22
1
0
等级3
37
0
2020-11-10 179 浏览
齐柏林热狗呢排好hit,但离屋企都有d距离,所以用左Uber eat叫左个芝士辣肉酱热狗套餐。点知等左1.5小时先送到😂下次都系直接去食算啦🙈▸ 火炙芝士辣肉酱热狗配餐套餐可以选择两款小食/饮品,包身偏软如果烘得脆身d会更好食。但系个辣肉酱真系好正,第一淡唔系好辣之後d辣先渗出黎🌶肉酱亦加入生洋葱令其更有口感。芝士的表面用火枪炙过,包、酱、芝士、肠 捞埋一齐,整体系好食系夹既😋如果有食过颓废热狗就会明白,一件简单的食物有无用心整出黎真系有分别架~小食选择左牛油粟米同薯条,好可惜因为外卖既原因,d薯条俾水气搞到淋晒。牛油粟米如果再多d牛油会更好 🌽
更多
齐柏林热狗呢排好hit,但离屋企都有d距离,所以用左Uber eat叫左个芝士辣肉酱热狗套餐。点知等左1.5小时先送到😂下次都系直接去食算啦🙈
5 浏览
0 赞好
0 留言

▸ 火炙芝士辣肉酱热狗配餐
套餐可以选择两款小食/饮品,包身偏软如果烘得脆身d会更好食。但系个辣肉酱真系好正,第一淡唔系好辣之後d辣先渗出黎🌶肉酱亦加入生洋葱令其更有口感。芝士的表面用火枪炙过,包、酱、芝士、肠 捞埋一齐,整体系好食系夹既😋如果有食过颓废热狗就会明白,一件简单的食物有无用心整出黎真系有分别架~

小食选择左牛油粟米同薯条,好可惜因为外卖既原因,d薯条俾水气搞到淋晒。牛油粟米如果再多d牛油会更好 🌽
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖送餐
等级2
20
0
2020-11-09 105 浏览
因为成3点先搵野食,谂住搵啲无咁饱肚嘅嘢,行左圈决定食热狗,点知最後都系好饱😂外卖自取,等5分钟左右就有。叫左佢话热卖嘅澳式风情热狗,加左薯条同汽水。同张相一样咁大份足料,热狗包有烘过,暖暖哋又有少少脆皮,但入边亦保持松软。入边有纽伦堡肠,烟肉,菠萝同埋超级多嘅芝士加千岛酱,好邪恶!🤤芝士系有火炙过,热辣辣,同全部材料mix埋一齐,每啖都有香浓芝士味,仲可以拉丝添,正👍🏻薯条系粗薯,刚炸起非常香脆,重薯味。不过因为系拎走,所以落咗酱嘅位置会有少少淋左,不过依然系好味嘅😋真系唔好以为热狗食唔饱人,原来可以咁饱😂一齐支持下良心店啦!
更多
因为成3点先搵野食,谂住搵啲无咁饱肚嘅嘢,行左圈决定食热狗,点知最後都系好饱😂

3 浏览
0 赞好
0 留言

外卖自取,等5分钟左右就有。

12 浏览
0 赞好
0 留言

叫左佢话热卖嘅澳式风情热狗,加左薯条同汽水。

7 浏览
0 赞好
0 留言

同张相一样咁大份足料,热狗包有烘过,暖暖哋又有少少脆皮,但入边亦保持松软。入边有纽伦堡肠,烟肉,菠萝同埋超级多嘅芝士加千岛酱,好邪恶!🤤芝士系有火炙过,热辣辣,同全部材料mix埋一齐,每啖都有香浓芝士味,仲可以拉丝添,正👍🏻

7 浏览
0 赞好
0 留言

薯条系粗薯,刚炸起非常香脆,重薯味。不过因为系拎走,所以落咗酱嘅位置会有少少淋左,不过依然系好味嘅😋

真系唔好以为热狗食唔饱人,原来可以咁饱😂一齐支持下良心店啦!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-09
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
人均消费
$50 (下午茶)
等级4
158
0
2020-11-04 158 浏览
火炙芝士辣肉酱热狗 ($42)• 材料丰富:热狗包、芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠。• 热狗包口感十分松软,内侧边位有轻轻被火炙了一下,更为香口。• 荷兰肠外皮口感香脆、肉味浓郁,上面淋上了三层不同酱料和食材。• 最顶的芝士份量亦毫不吝啬,厚厚地依附在辣肉酱上面,因为被火炙过的关系,口感变得带点烟韧,芝士味道香浓。• 辣肉酱混合洋葱一起,加上黄芥未,为热狗带来不同层次的香辣味道,非常惹味。• 份量颇多,作为正餐亦不失是个好选择。
更多
5 浏览
0 赞好
0 留言
火炙芝士辣肉酱热狗
7 浏览
0 赞好
0 留言
火炙芝士辣肉酱热狗 ($42)

• 材料丰富:热狗包、芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠。

• 热狗包口感十分松软,内侧边位有轻轻被火炙了一下,更为香口。

• 荷兰肠外皮口感香脆、肉味浓郁,上面淋上了三层不同酱料和食材。

• 最顶的芝士份量亦毫不吝啬,厚厚地依附在辣肉酱上面,因为被火炙过的关系,口感变得带点烟韧,芝士味道香浓。

• 辣肉酱混合洋葱一起,加上黄芥未,为热狗带来不同层次的香辣味道,非常惹味。

• 份量颇多,作为正餐亦不失是个好选择。
126 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
推介美食
火炙芝士辣肉酱热狗
等级4
136
0
2020-10-12 285 浏览
.元朗开咗齐柏林💛实要黎帮衬下叫咗一个火炙芝士辣肉酱热狗包同埋一个澳式风情热狗,+$12转套餐。套餐可以配两款唔同嘅小食,平时有冰菠萝卖晒今日就转咗做烤菠萝。我哋要咗大薯条(套餐额外再加$7)x 2,烤菠萝同埋粟米。首先讲下个包,火炙芝士辣肉酱包有茄汁同少少肉碎,好食得辣嘅我就觉得一啲都唔辣。佢条肠用左荷兰肠,份量好大同埋好好食。澳式风情就用咗烟肉,芝士,菠萝,千岛酱,食落就清新啲唔会太腻。齐柏林嘅薯条都算高质,薯条粗身之余仲落咗千岛酱同埋茄汁,食落好夹又唔会太乾身。薯条仲热辣辣㗎,份量仲好多!至於个冰/烤菠萝都无咩好讲,因为佢真系一旧普通街边买到嘅菠萝咁。个粟米就好健康,如果落埋牛油就会好食好多。
更多
.

元朗开咗齐柏林💛实要黎帮衬下
叫咗一个火炙芝士辣肉酱热狗包同埋一个澳式风情热狗,+$12转套餐。
套餐可以配两款唔同嘅小食,平时有冰菠萝卖晒今日就转咗做烤菠萝。
我哋要咗大薯条(套餐额外再加$7)x 2,烤菠萝同埋粟米。

首先讲下个包,火炙芝士辣肉酱包有茄汁同少少肉碎,好食得辣嘅我就觉得一啲都唔辣。佢条肠用左荷兰肠,份量好大同埋好好食。澳式风情就用咗烟肉,芝士,菠萝,千岛酱,食落就清新啲唔会太腻。

18 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言

齐柏林嘅薯条都算高质,薯条粗身之余仲落咗千岛酱同埋茄汁,食落好夹又唔会太乾身。薯条仲热辣辣㗎,份量仲好多!
14 浏览
0 赞好
0 留言

至於个冰/烤菠萝都无咩好讲,因为佢真系一旧普通街边买到嘅菠萝咁。个粟米就好健康,如果落埋牛油就会好食好多。

11 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
54
0
🌭召集所有锺意食热狗嘅人🌭💛—————————————————————听到热狗都知我去左齐柏林食啦系咪先😎作为包控嚟讲又有素食肠肠食真系好幸福🥳.🌭田园风味热狗 ($30+$10转素肠)佢地用嘅系beyond sausage个包就有番茄青瓜丝洋葱配埋千岛酱但啲青瓜我就觉得有啲冰同埋水~所有捞埋个酱有啲湿😂但份量就十足嘅!.🌭士林原味热狗 ($32+$10转素肠)哩知系Orginal热狗款!原味=无得输!茄汁同芥末先系一对👩‍❤️‍💋‍👨虽然影相条肠好似缩左落去😂但系好食嘅🥳🥳🥳(只要有酱就有爱😂.🍟小食薯条&可乐 (+$12)薯条嘅评价系:薯好食✅酱好点✅.听闻下星期开始会转第二款肠仔大家快啲去试下个分别啦~~~.📍 齐柏林热狗 @zeppelinhotdog元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖.💰Total: $94味: 7/10饱:7/10抵: 7/10 .我包包🥖将会继续同大家跑素 搵尽全港甚至世界各地既美味素比大家.#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #food
更多
🌭召集所有锺意食热狗嘅人🌭💛
—————————————————————
听到热狗都知我去左齐柏林食啦系咪先😎
作为包控嚟讲又有素食肠肠食真系好幸福🥳
.
🌭田园风味热狗 ($30+$10转素肠)
佢地用嘅系beyond sausage
个包就有番茄青瓜丝洋葱配埋千岛酱
但啲青瓜我就觉得有啲冰同埋水~
所有捞埋个酱有啲湿😂
但份量就十足嘅!
.
🌭士林原味热狗 ($32+$10转素肠)
哩知系Orginal热狗款!原味=无得输!
茄汁同芥末先系一对👩‍❤️‍💋‍👨
虽然影相条肠好似缩左落去😂
但系好食嘅🥳🥳🥳(只要有酱就有爱😂
.
🍟小食薯条&可乐 (+$12)
薯条嘅评价系:
薯好食✅
酱好点✅
.
听闻下星期开始会转第二款肠仔大家快啲去试下个分别啦~~~
.
📍 齐柏林热狗 @zeppelinhotdog
元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖
.
💰Total: $94
味: 7/10
饱:7/10
抵: 7/10 
.
我包包🥖将会继续同大家跑素 搵尽全港甚至世界各地既美味素比大家
.
#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #hotdog #热狗 #素食 #跑素 #美食 #健康 #香港素食 #转素快 #告素你 #素人跑元朗 #黄店 #黄 #beyondsausage #beyondmeat #齐柏林
8 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
人均消费
$47
推介美食
  • 薯条GOOD!
等级3
38
0
2020-09-29 223 浏览
香港汉堡包店多不胜数,但专卖热狗嘅就真系唔多。听咗呢间热狗店个名好耐,但一直都冇机会试,今日试过之後果然系名不虚传。佢哋嘅热狗特点系高质,大份,CP值高!佢哋嘅热狗全部都系即叫即整,我今日叫咗澳式风情热狗,馅料有芝士,烟肉,菠萝同纽伦堡肠。佢哋嘅热狗系烤到好脆,咬落去啖啖热熔左既芝士,配合埋千岛酱真系好正,份量绝不欺场。可惜呢间热狗店无得堂食,想食到新鲜热辣既热狗,唯有即场系门外食,如果有位比食客坐低食就好了。
更多
香港汉堡包店多不胜数,但专卖热狗嘅就真系唔多。听咗呢间热狗店个名好耐,但一直都冇机会试,今日试过之後果然系名不虚传。佢哋嘅热狗特点系高质,大份,CP值高!佢哋嘅热狗全部都系即叫即整,我今日叫咗澳式风情热狗,馅料有芝士,烟肉,菠萝同纽伦堡肠。佢哋嘅热狗系烤到好脆,咬落去啖啖热熔左既芝士,配合埋千岛酱真系好正,份量绝不欺场。可惜呢间热狗店无得堂食,想食到新鲜热辣既热狗,唯有即场系门外食,如果有位比食客坐低食就好了。
澳式风情热狗
$38
2 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
128 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-29
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
人均消费
$50 (午餐)
推介美食
澳式风情热狗
$ 38
等级2
29
0
2020-09-07 398 浏览
三扒两拨立食左个热狗+薯条...立食嘅地方好窄, 两个人企都略少位好彩当日得我一个~火炙芝士辣肉酱热狗, 新鲜整嘅话, 5会难食得去边!个包好松软, 芝士好够, 不过辣肉酱5多够, 5够香..整体嚟讲系好味嘅~下次试其他口味
更多
三扒两拨立食左个热狗+薯条...
立食嘅地方好窄, 两个人企都略少位
好彩当日得我一个~
火炙芝士辣肉酱热狗, 新鲜整嘅话, 5会难食得去边!
个包好松软, 芝士好够, 不过辣肉酱5多够, 5够香..
整体嚟讲系好味嘅~下次试其他口味
45 浏览
0 赞好
0 留言
229 浏览
1 赞好
0 留言
65 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-31
用餐途径
堂食
等级4
134
0
2020-08-06 717 浏览
戆居居搭车去到先知,zeppelin不设堂食,唯有企街用餐🤦🏻‍♀️但又刚巧开始落雨🌧转位去避雨亭又要喂蚊🦟仲要遇到流浪狗想分食🐕⋯⋯终於感受到劳动阶层之前因限聚令下要踎街食饭的狼狈😓火炙芝士辣肉酱热狗澳式风情热狗细薯条2款热狗都热辣辣,卖相又吸引,又满布芝士🧀真系大件夹好食🤤虽然menu标明辣肉酱热狗有2只辣椒🌶️🌶,但完全唔觉辣;澳式风情热狗因有菠萝及千岛酱,酸甜惹味👍🏻薯条热辣香脆,美中不足是酱汁没另上,而是预先加入薯条中,以至部分薯条变腍☹️
更多
戆居居搭车去到先知,zeppelin不设堂食,唯有企街用餐🤦🏻‍♀️但又刚巧开始落雨🌧转位去避雨亭又要喂蚊🦟仲要遇到流浪狗想分食🐕⋯⋯终於感受到劳动阶层之前因限聚令下要踎街食饭的狼狈😓
38 浏览
0 赞好
0 留言

火炙芝士辣肉酱热狗
43 浏览
0 赞好
0 留言

澳式风情热狗
48 浏览
0 赞好
0 留言

细薯条
29 浏览
0 赞好
0 留言


2款热狗都热辣辣,卖相又吸引,又满布芝士🧀真系大件夹好食🤤虽然menu标明辣肉酱热狗有2只辣椒🌶️🌶,但完全唔觉辣;澳式风情热狗因有菠萝及千岛酱,酸甜惹味👍🏻薯条热辣香脆,美中不足是酱汁没另上,而是预先加入薯条中,以至部分薯条变腍☹️
338 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
用餐时段
下午茶
推介美食
  • 澳式风情热狗
等级3
55
0
2020-07-14 589 浏览
Zeppelin hot dog shop系香港有很多分店,系而家的经济环境可以开到咁多间分店,等jo试下有咩过人之处舖头面积不大系间小店,大部分人也是买外卖,如果堂食只有少许位置可站着食🌭火炙芝士辣肉酱热狗 $42包夹住厚厚的芝士,加上蕃茄辣肉酱、洋葱、芥末、荷兰肠,好足料!包好软熟,虽然写住两个辣椒但jo也觉ok不太辣,啖啖肉不错呢好味指数:😋😋😋😋🌭️田园风味热狗 $30这是jo很喜欢的口味!包夹住维也纳肠、番茄、青瓜,大大条维也纳肠有浓厚芝士味道皮又够脆,加上蛋黄酱和千岛酱,好清新!正好味指数:😋😋😋😋😋洋葱圈 $20洋葱圈上面有少少烧烤酱,炸得不错,粉也唔算厚,但拎到番屋企就林哂唔够脆好味指数:😋😋😋🍟芝士辣肉酱薯条 $26薯条好多芝士呀!少少辣,肉酱量刚刚好,好惹味好邪恶哈🤣味道不错,只是薯条一样有少少林,始终外卖拎返屋企无计好味指数:😋😋😋😋.整体来讲价钱唔贵,份量好多,两个人都食唔晒,热狗质素不错好大件,不过我建议如果拎番屋企食薯条可以放焗炉或气炸锅翻热会好食好多,jo太肚饿懒哈哈整体评价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻..
更多
Zeppelin hot dog shop系香港有很多分店,系而家的经济环境可以开到咁多间分店,等jo试下有咩过人之处

8 浏览
0 赞好
0 留言
46 浏览
0 赞好
0 留言

舖头面积不大系间小店,大部分人也是买外卖,如果堂食只有少许位置可站着食
27 浏览
0 赞好
0 留言


19 浏览
0 赞好
0 留言

🌭火炙芝士辣肉酱热狗 $42
包夹住厚厚的芝士,加上蕃茄辣肉酱、洋葱、芥末、荷兰肠,好足料!包好软熟,虽然写住两个辣椒但jo也觉ok不太辣,啖啖肉不错呢
好味指数:😋😋😋😋


33 浏览
0 赞好
0 留言

🌭️田园风味热狗 $30
这是jo很喜欢的口味!包夹住维也纳肠、番茄、青瓜,大大条维也纳肠有浓厚芝士味道皮又够脆,加上蛋黄酱和千岛酱,好清新!正
好味指数:😋😋😋😋😋


16 浏览
0 赞好
0 留言

洋葱圈 $20
洋葱圈上面有少少烧烤酱,炸得不错,粉也唔算厚,但拎到番屋企就林哂唔够脆
好味指数:😋😋😋

12 浏览
0 赞好
0 留言

🍟芝士辣肉酱薯条 $26
薯条好多芝士呀!少少辣,肉酱量刚刚好,好惹味好邪恶哈🤣味道不错,只是薯条一样有少少林,始终外卖拎返屋企无计
好味指数:😋😋😋😋
.
整体来讲价钱唔贵,份量好多,两个人都食唔晒,热狗质素不错好大件,不过我建议如果拎番屋企食薯条可以放焗炉或气炸锅翻热会好食好多,jo太肚饿懒哈哈
整体评价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
.
.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
89
0
2020-05-14 916 浏览
澳式风情热狗😋3.5/5热狗包质地软熟唔系空气包,内层烘烤微燶,大小完美配合条肠同埋配料,主角纽伦堡肠香料味唔太重易入口,不过略嫌煎得唔够香口脆身。配搭芝士烟肉菠萝千岛酱一齐食,味道可以想像得到,冇乜惊喜,可以算系稳阵之选德国酸菜热狗😋4/5呢款热狗都系配纽伦堡肠,表面铺满德国酸菜、烟肉、甜酸瓜配茄汁同埋黄芥末,呢个味道相对酸少少比较开胃,味道唔错比较有特色,唔想谂就可以试呢款。细薯条😋4/5无得顶,必叫牛油粟米😋4/5栗米都唔错,粒粒饱满有光泽份量又够多,如果牛油味再重啲更加好🤤总结:款式选择多,最重要系整体高质好味而且唔贵,2份餐啱啱好$100,最正系佢好多区都有分店,经过嘅话一定要惩罚下佢😋 .
更多
澳式风情热狗😋3.5/5
热狗包质地软熟唔系空气包,内层烘烤微燶,大小完美配合条肠同埋配料,主角纽伦堡肠香料味唔太重易入口,不过略嫌煎得唔够香口脆身。配搭芝士烟肉菠萝千岛酱一齐食,味道可以想像得到,冇乜惊喜,可以算系稳阵之选


德国酸菜热狗😋4/5
呢款热狗都系配纽伦堡肠,表面铺满德国酸菜、烟肉、甜酸瓜配茄汁同埋黄芥末,呢个味道相对酸少少比较开胃,味道唔错比较有特色,唔想谂就可以试呢款。


细薯条😋4/5
无得顶,必叫


牛油粟米😋4/5
栗米都唔错,粒粒饱满有光泽份量又够多,如果牛油味再重啲更加好🤤


总结:款式选择多,最重要系整体高质好味而且唔贵,2份餐啱啱好$100,最正系佢好多区都有分店,经过嘅话一定要惩罚下佢😋 .
德国酸菜热狗
22 浏览
0 赞好
0 留言
澳式风情热狗
32 浏览
0 赞好
0 留言
细薯条
16 浏览
0 赞好
0 留言
牛油粟米
19 浏览
0 赞好
0 留言
49 浏览
0 赞好
0 留言
46 浏览
0 赞好
0 留言
474 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
推介美食
德国酸菜热狗
细薯条
牛油粟米
等级2
8
0
2020-05-03 469 浏览
Super Yummy! The best hotdogs in Yuen Long I tried the 澳式风情热狗 this time. The sausage is so yummy. The hot dog bun is soft and hot. The sauce is a bit sweet and sour. I love it. As I was quite full and with my brother I asked the young staff to cut the hotdog in half. Those young guys working is the shop are polite and hardworking. In fact, this is the 8 times I came here to buy takeaway hotdogs since I tried it the first time in January 2020. I really highly recommend this hotdog shop to frien
更多
Super Yummy! The best hotdogs in Yuen Long


I tried the 澳式风情热狗
this time. The sausage is so yummy. The hot dog bun is soft and hot. The sauce is a bit sweet and sour. I love it. As I was quite full and with my brother I asked the young staff to cut the hotdog in half. Those young guys working is the shop are polite and hardworking.

In fact, this is the 8 times I came here to buy takeaway hotdogs since I tried it the first time in January 2020.


I really highly recommend this hotdog shop to friends.
48 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-04-30
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
人均消费
$38 (宵夜)
推介美食
  • 澳式风情热狗
等级2
20
0
2020-05-02 298 浏览
一间不太起眼既隐世小店地理位置的确不是很好 唔特登行过去个头都见唔到间铺装修都有型 门口有块餐牌 简单清晰主要系食热狗 薯条 炸物由於当时太饱冇叫热狗 但见到佢有几种肠仔都觉得pro几吸引最後叫左个芝士辣肉酱(茄汁)薯条唔知点解我净嗌一份薯条会耐过後面两个热狗薯条饮品套餐有啲不解同唔开心哈哈👉🏻👈🏻好在佢系即炸新鲜热辣咁比我表面芝士系有咬口个种辣肉酱有好大粒既肉 但一啲都唔辣仲有加茄汁 所以整体个酱比较酸要赞既系食到底都有芝士同埋肉酱
更多
一间不太起眼既隐世小店
地理位置的确不是很好
唔特登行过去个头都见唔到间铺
装修都有型 门口有块餐牌 简单清晰
主要系食热狗 薯条 炸物
由於当时太饱冇叫热狗
但见到佢有几种肠仔都觉得pro几吸引
最後叫左个芝士辣肉酱(茄汁)薯条
唔知点解我净嗌一份薯条会耐过後面两个热狗薯条饮品套餐
有啲不解同唔开心哈哈👉🏻👈🏻
好在佢系即炸新鲜热辣咁比我
表面芝士系有咬口个种
辣肉酱有好大粒既肉 但一啲都唔辣
仲有加茄汁 所以整体个酱比较酸
要赞既系食到底都有芝士同埋肉酱

62 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
41
0
2020-04-08 564 浏览
而家外卖就是皇道咁岩屋企楼下就有落去买个外卖快靓正其实因为方便都食过几次了大大只霓虹灯比您打卡是晚叫左最爱既2款热狗如图下每款热狗可加$12转套餐套餐可选择2款小食或罐装饮品今次我只加了一个套餐因为都系屋企食 饮品就不了所以我拣左2款小食细薯条同牛油粟米杯2款小食既份量就还好吧对於我呢个牛油控 啲牛油绝对可以再加多啲贪心既我已经系屋企加左薯条配左酸酸甜甜既汁所以变相有脆有淋既都几惹味 会食吴停芝味热狗($38)芝士控既我完全钟意距到一个点有三重热溶芝士、粟米、蛋黄酱、法兰克福肠可能有人会觉得距有啲漏 但系我就觉得岩岩好面包好软属 配芝士很撘 肠仔煎到脆口热辣辣好好味黎个横切面比大家睇下澳式风情热狗($38)有芝士烟肉菠萝千岛酱纽伦堡肠 mix埋後撘就系贪距有菠萝 甜甜的 味道清新友人最爱♥️店内系Open Kitchen, 可望可见入面衞生情况但系因为而家疫情 呼吁大家点完餐就系出面等大家都做多啲啲—————————就系想距既营业时间可以开晏少少相比同地方既餐厅 夜晚10点关门太早了
更多
而家外卖就是皇道

咁岩屋企楼下就有[齐柏林热狗]
落去买个外卖快靓正

其实因为方便都食过几次了
11 浏览
0 赞好
0 留言

大大只霓虹灯比您打卡
是晚叫左最爱既2款热狗如图下
22 浏览
0 赞好
0 留言

每款热狗可加$12转套餐
套餐可选择2款小食或罐装饮品
今次我只加了一个套餐
因为都系屋企食 饮品就不了
所以我拣左2款小食
细薯条同牛油粟米杯
16 浏览
0 赞好
0 留言

2款小食既份量就还好吧
对於我呢个牛油控 啲牛油绝对可以再加多啲
贪心既我已经系屋企加左

薯条配左酸酸甜甜既汁所以变相有脆有淋既
都几惹味 会食吴停
芝味热狗
35 浏览
0 赞好
0 留言

芝味热狗($38)
芝士控既我完全钟意距到一个点
有三重热溶芝士、粟米、蛋黄酱、法兰克福肠
可能有人会觉得距有啲漏 但系我就觉得岩岩好
面包好软属 配芝士很撘 肠仔煎到脆口
热辣辣好好味

21 浏览
0 赞好
0 留言

黎个横切面比大家睇下

澳式风情热狗
16 浏览
0 赞好
0 留言

澳式风情热狗($38)
有芝士烟肉菠萝千岛酱纽伦堡肠 mix埋後撘
就系贪距有菠萝 甜甜的 味道清新
友人最爱♥️
33 浏览
0 赞好
0 留言

店内系Open Kitchen, 可望可见入面衞生情况

但系因为而家疫情 呼吁大家点完餐就系出面等
大家都做多啲啲

—————————
就系想距既营业时间可以开晏少少
相比同地方既餐厅 夜晚10点关门太早了



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-04-03
等候时间
7 分钟 (外卖自取)
人均消费
$44 (晚餐)
推介美食
芝味热狗
澳式风情热狗
等级4
218
0
2020-03-10 646 浏览
#中意嘅请分享请点赞🍻----------💛#黄店💛12/6 荃湾屯门坚尼地城罢市💛5/8, 11/11, 9/12全线分店罢市💛1/10, 2/10荃湾罢市💛12/11荃湾元朗坚尼地城罢市💛13/11 荃湾元朗罢市💛21/10, 21/12, 21/12元朗罢市💛25/8 荃湾区游行派水----------🌭澳式风情热狗 $38热狗有芝士、烟肉、菠萝、千岛酱、纽纶堡肠。有菠萝同烟肉令热狗冇咁dry,芝士烧过融左系表面,而且热狗面包劲软,烤过好香。-🍟加$12可以有2款小食可以拣细薯条、牛油粟米杯、烤菠萝、冰菠萝、汽水。细薯条份量都好多,即叫即炸,加左芝士同茄汁,好抵食呀。----------🔎齐柏林热狗店🚩荃湾鲎地坊80-84号士林食街B7舖🚩西环坚尼地城士美菲路71-77号嘉辉花园地下B舖🚩西湾河筲箕湾道57-87号太安楼地下A55A号舖🚩屯门龙门路43号龙门居第四座地下76A号舖🚩元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖
更多
#中意嘅请分享请点赞🍻
----------
💛#黄店
💛12/6 荃湾屯门坚尼地城罢市
💛5/8, 11/11, 9/12全线分店罢市
💛1/10, 2/10荃湾罢市
💛12/11荃湾元朗坚尼地城罢市
💛13/11 荃湾元朗罢市
💛21/10, 21/12, 21/12元朗罢市
💛25/8 荃湾区游行派水
----------
🌭澳式风情热狗 $38
热狗有芝士、烟肉、菠萝、千岛酱、纽纶堡肠。有菠萝同烟肉令热狗冇咁dry,芝士烧过融左系表面,而且热狗面包劲软,烤过好香。
-
🍟加$12可以有2款小食
可以拣细薯条、牛油粟米杯、烤菠萝、冰菠萝、汽水。细薯条份量都好多,即叫即炸,加左芝士同茄汁,好抵食呀。
----------
🔎齐柏林热狗店
🚩荃湾鲎地坊80-84号士林食街B7舖
🚩西环坚尼地城士美菲路71-77号嘉辉花园地下B舖
🚩西湾河筲箕湾道57-87号太安楼地下A55A号舖
🚩屯门龙门路43号龙门居第四座地下76A号舖
🚩元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖
60 浏览
0 赞好
0 留言
澳式风情热狗
$38
42 浏览
0 赞好
0 留言
27 浏览
0 赞好
0 留言
35 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
37 浏览
0 赞好
0 留言
26 浏览
0 赞好
0 留言
379 浏览
0 赞好
0 留言
64 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
澳式风情热狗
$ 38
等级2
8
0
2020-02-24 439 浏览
经过想买啲嘢一个人当小食食,叫左个炸鱼薯条,谂住独食都食得晒,点知对我黎讲太大份😂 啲嘢都系即炸👍🏻👍🏻 脆卜卜💛 热辣辣,调味都啱啱好,可惜铺面有少少细,堂食唔太方便🥴但会再帮衬💛外卖👍🏻👍🏻👍🏻
更多
经过想买啲嘢一个人当小食食,叫左个炸鱼薯条,谂住独食都食得晒,点知对我黎讲太大份😂 啲嘢都系即炸👍🏻👍🏻 脆卜卜💛 热辣辣,调味都啱啱好,可惜铺面有少少细,堂食唔太方便🥴但会再帮衬💛外卖👍🏻👍🏻👍🏻
炸鱼薯条
23 浏览
0 赞好
0 留言
252 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-31
用餐途径
外卖自取
用餐时段
下午茶
推介美食
炸鱼薯条