1杯雞

1杯雞 (已結業)

CH1CUP
1杯雞 (已結業)
eunice_good
份量足夠 但包裝真係要處理下
eunice_good
2021-11-13
关注
呢間鋪已經幫襯過好幾次,首先要講個包裝真係要諗吓辦法,每次拎起行幾步個蓋就會彈起,今日放咗喺環保袋,結果連裡面嘅口水雞汁都流到成個袋都係⋯ 味道方面,其實啲雞都唔錯嘅,當然呢個價錢不能要求太高($38手撕雞陳村粉+另加海蜇),所有嘢都正正常常既!口水汁都辣得幾過癮。可惜,可能陳村粉本身熱,我拎到返屋企已經黐埋咗一舊….. 要慢慢分翻開,但都有啲困難…之前買過幾次,份量時多時少,上一次少左好多所以都一段時間冇幫襯,時間大約三個月突然好想食,但今次份量都正常返的!查看更多
strangetml
不過不失
strangetml
2021-10-02
关注
晚上點咗皇牌套餐,配豬耳,豬肚,鳳爪。韓式蒜豉油。不過不失,溫度好,麵質軟硬適中,材料足。下次再食會叫多啲汁。惟豬肚有些少味,唔知同溫度有無關係。整體考慮到43蚊價格,優秀。查看更多
皇牌套餐 配3小食
cmdk
用心製作,鐘意香料/濃味之選
cmdk
2021-08-22
关注
叫左一個清新健康套餐同一個素漢堡餐。清新健康套餐:配泰式酸辣汁幾香,夏天配手撕雞好開胃。份量好足,原本以為下面會係多青瓜絲或者菠蘿/蓮藕果啲墊住,點知係雞多,其他配料份量平衡,而且青瓜絲、菠蘿同蓮藕都係好新鮮爽口。係啲雞有少少乾身,但總體嚟講都係幾好味😋。素漢堡餐:素漢堡應該自己整,似肉餅,調味好味,但略嫌胡椒勁左少少😅。個飯飯粒分明,唔會好油但夠香,成個飯好黃,應該落左好多薑黃😍加分位:廚房戴晒手套口罩👍👍👍查看更多
CwingWing8225
店員用手搞啲手撕雞
CwingWing8225
2021-07-18
关注
住附近一直冇試過呢間,今日經過就試吓。佢主要係賣手撕雞,有唔同配料揀,相係幾吸引,價錢都唔算貴,可能份量少。落單嗰時唔知店員慢,定個客麻煩,等咗好耐,間野有張紙俾你take你想食啲咩,理應好快,所以應該係店員慢。落完單,果度有三個店員我諗住佢會好快啦,都係將啲嘢食夾上嚟淋下汁咁,點知係包裝包左好耐,個膠蓋cup唔埋個紙碗,個膠袋又太大,搞到包裝包勁耐,最後咪side 時間,重點俾啲店員烏sir sir,仲用手整啲雞,好唔衛生最後我嗰度份量比之前嘅少,店員話一樣份量㗎,吓好明顯睇到少咗喎,搵笨,冇下次查看更多
sesamebun
可以自選醬汁嘅手撕雞
sesamebun
2021-03-23
关注
最近粉嶺中心開左幾間新嘅鋪頭,而間位於蝦麵店對面嘅手撕雞小食店就係其中一間。有時夜晚唔想食到咁飽,可以試下而一間手撕雞。有5款嘅醬汁可以選擇,可以日式、可以韓式亦可以川式。唔想配飯可以揀冷麵、烏冬、涼皮或者陳村粉。想再light 啲,健康啲仲可以配沙律,或者加配小食都可以,岩曬唔同食量嘅朋友。👍🏻👍🏻👍🏻今次我就揀左日式胡麻醬配涼皮,手撕雞就有少少偏硬,涼皮同胡麻醬就幾岩。我仲加配左牛脷、海蜇同泰式鳳爪,牛脷好淋好好食,非常建議加配。海蜇同鳳爪都唔錯,仲有其地小食都好吸引,下次要再試埋其他。😋😋😋查看更多
Kuma0601
味道ok,但份量不一
Kuma0601
2021-02-22
关注
粉中呢間手絲雞店開左唔係好耐,已經食超過十次以上一來價錢夠平又抵食,一個手絲雞冷麵賣$30,女仔黎講都算食得飽,可以當一個lunch二來味道都算唔錯,有好幾隻汁可以揀,唔驚食到悶但近呢兩次食發現左一個問題,就係每個店員俾既份量都不一樣,仲愈食愈少。。。希望可以改善一下,唔想粉中又少一個選擇。。。:(查看更多
手絲雞冷麵
beautyt
手撕雞冷麵加八爪魚
beautyt
2021-02-04
关注
手撕雞冷麵(韓式蒜豉油汁)加$8八爪魚共$38味道都OK,買咗幾次食但次次買都唔同份量~今次個女仔真係好似唔捨得比咁勁少好細碗~可唔可以統下d份量d份量呢?希望下次會有改善查看更多
手撕雞冷麵加八爪魚