2019-09-01 726 浏览
呢几个月黎嘅新宠!好锺意黎呢间食早餐。小店黎,但佢地早餐真系好高质。店舖环境:d装修都几有feel啊!好多街坊都黎帮衬早餐!早餐基本系$38,有d食物要加钱...例如番茄芝士薯饼同烧牛肉。我就次次都叫太阳蛋,煎得好靓。蜜糖鸡扒都成日叫,仲有炸鱼柳都好嫩滑。如果好肚饿,仲可以加多个忌廉汤通粉。
店舖环境:

d装修都几有feel啊!好多街坊都黎帮衬早餐!

2019-08-12 465 浏览
第一次光顾,叫了个奄列窝夫下午茶餐。上菜速度不算快,因为整个餐精心制作,上菜时除了沙律,整盘都热烘烘,吃下亦很美味及有惊喜。就连沙律油醋都十分出色。认定这间,可以做「饭堂」。最後必须要提的,这里所有职员,就连厨师行过都面带笑容,这不是一般餐厅可以做到,十分推介!!!
2019-08-12
2019-08-03 402 浏览
连我自备外卖盒佢个餐嘅presentation 都咁有水准 😍😍食物味道十分好 价钱又非常合理已经惠顾3次了👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋😋😋
食物味道十分好
价钱又非常合理
已经惠顾3次了
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋😋😋😋😋
外卖自取
2019-07-04 532 浏览
呢间餐厅成日经过想食好耐,今日终於有时间入去试一试 。 落咗order 等咗5mins 同我讲个餐无而换餐再等10mins, 喺有限嘅lunch hour入面简直系一个恶号。中午时间15 个人,得2个人有得食,厨房煮唔切,令服务质素大大下降。食物方面, 猪扒大小适中够软,饭够薄热焗得够入,饭心够热,用炒饭底,乾身。有色的洋葱及红萝卜,在颜色配搭上有谂过,菠菜用料鲜,用芝士混在一齐系夹的。汤系冻的tomatoes ,夏天啱饮,但原来系有热汤拣的,佢无同我讲, 面包热的,但饮完半碗汤先到。红萝卜系斜切,色泽会好d而且不会软晒的。热咖啡水准都中上,跟嘅鲜奶系热嘅,有心。餐厅不光猛, 用深蓝色做主色环境 环境阴阴沉沉。整体食物都ok但环境服务真的有待改善。
红萝卜系斜切,色泽会好d而且不会软晒的。
热咖啡水准都中上,跟嘅鲜奶系热嘅,有心。
餐厅不光猛, 用深蓝色做主色环境 环境阴阴沉沉。

整体食物都ok但环境服务真的有待改善。

2019-06-08 503 浏览
每次想试这间food angel,佢都无开门。今日终於见到佢有营业啦!梗系即刻入去试下啦!座位不多,灯光偏暗,以蓝色为主色调!看看餐牌,set lunch的选择都有8至10款。套餐有跟面包,汤和饮品,价格算是中位价。😀西兰花烟肉忌廉汤- 好浓郁既烟肉味,忌廉味亦适中- 汤的浓厚度非常充足👍- 够热度😀杂菜汤- 同样香味浓郁,有微辣- 杂菜口感丰富- 同样够热度😜法式猎人鸡烩饭- 酱汁微辣,味道普通- 鸡件是鸡肶肉,肉质滑- 饭质较硬呢,配搭酱汁入口较佳- 可惜酱汁不够多😀黑松露忌廉汁焗意粉配炸鱼柳- 香浓黑松露味,但没有盖过忌廉香味- 忌廉香味扑鼻,并且芝士拉丝- 忌廉及芝士味适中,唔腻- 意粉有口感,不会太淋- 炸鱼非常脆口,有鱼香,并配上特色沙律酱

😀西兰花烟肉忌廉汤
- 好浓郁既烟肉味,忌廉味亦适中
- 汤的浓厚度非常充足👍
- 够热度

😀杂菜汤
- 同样香味浓郁,有微辣
- 杂菜口感丰富
- 同样够热度

😜法式猎人鸡烩饭
- 酱汁微辣,味道普通
- 鸡件是鸡肶肉,肉质滑
- 饭质较硬呢,配搭酱汁入口较佳
- 可惜酱汁不够多

😀黑松露忌廉汁焗意粉配炸鱼柳
- 香浓黑松露味,但没有盖过忌廉香味
- 忌廉香味扑鼻,并且芝士拉丝
- 忌廉及芝士味适中,唔腻
- 意粉有口感,不会太淋
- 炸鱼非常脆口,有鱼香,并配上特色沙律酱

2019-05-19 437 浏览
系筲箕湾大道的一家餐厅去到座满晒早餐cp值好高 38起 小编加6蚊要左杯cappuccino 咖啡质量叫做唔错 而且份量好足 我都算大食 食完饱 而我个friend更加食唔晒 最特别就系可以食窝夫 十分脆口之余 仲可以拣唔同味嘅酱 例如 朱古力 枫糖 一开始见到冇乜将酱担心佢会唔甜 但系其实本身嗰窝夫都系甜㗎 佢脆得嚟又唔会太乾 唔锺意甜都5使惊 可以食多士架! 另外鸡排(几大块)可以加钱转自家烧牛肉 好多人叫 望落去似酒店D烧牛肉 好吸引咁 另外都有其他选择 而图中嘅鸡蛋沙拉 蔬菜( 两样都好食尤其沙拉 又多) 都可以转其他野架 系咪好似自助餐咁丰富呢?

系筲箕湾大道的一家餐厅去到座满晒

2019-05-17 308 浏览
来了午餐,份量刚刚好。由汤至主菜都很好味👍😋明显有花心思去烹煮出来的!南瓜汤好鲜甜!再加左小小奶入去 味道好配合 香滑!连伴碟的面包也暖暖的好香同松软。主菜的牛扒不过不失,但意粉口感很好和特别!原来是有机的!有诚意的小店👍但加一服务费就比较贵了
2019-04-05 438 浏览
好耐冇系香港食过有心做食物的餐厅。我食佢的牛扒餐(lunch set)1. 佢个西汤真系传统西式浓汤,加上佢自己的香草包,好食2. 牛扒的部位唔算靓个D,但我估佢系一大旧买番来整熟佢,用火烧再切一片片,食到牛个种香味3. 饮品超大杯,冇乜冰,杯用玻璃唔用胶,饮筒系铁来。4. 牛扒配意粉的话,个意粉都系自制,硬度啱啱好,而且有D心机放,唔会求期pat系一碟上菜。有机会去呢区记得去试下,因为呢D餐厅系香港真系买少见少。
好耐冇系香港食过有心做食物的餐厅。
我食佢的牛扒餐(lunch set)
1. 佢个西汤真系传统西式浓汤,加上佢自己的香草包,好食
3. 饮品超大杯,冇乜冰,杯用玻璃唔用胶,饮筒系铁来。
有机会去呢区记得去试下,因为呢D餐厅系香港真系买少见少。
2019-04-05 295 浏览
估唔到咁好食,价钱亦唔算贵。叫左两个意粉,外卖,黎到仲热既。一个茄茸大虾,一个蒜片辣椒蚬肉,大虾有成六、七只,而且系新鲜虾,呢点好多贵价餐厅都做唔到,手工意粉都几弹牙,侧边配既火箭菜都非常新鲜好味,平时怕苦唔食既我都食晒。蚬肉我无食,但睇啲蚬都新鲜大只,闻落好香,蒜片食落亦都香甜值得一提既系,香草餐包都好好食好香,应该系手造既餐汤同饮品都水准之上,以後一定会再食
估唔到咁好食,价钱亦唔算贵。

值得一提既系,香草餐包都好好食好香,应该系手造既

餐汤同饮品都水准之上,以後一定会再食
2019-04-05
30 分钟 (外卖送餐)
2019-03-03 391 浏览
装潢有心思,同筲箕湾其他食肆唔同。叫左个黑松露菇手工意粉,本身以为好细份唔会够饱,但 so far ok, 黑松露好香,上面啲火箭菜好好食!真心好少食到咁香既火箭菜,食完火箭菜先记得影相 😂手工意粉好烟韧,好味 😋友人食左猪扒薯蓉,佢都够饱既,份量充足。不过猪扒有筋,但炭香味搭够,好香。餐汤西兰花忌廉汤,食到幼粒西兰花,汤好 smooth 好滑,赞!hand made 面包够 soft, nice牙签仲系非一般牙签,有心思值得 encore!
装潢有心思,同筲箕湾其他食肆唔同。
牙签仲系非一般牙签,有心思
值得 encore!
2019-03-01 281 浏览
昨天晚上跟家人到附近的西餐厅食晚饭,因小妹想饮红酒,但它们只有白酒或气酒提供外,感觉上总是有点未如意外,整体味道算是还不错的。其中最是欣赏的是那个猪扒(是梅头肉吧)的酱汁,它们用的是西梅酱,非常开胃醒神。而除了鹅肝较鞋外,其余味道也十分不错,只是同行的家人嫌略咸。略为不足的是水牛城鸡翼的味道,辣味可以,但鸡翼本身有点淡。服务员态度也很诚恳,频频换餐碟,非常不错。若是我的话我会再来的,可惜家人感觉较差,他们未必会再来。😔😔😔
水牛城鸡翼
2019-02-28
2019-02-28 203 浏览
去咗几次附近嘅西餐厅,今晚决定去另一间试试,希望同之前食嗰间咁有返咁上下水准。入到餐厅得一枱客人,因为我同女朋友先到,所以都习惯叫嘢饮先。都未决定饮咩时女朋友嘅父母都到咗。Drinks list 上有得饮嘅酒已经唔多,啤酒有3款,有普通啤、黑啤、白啤偏偏就系冇普通啤。虽然两老对白啤麻麻,但由於黑啤唔系人人锺意饮,相比下就唯有饮白啤。餐酒就只得白酒冇红酒。喺饮品上唔齐嘅呢点要扣啲分。我同女朋友饮白酒,但就用香槟杯上,算。嘢食方面就叫咗龙脷意大利饭、牛扒、猪梅头。另外小食就有水牛城鸡翼、白酒青口、煎鹅肝。除青口太细、鹅肝过熟外,其他都偏重手。唔可以话差,但同上次同区嗰间比就明显两个层次。不过服务尚算唔错,会同你换下骨碟、问下你餐後感咁,都见佢系有心经营嘅。整体评分只能够讲中规中矩啦。
2019-02-28
2019-02-07 256 浏览
早餐不过不失,餐饮转"新鲜果汁"要加七元。"新鲜果汁"一般是指新鲜鲜榨/鲜打果汁就加了钱转饮。点知拧转头就见到水吧倒芒果汁沟水,出到黎杯芒果汁得化学味,普通冻饮只是加三元,佢加七元仲要唔好饮
假新鲜果汁
2019-02-07
$50 (早餐)
假新鲜果汁
呢间西餐虽然开左一段短时间,但已经成为左屋企饭店,寻晚无饭开就同老母落左黎开餐餐牌不定时转变呢到最吸引嘅地方系除左主菜之外,前菜亦一啲都唔求其,唔洗加一嘅set dinner 仲有焗蚝做appetizer, cp值高周打鱼汤入口creamy顺滑,自家制面包麦味香有嚼口烘得香脆,焗蚝做前菜非常有诚意鸭胸肉味浓郁,鸭皮油香充足,配上朱古力砵酒汁甜甜地苦苦地嘅朱古力味衬鸭肉出奇地夹,美中不足系慢煮但肉质有啲鞋口,煎鹅肝有焦香不过唔算好厚,但呢个价钱有得食下鹅肝顶下瘾已经非常唔错另外侍应姐姐仲话迟啲二至日都有晚餐供应,唔系得五六日,有happy  hour可以约埋啲同事收工一齐黎总体来讲 系一间非常唔错嘅西餐厅 值得更加多人黎试

餐牌不定时转变

周打鱼汤,自家制面包,芝士烟肉焗蚝

慢煮迷迭香鸭胸伴香煎鹅肝

总体来讲 系一间非常唔错嘅西餐厅 值得更加多人黎试
2018-12-08
周打鱼汤,自家制面包,芝士烟肉焗蚝
慢煮迷迭香鸭胸伴香煎鹅肝
2018-11-04 597 浏览
呢一间舖头,锺意就开门,唔锺意就唔开门,你想食的时候佢未必有开门,你唔想食的时候佢就开咗门。今日瞓醒老公就建议去呢一间食啦, 可能今日运气都几好吖!有开门喎!入到去想叫的手打素汉堡冇晒,少少失望啦!咁就唯有叫龙虾汁龙脷柳焗饭, 老公叫咗猪脊里肉。先嚟的系南瓜汤加两片蒜蓉包, 蒜蓉包虽然脆口,不过好乾身好似过咗气咁。 南瓜汤有一丝丝南瓜又带有少少姜的香味,唔错。龙脷柳饭黎到的时候,觉得佢只有一阵阵微燶的味道, 入口发现佢的芝士龙虾汁再配上一口白饭,味道系好香。 不过如果只系单食饭,饭就冇乜味道啦!猪脊肉好腍,好软身,好味道, 配上蓝莓酱好夹,不过份量真系太小了。