麻辣風雲

麻辣風雲 (已結業)

Spicy Restaurant
麻辣風雲 (已結業)
30.9K
dawn99
味道尚可,性价比低
dawn99
2025-02-16
关注
山长水远的揾辣嘢食。尼个商场咯食肆应该质素都唔错。落座后,落单,等起松。阿厨就应该系四川的,调的味道都几地道。但系,干锅真系有点计唔到数,因为要五样起,两个人唔知道份量如何,结果系,嗮咗一半,食唔落,而且,没有点的,也在里面,不知道算不算小惊喜! 鸡软骨,某些感觉有点不新鲜,鱿鱼须,有点迷你,不知道是不是从另外一道菜“鲜鱿鱼”切下来的?! 莲藕好像是勾芡的,感觉太厚重了。 最后买单有点小插曲,问其是否有折扣,说没有,可是平台是有的,又说如果付现金,可以给同等折扣, 最后散籽也没有找返~~~所以,这家是否想想如何做好回头客? 查看更多
黑糖脆炸糍粑
LeilaElaineLiu
打卡必食
LeilaElaineLiu
2024-12-10
关注
成日睇到社交平台有人去食荔枝樹都去試下先⏺️ 招牌三杯雞雞肉嫩滑多汁,三杯醬汁香氣濃郁每一啖都能感受到醬汁的甜、鹹、香,令人食慾大開⏺️ 荔枝蝦球菜色澤鮮豔,荔枝甜美與蝦球鮮嫩完美結合每一啖都能感受到清香同蝦肉彈牙就妹似係口中跳舞⏺️ 士酸菜魚酸菜魚湯底酸辣開胃魚片滑嫩,入口即化酸菜既酸爽同魚肉鮮美相得益彰令人一啖接一啖⏺️ 招牌脆皮BB鴿:鴿子皮脆肉嫩,外皮金黃酥脆,多汁鮮美每一啖都感受到鴿肉香氣及脆皮口感令人回味無窮⏺️ 蒜蓉萵荀萵荀翠綠爽脆,簡單蒜蓉炒法,能最大限度地保留萵荀鮮甜脆嫩⏺️ 金沙黃金蝦色澤金黃,外層包著一層金沙蛋黃,香氣四溢內外都感受到蛋黃濃郁,讓人欲罷不能⏺️ 雜果賓治混合多種新鮮水果酸甜可口,清爽解膩查看更多
+ 8
FI17
古色古香中餐廳
FI17
2024-09-12
关注
旺角的麻辣風雲係瓊華中心,新近排仲轉做麻辣排檔,裝修好特別,一入門口位仲有個涼亭,古色古香。今次點了幾味菜式和朋友分享招牌脆皮BB鴿 $58外皮炸得香脆, 鴿完全沒有酥味。配上特製的花椒鹽,特別好食菠蘿咕嚕肉 $88甜甜酸酸的咕嚕肉好惹味,送飯一流瑤柱蛋白炒飯 $88炒飯飯粒粒粒分明,好夠 氣,蛋白亦炒到好有光澤蔥爆牛肉 $88呢個牛肉好軟身,炒得好好,配上京蔥食致上一層樓惹味椒鹽魷魚鬚 $108魷魚鬚炸完後都仲保持到軟身,唔會硬,配上椒鹽好香口麻辣風雲旺角彌敦道628號瓊華中心10樓查看更多
+ 7
ylh7428
難食 鹹到食唔落 食到嘔
ylh7428
2024-09-07
关注
本身開開心心想食川菜,但係難食到無得頂,十二味川菜都好食過呢間,仲收勁貴,唔知咩事完全唔建議大家食,揀干鍋,難食到想嘔,入面D野超級無敵鹹,點食都食唔落肚,配飯食都頂唔住個鹹,食左少少就頂唔順,本身仲諗住800多好評應該係好食,點知伏到一個極端,個鍋成$300+最後食得落口得個荔枝蝦球,完全唔推薦最後兩個人食左$450+,個肚都未食飽就走,應該係話,完全食唔落,搞到個肚都未飽,大家真心唔好黎呢度食查看更多
wildkat
改左名轉左手?食物差左服務唔掂
wildkat
2024-09-07
关注
服務:訂咗3位7:00,我6:55 到左比卡位。2位朋友未到,侍應每隔6/7分鐘問一次人齊未,7:25 第三次,佢話雖然冇限時但你朋友再唔黎要轉另一張檯比你,我問點解邊度寫? 佢講唔到,只係重覆7:30 唔齊人就要轉檯。最後我朋友7:30 到左,全程個場都係7/8成唔爆滿。食物:煎蠔餅好似唔熟咁,唔係平時食開嘅質感,問侍應係咪唔熟佢話換比我地,其實換完都一樣,啲蠔有啲腥、蠔份量少、粉厚,都幾難食。水煮魚最正常、三杯雞都正常嘅。唔知係咪轉左手? 網上訂唔到位,問佢網上啲coupon佢話用唔到黎到比返折,餐牌唔同左,去到名都轉埋叫麻辣排檔!總結: 價錢正常,但轉左手(?)改名變排檔,唔好期待食麻辣嘢。服務冇寫人齊入坐冇限時間唔滿坐都話要轉檯(我都唔知轉乜!可能唔想比窗口卡位?),咁建議門口寫明未人齊唔可以入坐,anyway唔會再去,執剩一間有原因。查看更多
食之無味2022318
麻辣排檔多樣小菜選擇‼️👨🏻‍🍳
食之無味2022318
2024-09-06
关注
金沙黃金蝦🦐黃金蝦酥脆的外皮和鮮嫩的蝦肉。包著金沙鹹蛋黃的蝦隻,每一口都是對味蕾的極大滿足,鹹香交織,吸收了鹹蛋黃風味,整隻黃金蝦更加美味😋黃金蝦仁炒飯💛海鮮加入炒飯更加美味,充滿了濃郁的海鮮風味,鮮嫩風味,每一口都帶給人驚喜黃金蝦仁炒飯粒粒分明,蝦仁鮮嫩,與蛋黃的香氣完美融合。炒飯不油不膩,口感豐富😋炸饅頭💣賣相好特別,船身會有幾個位置噴煙,有六嚿炸饅頭,全部都炸到外脆內軟,則是完美的小食選擇。外皮金黃酥脆,內裡軟糯,蘸上煉乳後更加香甜可😋黃金蘇炸脆蠔餅🦪蠔餅外酥內軟,蠔肉鮮美多汁。每一口都帶來酥脆的驚喜,搭配醬料,每口香可美味☺️新系列排檔以其多樣的地道小菜和,滿足了不同食客的需求。從金沙黃金蝦到黃金蝦仁炒飯,每一道菜都充滿四川風味的精髓,是經濟實惠的,食物味道幾好份量多😀查看更多
+ 8
xypiggy.eat
🤍
xypiggy.eat
2024-09-06
关注
#20240903 🤍📍 #麻辣風雲 @spicy_restaurant_hk 旺角彌敦道628號瓊華中心10樓➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炸饅頭 $58💭 之前睇好多ig post都打卡呢架關二哥船,終於都一睹到佢既風采,但唔望得幾耐,食食下姐姐就過尼收左架船得返隻碟⛵️一份有6個,個皮係一啲都唔脆,用筷子吉落去好似蒸饅頭咁係點做到,不過點煉奶即刻好食返😅. #荔枝蝦球 $78💭 另一個打卡菜,同樣都係廚師推介📸棵樹望落好似好大咁,其實得6粒,咬落有少少彈牙,仲咬到有啲魷魚肉,與其話佢係蝦球,好似話佢係花枝丸貼切啲🦑.#招牌酸菜魚 #2人份 $148💭 如果真係得兩個人既話,叫左呢個應該都唔使點叫其他野食,首先佢都幾大碗,而且佢個底仲有啲膠紙薯粉,索味又超級煙韌,食幾條都塞左個肚唔少位,啲魚片無骨又滑,人多叫份一人食啲都唔錯🐟.#自選干鍋 $68 🥢 #魷魚鬚 +$68 🥢 #五花腩片 #雞件 +$38 🥢 #蓮藕片 #椰菜花 +$28#白飯 $13💭 叫完先知原來干鍋本身已經有蓮藕、椰菜花、京蔥同萵筍,再叫好似蝕左咁,但呢個都唔重要,重點係佢好咸!係真係好好好好好咸!咸到入面有咩都唔太食得出,食多幾啖連脷都痺,之後成枱人都一致同意要叫個白飯撈尼食,又試過沖水食,但最終都係搞唔掂,淨左半鍋係度無人食😥.#干煸四季豆 $88#酸辣土豆絲 $88💭 啲小菜份量唔算好大,但勝在價錢又唔算太貴,所以叫多幾個都ok,四季豆唔只用肉碎炒,仲有啲菇絲幾特別,薯仔絲口感爽脆,揀左少酸食落感覺都偏酸,不過幾鐘意呢度大部分野食都有得揀酸度、麻度、辣度,唔太食得辣既朋友都可以有啲選擇🥔.#水蜜桃雜果茶 $58💭 嗌杯大大杯既都要$38,依家一壺做緊特價先$58一壺,多人尼食叫兩壺share飲都抵過一人嗌杯大大杯,但就無其他味揀,飲落就好似平時啲樽裝蜜桃茶咁既味,解渴係幾好🍑.#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食 查看更多
keiyin92
新加入嘅川菜大排檔風味!
keiyin92
2024-09-03
关注
🌟港鐵旺角站E2出口 5分鐘路程🌟#瓊華中心 #10樓 #酸菜魚 #大排檔 #麻辣風雲 瓊華中心一直都係美食集中地 今日就同屋企人揀咗麻辣風雲 食川菜咁啱就知道麻辣風雲呢期加咗大排檔風格嘅菜式 就試咗好幾個餸菜🧡#招牌酸菜魚二人份- 黎到麻辣風雲梗係要食佢嘅酸菜魚- 揀咗小麻小酸小辣- 魚片好滑 近魚皮位置好有咬口 好有骨膠原- 豆卜 白菇 豆芽 寬粉 好足料🧡#風雲小炒皇- 同樣足料 韭菜花 蝦乾 腰果 菜脯…🧡#避風塘炒鮮魷- 好多舊鮮魷 勁有鑊氣🧡#薑蔥魚腩煲- 薑蔥好多 好香- 魚腩量都算幾多 煎得幾香 炆得入味🧡#藍妹啤酒 🌟價錢相當合理 但如果幾道鑊氣小菜冇咁濃味就更好啦 🌟呢度都好適合聚會嘅地方 大枱小枱都有👍🏻👍🏻查看更多
kiko901123
吃辣好去處 舒服排檔風🌹
kiko901123
2024-09-01
关注
_ 🌶️而家轉了大排檔碟飯風,四人坐位闊落舒服, 枱面放 6大碟都好鬆動,主要菜式包括瑤柱炒飯 避風塘蝦炒公仔麵 風雲煎蠔餅 金銀蛋浸時菜❥ 避風塘蝦炒公仔麵香港小漁村風味鹹味適中保持辣感~ 炒公仔麵炒得野味加上鮮蝦非常特別~❥ 風雲煎蠔餅 超多蠔仔香脆惹味,驚喜好味,d 蠔食極都有😅❥ 瑤柱炒飯+ 金銀蛋浸時菜簡單又岩哂小朋友食,粒粒分明奶白上湯鹹蛋皮蛋混合提鮮又消暑❤️❥水蜜桃雜果茶: 🍑用超大玻璃樽,樽內有蘋果橙桃 ,4 人飲哂😍總括:食物味道保持好讚,微辣都超好味查看更多
apmichaelfung3162
簡直猪餿
apmichaelfung3162
2024-08-23
关注
負分,極度建議麻辣風雲改名做餐飲業之恥,啲嘢食直頭可以用豬餿嚟形容。叫咗一碟瑤柱蛋白菜粒炒飯,蔥爆羊肉同埋杯唔記得咩水蜜桃雜果茶。簡單啲講杯嘢飲先,個味同你喺7仔買支裝嗰啲水蜜桃茶一樣味,嚴重懷疑係同一支嘢倒落去,仲要買$38。碟炒飯同埋炒羊肉都係上枱完全聞唔到有香味,就算你飯煲煲飯都會有飯香味吖,佢係乜都冇,炒飯食落去完全冇味不特止,啲飯仲要係未炒透,啲飯一嚿嚿,有啲個心仲係凍嘅成碟嘢,口感30度左右完全唔夠熱,碟嘢叫瑤柱蛋白菜粒炒飯,雖然瑤柱同蛋白都係有但係完全食唔到有味囉。碟蔥爆羊肉仲過分,羊肉有冇臊味都好取決於隻羊食咩,但至少你蔥爆都會有陣蔥味卦,sorry並沒有,啲羊肉係過火度硬到一個點,咬落去唔係嚡咁簡單係你羊肉片煮到燶晒嗰隻硬,預期話蔥爆羊肉不如改名做炒羊肉乾仲貼切。成餐飯一個炒飯一碟羊肉乾一杯嘢飲,梗係買+1 235埋單,係我食過最貴嘅豬餿。真心完全唔建議去食,就算有人請都唔會再去,完。查看更多
foodie_geligulu
創意中菜
foodie_geligulu
2024-08-21
关注
~人氣炸饅頭基本上你搜尋「麻辣風雲」都會見到呢架炸饅頭船,一上枱賣相已經好吸睛,孔明企係船頭帶住外脆內軟金黃色嘅饅頭出場真係好搞笑~酸菜魚心食過好多酸菜魚,魚肉片方面係唔錯嘅爽滑,味道方面就普通可能因為我哋order 少酸少辣,下次再試吓正常酸辣先,鍋底有薯粉本來係覺得正嘅,不過薯粉大多數都係碎曬呢度就真係扣啲分喇~脆米海鮮炒飯好足料有蝦、八爪魚、蜆肉,味道方面正常,不過加上脆米食落都算幾特別每一啖都食到脆米~乾煸四季豆其實係少少辣嘅肉碎炒四季豆,不過不失~黃金豆腐金黃色四四方方嘅炸豆腐,惹味鹹蛋黃包住軟綿綿嘅豆腐,係邪惡但係好食~自選干鍋最少自選5款食材,可自選口味同辣度,將所有食材以辣干炒煮法烹製,鍾意食辣就啱晒喇~水晶鍋巴雞粒卷鍋巴好脆炸成筒形方便放入炒雞粒,小編就覺得雞粒略為偏咸,未算好有驚喜~水蜜桃雜果茶~荔枝炸蝦球呢個炸蝦球真係好有驚喜上菜嘅時候成棵蘋果樹咁每粒蝦球都要你自己親手落去摘去食真係都幾過癮~黑糖脆炸糍粑作為飯局嘅尾聲一定要食啲甜品嘅,糍粑以條狀炸脆,我覺得未算好煙韌而且可能因為比較幼身炸到有啲乾,不過黑糖醬味道算係幾濃,可以一試查看更多
uraki0624
好失望
uraki0624
2024-08-20
关注
麻辣風雲旺角同銅鑼灣我都唔係食過一兩次咁少, 都有朋友去食過幾次。同朋友聚舊開飯諗住去銅鑼灣店book 位先知道執左。 咁無計啦book 旺角店都可以既。 上到去環境仍然係一樣, 但係我一睇餐牌我以為自己去錯地方。 咩麻辣排檔, 我唔係book 麻辣風雲咩? 望一望門口又真係麻辣風雲喎。 再睇睇餐牌, 咩料呀, 我最引以自豪介紹俾朋友既皮蛋, 魚皮, 白肉既小食無晒, 繼而再睇最多人打卡既荔枝蝦球呢? 有孔明坐陣既曼頭呢? 無晒既? 喂, 我係唔係去錯地方呀, 成個餐牌唔同晒既。 尋晚如果唔係約晒朋友係上面等, 我真係會轉場唔食佢。講食物質素同份量其實唔錯既, 只可惜唔係我想食既野。 對尋晚啲餐飯我真係失望。查看更多
KasumiCandy
為咗特別嘅菜式而去,真係可以慳返啲錢
KasumiCandy
2024-08-19
关注
用餐時間8月17日晚上之前無意之中見到呢間食肆有啲好特別嘅菜式,一早記低要試吓。表妹生日,歡天喜地帶佢嚟慶祝,點知荔枝蝦球、飛雲擎天麵、人氣炸饅頭全部都無,侍應話餐牌已經換咗一段時間,而家已經無呢啲菜式….真係極度掃興最後點咗口水雞、酸菜魚、瑤柱蛋白炒飯、金銀蛋莧菜、菊花蜜。係酸菜魚比較出色,其他普普通通,不過不失。應該都唔會再嚟,畢竟好多食肆都有酸菜魚食,而且環境其實都幾殘舊,我哋坐嘅卡位,梳化已經甩曬皮查看更多
+ 1
烏咚咚
2碟嘢食+一大壺桃茶,已經夠曬飽
烏咚咚
2024-08-16
关注
✨水煮魚(小麻小辣)麻辣度剛剛好,辣得嚟唔會over咗,呢大碟有魚、少少薯粉、蓮藕、豆卜、菇、芽菜👈🏻魚肉嫩滑 完全無骨,滿有辣湯汁嘅味道😋😋而薯粉係闊身啲嘅,煙煙韌韌,好掛湯汁🍜.✨豬肉炒椰菜花只係微微辣,鹹香為主 所以幾惹味可口🤤🌶️而豬肉係嚡嘅質感 有少少骨,豬味十足🐖啲豬唔算好肥,冇咩肥膏👍🏻👍🏻.✨水蜜桃雜果茶飲落好清新+甜甜地,好有解渴🥲💦望落好巨型,實際上2人share就好快飲曬🍑🍑查看更多
jasmineyulingsi
‼️ 高質多選擇川菜‼️
jasmineyulingsi
2024-07-29
关注
#fatxmongkok‼️ 高質多選擇川菜‼️·① [ 荔 枝 蝦 球 ]| 個貌相已經好特別( ⑉´◔ㅂ◔`⑉)個味道仲要好好食!出面好脆,入面仲好軟熟!要一試!|𓋪8/10•② [ 麻 辣 炒 薯 粉 // 酸 菜 魚 ] |「 酸 菜 魚 」本身入面有寬粉的。好大碟,而且魚片都好滑!「 麻 辣 炒 薯 粉 」都真係辣好多。不過係好過癮嘅辣!|𓋪8.5/10·麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓………..查看更多
+ 2