2020-12-05 388 浏览
個個都知我係飲茶控又係B Duck迷,所以帶老公去左呢間以B duck做主題既茶樓,呢度真係我杯茶。一入門口就見到古色古香嘅中式茶樓裝修​,再加上B duck做主題,真係非常之吸睛,用咗好多時間嚟影相打卡,未食先興奮。叫咗個《必食二人餐》,真係好有噱頭,大大碗嘅龍蝦車仔麵,有半隻波士頓隻龍蝦,夠大又夠肉,我真係冇食過龍蝦車仔麵,當然仲有其他配料加埋先叫做一碗稱職嘅車仔麵,例如生菜,豬皮,滷蛋。我老公個碗就係《招牌車仔麵》,豬皮、魷魚、雞中翼、魚蛋、蘿蔔、雞翼尖、豬大腸再加埋滷水蛋,非常之豐富,岩哂大食之人。《蝦餃》一上枱,就十分之吸晴,賣相又可愛,入口蝦味重,蝦餃皮十分煙韌。《沙嗲金錢肚》係我老公最愛,沙嗲味濃,牛肚夠爽夠煙韌。最後黎一杯凍檸茶​,估唔到中式茶樓都有凍檸茶叫,真係十分之驚喜。

《沙嗲金錢肚》係我老公最愛,沙嗲味濃,牛肚夠爽夠煙韌。

2020-10-17
2020-11-29 140 浏览
一家大細已成為B Duck🦆忠實粉絲多年,竟然不知道原來有這家以B Duck主題的茶樓。位置正在繁忙的彌敦道與登打士街交界,絕對非常就腳。餐廳在大廈的一樓,所以在地面行街需要抬頭一看就會被重重B Duck佈置所吸引。餐廳佈置:所有餐具都有B Duck個嘜頭,B Duck同埋一定大飽眼福,而且胃口大開又食得開心。牆壁上掛上很多B Duck造型圖畫,還有B Duck公仔放餐枱和椅邊作擺設。天花上亦吊着大型B Duck飛天公仔模型,你在任何角度都能拍到 B Duck可愛的照片。而且,所有食物都富有B Duck造型設計點綴,每一種食物與B Duck cross over 都為你帶來意外驚喜!必食車仔麵餐:套餐包括招牌車仔麵、流沙包、鹹水角、蝦餃、涼拌雲耳及飲品兩杯。1、招牌車仔麵配料豐富,有辣魚蛋、蘿蔔、豬大腸、滷水蛋、雞中翼、豬皮和牛腩配油麵。材料樣樣都好食,尤其是辣魚蛋,愛辣之人一定很喜歡。2、B Duck可愛流沙包,奶黃飽滿,而且小包軟綿綿配合B Duck造型令人不捨得吃掉它。3、鹹水角即叫即製,外皮既香脆又帶點點甜,配合豬肉餡料絕對是必點點心之一。4、蝦餃造型冧巴溫,外皮晶瑩剔透,鮮蝦

餐廳佈置:所有餐具都有B Duck
都為你帶來意外驚喜!

必食車仔麵餐
1、
2、
3、
4、
蝦餃造型冧巴溫,外皮晶瑩剔透,鮮蝦爽口彈牙,建議相機吃完要立即趁熱品嚐!

必食精選二人套餐
:套餐包括招牌車仔麵、鮑魚香菇滑雞飯、蟹膏燒賣王、火焰叉燒包、涼拌青瓜及飲品兩杯。
1、
招牌車仔麵:介紹同上。二人份量足夠分享!
2、
鮑魚香菇滑雞飯:如假包換小鮑魚三隻,小鮑魚煙煙韌韌,令賣相更吸引更名貴。滑雞有畫龍點睛之效,重點一讚是滑雞相當嫩滑又多汁,米飯吸收鮑魚和滑雞的精華肉汁更香口,絕對物超所值!
3、
蟹膏燒賣王:一盅有三件,燒賣鋪上大量蟹膏,燒賣肉香又鬆化,一樣必須趁熱食。
4、
火焰叉燒包:B Duck成為了叉燒包,不忍心吃下去。叉燒餡料豐富,叉燒醬汁甜甜的,必定是小孩最愛。

小籠包:一籠有三件,每件用錫紙小兜盛着,不怕湯汁流出,小籠包餡料豐富,豬肉和高湯配合得宜,一口吃下去口感特別豐富但小心燙傷。

韭菜豬紅:傳統茶樓美食,B Duck餐廳亦有提供。韭菜豬紅大大碟,從上可見豬紅超過20件,韭菜鮮嫩多汁,吸收豬紅汁更加惹味。建議大家必點。
2020-11-28 85 浏览
鴨仔主題茶樓🐣來玩多過食😝好多打卡位呀食野的心情即係再度提升😝因為現時的主題餐廳買少見少呢度地方唔算大但周圍都係鴨仔陪著你🐥飲茶最緊要輕鬆嘆下坐位都闊落舒服點心款式雖然唔多但經典野都有齊價錢合理(大約$30一籠包)8分/10⭐️炸春捲夠脆口(唔油膩)8分/10⭐️奶皇包入面流沙(唔會過甜)6分/10⭐️蝦餃🦐燒賣味道正常(口感唔差)Come again 🙌🏻下次肚餓可以試距既飯or車仔麵

鴨仔主題茶樓🐣

飲茶最緊要輕鬆嘆下
坐位都闊落舒服
點心款式雖然唔多
但經典野都有齊
價錢合理(大約$30一籠包)

8分/10⭐️
炸春捲夠脆口(唔油膩)
8分/10⭐️
奶皇包入面流沙(唔會過甜)
6分/10⭐️
蝦餃🦐燒賣味道正常(口感唔差)
Come again 🙌🏻
下次肚餓可以試距既飯or車仔麵

唸住去旺角某樓上舖買鞋, 所以就係OPENRICE 搵左呢間有得網上訂位同評價唔錯既餐廳。11:30am 開門, 我地大概11:40am到達, 已經有3組客人係我地前面, 呢間絕對係一間打卡餐廳, 每一枱客人都拎起手機影相, 又會離開座位周圍影甚至搵店員幫佢影。店家係每一張枱上面都會擺一隻B.Duck公仔呢個唸法好好, 影野食相既時候有隻公仔襯托下的確好加分。不過餐廳面積其實都幾細, 枱與枱之間既位置距離都幾迫下。B.Duck & Buffy 德記茶樓食物選擇唔多, 我地點左蝦餃, 叉燒包, 沙嗲金錢肚同三寶臘味飯。蝦餃 - 新鮮皮薄蝦肉爽口。三寶臘味飯 - 足料, 有齊臘腸, 臘鴨同臘肉。不過飯就麻麻, 好硬。叉燒包 - 麻麻地, 有陣油膱味。沙嗲金錢肚 - 唔OK, 只有鹹味同好油。餐廳放左好多心思係環境佈置, 食物擺盤上面, 但佢地既食物定價, 質素, 份量仲有座位既舒適程度都影響左客人再黎幫襯既意欲。
。不過餐廳面積其實都幾細, 枱與枱之間既位置距離都幾迫下。

蝦餃 - 新鮮皮薄蝦肉爽口。
蝦餃

叉燒包 - 麻麻地, 有陣油膱味。

沙嗲金錢肚 - 唔OK, 只有鹹味同好油。

蝦餃
2020-11-23 95 浏览
二人車仔麵套餐 $148👍👍👍👍👍抵食之選除咗碗車仔麵有成5,6款餸仲有2個流沙包一小碟涼拌木耳一籠蝦餃咸水角同埋2杯飲品因為3個人食,初初驚唔飽額外叫多咗幾樣小籠包👍👍👍👍咬落去爆哂汁無得彈呀蝦多士👍👍👍👍炸到好脆,如果蝦膠多啲就perfect紅棗糕👍👍👍甜度適中略嫌咬落硬咗少少鳳爪排骨竹筒飯👍👍👍👍👍超大碗,係平時茶樓嗰陣嘅2倍幾鳳爪都有成2,3隻排骨超多飯粒粒分明,好入味
二人車仔麵套餐 $148

咬落去爆哂汁
無得彈呀

蝦多士
👍👍👍👍
炸到好脆,如果蝦膠多啲就perfect

紅棗糕

鳳爪都有成2,3隻
排骨超多
飯粒粒分明,好入味
2020-11-23 30 浏览
朋友好鍾意B. duck,知道呢度開左間主題茶樓,拉我過來一齊打卡🤣.🌸蝦餃 $32入邊有大大隻鮮蝦。印有b duck樣,好得意呀。.🌸燒賣皇 $32朋友鍾意食,唔錯唔錯。.🌸小籠包 $32有種灌湯包嘅感覺,入邊有少少湯汁。食嘅時候要小心d,不然會濺出來。.🌸醬汁鳳爪 $28鳳爪軟熟,係茶樓鳳爪的味道。.🌸流沙奶黃包 $28奶黃包真係正,超級流沙~味道正宗,咬嘅時候都係要小心d。.🌸蟲草花香菇滑雞飯 $48初時仲以為飯量會好少,其實都唔少。兩個人share啱啱好,份量足夠。而且料好足。.呢度環境好適合打卡,到處都有B.duck樣。見到隔離檯有個妹妹仔,超鐘意個B.duck擺設。

🌸蝦餃 $32
入邊有大大隻鮮蝦。
印有b duck樣,好得意呀。

🌸燒賣皇 $32
朋友鍾意食,唔錯唔錯。

🌸小籠包 $32
有種灌湯包嘅感覺,入邊有少少湯汁。
食嘅時候要小心d,不然會濺出來。
🌸醬汁鳳爪 $28
鳳爪軟熟,係茶樓鳳爪的味道。

🌸流沙奶黃包 $28
奶黃包真係正,超級流沙~
味道正宗,咬嘅時候都係要小心d。

🌸蟲草花香菇滑雞飯 $48
初時仲以為飯量會好少,其實都唔少。
兩個人share啱啱好,份量足夠。
而且料好足。

呢度環境好適合打卡,到處都有B.duck樣。
見到隔離檯有個妹妹仔,超鐘意個B.duck擺設。

2020-11-18
  • 流沙奶皇包
  • 蝦餃皇
  • 燒賣皇
  • 蝦餃
  • 流沙奶黃包
  • 蟲草花香菇滑雞飯
2020-11-21 27 浏览
今個月生日好多飯局,其中一個朋友帶我去飲茶食點心慶祝,上去見到原來喺B.Duck茶樓,即時心心眼😍呢到地方唔算大,但每一個角落都有B. Duck 同 Buffy 嘅蹤影,有特色得嚟價錢都幾親民,好啱同朋仔聚餐!基本上嗌套餐都食得好豐富,有埋車仔麵,而且仲有七個配菜,分量十足!#招牌車仔麵套餐 $148 車仔麵有:豬皮、雞中翼、勁辣魚蛋、蘿蔔、牛腩、豬大腸,仲有一隻滷水蛋,不過冇得揀麵底,係跟油麵上。點心方面有:蝦餃、鹹水角、流沙包、涼拌雲耳,再送兩杯飲品。點心賣相有B.Duck嘜頭好可愛🥰,味道比想像中好食!#精選二人套餐 $178除咗車仔麵同上面嗰餐一樣,其餘都係唔同嘅配搭。有鮑魚香菇滑雞飯、蟹膏燒賣皇、火焰叉燒包、手拍青瓜,再跟兩杯飲品。#鮑魚香菇滑雞飯 值得一讚,雞蒸得香滑軟熟,再配合埋鮑魚同香菇嘅芡汁,精華流晒落啲飯到,食得津津有味。呢度點心嘅款式都唔少,我哋再叫咗蘋果沙律多士、小籠包、韭菜豬紅,仲有飯後甜品紅棗糕及桂花糕。唔記得咗紅棗糕要熱先好食,一次過落單所以攤凍晒🙈 所以睇吓大家記得分開落單😝跟餐餸嘅四杯飲品,叫咗檸檬柚子茶、忌廉溝鮮奶、羅漢果冬瓜茶,而魔法拿鐵咖啡更有B

#招牌車仔麵套餐 $148

#精選二人套餐 $178

而魔法拿鐵咖啡更有B.Duck嘜頭嘅拉花😍,可愛程度爆燈!

四人行都係食咗五百零蚊,價錢冇想像中咁貴

個人覺得比屋邨嘅茶樓平,而且呢度環境咁特別,覺得食物有水準之餘物超所值😍
細細個嘅時候好鍾意呢隻B.Duck鴨,估唔到原來係旺角都開左間b.duck主題嘅茶樓,d點心好靚好「duck」意😍-我地嗌左蝦餃皇($32)、臘腸糯米卷 ($28)、燒賣皇 ($32)、鹹水角 ($28)、流沙奶黃包 ($28)、三寶臘味飯 ($52)、韭菜豬紅 ($28),全部熱辣辣新鮮出爐又足料,特別係個奶黃包,meet開會漏奶,蝦餃皇大大粒。而且兩個人食咁多都只係兩百幾蚊,仲要每款都有得意造型,都幾抵食!
2020-11-18 25 浏览
幾廿歲人都未試過夜晚嘆茶,今晚就係我既第一次,呢間茶樓個地方雖然細細地,但週維的裝飾都充滿可愛的 B Duck, 好有童心,令我諗起以前亞女細個果陣,會放隻用手撳佢會發聲的 B Duck 陪佢沖涼我地今次係3個人去食,叫咗好多樣食物,每樣食物的 presentation 都好可愛, 而且每樣食物都係即叫即造,上枱時十分熱,食時要小心燙口,價錢方面亦都經濟實惠,其中我覺得佢的蒸飯做得較出色:第一佢好足料,面上鋪滿餸第二佢啲飯粒粒分明,應該係原盅蒸的第三佢將啲豆豉放埋一堆,好讓好或唔好的人自己撈嚟食。最後就係佢啲甜豉油,甜甜地唔會覺得咸又有香味,重要分開上,你落多落小悉隨專便。 完

第一佢好足料,面上鋪滿餸
第二佢啲飯粒粒分明,應該係原盅蒸的
第三佢將啲豆豉放埋一堆,好讓好或唔好的人自己撈嚟食。
2020-11-18 40 浏览
今晚嚟到旺角呢邊,好耐冇飲茶食點心🙈又見到呢間點心餐廳幾得意😍就上嚟試吓~一入餐廳就見到有好多B duck🤣超級得意☺️周圍嘅裝修佈置都好童真😂睇落老闆都係好鍾意B duck😆坐低枱面都見到b duck公仔,仲有b duck攬枕😄周圍都係b duck包圍住🥰精選二人套餐$178一個二人套餐幾抵食👍🏻包兩杯飲品,鮑魚雞飯,招牌車仔麵,叉燒包,雲耳同埋蟹籽燒賣☺️羅漢果冬瓜茶健康養生嘅飲品👍🏻好濃嘅羅漢果味,仲有清甜嘅冬瓜茶🥰甜甜地,幾好飲😋涼拌雲耳凍凍地,酸酸甜甜☺️一開始食會覺得鹹鹹地😂跟住有陣辣味🙈不過都幾好食😋德記招牌面好豐富嘅車仔麵☺️有豬大腸,牛筋腩,豬皮,雞翼,滷水蛋~好大碗👍🏻豬大腸煙煙韌韌😊牛筋腩幾有咬口~魚蛋幾彈牙🥰車仔麵嘅湯底幾濃味,唔錯😋鮑魚香菇雞飯一大個竹筒裝住好多舊細鮑魚同埋大大件雞😍鮑魚好味彈牙😋雞件好大件🤣食落啖啖肉~飯配埋冬菇鮑魚雞嘅香味同埋啲醬汁,好滋味👍🏻流沙奶皇包$28熱辣辣嘅奶皇包☺️鴨仔圖案係包面,好得意💕一咬落去流沙餡就流出嚟🤣甜甜地,幾香,幾好味😋

精選二人套餐$178

羅漢果冬瓜茶

涼拌雲耳

德記招牌面

鮑魚香菇雞飯

流沙奶皇包$28
2020-11-17
2020-11-18 18 浏览
好多聯乘都會係好睇唔好食,但係呢間一定唔會令你失望!所有點心即叫即蒸,上枱時仲係熱辣辣,新鮮程度拍得住真正嘅中式酒樓。點心精緻,大部分都有B Duck樣,Fans實會勁瘋狂!比較特別嘅係除咗中茶、點心,仲有車仔麵、汽水咖啡,照顧唔同口味嘅朋友。好多B Duck & Buffy圍住你😆😆**********精選二人餐($178)-手拍青瓜香辣惹味🌶-招牌車仔麵配料十足最欣賞咖喱魚蛋,雖然都幾辣,但係個汁真係為碗車仔麵點睛👀-火焰叉燒包佢毀咗容呀🤦🏻‍♀️入面嘅叉燒半肥瘦,唔會淨係得肥膏讚👍🏻-鮑魚香菇滑雞飯🍄🐔鮑魚細細隻好cute cute😂香菇滑雞係絕配,成個飯都充斥住香菇嘅鮮味蒸飯粒粒分明👍🏻-🦀蟹膏燒賣皇平時燒賣上面只會得幾粒蟹籽,呢度竟然係加蟹膏上去!蟹膏味幾出,配埋鮮蝦同豬肉,味道幾夾🤪-自選飲品兩杯☕️魔法拿鐵咖啡(跟二人餐+$6)**********鵪鶉蛋燒賣($32)燒賣上有半粒鵪鶉蛋,唔使擔心食哂成粒會膽固醇超標**********🦐蝦餃($32)蝦餃上面印有B Duck,cute到唔捨得食🙈啖啖都食到大大粒蝦🦐**********流沙奶皇包($28)流沙效果唔錯,又唔會太
點心精緻,大部分都有B Duck樣,Fans實會勁瘋狂!

好多B Duck & Buffy圍住你😆😆
**********

精選二人餐($178)
-手拍青瓜
香辣惹味🌶

-招牌車仔麵
配料十足
最欣賞咖喱魚蛋,雖然都幾辣,但係個汁真係為碗車仔麵點睛👀

-火焰叉燒包
佢毀咗容呀🤦🏻‍♀️
入面嘅叉燒半肥瘦,唔會淨係得肥膏
讚👍🏻

-鮑魚香菇滑雞飯🍄🐔
鮑魚細細隻好cute cute😂
香菇滑雞係絕配,成個飯都充斥住香菇嘅鮮味
蒸飯粒粒分明👍🏻

-🦀蟹膏燒賣皇

-自選飲品兩杯
☕️魔法拿鐵咖啡(跟二人餐+$6)

**********
鵪鶉蛋燒賣($32)
燒賣上有半粒鵪鶉蛋,唔使擔心食哂成粒會膽固醇超標
**********

🦐蝦餃($32)
蝦餃上面印有B Duck,cute到唔捨得食🙈
啖啖都食到大大粒蝦🦐
**********
流沙奶皇包($28)
流沙效果唔錯,又唔會太甜😋
**********

小籠包($32)
就算小籠包面冇B Duck樣,都會插住B Duck個牌😆
食嘅時候要小心...會爆湯爆汁㗎🤨
**********
蝦米混醬腸粉($28)
港式經典腸粉,滑滑嘅腸粉加埋麻醬、甜醬同豉油,正呀😋
**********

蘋果沙律蝦多士($28)
🌟推介🌟
製作蝦多士嘅工序繁複,酒樓都未必有得食。見到呢度有得點,點可以唔試吓🤩
多士炸到好脆,而蝦膠又彈牙,口感一流
2020-11-03
  • 流沙奶皇包
  • 招牌車仔麵
Adorable Dim Sum💛 B. Duck & Buffy🥢💫..呢度有小黃鴨💛 fans 嗎❓B. Duck & Buffy 🦆 係香港有第一間精品點心茶樓,亞洲有15間分店,咁duck 意既裝修 & 擺設,成間店都充滿住B. Duck & Buffy 既造型,係度飲茶特別開心😍,而且味道都有茶樓應有水準,仲可以瘋狂打卡呢。.ll $32Quail Egg Siu Maill $32Shrimp Dumplingsll $32Shrimp Suimaill $28Deep Fried Dumpling w/ Sweet & Sour Saucell $28Hot Custard Molten Bunsll $48Cordyceps Flower Chicken & Shiitake Mushroom w/ Rice.成間餐廳懷舊又有特色,而且Dim Sum 款款都趣緻可愛😍,仲印有或印有B. Duck Buffy logo💕,滿有心思。.味道不錯,有幾款都必試:✨流沙奶皇包✨,係招牌之選,咸蛋黃香 & 甜味取得平衡,包身鬆軟又煙韌,流沙效果真係好正☺️ 大愛。✨蝦餃 & 燒賣✨

l[鵪鶉蛋燒賣]l $32

l[炸錦滷雲吞]l $28

l[流沙奶皇包]l $28
Hot Custard Molten Buns

l[蟲草花香菇滑雞竹筒飯]l $48

味道不錯,有幾款都必試:

✨蝦餃 & 燒賣✨,同樣餡料足,豬肉 & 蝦肉都爽脆鮮甜。。

✨炸錦滷雲吞✨,用竹籃盛載做盒子,造型的式,炸得夠香脆不油膩,係香口小食之選。

成間店舖感覺很舒服又可愛,細節位都放滿晒B.Duck & Buffy 擺設,真係賞心悅目。黎飲個茶吃個包,嘆個點心🥢 吃個一盅兩件,都係不錯之選呢。
×××[B.Duck & Buffy 德記茶樓]×××
©旺角彌敦道575號Ladder Dundas 1樓
2020-11-17 11 浏览
疫情關係,又限聚令影響好耐好耐好耐冇飲過茶啦無啦啦飲茶癮起,勁想去飲茶再加上帶埋屋企個小寶貝去小朋友一向都唔鍾意飲茶嘅就比我揾到間超啱小朋友去嘅茶樓勁正囉,小朋友超鍾意,食嘢時投入好多我就可以慢慢享受我嘅美食啦一入到去已經見到大量嘅打卡位,難怪可以吸引到大人同小朋友啲餐具好靚呀,全部都印哂B.Duck圖案餐牌,原來除咗飲茶食點心外,仲有車仔麵食流沙奶皇包,印有B.Duck樣子,太可愛啦,流沙包甜而不膩,包子餡料勁多,咬一下已經噴晒啲流沙出嚟蝦餃晶瑩剔透,驚喜位印有B.Duck的樣子,真心唔捨得食,蝦肉爽口彈牙,完全係皮薄餡靚凹凹凸凸的燒賣表面都印上圖案,果然利害肉質鮮嫩彈牙馬拉糕小朋友欽點的食返兒時的味道,難怪小朋友喜愛呢個真係要推介下「三寶臘味飯」三寶有臘腸、臘鴨、臘肉仲配上一些青瓜、黃蘿蔔比較特別重點係啱啱天氣開始轉涼,食完即刻暖晒胃除咗環境打卡一流,食物都可以影一餐絕對係睇得又食得
疫情關係,又限聚令影響
好耐好耐好耐冇飲過茶啦
無啦啦飲茶癮起,勁想去飲茶
再加上帶埋屋企個小寶貝去
小朋友一向都唔鍾意飲茶嘅
就比我揾到間超啱小朋友去嘅茶樓
勁正囉,小朋友超鍾意,食嘢時投入好多
我就可以慢慢享受我嘅美食啦

一入到去已經見到大量嘅打卡位,難怪可以吸引到大人同小朋友

啲餐具好靚呀,全部都印哂B.Duck圖案

餐牌,原來除咗飲茶食點心外,仲有車仔麵食

凹凹凸凸的燒賣表面都印上圖案,果然利害
肉質鮮嫩彈牙

馬拉糕小朋友欽點的
食返兒時的味道,難怪小朋友喜愛

呢個真係要推介下「三寶臘味飯」
三寶有臘腸、臘鴨、臘肉
仲配上一些青瓜、黃蘿蔔比較特別
重點係啱啱天氣開始轉涼,食完即刻暖晒胃

除咗環境打卡一流,食物都可以影一餐
絕對係睇得又食得
🔥流沙奶黃包 (2pcs $28)熱辣辣流心奶黃,經典飲茶必點。-🔥火焰叉燒包 (2 pcs $28)B Duck火焰眼造型得意。鬆軟的包,包裹著叉燒餡料。-🔥炸雲吞 (2pcs $28)以懸掛式的竹籃擺盤,視覺加分。炸雲吞皮很脆,不過餡料略小。-🔥臘腸糯米卷 (3pcs $28)切碎的臘腸加入糯米卷增香,喜歡煙靭糯米摯愛。-🔥燒賣皇 (3pcs $32)多汁彈牙。-🔥德記招牌麵 ($68)有驚喜的車仔麵! 裏面非常足料,豬皮、魷魚、雞中翼、白蘿蔔、豬大腸、滷水蛋、魚蛋。選配的粗麵爽滑彈牙,白蘿蔔非常青甜。-🔥白桃烏龍茶 ($18)香醇烏龍帶著白桃青香,必試。-香港不多餐廳晚市仍有點心提供。B Duck & Buffy位於旺角鬧區,提供全日點心選擇,裝潢古色古香,配上簡潔黑白磚頭地面,令格局升級。雖然點心沒有很驚豔,不過價錢親民,還是很值得一試😋。-而餐廳在不少地方放盡心思,可愛爆登🤣。例如天花板掛上巨型B Duck,點心上印有B Duck,餐墊亦有B Duck連線小遊戲,大人小孩都適合😍。
🔥流沙奶黃包 (2pcs $28)
熱辣辣流心奶黃,經典飲茶必點。
🔥火焰叉燒包 (2 pcs $28)
B Duck火焰眼造型得意。
鬆軟的包,包裹著叉燒餡料。
🔥炸雲吞 (2pcs $28)
以懸掛式的竹籃擺盤,視覺加分。炸雲吞皮很脆,不過餡料略小。
🔥臘腸糯米卷 (3pcs $28)
切碎的臘腸加入糯米卷增香,喜歡煙靭糯米摯愛。
🔥燒賣皇 (3pcs $32)
多汁彈牙。

🔥德記招牌麵 ($68)

🔥白桃烏龍茶 ($18)
香醇烏龍帶著白桃青香,必試。

• 招牌車仔麵
2020-11-16 72 浏览
如果鍾意B.Duck嘅你 仲唔快啲嚟試下 呢度係B.Duck主題嘅樓上茶樓 全部嘢食都有B.Duck嘅樣 🐥打卡簡直一流 啲嘢食味道都唔差😉流沙奶皇包 $28嚟得呢度一定要嗌呢個招牌包 一籠有兩個 一咬落去即刻有流沙 熱辣辣好好味♨️蝦餃皇 $32而蝦餃皇一籠有三個 呢個都整得唔錯 但係我覺得如果有返鼓油會好食啲燒賣皇 $32燒賣王一籠都係有三粒 呢個都幾好食☺️同平時茶樓整差唔多臘腸糯米卷 $28臘腸夠曬入味 糯米亦都硬軟度適中 整體幾唔錯👍三寶臘米飯 $52份量超多 我同朋友食都食唔曬🤭不過我覺得啲餸有啲咸 如果淡返啲就好食啲啦韮菜豬紅 $28呢個都好大兜 豬紅夠曬入味 都唔錯啵😋咸水角 $28呢個就一般般 外皮太厚 而裏面啲餡太少茶芥 $8我哋叫咗普洱 同正常茶樓沖嘅茶差唔多 價錢算合理👍👍

流沙奶皇包 $28

蝦餃皇 $32