2025-07-20
依間餐廳,已經放左係我的wish list 好耐。難得今日約左同事,就把握機會去AOAO 💃 萬年大廈係中環中心地段,位置100分 👍👍上到14 樓,好驚喜啊,餐廳門口係藝術風 ❤️餐廳地方超級大,仲有室外位置,一大班人開party又得,2 個人撐枱腳都啱既 🌟來之前都做左功課 🍻❤️ Akagai 赤貝刺身配嫩蘆筍尖新鮮赤貝肉質爽脆鮮甜,搭配嫩綠蘆筍尖,入口清甜,層次豐富 🫶🏻❤️Celtuce Salad 萵筍絲沙律 萵筍絲清脆爽口,拌入白蘿蔔泥,再點綴三文魚籽,清新又醒神。 ❤️Caramelised Pumpkin 焦糖烤南瓜 南瓜烤至外緣微焦,裹上焦糖醬,撒上香脆杏仁片與肉桂粉,甜中帶脆,暖心又滿足 🫶🏻❤️ Wagyu Katsu Sandi 和牛吉列三明治 👍👍👍厚切A4和牛炸至外酥內嫩,肉汁豐盈,夾入竹炭麵包,搭配蘑菇汁,邪惡又過癮❗️打卡一流❗️仲好好味啊❗️❤️ Tonkatsu 炸豬扒經典的美味,外脆內juicy,夾埋個汁食,忍唔住係咁食😋❤️ Matcha Cheesecake 抹茶芝士蛋糕 濃郁芝士蛋糕融入京都抹茶,口感綿密細滑,尾韻帶抹茶微苦,茶香回甘🫶🏻❤️ Mini Melo
來之前都做左功課 🍻
❤️ Akagai 赤貝刺身配嫩蘆筍尖
❤️Celtuce Salad 萵筍絲沙律
萵筍絲清脆爽口,拌入白蘿蔔泥,再點綴三文魚籽,清新又醒神。
❤️Caramelised Pumpkin 焦糖烤南瓜
❤️ Tonkatsu 炸豬扒
經典的美味,外脆內juicy,夾埋個汁食,忍唔住係咁食😋
❤️ Matcha Cheesecake 抹茶芝士蛋糕
❤️ Mini Melon Daifuku 迷你蜜瓜大福
軟糯麻糬外皮包裹清甜蜜瓜果肉,一口咬下,爆汁香甜,完美收結 🫶🏻
難得放工去食野,我哋再叫埋Cocktail 一路撐枱腳,一路飲,兩杯都好好味 👍👍
買單既時候,隔籬枱有人慶祝生日,店員超級好服務,唱生日歌勁有氣氛,但係又令人唔會尷尬 👍👍❤️ 下次有朋友生日可以嚟呢度慶祝 🌟