2021-07-26 811 浏览
✨焦糖燉蛋焦糖分布唔夠平均 燉蛋香滑 帶雲呢拿香 唔太甜✨伯爵茶朱古力蛋糕朱古力同伯爵茶味都幾濃郁呢個配搭唔錯 冇想像中咁甜甜品蛋糕味道唔錯行街行到攰過嚟呢度休息下坐下都唔錯冇限時間任坐 都好啱傾偈
✨焦糖燉蛋

甜品蛋糕味道唔錯
行街行到攰過嚟呢度休息下坐下都唔錯
冇限時間任坐 都好啱傾偈

2021-07-10 752 浏览
agnès b. Café LPG (TST)Grab a cup of coffee ☕️ Taste a slice of cake 🍰 A relaxing weekend at this cafe💕Marie $48Ingredients include: Choux Pastry, Caramel, Puff Pastry, Mascarpone Cream Strong caramel flavour, not too sweet 😋Françoise $58Strawberries 🍓 on the top of cake, with Frangipane Tart and Vanilla Sponge 👍🏻 Rose Latte $46The coffee with rose 🌹 aroma and the texture is smooth. A small piece of chocolate 🍫 aside the coffee is well matched👍🏻 *10% service charge

agnès b. Café LPG (TST)

Grab a cup of coffee ☕️

用餐时段
下午茶
  • CAKE
2021-05-21 1319 浏览
約咗兩個朋友仔星期五出嚟吹吓水飲杯嘢本身諗住去Starbucks嘅不過天氣實在太熱坐室外真係要考慮一下最後佢哋都揀咗個室內嘅Cafe竟然係Agnes B 以前行過K11都會覺得呢間野好鬼貴所以都冇諗住幫襯不過坐低睇吓個Menu都還可以嘅仲比我發現咗有一杯奶昔極度想嘗試本身我個人就鍾意食牛油果又鍾意食無花果但係將呢兩樣嘢溝埋一齊做奶昔感覺真係好新穎急不及待order左一杯然後我發覺無花果個味係蓋過咗牛油果不過可能本身牛油果係冇乜味道😆唔算好甜,所以我都幾喜歡
約咗兩個朋友仔星期五出嚟吹吓水飲杯嘢
感覺真係好新穎
急不及待order左一杯
然後我發覺無花果個味係蓋過咗牛油果
不過可能本身牛油果係冇乜味道😆
唔算好甜,所以我都幾喜歡

2021-05-21
週末嘅K11真係好多人呀🙊幾乎每間餐廳都full booking同排隊,呢間cafe大多都係食cake多,今次同朋友試下主食😋·🍝煙三文魚牛油果醬扁意粉 朋友要食d高蛋白質嘅食物所以揀左三文魚,口感無咁油膩,配埋牛油果醬簡直係減肥恩物,意粉口感好滑,醬汁帶少少酸味食落好開胃👍🏼·🍔安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡 (芝麻軟包)Burger嘅靈魂就緊係塊牛啦,牛味夠濃亦Juicy!七至八成熟,份量都幾大個,炒洋蔥好香口,所有burger餐都會配薯條👏🏻不過價錢就貴少少,都要$198架🙊·🍫香蕉朱古力沙冰極推薦嘅一杯野飲,睇落平平無奇,但飲落真係超香濃嘅香蕉味同朱古力味,甜味平衡得非常好又唔會飲到好濟👍🏼

·🍝煙三文魚牛油果醬扁意粉

·🍔安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡 (芝麻軟包)

·🍫香蕉朱古力沙冰
2021-02-26 1801 浏览
每次經過呢間cafe,都係飲野居多,原來佢嘅甜品都好多元化,今次就試左佢個一口撻🤓❣️Petit four雜果撻 $78水果都算多元化同新鮮,吉士醬唔太甜,美中不足係個撻底有啲偏濕,唔夠脆口🌚好味度:7.5(10分滿分)
Petit four雜果撻

❣️Petit four雜果撻 $78

好味度:7.5(10分滿分)
2021-01-09
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2020-12-15 1747 浏览
放假嚟尖沙咀行街買定聖誕禮物Shopping完搵個地方食個late lunch揀左喺K11嘅agnes b人唔多 可以慢慢過個休閑weekend雞肉煙肉芝士漢堡 (竹炭軟包)雞肉煎完都幾香口 尚算juicy生菜好新鮮竹炭軟包好適合打卡用可惜薯條唔係我鍾意嗰種粗薯條烤雞肉凱撒沙律朋友on diet 揀左最健康嘅雞肉沙律用左雞胸肉 同burger嘅雞肉相比呢個比較乾柴 我就一般朋友點Cold brew coffee好濃咖啡香味 佢話偏酸
放假嚟尖沙咀行街買定聖誕禮物
Shopping完搵個地方食個late lunch
揀左喺K11嘅agnes b
人唔多 可以慢慢過個休閑weekend

雞肉煙肉芝士漢堡 (竹炭軟包)
雞肉煎完都幾香口 尚算juicy

用左雞胸肉 同burger嘅雞肉相比
呢個比較乾柴 我就一般

朋友點Cold brew coffee
好濃咖啡香味 佢話偏酸
趁疫情放寬嘅時候就要把握機會啦!一於約兩個姊妹出嚟傾吓計食下野,今晚就是呢間Agnes b Cafe, 喺 2/f K11裏面嘅...三個女子各自都叫一份嘢食 有burger配紅酒,另外一份係All day breakfast 配raspberry milk shake, 而我嗰份就係白酒忌廉汁慢煮雞配Champagne 靜靜地 傾計好正喔🥳🥳
配紅酒,另外一份係All day breakfast 配
靜靜地 傾計好正喔🥳🥳
2020-10-05
  • 白酒忌廉汁慢煮雞扒
2020-10-02 1207 浏览
With the environment the cafe is definitely value for moneyOrdered a hot chocoPortion is very generous with the long tall cup unlike other coffee shopPetite six fruit cakes are cute as wellHow every it’s actually juz the same custard underneath and different chopped fruits on topNothing wow at all
Ordered a hot choco
Nothing wow at all
2020-09-30 1313 浏览
我係午餐時間去 大概13:30到 唔算多人 原本只係諗住去redemption 蛋糕 順便lunch埋叫左Carbonara Linguini 中間有月見 賣相好吸睛 個sauce 望落去好稀 直覺覺得可能 得好淡忌廉味 但係食落係有驚喜既 有好濃既煙肉咸香 而意粉煮得岩岩好 所以覺得幾好食另外 仲叫左個truffle mushroom Linguini , truffle味唔算好濃 但係因為意粉煮得好 都係值得推介比素食既朋友係redemption cake 個part 我非常appreciate 因為redemp 係要3日前訂先有得攞 staff就話如果我地現有show出黎既蛋糕 你係鐘意 都可以依家比你攞走 就唔洗3日後再黎
我係午餐時間去 大概13:30到 唔算多人
原本只係諗住去redemption 蛋糕 順便lunch埋

Carbonara
Truffle  mushrooms  linguini
Carbonara
Truffle  mushrooms  linguini
2020-08-10 1514 浏览
上星期被約了今天High Tea不知道對方是否還記得所以下班時好奇傳個短訊給他沒想到人真的在附近 😆由於時間緊迫我們隨便走進K11找一家近近的座下後看了一陣子餐牌看對方沒什麼反應在嚴刑拷問之下發現原來他剛吃了東西汗。。。所以他是忘了今天約了在下只是剛好在尖沙咀而已。。哭不過也心感快樂因為他收到在下的訊息在自己吃飽了的狀況下依然願意花時間來跟在下聚一聚看在下吃個下午茶感謝你沒記性的笨蛋 🥚於是在下就不客氣自己吃了來一客All Day Breakfast $138這下真的是早午晚餐一起吃再加杯看起來不錯的Hot Ginger Latte $45“早餐"好豐富啊有在下喜歡的冬菇+草菇有在下喜歡的茄汁黃豆有在下喜歡的去皮小茄有在下喜歡的半生熟蛋有在下喜歡的以形補形粒粒薯仔另外還有沙律菜一條腸腸煙燻三文魚薄片兩片漢多士牛油一塊雖然普普通通但超級滿足的確這只是份All Day Breakfast 已經那麼豐富你還想要求什麼呢 😆最後把溫暖的薑拿鐵飲一飲嗯。。好像沒什麼薑味不過飲到底才發現有好好薑絲在底因為沒有放進一起煲加上本身拿鐵味道香濃所以薑才不夠出味不過這驚喜還真令在下高興~飽滿地享受到這H
上星期被約了今天High Tea
看對方沒什麼反應
在嚴刑拷問之下發現原來他剛吃了東西
汗。。。
所以他是忘了今天約了在下
只是剛好在尖沙咀而已。。

不過也心感快樂

的確這只是份All Day Breakfast
已經那麼豐富
你還想要求什麼呢 😆

最後把溫暖的薑拿鐵飲一飲
嗯。。好像沒什麼薑味
不過飲到底才發現
有好好薑絲在底
因為沒有放進一起煲
加上本身拿鐵味道香濃
所以薑才不夠出味
不過這驚喜還真令在下高興~

飽滿地享受到這High Tea
要換新機
閃人~
2020-08-10
2020-06-21 1221 浏览
雖然近排開咗好多地道咖啡小店但大部份都空間比較細人多嘅時候真係好難搵到位有次去開尖沙咀經過agnès b. Café就入咗去試吓.飲品方面 佢哋主打嘅唔係咖啡而係latte同埋花茶今次就試咗matcha latte🍵鍾意佢哋用抹茶而唔係綠茶❤️.值得享受嘅係佢哋嘅服務同環境因為空間夠大 環境非常舒服而且有免費wifi 喺度做文書工作都冇問題朋友或情侶行街行到攰喺入面叫杯嘢飲坐吓傾吓計絕對一流😁.另外佢哋都有食物提供但今次我就冇試到 所以不作評論但整體環境同飲品質素都唔錯絕對值得推介☺️📍 agnès b. Café LPG (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖
雖然近排開咗好多地道咖啡小店

另外佢哋都有食物提供
但今次我就冇試到 所以不作評論
但整體環境同飲品質素都唔錯
絕對值得推介☺️
📍 agnès b. Café LPG (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖
Matcha  latte
2020-06-18 824 浏览
約咗同事喺度食午餐依度唔多人又坐得舒服實在太好了這裏有一種魅力有懶洋洋的感覺但係又可以快速咁樣食飯我諗呢啲就係忙碌的少女生活叫咗set lunch有湯,意粉同埋飲品飲品可以嗌精品咖啡,好好哦看到有玫瑰latte即刻心心眼湯係蘑菇湯主菜我揀咗carbonara 嘢食不過不失啦,份量好啱女仔主要嘅加分為係杯咖啡有啲玫瑰花瓣係拉花上面💓飲完好開心晒,有 sweet sweet的感覺我諗我會再嚟㗎!
約咗同事喺度食午餐
依度唔多人又坐得舒服實在太好了

這裏有一種魅力
有懶洋洋的感覺但係又可以快速咁樣食飯
我諗呢啲就係忙碌的少女生活
叫咗set lunch有湯,意粉同埋飲品
飲品可以嗌精品咖啡,好好哦
看到有玫瑰latte即刻心心眼
湯係蘑菇湯
主菜我揀咗carbonara
嘢食不過不失啦,份量好啱女仔
主要嘅加分為係杯咖啡
有啲玫瑰花瓣係拉花上面💓
飲完好開心晒,有 sweet sweet的感覺
我諗我會再嚟㗎!
2020-06-15 726 浏览
呢間係小妹嘅飯堂之一。有時想食下精緻啲、多元化嘅西餐,我會選擇K11嘅Agnes b,貪個商場人流少,通常易搵位🤗環境:open area 格局,如果無乜客係唔錯;但我有時都遇到full house 嘅情況,好似今天正是,所以我會在外圍聽一聽有無幾枱好嘈,如果無我會入去。衛生沒有問題,只是他們的皮梳化真的舊、可能沒有保養。Cafe通常在時裝店內/旁邊,呢間與時裝部份分開,對我言而,感覺舒服啲。服務:每次他們的侍應禮貌不錯同埋helpful,呢個都係令我覺得舒服、成日去嘅原因食物:除左早餐、我都食過佢哋不同時段的出品,水準平均。今日我食下午茶,點了鵝肝多士及茶壼上的伯爵茶。鵝肝多士:沙律正常、沙律配上果醬味道不錯;多士超脆;鵝肝表面香煎合格,加上厚切,口感好,不過味道沒有甘香,調味不足,相信食材本身質素一般,老實講,$88呢個水準我明嘅🤷🏻‍♀️伯爵茶:味道唔錯,茶呈現金燈色,是優質紅/黑茶葉。總括,用餐體驗一如以往保持水準,今天的鵝肝令我有點失望。

伯爵茶:味道唔錯,茶呈現金燈色,是優質紅/黑茶葉。

總括,用餐體驗一如以往保持水準,今天的鵝肝令我有點失望。
鵝肝多士
2020-06-15
2020-06-09 900 浏览
今天冇所事事,2公婆心血來潮走去尖沙咀K11 shopping 🛍 行到有點攰,索性走去tea 1 tea 🍵 見門口冇人排隊,實在太好第一時間就入座😀其實個人好攰只想座下飲杯野,點知一見到我最愛的栗子蛋糕就胃口返晒嚟😅老老實實,其他品牌的栗子蛋糕我系吾喜歡食的,唯有里個,食落栗子味可口香甜,吾會過以甜漏,中間仲有粒栗子🌰口感一流👍我老公對甜野一般,所以就叫了蟹肉牛油果法式烤餅,賣相唔錯,烤餅皮原來系淋淋地吾系脆的,配以蟹肉牛油果一齊食,口感豐富,值得一食,再加上一杯cappuccino ☕️完美的結合。
2020-06-06
  • CAKE
  • cappuccino
2020-05-21 723 浏览
K11歇腳地方選擇唔多,行街行到攰又想飲杯嘢最好就係你agnes b cafe ,地方夠大夠開陽,而且服務又好點了一支冷壓菠蘿甘筍青檸果汁,酸酸甜甜,很醒胃,值得一試😋😋