~一块菜加一块肉,再加一片泡菜连住食,真系好好食~D蛋都唔错~其实都系普通蛋而已~^^值得赞赏系,职员见到烤炉面污蔑就会自动换,这是值得赞赏既事。但当埋左单之後再烧(提早找数),叫左几次职员换都好似冇听到。。。最後要叫多次先听到。整体OK,都系普通。调味料都系要出去取~水煲应该系豉油~
朋友话尼度任食烧肉同唔错,所以网上预约左时间黎食~

6点30都冇咩人,但之後发现越来越多。

饮品任取,数量算普通。

大致算好食~唔错~
有叫烤鳗鱼,但第一次叫漏左单,要第二次再叫先出现。

其实可以就咁食~烧完更加入味~可一试。
叫左海带汤,都几好味,我饮晒。

茄子好似薄左D,定正常架~

煎泡菜饼
我好饱但都食左2块~
最後系想讲下~如果有埋蒜片就更加好~
D蛋都唔错~其实都系普通蛋而已~^^

整体OK,都系普通。

调味料都系要出去取~水煲应该系豉油~
2016-09-23
煎泡菜饼
  • 泡菜煎饼
2016-09-05 5841 浏览
由於太耐冇同家人出街食饭了,於是今晚安排同家人去食韩烧。来到BBQ MILITARY後,原来呢度转左做放题,又特别以海鲜为主题,看价钱好似几抵食。饮料系任饮,有成11款咁多,有韩式CIDER、啤酒、茶及汽水。安排好座位後,店员马上在炉边加蛋及泡菜等小食。另外出面有自助调味料。上菜的速度都几快,交点菜纸後五分钟已经送食物来了。烤特级猪颈肉比较肉厚,所以烧烤时间比较长,肉质松化既有咬口又带点烟韧;烤鱿鱼肉质弹牙;烤青鱼鱼味几重,个人不太喜欢;烤五花腩一层肥一层瘦,店员走来你帮我们烧并逐一剪开。全部肥油已经被烧晒出来,所以食起来特别爽口,夹生菜及韩式辣酱食好好味;烤原条牛排骨烧到差不多熟的时候便可以剪开一块块.牛肉肉质嫩滑, 牛味几浓郁, 味道适中, 不用再点酱汁。烤牛舌则没有难度,薄薄牛舌烧後带爽口嫩滑,不用包菜,已经不错。烤特级牛肉轻轻两面烧至不见血就可食,肉质非常软腍,牛味香浓。另外都点了个冷面,加点点芥末,食落清新一减刚才肉食肥腻感。仲有呢度个泡菜汤几辣下,不过就好惹味。
上菜的速度都几快,交点菜纸後五分钟已经送食物来了。
2016-09-05 3285 浏览
早一阵子有几位同事也跟我说过这BBQ Military,不知道是这餐厅的人气高,还是离我公司只有两个车站的距离,同事聚餐也很自然选office附近的。今晚来到位於荃湾大鸿辉中心的BBQ Military,占地18楼全层,舖面面积颇大,闲日也坐满了近八成座位,生意算是非常不错。今晚约了家人到这边用餐,任饮任食韩烧$178元,价钱可真不贵,还感到有点便宜。任食食物包括烤猪肉、特级猪柳、烤猪皮、五花腩、梅头、猪肠、烤鸡肉、烧鸡翼、烤牛排骨、牛肋肉、烤牛肉、牛五花肉、牛脷、烤生蚝、鱿鱼、帆立贝、青鱼、鳗鱼等等等等......数也数不完。饮品方面也有十多款,包括乐天饮品、可乐、hite啤酒等。鱿海、海虾、生蚝、帆立贝等海鲜均相当新鲜。海虾在烧熟後仍保持爽口弹牙,鲜甜可口,唯烧过後有点欠缺肉汁。生蚝鲜甜而毫无腥味,在这价位竟能任食此质素不错的生蚝,令我有点惊讶。虽然我也明白在此价位真的难以提供非常优质的肉类,但若能巧妙运用腌料的话,的确能加不少分。例如烤牛助肉就是非常松软且香甜,腌料能加强肉味,使其不会过於单调。这款蒲烧鳗鱼是任食的,味道应该不用我多说,与坊间吃到的味道大同小异。
2016-08-15
在餐厅还未提供放题前已经光顾过两次, 因为餐厅食物质素好没太多味精, 所以贵一点也觉得值, 直至餐厅开始提供放题就更觉超值了。 不久前跟老公吃过一次午市放题($88/60分钟), 虽然选择不算多, 但食物质素够好便无所谓。 於是今天再带同妈妈妹妹及姨甥女来光顾, 也是60分钟午市放题, 我们12:35入座。 在吃到一半的时候, 看似是负责人的肥哥哥来询问我们是否需要加多一个钟, 当时觉得未有需要便回绝了他。 直至1:25肥哥哥拿着帐单走过来再问"够钟喇, 要唔要加时?"  我回答"唔需要喇"  肥哥哥边说"咁我熄咗个炉喇"边把炉火关上(当时炉上还有半熟的肉烧烤中)   我跟家人都被他此举吓了一下, 我跟他说我们12:35入座的, 他听後好像不太相信, 於是我指向帐单上的时间也是显示12:36, 他才把炉再开及说还有10分钟。 我明白设时限就是想多做几轮生意, 但可不可用好一点的方式去提醒客人, 熄炉此举不单无礼貌, 对客人也极不尊重, 更可况根本并未够钟。 希望负责人能改善一下对客人的态度, 虽说$88是最便宜的价格, 但我们也是真金白银来消费的。

2016-07-12
2016-07-10 1680 浏览
Was there last night with friends for dinner buffet. Quality of the meat is below average. Side dish is kimchi only, which is nothing better than what you can get in Wellcome. For a resturant so proud of its korean origin and korean management team, very disappointed that the soul of a meal is missing. Choices of drinks are very limited - coke, coke zero, 2 choices of tea and beer. No dessert. Will I come back for over $220 per head for a dinner, I believe I have better choices.
2016-07-07 15508 浏览
六月头老爷生日,我地同佢去左BBQ7080亚士厘道个间,我地谂住同老爷做生日,费事食放题啦,因为惊放题啲料会差啲(真系小人之心)结果五个大人食左16xx。六月尾我同家姐细佬带阿仔去愉城玩,佢地话想食烧肉,谂起BBQ7080有做放题,咁不如去试下啦,食完即刻觉得月头老爷个餐饭无拣放题实在蠢到一个点,放题既质素完全同自己叫既一样,款又多又任饮任食,价钱仲平一截我地个晚四大人一bb,都系8xx咋,饱到不得了,而且系荃湾呢间有军队主题既,生日仲有职员唱晒军人式生日歌送蛋糕,个种震憾真系唔关事既外人都开心埋一份,好後悔月头无拣呢到呀希望BBQ7080会继续做放题又keep住呢个水准,迟啲妈咪生日同佢黎实开心死(有人突然唱生日歌呢啲真系好buy架,仲要军人式个只,真系唔系现场唔会明有几震撼)讲返放题当晚既质素先,其实我一向都锺情7080啲已调味既肉,佢用梨腌得好好食,去过其他韩式烧肉店都觉得唔够呢到好味)当晚老公同细佬两位男士都系食得之人,老公牛魔皇,细佬就主攻羊架,我同家姐样样都食,阿仔就最爱呢到既炒粉丝,次次都乖乖食好多。我要忙於照顾阿仔,啲肉既相都影得唔多添肉类方面,我地差唔多样样都有叫咁滞
)结果五个大人食左16xx。

我地个晚四大人一bb,都系8xx咋,饱到不得了,

我要忙於照顾阿仔,啲肉既相都影得唔多添
肉类方面,我地差唔多样样都有叫咁滞,样样都唔错,其中猪腩肉、羊架、牛仔骨、牛舌、猪皮、鸡柳我觉得都系食完可以再添架,五花腩,羊架,牛仔骨、牛排骨全都肥瘦均匀,
烧肉最忌太瘦,好易鞋嘛,而且全都肉汁非常充足,牛舌本身特别喜好,如可以厚返少少会更好,猪皮今次烧得软绵绵,感觉好得意,有别於之前食过「un un」既口感,
鸡柳烧後甜甜地,就算唔蘸酱汁都一样好味。
烧凤爪口感好得意,我好锺意,但家姐觉得怪怪地
食物喜好呢回事好主观既
我平时好锺意食海鲜,但烧海鲜硬系觉得唔太好食,唔关质素时,纯粹系自己唔太锺意烧海鲜罢,不过其实呢到既虾都好大只。
任饮方面我最锺意无他既锡兰红茶,有气个只无咁好饮,呢到都有可乐,而且仲系好新既货添,已经系最近广告卖既月份同日期个只款喇。
熟食方面,韩式炒粉丝点完又再点就知有几好味啦,岁半既仔仔自己逐条食都不知几滋味,石锅杂锦饭好味,但可能我地落得太多韩式辣酱喇,食两啖我已经食唔到,
煎饺香脆,韩式年糕甜甜辣辣都唔错,煎饼我就觉得唔太好食,不过我最锺意都系炒粉丝,而且烧肉放题都系主攻肉,熟食轻尝就算

明显我地都系食肉兽啦,我问叫唔叫菜佢地都无反应,可能唔会比啲菜霸左个胃啲位啦
整体黎讲,真系估唔到放题啲肉质素会咁高,完全同我平时单点一样,所以一日仲有放题,我系唔会再单点咁蠢架喇
荃湾呢间个场又大啲,我觉得好坐过亚士厘到个间好多,唯一系搭电梯要排比较耐队。

特别一赞系BBQ7080系难得一间有bb櫈既烧肉店,对於有小朋友既家长实在系太太太好,我食过好多其他烧肉店都无bb櫈提供,最多得卡位,呢点实在要高度赞扬BBQ7080。
同埋呢到有个几有型既oppa呢

• 烤五花腩
  • 烤牛排骨
  • 烤特级雪花牛肉
2016-07-02 11343 浏览
Such a small small world, such a tiny planet.We are all children of the stars and time.Such a small small world, such a journey of unknown.You'll always stand by me, stay in my heart.所以,家人很重要。我们要做的,也许只有珍惜。BBq7080小弟其实都食过几次,质素也不俗,价钱也叫合理。今天为了庆祝父亲节就举家去了荃湾分店食韩烧放题。一上到去,依然充满韩国味,仲有好多oppa待应,有啲仲几靓仔,我心想,可能这次韩烧用来庆祝母亲节会更好(☆_☆)讲番嘢食先,大部分食物都系唔洗加钱,但一啲韩国当地食材就要加少少$,就好似济州岛猪肉就要加$38,虽然要加$,但真系好味好多。唯一抱怨嘅系本来佢嘅芝士原本系免费,宜家要加$3一份,芝士控嘅你地可能会失望了。另外烧肉的款式都好多,上至猪牛鸡,下至生蚝都有。小弟介绍嘅有五花腩同猪皮外,要加钱嘅牛肉质素都好好。五花腩唔会鞋口,而且烧完仲有少少肥膏,加生菜食一流。猪皮你咪睇佢
所以,家人很重要。
我们要做的,也许只有珍惜。
BBq7080小弟其实都食过几次质素也不俗,价钱也叫合理。
今天为了庆祝父亲节就举家去了荃湾分店食韩烧放题

另外烧肉的款式都好多,上至猪牛鸡,下至生蚝都有。
小弟介绍嘅有五花腩同猪皮外,要加钱嘅牛肉质素都好好。
五花腩唔会鞋口,而且烧完仲有少少肥膏,加生菜食一流。
猪皮你咪睇佢未烧嘅时候好似好um咁,其实烧完之後非常之软,好多骨胶原,适合贪靓的你。而且所有韩国嘢饮都任饮。
除左韩烧,放题仲包左热食,个人推介嘅有石头锅饭同辣海鲜汤。
全部都系即叫即整。
石头锅饭 系回本之选,平时食一个都要近60元,宜家系任食而且配料非常丰富。
4人价钱大概一千左右,假日来说属正常水平。而且午餐都只系$88,下次再试试午餐先。
题外话/补充资料: 整体评分6.5/10
2016-07-01 8241 浏览
韩剧的威力真的不可少看,为何我这样说?因为,早前在奶奶家吃饭时,正当播放韩剧,而剧中人正在韩烧店内吃烧肉,忽然听到奶奶说,她从未嚐过韩烧不知好吃麽⋯⋯ 再笨也听出言外之音,BeautySearch 当然第一时间到处搜寻,并安排与奶奶享受一餐韩烧!万万想不到,平时只会上茶楼的奶奶,也会对韩烧感兴趣,可见韩剧的威力有多大喔!始终,奶奶也上了年纪,不想她长途跋涉远行,於是,便在荃湾找来一间韩烧店《BBQ Military》,店子位於大鸿辉(荃湾)中心,附近便有车可往返奶奶家,非常便捷。甫出电梯便看见『BBQ7080』的招牌,起初还以为去错地方,後来才知道,原来《BBQ Military》是『BBQ7080』的主题分店。 这里的布置都充满了野外战场的感觉,有沙包、战衣、枪械...... 第一时间,令我想起大热韩剧《太阳的後裔》。当然,少不了令少女们尖叫刘时镇大尉!店子占地全层,地方非常宽躺,每枱的独立抽空设备都吸力都非常强劲,食客的袋子及随身物可放在特别设计的桶形座椅内,虽然是BBQ,但离开时也不会浑身油烟味。坐下时,店员先揣来韩式泡菜,还有鱼蛋作前菜呢!怕辣的 BeautySearch 当

坐下时,店员先揣来韩式泡菜,还有鱼蛋作前菜呢!怕辣的 BeautySearch 当然吃不下泡菜,不过鱼蛋总可嚐嚐。外表似是有点辣的鱼蛋,原来一点也不辣,口感烟韧中带点弹牙。
和各款饮品及酱料都是以自助形式的,食客可自由提取及搭配;食物呢?各款烤肉可以Order纸点选。
这烤炉对 BeautySearch 当然不是新鲜事,但对奶奶来说,却是第一次见面,BeautySearch 当然乐意细心解说。霎时间,BeautySearch 觉得身边一切也在变,日新月异,当我年长时,不知还能追上不断变迁的社会吗?到时身边还有人会替我解说吗?
烤特级雪花牛肉
Order 纸中的食物,大致分为猪肉类、牛肉类、肉类、海鲜类、韩国料理及蔬菜;另外,还有 Premium Menu部份。除了 Premium Menu 的食物,其他的都是任食的。而 Premium Menu 就要另外收费,虽然如此,却又非常吸引,所以,我们点选了数款。

Premium Menu 中的「烤特级雪花牛肉」($88/碟),分量可不少,而且,牛肉的雪花均匀有条理,烤熟後,牛肉味浓,肉质鲜嫩,绝对值得加钱一试。
烤虾
另一款我们拣选了的 Premium Menu 美食是「烤虾」($38/碟),一碟有5只大海虾,把他们放在烤炉上,已差不多把烤炉全覆盖,真的非常大只,肉质鲜嫩,虾味香浓,质感爽嫩弹牙,十分新鲜。
炉边芝士
当然,「炉边芝士」($3) 同样是不可不点的,我与虾子饼都是芝士麻,在炉边蛋上注入芝士粒,烤肉其间食用,真的非常美味,尤其蛋汁处於半熟状态。
烤LA牛排骨 (调味)
Premium Menu 的美食当然吸引,但其实其他的食物也非常吸引,好像牛肉类中的「烤LA牛排骨 (调味)」,牛肉味浓郁,肉质鲜嫩,香烤後外表香脆,内里爽嫩美味。腌料把牛排骨的肉味提升,有点像 BBQ酱汁味,非常滋味。
烧鸡翼
另外还点选了「烧鸡翼」,鸡翼外表平凡,感觉就像溶雪後的鸡翼没太大分别,谁料,轻烤後香味四溢,香皮微焦香脆,内里肉质鲜嫩兼带香香腌料味, 十分惹味不可错过。
烤牛肋骨肉
这碟「烤牛肋骨肉」也不错喔!虽然上桌时的样子不大吸睛,碎湿湿的......
烤熟後却非常味美,肉味香浓,口感爽嫩,非常快熟。
没有骨,肉汁又丰富,以生菜包裹同吃就最滋味。
还有「烤特级猪颈肉」及「烤鱿鱼」特级猪颈肉肉质鲜嫩,口感弹牙兼爽口;鱿鱼则鲜嫩爽滑。这黑夜真的非常丰富,看见奶奶满足的笑容,真的叫我非常开心呢!

烤特级雪花牛肉
烤虾
炉边芝士
烤LA牛排骨 (调味)
烧鸡翼
2016-06-30 2900 浏览
少爷开始放暑假前夕,日日食唔停口,佢话要bbq,但咁hot,我就当然唔想。俾我突然想起Korea BBQ,所以大前晚,一於订枱一家四口等少爷拆餐劲。上一次嚟系食捕队煱加BBQ。今期佢就做炸鸡加BBQ 兼任饮,完全合乎少爷食得又饮得原则,我就觉得好抵。韩烧食物同熟食选择多,不过冷面就未必啱个个香港人口味 ,而上一次食过猪皮同猪肠太烟韧,所以今期叫普通啲鸡,牛,猪,虾同生蚝。鸡,牛同猪腌得好入味。而生蚝都唔错。仲有重点系炸鸡加啤酒,系好夹嘅,所以大胃王真系要嚟拆返劲。。。。。
,所以大胃王真系要嚟拆返劲。。。。。
炸鸡韩国烧烤放题
2016-06-27
炸鸡韩国烧烤放题
2016-06-26 2354 浏览
旧同事6月尾生日, 预早同佢庆祝,之前系旺角吃过呢d韩烧, 觉得唔错,谂住近近地黎荃湾食餐好, 点知....我地6:30到达, 场内未多客,冷气一般, 场内都好大地方,张椅子可以打开放袋, 不过坐得唔舒服..网上睇食评见到d前菜好吸引, 每人一盘, 有洋葱丝, 萝卜丝, 冻豆腐咁,但我地6个人就得3小碟泡菜及3小碟鱼蛋,及3碟酱料share用, 正常应该每人一碟酱料啦!!泡菜味道都好, 唔系太辣, 但果碟鱼蛋就 -/\- 又冻又硬又无乜味...食物, 种类都多,有熟食又有自己烧, 最惊喜系有生蚝烧, 点知都系伏...饮品类都好多, 有可乐, 忌廉沟鲜奶, 鍚兰柠檬红茶, 啤酒等...我地叫到成枱都系食物, 肉类睇得出系雪柜肉, 肉水都多..烧鸡翼同猪皮最难, 鸡翼烧到燶左都唔知熟未,最後有职员教我地烧, 原来要剪开d鸡翼,猪皮就烧到燶燶地剪开就可以吃啦..肉类推介牛脷同五花腩肉,因为易烧又易熟, 而且都几好味海鲜就有生蚝, 鱿鱼同八爪鱼仔,生蚝要烧到缩水就可以吃,鱿鱼圈好易燶同痴底, 反而八爪鱼仔几好味,而且d八爪鱼仔仲识郁, 睇住佢系锅上面都几恐怖烧生蚝, 我觉得麻麻,一黎生蚝唔新鲜
旧同事6月尾生日, 预早同佢庆祝,
之前系旺角吃过呢d韩烧, 觉得唔错,
谂住近近地黎荃湾食餐好, 点知....

我地6:30到达, 场内未多客,
冷气一般, 场内都好大地方,
张椅子可以打开放袋, 不过坐得唔舒服..
网上睇食评见到d前菜好吸引,
每人一盘, 有洋葱丝, 萝卜丝, 冻豆腐咁,
但我地6个人就得3小碟泡菜及3小碟鱼蛋,
及3碟酱料share用, 正常应该每人一碟酱料啦!!
前菜
泡菜味道都好, 唔系太辣,
但果碟鱼蛋就 -/\- 又冻又硬又无乜味...

食物, 种类都多,有熟食又有自己烧,
最惊喜系有生蚝烧, 点知都系伏...

我地叫到成枱都系食物,
肉类睇得出系雪柜肉, 肉水都多..
烧鸡翼同猪皮最难,
鸡翼烧到燶左都唔知熟未,
最後有职员教我地烧, 原来要剪开d鸡翼,
猪皮就烧到燶燶地剪开就可以吃啦..
鸡翼
肉类推介牛脷同五花腩肉,
因为易烧又易熟, 而且都几好味
五花腩
海鲜就有生蚝, 鱿鱼同八爪鱼仔,
生蚝要烧到缩水就可以吃,
鱿鱼圈好易燶同痴底, 反而八爪鱼仔几好味,
而且d八爪鱼仔仲识郁, 睇住佢系锅上面都几恐怖
鱿鱼,八爪鱼
烧生蚝, 我觉得麻麻,
一黎生蚝唔新鲜, 二黎又难熟又阻位..
生蚝
反而烧蔬菜几好味,
开头以为鲜冬菇系一只只果d,
点知原来系切开左既鸡脾菇,
但薯仔同茄子好好味, 烧到燶燶地,
好似吃紧薯片咁
蔬菜类
网上见到话呢到有好多韩国男待应,
但我地净系见到1个, 而且d待应唔多主动,
擧手又等好耐先有人黎, 我地都无心情周围影相,
价钱 $198加一, 所以真系唔会有下一次~
题外话/补充资料: 吃完呢餐饭, 我地有朋友绞肚痛..
2016-06-25