2022-10-17
隔一段時間,就要過嚟這間茶餐廳吃我最愛的烤魚,我從未試過其他餐廳的烤魚,所以不知道正宗烤魚的味道,但我偏偏就愛上這家茶餐廳的烤魚味道。烤魚要12:00才供應,這間茶記只做早,午巿,加下午茶巿,18:00就收巿啦!所以吃這個烤魚就只可以中午來。我早了少少到達,order定要烤䱽魚,魚要烤香口些,少少辣。另叫了一個口水雞午餐。烤魚65元算是唔貴呀!亦有蒸魚飯,不過我覺得烤魚好些。今次的烤魚明顯細條咗,真係物價貴咗!味道又係我熟悉的味道!口水雞就水準差左些啦!下次要試過第二款。街坊小店都唔會有太多外來客,多數都係街坊熟客,一定要支持小店,有生存空間,有生意能夠經營下去,才不會全部變成大集團,千篇一律的大乜乜、大乜乜。所以我的心態就係支持小店!💪希望嚐到不同味道,用心制作的食物!
烤魚