2023-02-04 368 浏览
今日行開K11,見餐廳無乜人,於是便同友人一齊入去食咗晚飯之後再逛商場。估唔到餐牌都幾多嘢野,有前菜,湯,飲品,主菜,蛋糕甜品任大家選擇。我地叫左mussel配薯條,steak,蛋糕同飲品。雖然Agnes’b係以fashion為主,但估唔到食物同飲品都做得幾出色,而且份量都正常,坐得又舒服,值得再次支持。
我地叫左mussel配薯條,steak,蛋糕同飲品。
今天去了這間 agnes b cafe, 才知悉這店做到今年2月14日,之後便關門大吉了。實在有點可惜,平時在尖沙咀區,跟朋友相聚傾談,這裏確實是一個好地方,結業後就少了一個聚腳的地方了。今天的餐湯是番茄湯,簡簡單單,番茄味濃,不錯。今天點了香煎法式比目魚(Pan-fried halibut with lemon butter sauce), 比目魚的分量 正常、十分香滑可口,薯仔弄得不錯,其他配菜也很鮮嫩。最後來一杯黑咖啡,濃而不澀,不用加糖也很好味。尚餘十多天這店便結業了,我也沒有空再來一趟。再見了 K11 agnes b

今天的餐湯是番茄湯,簡簡單單,番茄味濃,不錯。
Daily soup - Tomato soup

香煎法式比目魚
最後來一杯黑咖啡,濃而不澀,不用加糖也很好味。
Black coffee
2023-02-02
Daily soup - Tomato soup
香煎法式比目魚
Black coffee
  • Blackcoffee
  • Dailysoup-Tomatosoup
2022-12-06 334 浏览
今天中午,約了人在尖沙咀午餐會議,在K11商場也有不少選擇,看見這間 agnes b Cafe LPG ,顧客不多,可供選擇的午餐款式也不少。 餐廳是在商場某一角落間出來的,旁邊有一些看似是短期租約的檔攤子,環境也還可以接受。看見餐牌有 Egg Benedict,可選三文魚,便點了一客來吃。我喜歡的 Egg Benedict,流心水波蛋要流得來又不要太生、不可以太過水汪汪的,Agnes b 都算做得到了。 荷蘭汁帶有酸酸的檸檬味,吃下去特別醒胃。Muffin 微熱;至於煙三文魚,份量一般,也是預期的可口。這個 Egg Benedict 不是午餐,不包飲品的。我再叫了一杯 榛子味鮮奶咖啡,榛子味不濃不淡,確是很好的配搭。

Egg Benedict Salmon
Hazelnut Latte

2022-12-01
Egg Benedict Salmon
Hazelnut Latte
  • EggBenedictSalmon
  • HazelnutLatte
2022-11-06 431 浏览
成日行過都無入去食過野,週末行街後有d 餓就入黎試下。叫左個午餐,蜆肉意粉,有埋沙律同野飲。蜆肉份量都幾多,幾鮮甜無乜沙,意粉都幾彈牙。呢個意粉有少少辣味,都幾夾幾香口,不過略嫌個汁唔夠濃味,如果更濃會更好!
2022-09-08 750 浏览
週末與朋友在尖沙咀出沒,7點幾來到K11 Art Mall,可能因為是星期六,商場地庫又開咗Ikea,且商場2/F & 3/F亦加了一些pop up counters,商場人頭湧湧,多間食肆都要排隊。來到Agnes b cafe,不需等位,咁我們就入去醫肚。食物餐牌只有一頁,食品分3類,第一類是ADB/漢堡,第二類是意粉Pasta,第三類是主菜如豬、雞、魚等等。每類有3-4個選擇。我們點了linguine crabmeat in avocado cream sauce ($168) 和 panfried snapper with lemon butter sauce ($208). 加$40可以有餐湯及一杯飲品,就加了兩份。餐湯是南瓜忌廉湯,夠熱夠香滑,不錯。然後侍應醒目地幫我哋擺碟,方便share食物。魚和意粉上枱時,賣相不錯。我們先吃魚,好失望,snapper“鞋”過砂紙,好彩有那檸檬牛油醬,酸酸地,才能把魚吃掉.......... 真係超級“鞋”。然後到牛油果蟹肉意粉,淡而無味,竟然可以做得咁無味道,且幾經努力才找到那些蟹肉!飲品方面,我要熱咖啡,朋友要伯爵茶。杯咖啡非常熱,是

餐湯是南瓜忌廉湯,夠熱夠香滑,不錯。

飲品方面,我要熱咖啡,朋友要伯爵茶。杯咖啡非常熱,是過熱了,亦太苦(我已是習慣飲black coffee/espresso的人),沒有咖啡香味,如果瞌埋眼飲,會以為自己在飲苦茶。朋友的伯爵茶,見佢飲一啖就扁晒咀,我就試咗一啖;其實,聞到杯茶係幾香的,但飲入口佢卻無乜味道,個茶香只可以聞到,飲唔到。

結果,整個晚餐,最好的是南瓜湯;其他的都唔掂。在週末只有幾枱客,不用等位係有原因的。

可幸,侍應的招呼還好,地方闊落又無乜客,在疫情期間,這樣好似安全d。

是次晚餐,二人共$502.
南瓜忌廉湯

牛油果蟹肉扁意粉

Panfried Snapper with Lemon Butter Sauce

2022-09-03
南瓜忌廉湯
2022-09-03 456 浏览
•CHLOE 🌰榛子果仁粒Mousse蛋糕層次有口感 榛子迷要試了•JEANNE🍰外形很歡欣 望見都開心海綿戚風底有生果粒同剛好既忌廉唔膩好味🧡開開心心傾下計,快樂就係咁簡單。
•CHLOE 🌰
榛子果仁粒Mousse蛋糕
層次有口感 榛子迷要試了

•JEANNE🍰
外形很歡欣 望見都開心
海綿戚風底有生果粒同剛好既忌廉
唔膩好味🧡

開開心心傾下計,快樂就係咁簡單。

2022-08-09 531 浏览
這晚是我第3次來這裏吃晚餐, 我每年都會跟朋友來這裡慶祝生日, 但是今次的感覺實在太差😔第一食物種類少了許多選擇, 只有一版紙的menu, 大約共有11-12款食物😔第二職員在20:15 已通知我們要last call, 到了20:40 職員在我沒有叫埋單的情況下毫無禮貌地不發一言就放下單據在我枱面, 我和朋友只好即時付款並且離開, 我在openrice 看到關門時間是21:30, 完全唔明白為何啲職員會有好似趕客走嘅服務態度😤第三價錢都頗貴, 2人晚餐共$824 但係又冇高級餐廳嘅service😤環境都只是一般😞
2022-05-19 970 浏览
週末約fd 出街食飯冇預先book 枱 諗住行度邊就食咩但尖沙咀真係好多人 間間都要等位見到呢間係唔洗等位 就入左去食今次我對呢間 簡單介紹下因為今次唔會推薦比大家當dinner 食份量極少價錢貴食物質素一般 只能說正正常常對我嚟講,晚餐絕對唔會再食食完出嚟都唔飽 要在食其他不過呢間餐廳比較出名蛋糕If 有機會可能再試下tea time味道:🥰🥰+0.5/5CP:😍/5Agnès b. Café LPG尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖Shop 117-118, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
週末約fd 出街食飯

冇預先book 枱 諗住行度邊就食咩

但尖沙咀真係好多人 間間都要等位

見到呢間係唔洗等位 就入左去食

今次我對呢間 簡單介紹下

因為今次唔會推薦比大家當dinner 食

份量極少價錢貴食物質素一般 只能說正正常常

對我嚟講,晚餐絕對唔會再食

食完出嚟都唔飽 要在食其他

不過呢間餐廳比較出名蛋糕

If 有機會可能再試下tea time

味道:🥰🥰+0.5/5

CP:😍/5

Agnès b. Café LPG

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖

2022-04-11 661 浏览
I've always liked lemon tarts, but it's so hard to get good lemon tart in Hong Kong that aren't too sweet. I'm also very picky about the tart texture. My friend Ordered their lemon tart as birthday cake and I must say: Pretty good tart! Buttery and crumbly it was a big tart, but I devoured it in no time

外卖自取
2022-01-17 743 浏览
🍰𝐌𝐚𝐫𝐭𝐡𝐞 $48表面有啲朱古力餅乾點綴外層選用65%朱古力唔會過份甜膩層次頗分明頂層伯爵茶海綿蛋糕質地濕潤帶淡淡茶味中層夾著吉士醬下面係朱古力海綿蛋糕帶出多啲甜味整體味道平衡得好好但更推薦佢哋嘅opera cake xD
Marthe
用餐时段
下午茶
Marthe
2021-12-28 699 浏览
我叫咗件好似Mont Blanc嘅物體,不過呢度就叫Valerie,我唔知佢哋嘅意思係咪一樣,字面上就唔一樣,不過望個外型就差唔多近乎一樣。栗子對我來講真係由細鍾意到大,所以栗子蓉好唔好食其實都好影響成個甜品,不過始終每個人嘅口味都唔一樣,所以我應該講啱唔啱我口味。呢件西餅外型好靚,呢度嘅栗子蓉唔可以講話好出色,不過真係唔差,如果淨係計栗子蓉我起碼可以比到四粒星,裏面嘅餡料其實整個組合都好食,唯獨是有一個問題,佢裏面有一塊meringue ,正常情況下呢塊應該好脆,但係呢件西餅裏面嗰一塊就唔係,佢有啲硬,又有啲實,我都唔知點形容佢嗰個質地,應該是一件用糖嚟都做嘅嘢溶咗變返硬嘅感覺,我唔知製作過程發生咩問題,但係就令到我對於件餅有啲失望,撇除呢一部份,整件西餅都屬於係好食嘅,我希望下次再嚟識嘅時候唔會再有同樣事情發生。
2021-12-06 805 浏览
📍Agnes b. cafe LGP📍💡尖沙咀🐥Petit Tart 雜果撻($78)有6種既生果,生果新鮮,吉士醬啱啱好,唔會話太甜,但覺得個撻底偏濕,乾d同脆返d會更好🐥Matthew 伯爵茶朱古力蛋糕($48)表面有幾塊朱古力加上一層朱古力醬,入面係好香濃既白爵茶海線蛋糕加朱古力脆脆,食落好有口感。朱古力同茶味都濃,整體唔會太甜同太膩。🐥Opera歌劇院蛋糕($48)好濃朱古力同咖啡味,食出一層層口感#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀推介 #香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #crepe #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #globaleats #agnesb
📍Agnes b. cafe LGP📍
💡尖沙咀

🐥Petit Tart 雜果撻($78)

🐥Matthew 伯爵茶朱古力蛋糕($48)

🐥Opera歌劇院蛋糕($48)
好濃朱古力同咖啡味,食出一層層口感

2021-10-03 1323 浏览
星期六喺附近做完美容就搵嘢食啦最鍾意食 法國餐嘅我都幾期待呢呢間cafe朝聖 因為我真係好掛住架個食過嘅生蠔呀意粉咁樣今晚食咗個香草汁墨魚意粉都幾好食 不過要飲就有啲失望囉冇乜特色咁樣喺個牛油果奶昔比較特別一啲 買咗杯cocktail 難飲 到不得了 依家啲餐廳都係早閂九點就要清場 想要食嘅就要早啲嚟囉食完嘢都冇時間買嘢 嗌咗杯橙加薑汁特飲冇乜特別 所以有啲失望 買咗個頭盤嘅前我都算幾好味夠熱囉 另外個鵝肝前菜鵝肝同埋都多嘅配埋啲沙律菜咁 嗌咗個心太軟配 雲呢拿雪糕 雪糕裏面有好多雲呢拿籽 好好味 心太軟就一般感覺好多麵粉八點半就要last order啦九點前就吹飲酒食得好急 不過店員呢service都ok嘅上菜都快不過就欠缺一份細心囉 我一向都係agnes b嘅fans最近都買咗佢哋嘅袋呀 衣服 最近都有買食埋餐就真係變成半個法國人了
  • Creamy white wine mussels
2021-09-17 913 浏览
Agnes B Café 前排好想食栗子蛋糕,咁岩行行下街見到Agnes B Café有,即刻入去食個tea Valérie 栗子蛋糕外層是擠成條狀的栗子蓉,入面都係栗子蓉、蛋糕、切粒栗子同埋鮮奶油甜度控制得很好,沒添加過多的人工甜味,食到好香濃的栗子味,香滑既栗子蓉配上鬆軟蛋糕甜而不膩,好適合做下午茶餅底是蛋白霜,食落會有層次感,雖然造型簡潔,但整體味道都係唔錯 無花果Waffle 平時好少見有無花果做甜品,窩夫香脆,好濃蛋香味,加埋口感鬆脆,窩夫本身唔會太甜,加埋無花果食,甜度岩岩好無花果係熱辣辣,更加突出佢既果甜
Agnes B Café

Valérie 栗子蛋糕
甜度控制得很好,沒添加過多的人工甜味,食到好香濃的栗子味,
香滑既栗子蓉配上鬆軟蛋糕甜而不膩,好適合做下午茶
餅底是蛋白霜,食落會有層次感,
雖然造型簡潔,但整體味道都係唔錯

無花果Waffle
平時好少見有無花果做甜品
窩夫香脆,好濃蛋香味,加埋口感鬆脆,
窩夫本身唔會太甜,加埋無花果食,甜度岩岩好
無花果係熱辣辣,更加突出佢既果甜
2021-08-15 1084 浏览
今日lunch完無嘢做就接住下一場,就來到 k11裏面嘅 agnes b. cafe LPG 食下tea,呢度環境舒適,傾下計就真係一流,我就叫左個Macha cake,cake裏面有macha cream,macha sponge,chestnut puree,呢個蛋糕真係一流🥂🥂💯💯👍🏻👍🏻,另外叫咗杯抺茶鮮奶,我就一定走糖,嚟到一啲都無糖味就啱晒,因為有糖就唔好飲,現在飲得出你抹茶味😆😆👍🏻👍🏻,座左兩粒鐘就抵返晒😁😁😁
Macha  cake
2021-08-08