2025-04-03
經過麻辣麵館好多次都未試過入去食,看似好辣,所以當然叫嗜辣的Foo一齊試一試。紅燒肥腸面$58配一款涼菜小吃- 蒜香拍青瓜肥腸洗得好乾淨,口感柔軟而有微彈,湯底亦比較濃味。麵條不會煮到過腍,有咬口的熟度。蒜香拍青瓜比較清淡,翠綠的青瓜,中和了湯底的辣度。滋補藥膳雞湯面$58配一款涼菜小吃- 酸辣雲耳材料多而足,好多藥膳的素材,每口都是滋補感豐富,連湯飲都覺得補身。雞件份量亦不少。紅棗杞子等配料顏色鮮艷,有視覺衝擊又有滋養功效。香蔥鯪魚餅$38.4片外層炸到好鬆脆,內裡有彈性,鯪魚肉香而有魚味,不腥,好食。蒜泥白肉$48賣相吸引,橙紅色的上層,滿佈辣椒和蒜粒,很吸睛,未食先興奮。一片片切到薄身的豬肉片,加上比較惹味偏濃的調味,口感彈性可口,味蕾豐富。炸串- 金針菇$12,茄子$12,秀珍菇$12炸物調味比較多,幑辣風味。價錢實惠,大多款式都$12一串,試多幾款都不昂貴,哈哈。
紅燒肥腸面$58
配一款涼菜小吃- 蒜香拍青瓜
滋補藥膳雞湯面$58
配一款涼菜小吃- 酸辣雲耳
香蔥鯪魚餅$38.4片
外層炸到好鬆脆,內裡有彈性,鯪魚肉香而有魚味,不腥,好食。
蒜泥白肉$48
炸串- 金針菇$12,茄子$12,秀珍菇$12