8度餐廳

Café 8 Degrees
餐厅: 8度餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-14 552 浏览
小朋友 4 歲生日,佢鍾意蜘蛛俠,原本諗住訂 X心造型蛋糕,但媽媽怕味道未必啱,於是訂咗個無得輸士多啤梨拿破崙蛋糕,再加小小效果。8度拿破崙餅一向出名,芒果同士多啤梨味我都訂過好多次,多數人都講芒果好味,其實士多啤梨都好正架,今次呢個仲粒粒都好香甜,加咗啲效果係咪好得呢 🤣🤣🤣5 點多去取餅,食完晚飯 8 點幾切嗰時個餅仲好脆,壽星仔仲不停要食側邊啲杏仁片 😋😋 食完蛋糕心情靚靚,送我走時仲要睇住我著埋鞋先閂門 🤭🤭記住去佢網頁訂仲有折添 💸

記住去佢網頁訂仲有折添 💸

外卖自取
平時都好愛食海鮮,今次就去左8 度海逸酒店嘅8 度餐廳食dinner buffet,呢個buffet仲係主打海鮮,啱晒海鮮控呀❤️!包括有每日兩款空運到港的法國、美國或愛爾 蘭即開新鮮生蠔,鮮味十足,可盡情大吃一番呀!仲有肉厚味鮮嘅鱈場蟹腳、飽滿嘅紐西蘭青口、鮮甜嘅海蝦同海螺等冰鎮海鮮同樣無限任食,勁滿足呀😍!自助餐更設有現場即製專櫃,包括:醬燒鮑魚,以新鮮鮑魚加上秘製醬汁連殼慢燒,口感鮮嫩爽甜,好正呀😍!仲有廚師即切嘅燒羊脾、燒特級牛肉,肉汁豐腴,好滋味!另外每日鮮製嘅花膠螺頭燉雞湯,非常足料,味道清潤又滋補,我都飲左2碗,係必飲推介呀😋👍🏻而刺身區仲有無限即點即切 嘅新鮮刺身,包括三文魚、鯛魚、甜蝦同壽司等,好多款式!另外亦有多款開胃嘅冷盤和沙律,如青檸青酒浸大蜆、香草海鮮沙律、杞子花雕醉雞翼等,清新又開胃,而精選熱葷亦包羅萬有,當中包括:意式香草烤春雞伴黑松露汁、香煎三文魚配香檳汁、香濃惹味的燒羊扒及白酒煮藍青口、風味十足的川辣炒雞球及古法香橙骨等,每款菜式各具特色呀!最後甜品專區都有好多選擇,包括綠茶朱古力心太軟,切開有甘香綠茶的熔岩流心餡,另外推薦酒店招牌甜品芒果拿破崙,香甜又
平時都好愛食海鮮,
今次就去左8 度海逸酒店嘅8 度餐廳
啱晒海鮮控呀❤️!

口感鮮嫩爽甜,好正呀😍!

刺身區仲有無限即點即切 嘅新鮮刺身
包括三文魚、鯛魚、甜蝦同壽司等,好多款式!

最後甜品專區都有好多選擇,包括綠茶朱古力心太軟,切開有甘香綠茶的熔岩流心餡,另外推薦酒店招牌甜品芒果拿破崙,香甜又鬆化,
仲有即製窩夫同無限量供應嘅Häagen-Dazs雪糕,好滿足呢🥰👍🏻👍🏻

2023-01-26 4499 浏览
今日家人提議嚟到木廠街嘅8度餐廳嘆番個半自助午餐之餘仲有七折,就讓我們試一試味道吧!🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤每人可選一道主菜及自助沙律、甜品、餐湯及餐飲!🍉🎂🍰🥗🍵🥤🥃餐廳環境:⛲️🎪🕋非常寬敞!樓底又高!沒有壓迫感!座位舒適!空間感亦很足夠! 最適合吃自助餐的地方!🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭職員很細心安排坐近食物區!唔使行咁遠便可自助取到食物,非常方便!一行三人揀了三個主菜:1, 咖哩牛肉伴印度薄餅2, 日式雜錦刺身壽司拼盤3, 燒特級牛肉(+$10) 五成熟🌟 咖哩牛肉印度薄餅呢個組合簡直絕配~咖哩汁味道香濃,牛肉又冧,印度烤餅熱辣辣再沾上咖哩汁一起吃,口感同味道確一流!🌟 日式雜錦刺身壽司拼盤刺身好新鮮!份量適中!唔會食到太飽,至啱肚子有空位進食其他食物!🌟 燒特級牛肉五成熟燒出來剛剛好! 不會乾身!肉質鮮味!很不錯呢!🌟 雖然是半自助餐,食物比想像中好!尤其甜品及湯類!例如:有芒果拿破崙、士多啤梨蛋糕及芝士蛋糕……味道很出色!🌟湯類: 蕃茄羅宋湯🍅及椰子雞湯🥥餐包任食!🌟🌟🌟 芒果拿破崙上層新鮮芒果粒又香又甜!中間夾上一層吉士醬!底層是厚酥皮既鬆化又香脆!牛油味特濃,口

餐廳環境:⛲️🎪🕋

3, 燒特級牛肉(+$10) 五成熟

🌟 咖哩牛肉印度薄餅

🌟 日式雜錦刺身壽司拼盤

🌟 燒特級牛肉五成熟
燒出來剛剛好! 不會乾身!肉質鮮味!很不錯呢!

🌟湯類: 蕃茄羅宋湯🍅及椰子雞湯🥥餐包任食!

🌟🌟🌟 芒果拿破崙
上層新鮮芒果粒又香又甜!中間夾上一層吉士醬!底層是厚酥皮既鬆化又香脆!牛油味特濃,口感軟滑!好食到一口氣三件放入肚子裏!

最後感想🤔🤔🤔
餐廳食物需要種類並不多,但總括來說:性價比高!因為就算只吃拿破崙都值回票價! 每個人加埋10%食到飽飽又豐富都是$180!一定會再encore📣📣📣📣📣📣📣📣📣

2023-01-17
  • 芒果拿破崙
2023-01-07 1995 浏览
平日兩個人去食半自助餐午餐。兩個主菜,叫左壽司拼盤和牛扒七成熟。壽司同刺身好新鮮,好食過出面好多自助餐。牛扒要加$10 ,,當然唔會係好靚的牛扒啦,但大大塊,有牛味,煎到好香,不會太硬,可以食晒一塊。見隔離枱個羊架都好吸引,下次再去試。自助吧就剩係得甜品,生果,沙律,同湯。甜品,生果款式唔多,最好食都係芒果拿破崙,呢個係出名既。沙律款式亦唔多,不過竟然有龍眼肉,其他buffet好少有。OpenRice有七折,每人$200有找,算係咁啦,食都飽。
平日兩個人去食半自助餐午餐。
兩個主菜,叫左壽司拼盤和牛扒七成熟。
壽司刺身好新鮮,好食過出面好多自助餐

見隔離枱個羊架都好吸引,下次再去試。
自助吧就剩係得甜品,生果,沙律,同湯。
甜品,生果款式唔多,最好食都係芒果拿破崙,呢個係出名既。
沙律款式亦唔多,不過竟然有龍眼肉,其他buffet好少有。

2022-12-09 2098 浏览
跟團去8度海逸半自助餐。主餐點了羊架和牛扒,7成熟,中間見紅色但仍相當硬度。自取的中湯味似味精湯,羅宋湯酸度夠。餐包乾身不新鮮。生果西瓜和火龍果夠水份。二款蛋糕okay, 芒果撻則一般,酥皮一pat嘢,熱飲和凍檸茶任飲。整體一般,唔會專登行咁遠去食。
2022-12-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-12-07 1487 浏览
榴槤下午茶三層TEA SET最好味係件炸雞,真係外脆內嫩,燒三文魚壽司,榴槤蛋糕,榴槤布甸都好有榴槤味,另有葡撻,薯蓉。仲有杯沙冰。可惜太冬我吾飲得,訂坐後有折扣
榴槤下午茶三層TEA SET
最好味係件炸雞,真係外脆內嫩,燒三文魚壽司
,榴槤蛋糕,榴槤布甸都好有榴槤味
,另有葡撻,薯蓉。仲有杯沙冰。可惜太冬我吾飲得
,訂坐後有折扣
2022-12-07
2022-12-06 1437 浏览
今次再用Asia miles 兌換左8度餐廳Café 8 Degrees  半自助午餐, 平平地每人$170 可任食沙律、生果同特色甜品芒果拿破侖甜品,配搭自選主菜一款 有好幾款中西日lunch set,揀左日式雜錦剌身壽司拼盤,不過不失啦!同另加$10 升級香烤羊架,反而羊架有3大件,要5成熟又幾軟淋不錯有埋自助式咖啡、茶,要求唔高可一試

有埋自助式咖啡、茶,要求唔高可一試
2022-12-06
2022-11-23 1180 浏览
招牌芒果下午茶,係一個好靚0既三層Tea set,芒果拿破侖,班蘭芒果cake,三文魚壽司卷,芒果班戟味道較出眾,另有熱食單骨雞翼,焗薯粒,迷你芒果三文治較普通,都ok的。職員安排錯位置,服務一般。水吧飲品一般,任飲。
下午茶
2022-11-20 1290 浏览
第一次黎8度海逸就係為左食個榴連tea set做緊promotion,星期日都只係$125一位,平過之前食嘅榴連theme tea set好多! 究竟咁平嘅tea set質素如何? 個presentation都唔錯,食之前影返張相先😊開餐!由最底層開始食,tea set有炸雞真係第一次見,但好食喎,香口又juicy,配埋榴連sauce好特別。三文魚壽司同油甘魚sashimi係正常發揮,同樣係tea set少見嘅配搭,感覺唔錯。薯蓉都焗得ok,夠熱同滑。第二層嘅sandwiches,scone同果撻 - 好少食到好食嘅scone,呢個都係普普通通。個撻有榴連肉,好濃好正😋最頂層係榴連蛋糕同果凍,有榴連肉,鍾意食榴連嘅人一定鍾意☺️個set仲包左杯菠蘿沙冰,食完濃味野可以清一清。如果想飲熱有coffee or tea任飲。整體黎講份量雖然比平時嘅tea set少,但其實啱啱好,平時嗰啲食到好滯,呢個價錢真心超抵,味道環境都ok,大家不妨試吓!

究竟咁平嘅tea set質素如何?
個presentation都唔錯,食之前影返張相先😊

2022-11-18 1403 浏览
由午餐半自助餐、Hightea、晚餐自助餐,絕對是一所性價比高餐廳,員工態度今日Order了季節限定焦糖杏仁咖啡,相當好飲現在坐鐵路宋王臺站B出口行過去都好方便。
  • 半自助午餐
2022-11-04 1602 浏览
上次黎tea時候見到晚餐buffet只需$568+1,即刻密鑼緊鼓約friend子一齊食個dinner buffet. 咁啱撞正我地7個之中有生日之星,我地揀左免費紅酒1枝🍷增加生日儀式感❤️ 生日仲可享半價優惠!我地五點半入場,以為我地最早原來都陸續有人排隊and walk in入場. 餐廳雖然唔大,勝在樓底高空間大. 令人震驚嘅係568 價錢可以有50-60款菜色,仲要有即開法國Fine de Claire生蠔🦪應有盡有,的確麻雀雖小 五臟俱全!🤩我地由冰鎮海鮮開始刺激下味蕾,鱈場蟹腳、生蠔、海蝦、海螺及青口!值得讚賞係蟹腳鮮甜,海蝦彈牙,任食法國蠔真心無敵!如果經常食開生蠔嘅朋友都知道Fine De Claire 法國紛迪加蠔是為人所知的法國蠔。修長的薄殼,蠔肉有透明感,肉色略淺色,肥度適中,帶點榛果香味與甜味. 澄子小姐比較喜歡嘅生蠔之一就係呢一款,味道Fresh Biscuit(沒有強海水道)更能食得出本身蠔嘅鮮味。冷盤粗略估計都有9-10款唔同嘅特色小菜😍

應有盡有,的確麻雀雖小 五臟俱全!🤩

冷盤粗略估計都有9-10款唔同嘅特色小菜😍
西式煙三文魚, 泰式雞腎,巴馬火腿伴香瓜, 意式墨魚仔沙律等等. 中式蒜香海蜇及杞子花雕醉雞翼. 味道全部上乘❤️ 其中墨魚仔沙律都唔多見,一般都採用蝦黎做沙律,所以對於鍾意食魷魚類嘅我 會再加多幾分!其實每款攞少少試下真係好開心。仲要留肚食刺身㗎嘛!

刺身區當然不少得三文魚,油甘魚,北寄貝,帶子啦. 魚類款入口即溶,貝類QQ彈彈😍 澄子小姐係小朋友口味,竟然有玉子刺身,好高興啊!

食完咁多凍食就轉戰暖胃區!好彩一開始就攞左一盅滋補蟲草花螺片燉雞湯🤤 係充滿媽媽靚湯嘅味道,對於一般上班族黎講飲個靚湯都唔容易. 足料燉品可見到大大粒螺頭!湯底清香甘淳,滋味濃郁,回味無窮。如果唔係食緊buffet 我可以飲三碗.

熱食區包羅萬有,小編只講下自己食嘅,西式包括黑松露煎鵝肝,燒羊扒 ,白酒煮藍青口。中式有清蒸石班,椒鹽鮮魷,XO醬臘味炒飯. 基本上全部都係西式都有西餐廳水準喜出望外❤️ 中式味較為濃,如果淡口d就更好。咖哩非常出色 味道正宗 偏向馬拉口味👍🏻

雖然都個肚都差不多無位,但我有第二個胃😝 終於打大佬!擺設設計全部都托起個蛋糕,等每個蛋糕都可以特出自己。
芒果拿破崙蛋糕,迷你蛋白士多啤梨卷
特濃朱古力蛋糕,迷你葡撻,味道中規中矩❤️下次都要留多個胃食甜品 估唔到只能食得落少少🥹 不過最正嘅係即場焗椰子撻再加d燕窩,仲有即刻整嘅熱辣辣鬆餅配上Häagen-Dazs雪糕

閒日$568 buffet真係好抵,仲要咁多野食!係酒店eShop預訂有8折優惠,而且星期一至五頭100位仲有額外9折優惠! 好期待下次再黎增肥❤️
  • 海鮮冷盤
  • 即開生蠔
  • 熱盤
2022-10-27 1391 浏览
作為一個榴槤愛好者 就更係唔會放過榴槤tea set啦今次要為大家介紹既係 - Cafe 8 Degrees8 度餐廳位於8度海逸酒店大堂成個環境同裝修 都好舒適今次佢地tea set主題係 : 榴槤忘返下午茶呢個三層架下午茶包左唔同既精緻鹹甜美點 當中包括:- 日式油甘魚沙律- 燒三文魚壽司- 英式牛油鬆餅配榴槤忌廉- 燒牛肉洋蔥串串三文治- 脆香雞翼配榴槤沙律醬- 芝士燒汁黑松露焗薯蓉- 榴槤芝士蛋糕- 榴槤布甸- 迷你榴槤撻- 青檸菠蘿沙冰重點推介:榴槤布甸: 佢係真材實料 有舊榴槤肉係布甸既面到食落榴槤香濃 最正都係個after taste有榴槤既甘香配埋布甸既creamy係無得輸Remark:佢地仲有個mango tea set有興趣既朋友仔記得bookmark定啦@harbourplaza8degreesLocation: To Kew Wan Price : $150-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
作為一個榴槤愛好者 就更係唔會放過榴槤tea set啦

Location: To Kew Wan
Price : $150-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2022-10-21 1605 浏览
8月頭的星期日,同食友去咗八度海逸酒店食自助晚餐,我哋由宋皇台地鐵站行過去,10分鐘左右到達。我哋大概6:45分鐘到,已經大概8成滿,餐廳地方比較細,坐位都擺得比較逼,不過都還可以正常出入。待應都收碟得快。一開始就先食海鮮長腳蟹size 有大有小,有啲新鮮有啲比較暗色,睇吓好唔好彩拎到,因為一填埔貨新鮮嘅就好快被拎咗。蝦較細隻,都新鮮但欠蝦味。沙律除咗生菜,青瓜,粟米等,也有中式涼伴小菜。熱食有切雞,咖喱,中式抄菜,切牛肉,鐵板燒雞翼,冬菇,牛仔粒,食物水準啱啱合格又冇乜熱食特別吸引,所以就算價錢係平都應該唔會再食,除非有其他特色菜色。
2022-10-18 1253 浏览
第一次黎到8度海逸探店,依家有土瓜灣站好方便,6-8分鐘就行到去。Friend子帶路話有平tea食,酒店竟然只收$98/位 (未計加一)!好抵!一開始有杯青檸冰沙refresh一下味蕾,就好快進入我地重點,榴槤😍由底層有炸雞配榴槤沙律醬,榴槤配搭熱辣辣嘅炸雞十分特別,味道分明互相都唔會搶走原有嘅味道,值得讚許👍🏻 火炙三文魚壽司及油甘魚沙律亦都鮮味十足,如果有多兩件就好啦!黑松露薯蓉都好香,啖啖黑松露味中層有牛油Scone加榴槤忌廉,榴槤味略為淡,如果榴槤味再重d會更出色。榴槤葡撻細細一個精緻可愛,奶味香濃🫶🏻再黎一個燒牛肉洋蔥三文治中和一下,令到個tea set加分不少又消膩最高層當然有最濃榴槤味嘅榴槤布甸同榴槤芝士蛋糕!值得令人「榴槤忘返」一定會係Q彈奶香的布甸夾埋滿口榴槤蓉埋尾!令人回味如果大家想靜靜地食個經濟受惠靚tea,推薦指數五粒星🌟 樓主見到有芒果主題,原來酒店隔幾個月會轉一次主題,大家把握時間品嚐啦!

2022-10-18 1117 浏览
朋友仔用里數換左2張飛請我食自助餐,yeah🥳🥳🥳 曾經聽朋友推介食8度, 今次終於有機會試下. 估唔到星期一晚都咁多人,差不多坐滿個場😆即開即食生蠔唔錯, 唔係太細隻👍🏻👍🏻除左生蠔,長蟹腳、刺身、翡翠螺同埋青口都好受歡迎😬至於熱葷我就覺得一般😅甜品都有好多款式揀, 特別喜歡蛋白杏仁茶同埋茫果拿破崙😋😋😋