28
1
0
等级4
117
2
2021-07-11 47 浏览
元朗本区有各式各样的美食,以热狗为主题的较少,听说最近有家不错便去试试。店舖只做外卖不设堂食,餐牌的选择富有多国风情,配料一目了然。打开外卖盒热狗的卖相很美,有芝士及薯条的香味。田园风味热狗 $30酱汁均匀且足,见到蔬菜呈长条状,感觉很满足又新鲜。澳式风情热狗 $38芝士卖相不错,芝味淡淡不太浓。德国酸菜热狗 $38酸菜是特意调味,易入口,酸度不似德国传统的酸菜,另有一原整酸瓜,真是贴心。芝味热狗 $38全是芝士覆盖,金黄色一片,芝士不太厚重,内有粟米添加湿度及甜度,一口咬下味道清淡中带点甜。    士林风味热狗 $32虽是了解实际食品会与餐牌中的相片有出入,但酱汁和配料有点不够,令味道不够突岀。几款热狗的面包都有烘过,只是外卖的包装让湿度改变。每款热狗配不同肠仔,肠仔味度较淡,整体感觉是清新气色,想重口味的可能要自行加入调味让味蕾更畅快! 热狗份量适中,加点小食才满足!洋葱圈  $15 六件 味道适中,是厚圈的洋葱圈。芝士大薯条 $22一大幅芝士在薯条上,但因冷却了便失去拉丝的效果。芝士味道适中,薯条有软软的口感。多款芝士的配搭,芝士迷不要错过!
更多
元朗本区有各式各样的美食,以热狗为主题的较少,听说最近有家不错便去试试。
0 浏览
0 赞好
0 留言

店舖只做外卖不设堂食,餐牌的选择富有多国风情,配料一目了然。
4 浏览
0 赞好
0 留言

0 浏览
0 赞好
0 留言

打开外卖盒热狗的卖相很美,有芝士及薯条的香味。

田园风味热狗 $30
田园风味热狗
$30
0 浏览
0 赞好
0 留言

酱汁均匀且足,见到蔬菜呈长条状,感觉很满足又新鲜。
田园风味热狗
$30
0 浏览
0 赞好
0 留言

澳式风情热狗 $38
澳式风情热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

芝士卖相不错,芝味淡淡不太浓。
澳式风情热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

德国酸菜热狗 $38
德国酸菜热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

酸菜是特意调味,易入口,酸度不似德国传统的酸菜,另有一原整酸瓜,真是贴心。
德国酸菜热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

芝味热狗 $38
芝味热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

全是芝士覆盖,金黄色一片,芝士不太厚重,内有粟米添加湿度及甜度,一口咬下味道清淡中带点甜。    
芝味热狗
$38
0 浏览
0 赞好
0 留言

士林风味热狗 $32
虽是了解实际食品会与餐牌中的相片有出入,但酱汁和配料有点不够,令味道不够突岀。
士林风味热狗
$32
0 浏览
0 赞好
0 留言

几款热狗的面包都有烘过,只是外卖的包装让湿度改变。每款热狗配不同肠仔,肠仔味度较淡,整体感觉是清新气色,想重口味的可能要自行加入调味让味蕾更畅快! 

热狗份量适中,加点小食才满足!
洋葱圈  $15 六件 
洋葱圈 - 六件
$15
0 浏览
0 赞好
0 留言

味道适中,是厚圈的洋葱圈。
洋葱圈 - 六件
$15
0 浏览
0 赞好
0 留言

芝士大薯条 $22
芝士大薯条
$22
0 浏览
0 赞好
0 留言

一大幅芝士在薯条上,但因冷却了便失去拉丝的效果。芝士味道适中,薯条有软软的口感。
芝士大薯条
$22
0 浏览
0 赞好
0 留言

多款芝士的配搭,芝士迷不要错过!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-06-11
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
人均消费
$53 (晚餐)
等级3
88
0
2021-05-20 283 浏览
🚩 澳式风情热狗 $38有 芝士 烟肉 菠萝 千岛酱 纽纶堡肠超级丰富劲多劲多芝士🤩而且我返到屋企之後仲有叮一叮佢先食啲芝士有燶燶哋嘅感觉超级香😊加咗菠萝之後成件事变得好Fresh😊必定再encore🥰🥰🥰🙏🏻🙏🏻总结时间🥰仲谂紧下次食火炙芝士辣肉酱热狗定系芝味热狗 下次会好快再encore😍😍😍支持黄店💛💛💛 评分时间👅(5️⃣个👸为满分)食物👸👸👸👸👸抵食👸👸👸👸回头率👸👸👸👸服务 👸👸👸👸环境 👸👸👸👸
更多
🚩 澳式风情热狗 $38
有 芝士 烟肉 菠萝 千岛酱 纽纶堡肠
超级丰富劲多劲多芝士🤩
而且我返到屋企之後仲有叮一叮佢先食
啲芝士有燶燶哋嘅感觉超级香😊
加咗菠萝之後成件事变得好Fresh😊
必定再encore🥰🥰🥰🙏🏻🙏🏻


总结时间🥰
仲谂紧下次食火炙芝士辣肉酱热狗定系芝味热狗
下次会好快再encore😍😍😍
支持黄店💛💛💛


评分时间👅(5️⃣个👸为满分)

食物👸👸👸👸👸
抵食👸👸👸👸
回头率👸👸👸👸
服务 👸👸👸👸
环境 👸👸👸👸
3 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$50
等级3
35
0
2021-04-18 372 浏览
依间野成日都大排长龙我见d中学生系到买完热狗就会转角去茶星人买埋杯饮品menu有好几款热狗试过热卖既肉酱自己觉得麻麻其他又好似唔太岩我所以搞到我独沽一味次次都系叫澳式风情热狗酱汁系千岛酱整体味道似夏威夷pizza有菠萝同烟肉 食落去甜甜地本身肠仔系白色个款纽伦堡肠自己唔锺意个款肠所以就换左肉酱热狗个款肠正好多好多👍🏻👍🏻👍🏻换肠唔洗加钱架记得同店员讲就得之前食过薯条好大份真系好大份酱汁系千岛酱mix茄汁👍🏻不过今次自己食就无叫到因为一定食唔哂🙈🙈
更多
依间野成日都大排长龙
我见d中学生系到买完热狗
就会转角去茶星人买埋杯饮品
menu有好几款热狗
试过热卖既肉酱自己觉得麻麻
其他又好似唔太岩我
所以搞到我独沽一味次次都系叫澳式风情热狗
酱汁系千岛酱整体味道似夏威夷pizza
有菠萝同烟肉 食落去甜甜地
本身肠仔系白色个款纽伦堡肠
自己唔锺意个款肠
所以就换左肉酱热狗个款肠
正好多好多👍🏻👍🏻👍🏻
换肠唔洗加钱架
记得同店员讲就得

之前食过薯条好大份真系好大份
酱汁系千岛酱mix茄汁👍🏻
不过今次自己食就无叫到
因为一定食唔哂🙈🙈
10 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级3
63
0
2021-04-03 271 浏览
唔讲唔知,原来呢间热狗店喺好多地方都有分店!只系因为小编公司附近最近开咗,啲同事都大赞话好好食,所以先引起我好想去试吓😌呢日食既系元朗店,由落order到拎得10分钟内就有了😌🌭 澳式风情热狗 $38见网上食评好多都系大推呢一个系菠萝烟肉加埋千岛酱既配搭!的确系酸酸甜甜几开胃🤣不过可能我食左薯条先,薯条啲酱真系又重口味又多...搞到呢个热狗唔系好够酱咁🥲🍟 芝士大薯条 $22呢个系我一定会回购再回购既item!大份到喊,食到绝对系会饱既🤣另外佢啲酱正如上面咁讲,多到爆🤣茄汁同千岛酱嘅配搭简直绝配!加埋啲芝士系拉丝既😆 虽然拎到番屋企已经硬左,但超厚,芝士味超浓浓!有人话佢啲酱太多搞到薯条淋左,系真既!不过都依然好好食😝😝
更多
唔讲唔知,原来呢间热狗店喺好多地方都有分店!
只系因为小编公司附近最近开咗,啲同事都大赞话好好食,所以先引起我好想去试吓😌
呢日食既系元朗店,由落order到拎得10分钟内就有了😌

🌭 澳式风情热狗 $38
见网上食评好多都系大推呢一个
系菠萝烟肉加埋千岛酱既配搭!
的确系酸酸甜甜几开胃🤣
不过可能我食左薯条先,薯条啲酱真系又重口味又多...
搞到呢个热狗唔系好够酱咁🥲
10 浏览
0 赞好
0 留言

🍟 芝士大薯条 $22
呢个系我一定会回购再回购既item!
大份到喊,食到绝对系会饱既🤣
另外佢啲酱正如上面咁讲,多到爆🤣
茄汁同千岛酱嘅配搭简直绝配!
加埋啲芝士系拉丝既😆 虽然拎到番屋企已经硬左,但超厚,芝士味超浓浓!
有人话佢啲酱太多搞到薯条淋左,系真既!不过都依然好好食😝😝
19 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级3
61
0
2021-02-28 492 浏览
有时夜晚放工之後唔想食饭又想食啲饱肚嘅嘢但系又唔想洗咁多钱同埋要帮衬一啲有良心嘅小店齐柏林热狗一定系不二之选之前已经试过澳式风情热狗今次同朋友试吓其他味先芝味热狗 $38我觉得芝味热狗好似比其他款式大只啲咁,长身啲芝士好厚可能因为隔咗一阵先至返屋企已经冇乜拉丝嘅效果我谂如果即时食的话一定好正蛋黄酱我觉得可以再多啲今次将条肠转咗做纽伦堡肠一样都系咁Juicy士林原味热狗 $32朋友拣咗呢款嚟食佢有芥辣,虽然我唔敢食辣但系我都试食咗少少虽然有芥辣但系都唔算话好夸张我都接受到肠一样都系咁Juicy总括来讲我自己都系锺意食澳式风情热狗多啲因为烧得好香同埋好够味同埋每一次我都系咁讲佢哋嘅热狗真系好抵食就算一只热狗都好饱肚
更多
有时夜晚放工之後唔想食饭
又想食啲饱肚嘅嘢
但系又唔想洗咁多钱
同埋要帮衬一啲有良心嘅小店
齐柏林热狗一定系不二之选



之前已经试过澳式风情热狗
今次同朋友试吓其他味先


芝味热狗 $38
我觉得芝味热狗好似比其他款式大只啲咁,长身啲
芝士好厚
可能因为隔咗一阵先至返屋企
已经冇乜拉丝嘅效果
我谂如果即时食的话一定好正
蛋黄酱我觉得可以再多啲
今次将条肠转咗做纽伦堡肠
一样都系咁Juicy



士林原味热狗 $32
朋友拣咗呢款嚟食
佢有芥辣,虽然我唔敢食辣但系我都试食咗少少
虽然有芥辣但系都唔算话好夸张
我都接受到
肠一样都系咁Juicy



总括来讲
我自己都系锺意食澳式风情热狗多啲
因为烧得好香同埋好够味
同埋每一次我都系咁讲
佢哋嘅热狗真系好抵食
就算一只热狗都好饱肚

9 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级2
17
0
2021-02-18 292 浏览
每次经过屋企附近,经常见到人头涌涌,今日约咗几个朋友一齐嚟玩,大家都兴起想食热狗,梗系介绍呢间知名黄店!我哋总共叫咗四个餐,有两个系火炙芝士辣肉酱热狗 入面有芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠等等材料 连男人都觉得好大份,食到好饱 你觉得芝士好香好浓郁,肉酱就好Juicy 肠仔真系荷兰肠,唔系普通厨师肠 而我同老公就叫咗士林原味热狗,入面有茄汁、黄芥末、烧烤汁、酸瓜酱、芝士粉、匈牙利肠 觉得个名好特别、谂紧系咪同台湾士林肠有关,即刻谂起士林夜市添 呢款热狗嘅烧烤汁都几香,仲有啲黑椒喺度 亦都非常嘢未,食完一啖接一啖,大份到食唔晒,俾咗三份一老公食因为呢个餐仲可以加$12加任何小食或饮品 我哋拣咗薯条、粟米、同一啲汽水 最後薯条食唔晒添,价钱都系$44至$54之间 性价比极高,下次一定要再支持!!🤩
更多

每次经过屋企附近,经常见到人头涌涌,今日约咗几个朋友一齐嚟玩,大家都兴起想食热狗,梗系介绍呢间知名黄店!


我哋总共叫咗四个餐,有两个系火炙芝士辣肉酱热狗 入面有芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠等等材料 连男人都觉得好大份,食到好饱 你觉得芝士好香好浓郁,肉酱就好Juicy 肠仔真系荷兰肠,唔系普通厨师


而我同老公就叫咗士林原味热狗,入面有茄汁、黄芥末、烧烤汁、酸瓜酱、芝士粉、匈牙利肠 觉得个名好特别、谂紧系咪同台湾士林肠有关,即刻谂起士林夜市添 呢款热狗嘅烧烤汁都几香,仲有啲黑椒喺度 亦都非常嘢未,食完一啖接一啖,大份到食唔晒,俾咗三份一老公食


因为呢个餐仲可以加$12加任何小食或饮品 我哋拣咗薯条、粟米、同一啲汽水 最後薯条食唔晒添,价钱都系$44至$54之间 性价比极高,下次一定要再支持!!🤩
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级3
42
0
2020-11-10 1361 浏览
齐柏林热狗呢排好hit,但离屋企都有d距离,所以用左Uber eat叫左个芝士辣肉酱热狗套餐。点知等左1.5小时先送到😂下次都系直接去食算啦🙈▸ 火炙芝士辣肉酱热狗配餐套餐可以选择两款小食/饮品,包身偏软如果烘得脆身d会更好食。但系个辣肉酱真系好正,第一淡唔系好辣之後d辣先渗出黎🌶肉酱亦加入生洋葱令其更有口感。芝士的表面用火枪炙过,包、酱、芝士、肠 捞埋一齐,整体系好食系夹既😋如果有食过颓废热狗就会明白,一件简单的食物有无用心整出黎真系有分别架~小食选择左牛油粟米同薯条,好可惜因为外卖既原因,d薯条俾水气搞到淋晒。牛油粟米如果再多d牛油会更好 🌽
更多
齐柏林热狗呢排好hit,但离屋企都有d距离,所以用左Uber eat叫左个芝士辣肉酱热狗套餐。点知等左1.5小时先送到😂下次都系直接去食算啦🙈
43 浏览
0 赞好
0 留言

▸ 火炙芝士辣肉酱热狗配餐
套餐可以选择两款小食/饮品,包身偏软如果烘得脆身d会更好食。但系个辣肉酱真系好正,第一淡唔系好辣之後d辣先渗出黎🌶肉酱亦加入生洋葱令其更有口感。芝士的表面用火枪炙过,包、酱、芝士、肠 捞埋一齐,整体系好食系夹既😋如果有食过颓废热狗就会明白,一件简单的食物有无用心整出黎真系有分别架~

小食选择左牛油粟米同薯条,好可惜因为外卖既原因,d薯条俾水气搞到淋晒。牛油粟米如果再多d牛油会更好 🌽
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖送餐
等级3
33
0
2020-11-09 707 浏览
因为成3点先搵野食,谂住搵啲无咁饱肚嘅嘢,行左圈决定食热狗,点知最後都系好饱😂外卖自取,等5分钟左右就有。叫左佢话热卖嘅澳式风情热狗,加左薯条同汽水。同张相一样咁大份足料,热狗包有烘过,暖暖哋又有少少脆皮,但入边亦保持松软。入边有纽伦堡肠,烟肉,菠萝同埋超级多嘅芝士加千岛酱,好邪恶!🤤芝士系有火炙过,热辣辣,同全部材料mix埋一齐,每啖都有香浓芝士味,仲可以拉丝添,正👍🏻薯条系粗薯,刚炸起非常香脆,重薯味。不过因为系拎走,所以落咗酱嘅位置会有少少淋左,不过依然系好味嘅😋真系唔好以为热狗食唔饱人,原来可以咁饱😂一齐支持下良心店啦!
更多
因为成3点先搵野食,谂住搵啲无咁饱肚嘅嘢,行左圈决定食热狗,点知最後都系好饱😂

70 浏览
0 赞好
0 留言

外卖自取,等5分钟左右就有。

208 浏览
0 赞好
0 留言

叫左佢话热卖嘅澳式风情热狗,加左薯条同汽水。

54 浏览
0 赞好
0 留言

同张相一样咁大份足料,热狗包有烘过,暖暖哋又有少少脆皮,但入边亦保持松软。入边有纽伦堡肠,烟肉,菠萝同埋超级多嘅芝士加千岛酱,好邪恶!🤤芝士系有火炙过,热辣辣,同全部材料mix埋一齐,每啖都有香浓芝士味,仲可以拉丝添,正👍🏻

36 浏览
0 赞好
0 留言

薯条系粗薯,刚炸起非常香脆,重薯味。不过因为系拎走,所以落咗酱嘅位置会有少少淋左,不过依然系好味嘅😋

真系唔好以为热狗食唔饱人,原来可以咁饱😂一齐支持下良心店啦!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-09
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
人均消费
$50 (下午茶)
等级4
201
0
2020-11-04 543 浏览
火炙芝士辣肉酱热狗 ($42)• 材料丰富:热狗包、芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠。• 热狗包口感十分松软,内侧边位有轻轻被火炙了一下,更为香口。• 荷兰肠外皮口感香脆、肉味浓郁,上面淋上了三层不同酱料和食材。• 最顶的芝士份量亦毫不吝啬,厚厚地依附在辣肉酱上面,因为被火炙过的关系,口感变得带点烟韧,芝士味道香浓。• 辣肉酱混合洋葱一起,加上黄芥未,为热狗带来不同层次的香辣味道,非常惹味。• 份量颇多,作为正餐亦不失是个好选择。
更多
22 浏览
0 赞好
0 留言
火炙芝士辣肉酱热狗
26 浏览
0 赞好
0 留言
火炙芝士辣肉酱热狗 ($42)

• 材料丰富:热狗包、芝士、辣肉酱、洋葱、黄芥末、荷兰肠。

• 热狗包口感十分松软,内侧边位有轻轻被火炙了一下,更为香口。

• 荷兰肠外皮口感香脆、肉味浓郁,上面淋上了三层不同酱料和食材。

• 最顶的芝士份量亦毫不吝啬,厚厚地依附在辣肉酱上面,因为被火炙过的关系,口感变得带点烟韧,芝士味道香浓。

• 辣肉酱混合洋葱一起,加上黄芥未,为热狗带来不同层次的香辣味道,非常惹味。

• 份量颇多,作为正餐亦不失是个好选择。
1006 浏览
2 赞好
0 留言
69 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
推介美食
火炙芝士辣肉酱热狗
等级4
139
0
2020-10-12 539 浏览
.元朗开咗齐柏林💛实要黎帮衬下叫咗一个火炙芝士辣肉酱热狗包同埋一个澳式风情热狗,+$12转套餐。套餐可以配两款唔同嘅小食,平时有冰菠萝卖晒今日就转咗做烤菠萝。我哋要咗大薯条(套餐额外再加$7)x 2,烤菠萝同埋粟米。首先讲下个包,火炙芝士辣肉酱包有茄汁同少少肉碎,好食得辣嘅我就觉得一啲都唔辣。佢条肠用左荷兰肠,份量好大同埋好好食。澳式风情就用咗烟肉,芝士,菠萝,千岛酱,食落就清新啲唔会太腻。齐柏林嘅薯条都算高质,薯条粗身之余仲落咗千岛酱同埋茄汁,食落好夹又唔会太乾身。薯条仲热辣辣㗎,份量仲好多!至於个冰/烤菠萝都无咩好讲,因为佢真系一旧普通街边买到嘅菠萝咁。个粟米就好健康,如果落埋牛油就会好食好多。
更多
.

元朗开咗齐柏林💛实要黎帮衬下
叫咗一个火炙芝士辣肉酱热狗包同埋一个澳式风情热狗,+$12转套餐。
套餐可以配两款唔同嘅小食,平时有冰菠萝卖晒今日就转咗做烤菠萝。
我哋要咗大薯条(套餐额外再加$7)x 2,烤菠萝同埋粟米。

首先讲下个包,火炙芝士辣肉酱包有茄汁同少少肉碎,好食得辣嘅我就觉得一啲都唔辣。佢条肠用左荷兰肠,份量好大同埋好好食。澳式风情就用咗烟肉,芝士,菠萝,千岛酱,食落就清新啲唔会太腻。

43 浏览
0 赞好
0 留言
37 浏览
0 赞好
0 留言

齐柏林嘅薯条都算高质,薯条粗身之余仲落咗千岛酱同埋茄汁,食落好夹又唔会太乾身。薯条仲热辣辣㗎,份量仲好多!
41 浏览
0 赞好
0 留言

至於个冰/烤菠萝都无咩好讲,因为佢真系一旧普通街边买到嘅菠萝咁。个粟米就好健康,如果落埋牛油就会好食好多。

28 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
70
0
🌭召集所有锺意食热狗嘅人🌭💛—————————————————————听到热狗都知我去左齐柏林食啦系咪先😎作为包控嚟讲又有素食肠肠食真系好幸福🥳.🌭田园风味热狗 ($30+$10转素肠)佢地用嘅系beyond sausage个包就有番茄青瓜丝洋葱配埋千岛酱但啲青瓜我就觉得有啲冰同埋水~所有捞埋个酱有啲湿😂但份量就十足嘅!.🌭士林原味热狗 ($32+$10转素肠)哩知系Orginal热狗款!原味=无得输!茄汁同芥末先系一对👩‍❤️‍💋‍👨虽然影相条肠好似缩左落去😂但系好食嘅🥳🥳🥳(只要有酱就有爱😂.🍟小食薯条&可乐 (+$12)薯条嘅评价系:薯好食✅酱好点✅.听闻下星期开始会转第二款肠仔大家快啲去试下个分别啦~~~.📍 齐柏林热狗 @zeppelinhotdog元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖.💰Total: $94味: 7/10饱:7/10抵: 7/10 .我包包🥖将会继续同大家跑素 搵尽全港甚至世界各地既美味素比大家.#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #food
更多
🌭召集所有锺意食热狗嘅人🌭💛
—————————————————————
听到热狗都知我去左齐柏林食啦系咪先😎
作为包控嚟讲又有素食肠肠食真系好幸福🥳
.
🌭田园风味热狗 ($30+$10转素肠)
佢地用嘅系beyond sausage
个包就有番茄青瓜丝洋葱配埋千岛酱
但啲青瓜我就觉得有啲冰同埋水~
所有捞埋个酱有啲湿😂
但份量就十足嘅!
.
🌭士林原味热狗 ($32+$10转素肠)
哩知系Orginal热狗款!原味=无得输!
茄汁同芥末先系一对👩‍❤️‍💋‍👨
虽然影相条肠好似缩左落去😂
但系好食嘅🥳🥳🥳(只要有酱就有爱😂
.
🍟小食薯条&可乐 (+$12)
薯条嘅评价系:
薯好食✅
酱好点✅
.
听闻下星期开始会转第二款肠仔大家快啲去试下个分别啦~~~
.
📍 齐柏林热狗 @zeppelinhotdog
元朗凤攸东街9号好顺意大厦A座地下40号舖
.
💰Total: $94
味: 7/10
饱:7/10
抵: 7/10 
.
我包包🥖将会继续同大家跑素 搵尽全港甚至世界各地既美味素比大家
.
#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #hotdog #热狗 #素食 #跑素 #美食 #健康 #香港素食 #转素快 #告素你 #素人跑元朗 #黄店 #黄 #beyondsausage #beyondmeat #齐柏林
10 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
64 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
人均消费
$47
推介美食
  • 薯条GOOD!
等级3
45
0
2020-09-29 357 浏览
香港汉堡包店多不胜数,但专卖热狗嘅就真系唔多。听咗呢间热狗店个名好耐,但一直都冇机会试,今日试过之後果然系名不虚传。佢哋嘅热狗特点系高质,大份,CP值高!佢哋嘅热狗全部都系即叫即整,我今日叫咗澳式风情热狗,馅料有芝士,烟肉,菠萝同纽伦堡肠。佢哋嘅热狗系烤到好脆,咬落去啖啖热熔左既芝士,配合埋千岛酱真系好正,份量绝不欺场。可惜呢间热狗店无得堂食,想食到新鲜热辣既热狗,唯有即场系门外食,如果有位比食客坐低食就好了。
更多
香港汉堡包店多不胜数,但专卖热狗嘅就真系唔多。听咗呢间热狗店个名好耐,但一直都冇机会试,今日试过之後果然系名不虚传。佢哋嘅热狗特点系高质,大份,CP值高!佢哋嘅热狗全部都系即叫即整,我今日叫咗澳式风情热狗,馅料有芝士,烟肉,菠萝同纽伦堡肠。佢哋嘅热狗系烤到好脆,咬落去啖啖热熔左既芝士,配合埋千岛酱真系好正,份量绝不欺场。可惜呢间热狗店无得堂食,想食到新鲜热辣既热狗,唯有即场系门外食,如果有位比食客坐低食就好了。
澳式风情热狗
$38
9 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
315 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-29
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
人均消费
$50 (午餐)
推介美食
澳式风情热狗
$ 38
等级3
50
0
2020-09-07 459 浏览
三扒两拨立食左个热狗+薯条...立食嘅地方好窄, 两个人企都略少位好彩当日得我一个~火炙芝士辣肉酱热狗, 新鲜整嘅话, 5会难食得去边!个包好松软, 芝士好够, 不过辣肉酱5多够, 5够香..整体嚟讲系好味嘅~下次试其他口味
更多
三扒两拨立食左个热狗+薯条...
立食嘅地方好窄, 两个人企都略少位
好彩当日得我一个~
火炙芝士辣肉酱热狗, 新鲜整嘅话, 5会难食得去边!
个包好松软, 芝士好够, 不过辣肉酱5多够, 5够香..
整体嚟讲系好味嘅~下次试其他口味
57 浏览
0 赞好
0 留言
336 浏览
1 赞好
0 留言
69 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-31
用餐途径
堂食
等级4
182
0
2020-08-06 786 浏览
戆居居搭车去到先知,zeppelin不设堂食,唯有企街用餐🤦🏻‍♀️但又刚巧开始落雨🌧转位去避雨亭又要喂蚊🦟仲要遇到流浪狗想分食🐕⋯⋯终於感受到劳动阶层之前因限聚令下要踎街食饭的狼狈😓火炙芝士辣肉酱热狗澳式风情热狗细薯条2款热狗都热辣辣,卖相又吸引,又满布芝士🧀真系大件夹好食🤤虽然menu标明辣肉酱热狗有2只辣椒🌶️🌶,但完全唔觉辣;澳式风情热狗因有菠萝及千岛酱,酸甜惹味👍🏻薯条热辣香脆,美中不足是酱汁没另上,而是预先加入薯条中,以至部分薯条变腍☹️
更多
戆居居搭车去到先知,zeppelin不设堂食,唯有企街用餐🤦🏻‍♀️但又刚巧开始落雨🌧转位去避雨亭又要喂蚊🦟仲要遇到流浪狗想分食🐕⋯⋯终於感受到劳动阶层之前因限聚令下要踎街食饭的狼狈😓
39 浏览
0 赞好
0 留言

火炙芝士辣肉酱热狗
43 浏览
0 赞好
0 留言

澳式风情热狗
50 浏览
0 赞好
0 留言

细薯条
31 浏览
0 赞好
0 留言


2款热狗都热辣辣,卖相又吸引,又满布芝士🧀真系大件夹好食🤤虽然menu标明辣肉酱热狗有2只辣椒🌶️🌶,但完全唔觉辣;澳式风情热狗因有菠萝及千岛酱,酸甜惹味👍🏻薯条热辣香脆,美中不足是酱汁没另上,而是预先加入薯条中,以至部分薯条变腍☹️
432 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
用餐时段
下午茶
推介美食
  • 澳式风情热狗
等级4
105
0
2020-07-14 638 浏览
Zeppelin hot dog shop系香港有很多分店,系而家的经济环境可以开到咁多间分店,等jo试下有咩过人之处舖头面积不大系间小店,大部分人也是买外卖,如果堂食只有少许位置可站着食🌭火炙芝士辣肉酱热狗 $42包夹住厚厚的芝士,加上蕃茄辣肉酱、洋葱、芥末、荷兰肠,好足料!包好软熟,虽然写住两个辣椒但jo也觉ok不太辣,啖啖肉不错呢好味指数:😋😋😋😋🌭️田园风味热狗 $30这是jo很喜欢的口味!包夹住维也纳肠、番茄、青瓜,大大条维也纳肠有浓厚芝士味道皮又够脆,加上蛋黄酱和千岛酱,好清新!正好味指数:😋😋😋😋😋洋葱圈 $20洋葱圈上面有少少烧烤酱,炸得不错,粉也唔算厚,但拎到番屋企就林哂唔够脆好味指数:😋😋😋🍟芝士辣肉酱薯条 $26薯条好多芝士呀!少少辣,肉酱量刚刚好,好惹味好邪恶哈🤣味道不错,只是薯条一样有少少林,始终外卖拎返屋企无计好味指数:😋😋😋😋.整体来讲价钱唔贵,份量好多,两个人都食唔晒,热狗质素不错好大件,不过我建议如果拎番屋企食薯条可以放焗炉或气炸锅翻热会好食好多,jo太肚饿懒哈哈整体评价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻..
更多
Zeppelin hot dog shop系香港有很多分店,系而家的经济环境可以开到咁多间分店,等jo试下有咩过人之处

8 浏览
0 赞好
0 留言
47 浏览
0 赞好
0 留言

舖头面积不大系间小店,大部分人也是买外卖,如果堂食只有少许位置可站着食
29 浏览
0 赞好
0 留言


20 浏览
0 赞好
0 留言

🌭火炙芝士辣肉酱热狗 $42
包夹住厚厚的芝士,加上蕃茄辣肉酱、洋葱、芥末、荷兰肠,好足料!包好软熟,虽然写住两个辣椒但jo也觉ok不太辣,啖啖肉不错呢
好味指数:😋😋😋😋


38 浏览
0 赞好
0 留言

🌭️田园风味热狗 $30
这是jo很喜欢的口味!包夹住维也纳肠、番茄、青瓜,大大条维也纳肠有浓厚芝士味道皮又够脆,加上蛋黄酱和千岛酱,好清新!正
好味指数:😋😋😋😋😋


17 浏览
0 赞好
0 留言

洋葱圈 $20
洋葱圈上面有少少烧烤酱,炸得不错,粉也唔算厚,但拎到番屋企就林哂唔够脆
好味指数:😋😋😋

16 浏览
0 赞好
0 留言

🍟芝士辣肉酱薯条 $26
薯条好多芝士呀!少少辣,肉酱量刚刚好,好惹味好邪恶哈🤣味道不错,只是薯条一样有少少林,始终外卖拎返屋企无计
好味指数:😋😋😋😋
.
整体来讲价钱唔贵,份量好多,两个人都食唔晒,热狗质素不错好大件,不过我建议如果拎番屋企食薯条可以放焗炉或气炸锅翻热会好食好多,jo太肚饿懒哈哈
整体评价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
.
.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食