闺蜜👭约会好地方之另类港女下午茶~~~放假相约好闺蜜吃下午茶 我地两个都系奇怪嘅女仔 唔中意去酒店食靓靓high tea 反而中意食d食得爽嘅野 唔使斯文 最紧要好食 例如酸菜鱼咁~~~呢间出名食酸菜鱼水煮鱼嘅铺头 一直都系闺蜜嘅最爱 今次佢生日由佢发办 最後佢叫咗金牌水晶粉同酸菜鱼🐟~~~金牌水晶粉:条条都烟韧弹牙 望落好晶莹 辣度可以自选 我地就拣咗bb辣 bb辣食落酸度会较高 如果锺意冇咁酸就可以叫辣d 另外里面仲有好多配料 例如有 肉碎 榨菜 香葱 花生等等 超级惹味 尤其系花生🥜 真心香到不得了 为整个粉变得更为出色 完全令人食唔停口~~~酸菜鱼:佢哋有几种鱼可以拣 我哋就拣咗最平嘅个种 之前食过晒咁多种 感觉上味道分别唔大不过最贵嘅桂花鱼确实会在滑少少 酸菜鱼嘅鱼份量非常多 而且完全唔会好薄切 非常足料 里面嘅芽菜 酸菜 魔芋 亦非常美味 我哋两个人食 食唔到太多 如果大家多啲人食嘅话 可以加埋佢哋嘅其他配料 款款都系廿零三十蚊左右 好抵食~~~除咗食物质素之外 整体餐厅嘅环境都几舒服 暗暗地 但系好多彩色嘅灯光 好特别 而且服务员嘅服务态度亦都好好 仲有绿豆沙糖水送
闺蜜👭约会好地方之另类港女下午茶
~~~
除咗食物质素之外 整体餐厅嘅环境都几舒服 暗暗地 但系好多彩色嘅灯光 好特别 而且服务员嘅服务态度亦都好好 仲有绿豆沙糖水送 唯一要挑剔 真系次次黎都好多人好旺场 哈哈 大家如果想make sure唔使等 最好book定位😁
推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
麻辣派对 (金百利广场) (铜锣湾)
铜锣湾记利佐治街1号金百利广场4楼R1号舖
2021-02-18 0 浏览
呢间麻辣派对我都已经食过好几次 虽然价钱唔平但系辣得过瘾 两个人食嘅份量真系叫一个煲就够 呢度啲辣食完第二日系会爆菊花所以建议大家唔系好食得辣嘅话 就叫微辣好喇餐厅嘅灯光我个人觉得有啲暗 餐厅嘅座位都有少少逼 不过每次都好多人所以如果多人食我建议先book位 讲吓啲嘢食先 我哋叫咗两样嘢 一个系自选鱼 今次有少少失望系麻辣个味唔够麻味好似得辣味咁 不过我嫌啲辣椒真系多过啲餸不过整体来讲味道系唔错
不过整体来讲味道系唔错
2021-02-02 89 浏览
食物质素唔错,正宗川渝麻辣口味。价钱同份量都相宜。平日午餐时段入座,并未有人排队或满座。食嘅途中放下筷子一分钟即刻有店员想收走碗面😅理解香港地大家赶时间,但希望下次可以先询问客人意见。
2021-01-30 86 浏览
都系想要一张纸巾啫,佢话要收我$3一盒⋯有收加一喎,大排档都会借卷厕纸你搣两格啦d筷子拎到来油笠笠,落单啲人恶死能登,猛咁问仲有冇野加,好似惊死我之後加单要佢做多啲嘢咁落单嗰张单,系张印刷精美嘅胶面纸,好唔环保啊
落单嗰张单,系张印刷精美嘅胶面纸,好唔环保啊
2021-01-30
2021-01-11 176 浏览
前日,同同事去铜锣湾行街突然好肚饿,喺金百利商场附近。我一眼见到麻辣派对呢几个大嘅招牌即刻就同同事上咗去嗰间餐厅。今日叫咗三份套餐。1、辣子鸡,火辣辣香喷喷嘅辣粉,正宗川味。2、水煮鱼,鱼肉好滑,大大份,而且冇骨,配饭正,总有芽菜谂起流口水🤤。3、四季豆,好似食极都仲有,肉酱都好多。每份套餐都会包送一大碗白饭加一杯嘢饮,我叫左杯奶茶,等於平时个D三杯份,奶味好浓。或送汤(鸡汤),呢个鸡汤系老火汤,等於出边$50嘅碗汤最後总送一份甜品,桂花红豆沙浓烈嘅桂花味配粉粉嘅红豆沙,食上隐....挂住个味。
2021-01-04 185 浏览
想食麻辣野又点可以错过麻辣派对呢一入内见到咁靓既装修 真系有点惊喜而且menu上面有好多唔同既特式菜肴同自由选拼既锅物饮品方面亦都有果茶等特饮提供可以话有一点花多眼乱 样样都想试今次点选左麻辣鸡锅 冬天绝对不能错过啦!仲加配左肥肠 茄子同金菇 相当丰富其实仲有好多不同既配料 但真系多到食唔哂鸡锅辣极十足 食落好惹味鸡件大大件 而且肉质非常嫩滑 又入味茄子同辣系天生一对 越食越上瘾成个锅份量相当十足 两个人都已经好够 真系好抵食当然唔够的话都可以加配薯粉或者饭 任君选择另外想赞一赞呢度既服务好细心 好有礼貌令人食得舒服开心 希望下次再黎试下其他菜式
想食麻辣野又点可以错过麻辣派对呢
一入内见到咁靓既装修 真系有点惊喜
而且menu上面有好多唔同既特式菜肴同自由选拼既锅物
饮品方面亦都有果茶等特饮提供
可以话有一点花多眼乱 样样都想试

今次点选左麻辣鸡锅 冬天绝对不能错过啦!
仲加配左肥肠 茄子同金菇 相当丰富

当然唔够的话都可以加配薯粉或者饭 任君选择

另外想赞一赞呢度既服务好细心 好有礼貌
令人食得舒服开心 希望下次再黎试下其他菜式
2020-12-31 111 浏览
今日试左呢间麻辣派对我拣左川香猪软骨酸辣粉 $58 +$10 肥肠 连冻柠茶 先黎个前菜,好大兜凉拌云耳汤底够酸,有炸菜、肉碎、花生、葱辣度可选bb/小/中/大,我拣左bb,完全无辣味水晶粉系淋身,唔系烟烟un un果款猪软骨唔得,唔入味,每旧都唔淋,有d仲好爽口加餸$10,我加左大肠,有软有Un,大约有10旧,旧旧都好肥大,但都系唔够味饮品好大杯要收加一,埋单$74.8整体:份量好多,无论食品或饮品,所以适合同朋友吹水慢慢食慢慢饮,如果就咁食Lunch,我觉得一碗面加饮品就够晒,唔需要加餸
今日试左呢间麻辣派对
我拣左川香猪软骨酸辣粉 $58 +$10 肥肠 连冻柠茶

先黎个前菜,好大兜凉拌云耳

川香猪软骨酸辣粉

汤底够酸,有炸菜、肉碎、花生、葱
辣度可选bb/小/中/大,我拣左bb,完全无辣味

水晶粉系淋身,唔系烟烟un un果款

猪软骨唔得,唔入味,每旧都唔淋,有d仲好爽口

饮品好大杯

要收加一,埋单$74.8

2020-12-31
$74.8 (午餐)
川香猪软骨酸辣粉
今日同同事一齐去铜锣湾食饭😋大家一直都想食酸辣鱼好耐 🐟之前食过麻辣派对嘅酸辣鱼好出名好好味😋所以今次决定再帮衬午市仲有优惠套餐 比系夜晚食咁抵好多午市嘅酸辣鱼份量都好多 酸辣鱼超大条厚切!🤩🤩🤩鱼肉口感爽口滑身✌🏻冇乜细过 啖啖肉 真系好味又高质!配料都有好多 芽菜、酸菜份量都好多!送饭一流超开胃☺️☺️蔬菜推介炒四季豆!好嘢惹味啊!🥰🥰👍🏻加入左肉碎同香料 够镬气之余好juicy!!唔会乾争争!必食另外叫咗牛油蒜蓉娃娃菜 份量好多感觉比较健康 虽然落咗牛油 但系食落去唔系好油腻!味道清甜、清新加咗鲍片 蔬菜冇咁单调👍🏻👍🏻午市套餐除咗包白饭之外仲有饮品 份量够晒多 好抵食啊!
今日同同事一齐去铜锣湾食饭😋

午市仲有优惠套餐 比系夜晚食咁抵好多
午市嘅酸辣鱼份量都好多 酸辣鱼超大条厚切!🤩🤩🤩
鱼肉口感爽口滑身✌🏻冇乜细过 啖啖肉 真系好味又高质!
配料都有好多 芽菜、酸菜份量都好多!
送饭一流超开胃☺️☺️

蔬菜推介炒四季豆!好嘢惹味啊!🥰🥰👍🏻
加入左肉碎同香料 够镬气之余好juicy!!
唔会乾争争!必食

另外叫咗牛油蒜蓉娃娃菜 份量好多
感觉比较健康 虽然落咗牛油 但系食落去唔系好油腻!
味道清甜、清新
加咗鲍片 蔬菜冇咁单调👍🏻👍🏻

午市套餐除咗包白饭之外仲有饮品
份量够晒多 好抵食啊!
2020-12-14 136 浏览
呢一间餐厅用其他订座应用程式都系有半价优惠,虽然佢有每人最低消费$80,但菜单多到眼花撩乱,真系任嗌都唔贵!先讲餐厅环境,好chill啊,除咗有花花灯之外,仲配埋花花碟!呢度嘅酸菜鱼超大盘,都系80几蚊(留意番,因为半价左),里面嘅配料亦都好足够,有宽粉,有莲藕,有魔芋,仲有好多豆芽,全部都吸晒酸菜嘅味。讲返重点喺条鱼度,江团鱼鱼肉超滑,好大片仲要无骨无鳞。大赞!另外仲叫咗个鸡煲,不过就比较油腻,同坊间嘅鸡煲味道有啲落差。之後仲叫咗啲小食,凉拌秋葵好好味!大大条嘅秋葵配上蒜泥同陈醋,好正啊!椰菜花炒腩肉又系超级惹味,椰菜花炒完都好爽口,腩肉应该事前有腌制过。仲有个麻辣手拍青瓜,略嫌嗰啲辣粉会比较容易浊亲!但都系10分满意嘅一餐饭

酸菜江团鱼

但都系10分满意嘅一餐饭
酸菜江团鱼
2020-12-13 89 浏览
哗好彩系收紧堂食之前,同老友坐埋一齐聚一聚,就正因我和两位朋友都是喜欢食辣的,先可以去这间称之为「麻辣派对」的餐馆,一出电梯便感到他的气势店内的装修很雅致,分间一个个卡位,使客人很有空间的感觉有好多不同的食物,有辣有唔辣及选择今次叫了好几个不同的菜式当然也叫了受欢迎的食物,《鲜椒味型桂花鱼》麻椒味煮得很香,至於桂花鱼切片一起煮,每片都仍保持鲜嫩爽滑容易入口,亦不会太辣另一《香辣猪手+肥牛锅》一上枱已闻到辣椒香味,猪手炆得很软熟入口即溶,更加入了辣椒的嘢味,这个菜还加入了肥牛肉,肥牛很爽渗入了辣椒的香气,食落更将肥牛的肉香渗出叫咁多肉,梗系要叫返个菜啦,豆豉鲮鱼油麦菜咪以为好简单,但味道唔能够太咸,因会盖过豆豉的味道和菜太咸,但这间的师傅煮得不错另外还有一个前菜,辣椒小皮蛋,小小的麻辣味不会导致皮蛋失去味道,而每一粒皮蛋细细粒一啖一个十分之野味另外亦都有很多不同的果茶,实在太挂念他的食物,希望可以尽快可再享用这美味的食物
店内的装修很雅致,分间一个个卡位,使客人很有空间的感觉
有好多不同的食物,有辣有唔辣及选择
鲜辣味型桂花鱼
香辣猪手肥牛锅
豆豉鲮鱼油麦菜
辣椒小皮蛋
2020-12-12 92 浏览
我地叫左鲜椒剥皮鱼🐟同埋霹雳娇娃锅.鲜椒味岩晒钟意食麻嘅人,但剥皮鱼就唔太推荐,因为系有埋骨🦴咁上,冇咁滑又要去骨食。所以鱼方面都系会推荐江团多啲,够滑又方便食😋.霹雳娇娃锅就姐系麻辣田鸡,呢个锅食落冇咩特别,田鸡就都几滑,但汤底偏咸,所以唔太推荐🥵麻辣派对有两间分店,一间系尖沙咀,一间系铜锣湾,两间嘅辣度系唔同架!尖沙咀果间BB辣已经辣到飞起,但铜锣湾果间嘅BB辣就完全唔辣🧐已经食过几次,之後都会继续去!
我地叫左鲜椒剥皮鱼🐟同埋霹雳娇娃锅

已经食过几次,之後都会继续去!
2020-12-11 94 浏览
呢几排真系多咗喺屋企食饭, 不过日日都要煮, 有时真系想抖下。 铜锣湾依间麻辣派对, 而家外卖自取做紧七折, 落咗order, 15分钟之内就有得攞。 我喺呢度卖咗几次外卖, 佢哋服务好, 而且有效率, 啲嘢仲热辣辣 。 欢迎电子货币, 例如Alipay, WeChat pay etc... 今次叫咗个酸菜鱼同埋餐肉炒蛋套餐, 有汤有饭有嘢饮, 七折咗之後都系110蚊零两毫, 真系平过自己煮, 佢啲酸菜鱼真系几好食, 呢个价钱真系物超所值, 大家不妨试下。
酸菜江团鱼套餐
小葱餐肉炒蛋套餐
酸菜江团鱼套餐
小葱餐肉炒蛋套餐
  • 酸菜江团鱼
2020-12-10 65 浏览
有个朋友好锺意食辣,所以决定同佢去一间专食麻辣嘅餐厅试下。麻辣派对位於铜锣湾金百利广场,听个名就知道主打川菜。餐厅布置非常特别。有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供选择。凉拌黑木耳质软味鲜,口感爽脆。清炒莴笋 肉质脆嫩, 清甜鲜美。鲜椒味型材料分量十足,新鲜藤椒炼制,味道清香,麻感柔和。江团鱼肉肥美细嫩,紧致弹牙,胶质丰富。水晶粉、魔芋配上水晶粉及魔芋,吸尽精华,入口爽口弹牙。桂花冰入口清甜,解辣一流。
有个朋友好锺意食辣,所以决定同佢去一间专食麻辣嘅餐厅试下。
麻辣派对位於铜锣湾金百利广场,听个名就知道主打川菜。
餐厅布置非常特别。
有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供选择。
凉拌黑木耳
质软味鲜,口感爽脆。
清炒莴笋
肉质脆嫩, 清甜鲜美。
鲜椒味型
材料分量十足,新鲜藤椒炼制,味道清香,麻感柔和。
江团
鱼肉肥美细嫩,紧致弹牙,胶质丰富。
水晶粉、魔芋
配上水晶粉及魔芋,吸尽精华,入口爽口弹牙。
桂花冰
入口清甜,解辣一流。
2020-12-07 68 浏览
第四波疫情又来了,原本book好枱一家三口食饭又要cancel,为了不让两老太失望,就把原本的堂食改成外卖。先要一赞麻辣派对的外卖包装真是做到一滴不漏,饭盒外层包了紧紧的保鲜纸,即使是满满汤汁的麻辣鸡煲,晃了一程巴士也没半点渗漏。我爸最爱吃麻辣,这份麻辣鸡煲(中辣)是他的最爱辣味十足,鸡件非常入味,配料相当多,光是洋葱都足以下饭,鸡肉算是嫩滑,我们另加了茄子,同样惹味。古法咕噜肉这份咕噜肉就是用来解辣用,肉件很大块,味道香甜。妈妈尤其喜欢它的荞头,很解腻。
为了不让两老太失望,就把原本的堂食改成外卖。
先要一赞麻辣派对的外卖包装真是做到一滴不漏,
饭盒外层包了紧紧的保鲜纸,即使是满满汤汁的麻辣鸡煲
晃了一程巴士也没半点渗漏。

我爸最爱吃麻辣,这份麻辣鸡煲(中辣)是他的最爱
辣味十足,鸡件非常入味,配料相当多,光是洋葱都足以下饭,
鸡肉算是嫩滑,我们另加了茄子,同样惹味。
古法咕噜肉
这份咕噜肉就是用来解辣用,肉件很大块,味道香甜。
妈妈尤其喜欢它的荞头,很解腻。
2020-12-05 61 浏览
食完今餐,又收紧限聚令。。 真系想多个人多双筷都唔得添。今晚四川麻辣嘢刺激一下。 喺铜锣湾金百利嘅麻辣派对非常方便就脚, 餐厅真系好似开派对咁, 灯光昏暗迷幻, 音响强劲有气氛, 四处到是bling bling 装饰。酸菜鱼(江团)$188屋企人唔食得太辣, 点了BB辣度。招牌嘅花型大汤碗, 够睇头又够震撼,打卡一流。淋上嘅滚油令酸菜与特别香, 各种川椒,泡椒, 乾辣椒 ,令辣度非常有层次~ 一边辣一也忍唔住 一口接一口, 就是酸菜鱼嘅魅力所在, 越辣越停唔到囗。江团肉很厚, 够嫩滑,冇细骨。 主角其实系酸菜, 份量好多,还有其他配菜: 魔芋, 幼薯粉, 芽菜。。 要完全KO 可能要三,四个人先可以~本来还加了一份辅菜:秋葵, 不过好像漏了单, 後加的卖相也不俗😋。『家常豆腐』也是bb辣, 味道相当温和, 豆腐先泡油很惹味且冇咁吸油。 深啡色的酱汁令人食指大动。临尾仲有甜品送:桂花大菜糕, 清香又唔会太甜,最啱辣野之後降温。

食完今餐,又收紧限聚令。。 真系想多个人多双筷都唔得添。

酸菜鱼(江团)$188
屋企人唔食得太辣, 点了BB辣度。
招牌嘅花型大汤碗, 够睇头又够震撼,打卡一流。