2025-04-18
8 miles bánh mì cafe價錢: $58/ +$20好味程度: 4.5/5服務🍴: 4.5/5環境🗾: /性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-呢個好食的法包要大大力推薦!係九龍區出名的法包應該就係大角嘴的蔥仔,但其實尖沙咀呢間都好好食。不過外賣店來的,平日lunch都唔少人來買。店主好貼心,會問你辣度、口味、咖啡甜度等等,確保deliver到一個啱你口味的包。只買一味法包就知店主好有信心同堅持🥸-✅✅越式法包。真係烘得好脆,而脆得來唔會刮到個口損晒🤣 邊位鬆脆,入面夾住滿瀉的餡料,分別有蕃茄、青瓜、大量醃蘿蔔、肝醬、豬手同扎肉。口感味道都好豐富,而個人最鍾意豬手粒,自家滷制完再切粒,每舊都食到豬手要有的彈性同膠原😚同一片片的扎肉口感上好有對比!-肝醬夠香個陣膶味而唔膩,加埋面頭大量微酸的醃蘿蔔,整體係一個清爽的法包!連入面的豬手同扎肉都乾爽。一個超大🤩身為比較大食的女仔都覺得好足夠。-可以跟餐加飲品,越南咖啡當然係不二之選!咖啡香濃得來,以煉奶帶出甜度,特顯越南特色。
價錢: $58/ +$20
好味程度: 4.5/5