2017-12-03
開頭被餐廳的海鮮餐及串燒吸引了,見食評大多不錯,便決定去試下。餐廳寫著是開5點的,諗住打去book檯確保有位先去。點知由5點打到7:30都無人聽。之後過幾日再試,又係由5點打到7:45pm,好好彩終於有人聽!寫著星期日開,但book星期日又話今個星唔開,下個星期再問又係話唔開。其實如果唔開就應該更新餐廳資料。好啦,咁我book星期六,確定了訂檯,心諗都ok了。當日無人打黎再double confirm booking,我打電話去亦無人接。心諗之前book左,應該唔成問題啦!點知當日去到竟然寫著「準備中」,我book 7:30pm, 去到都7:45pm,仲好怕張檯會比左其他客人會無位。點知原來無開!我都敲門再三確定餐廳是否真的沒有人!餐廳接左booking都可以喺唔通知客人下而唔開,都唔知係咩服務。咁都得?之後同朋友提起,原來不少朋友都試過咁既經歷,所以一定要打出黎話比大家知!希望大家如果去都有個心理準備!