2021-06-09 129 浏览
好友今天假日,疫情下很久没见面了,相约在铜锣湾记利佐治街金百利四楼的"麻辣派对"曾与她光顾过,滋味难忘!餐厅的花花装潢很漂亮,令人视觉味觉都感到满足! 入到餐厅心情兴奋,热辣辣的菜式五花八门,川渝凉菜,水煮系列,海鲜系列,泡椒,酸辣锅,家常小炒,老火汤……等系列。种类繁多!选择十分广泛。 午市,下午茶也有多项优惠,十分抵食! 好友爱吃辣重口味,今回真要 大快朵颐 一番了!我们点了这个抵食的~恋味毛肚套餐 $ 78辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q弹!配上自选的水晶粉,浓浓酸辣汤底, 刺激又惹味,配料丰富有爽口炸菜丝,香菜,脆脆花生米,肉碎等等。麻辣牛展肉套餐 $ 78麻麻带辣的牛展肉弹牙有嚼劲!配上爽滑云南米线!大大碗的份量十足!清炒莴笋 $ 78吃过麻辣,这个口味清淡的莴笋可令味蕾一番清新感受。加 $10可配 蜜语水果茶 一瓶!凉冰冰含有;西瓜,火龙果,橙, 奇亚籽等水果。口感清新与麻辣是绝配!最後,餐厅还免费送上甜品~热辣辣的红豆沙!很窝心啊~赞!

种类繁多!选择十分广泛。
午市,下午茶也有多项优惠,十分抵食!
好友爱吃辣重口味,今回真要 大快朵颐 一番了!

我们点了这个抵食的~
恋味毛肚套餐 $ 78
辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q弹!

麻辣牛展肉套餐 $ 78
麻麻带辣的牛展肉弹牙有嚼劲!

配上爽滑云南米线!
大大碗的份量十足!

清炒莴笋 $ 78
吃过麻辣,这个口味清淡的莴笋可令味蕾一番清新感受。

加 $10可配 蜜语水果茶 一瓶!

最後,餐厅还免费送上甜品~
热辣辣的红豆沙!很窝心啊~
2021-06-07
  • 冻蜜语水果茶
  • 酸辣水晶粉
  • 恋味毛肚
2021-06-06 102 浏览
星期日出铜锣湾行街,午餐就拣左金百利商场四楼既「麻辣派对」餐厅装修好靓,灯光重好浪漫气氛很好,像高级西餐厅最重要系冷气够,坐位宽敞,坐得舒舒服服叹个late lunch午市餐饮可以免费转炖汤,套餐份量同晚市一样咁大份款式选择都唔少炖汤上枱时热辣辣,好够味,好清甜,免费转绝对要转黎试下,真系有家既味道口水鸡配云南米线$68肉质结实,味道够麻够辣,花生香脆可口红烧牛筋腩津白$78个汁好好味,好岩送饭!份量好多,肉又多津白又多,牛够淋又够入味酸菜煮鲜牛肉$78呢个最惊喜,酸味够,又带辣,超级惹味除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了汤底劲正好夸张,牛肉食极都有,明明食左好多块,但食到尾都重有每款餸既辣度都可以自选,很体贴!份量多味道好
星期日出铜锣湾行街,午餐就拣左金百利商场四楼既「麻辣派对」

餐厅装修好靓,灯光重好浪漫
气氛很好,像高级西餐厅

午市餐饮可以免费转炖汤,套餐份量同晚市一样咁大份

款式选择都唔少

口水鸡配云南米线$68

肉质结实,味道够麻够辣,花生香脆可口

红烧牛筋腩津白$78

个汁好好味,好岩送饭

份量好多,肉又多津白又多,牛够淋又够入味

酸菜煮鲜牛肉$78

呢个最惊喜,酸味够,又带辣,超级惹味
除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了汤底劲正

好夸张,牛肉食极都有,明明食左好多块,但食到尾都重有

每款餸既辣度都可以自选,很体贴!
份量多味道好

嚟咗铜锣湾金百利广场,美食云集,锺意食辣嘅我见到呢间麻辣派对简单系两眼发光,二话不说就上咗去食,回应川菜热切嘅呼唤🤩川菜款式琳琅满目,五花八门咩都有,於是挣扎一轮之後决定—水煮系列😍酸菜江团鱼 ($216)- 一上台都令人好惊艳,大盘到呢,已经有种幸福感觉涌上嚟,份量真系超级足,够晒几个人share食😚- 江团鱼相对少骨,食落方便啲,鱼肉吸收酸菜汤底嘅精华,突出鱼肉嘅鲜味,所以拣咗呢款汤底同鱼种😆鱼肉雪白大件,而且好挂汁,啖啖都好满足❤️- 小辣辣度啱啱好,唔会太过火,而且酸菜都好香口,酸味到位,令成道菜风味更佳,脆身爽口,好正啊😜- 配料都系丰盛过人,有幼身索汁嘅水晶粉(+$28)、动L动L嘅魔芋、爽口嘅芽菜,口感层次都系冇得输😋鲜椒爽脆生肠 ($78)- 生肠卖相都冇得弹,新鲜光滑,表面布满蒜蓉同埋辣椒粒,底下仲有清新爽脆嘅青瓜丝,望落去已经觉得好惹味,而且生肠脆身爽口,辣辣地好香口,愈食愈上瘾,作为冷盘小食一流😜蜜语水果茶 ($38)- 水果茶真系茶如其名,非常甜蜜,系各式各样嘅水果(西瓜、橙、青柠)嘅加持底下,入口份外refreshing,解腻一流,仲食到有奇亚籽,亦都非常啱食辣

酸菜江团鱼 ($216)

魔芋
水晶粉

鲜椒爽脆生肠 ($78)
鲜椒爽脆生肠

蜜语水果茶 ($38)
- 水果茶真系茶如其名,非常甜蜜,系各式各样嘅水果(西瓜、橙、青柠)嘅加持底下,入口份外refreshing,解腻一流,仲食到有奇亚籽,亦都非常啱食辣野嗰阵饮一杯,超级推荐🥰
蜜语水果茶

是日甜品(红豆沙) (赠送)
- 红豆沙热辣辣好暖身,软绵滑身,啱晒食完饭食番碗☺️
红豆沙

餐厅设计都非常有特色,而且上菜速度整体来讲都算几快,地方都阔落乾净,迟啲经过想食川菜会再encore😙
2021-06-06
魔芋
水晶粉
蜜语水果茶
红豆沙
2021-06-09 0 浏览
到下午茶时间都冇嘢到过肚就自己一个人搵嘢食好想食辣嘢 见comment 唔错就试一试..其实个Menu 系几抵嘅我叫咗小辣口水鸡 包一个酸辣粉 仲有野饮先68蚊另加一当然唔好误会咗会系正常份量既口水鸡啦但都唔算系酸辣粉 送两旧鸡既份量仲有杯野饮算系几好但系食物质素 就系真系好鬼咸系食完要去洗肾既程度平时食川菜 从来唔会联想到「咸」唔系唔咸系有好多浓味盖过 eg 麻, 辣, 香, 好正etc..两样野食 净系得个咸字其他味就食唔出都几失望出奇既系个冻奶茶好好好饮!平时街买嗰啲台式奶茶都无呢杯咁好饮!Sorry 我无写过食评所以好词穷但系真系咸到好想百忙之中写一写佢等我一野轰埋碗野先
到下午茶时间都冇嘢到过肚
就自己一个人搵嘢食
好想食辣嘢 见comment 唔错就试一试..

其实个Menu 系几抵嘅
仲有杯野饮
算系几好

但系食物质素 就系真系好鬼咸
系食完要去洗肾既程度
平时食川菜 从来唔会联想到「咸」
唔系唔咸
系有好多浓味盖过 eg 麻, 辣, 香, 好正etc..
两样野食 净系得个咸字
其他味就食唔出
都几失望

出奇既系
个冻奶茶好好好饮!
平时街买嗰啲台式奶茶都无呢杯咁好饮!

Sorry 我无写过食评所以好词穷
但系真系咸到好想百忙之中写一写佢
等我一野轰埋碗野先
2021-06-09 0 浏览
今天下午在铜锣湾逛街, 突然想念酸菜鱼的味道, 所以便上了金百利广场4楼这间麻辣派对吃个午饭。招牌口水鸡首先前菜我们点了一碟招牌的口水鸡, 酱料味道很浓厚, 香口的花生芝麻令整碟口水鸡更加生色不少, 鸡肉份量多, 鸡肉嫩滑之余, 而且很入味, 味道亦很麻很辣。酸菜江团鱼想不到午餐也能嚐到美味酸菜鱼, 而且份量也不算少, 带来与晚餐相约的满足感, 江团鱼的鱼肉很鲜甜嫩滑, 酸菜份量足够, 令整锅酸菜汤也很美味可口。云南米线在吃麻辣的餐厅, 米线怎可缺少, 虽然米线的汤底亦很浓厚, 米线亦坚韧有口感, 挂汤力一流, 但味道与酸菜鱼不是太配合, 因为两种食物都是比较浓味, 分开来吃才能感受得到。莴笋炒鲜牛肉吃得麻辣, 当然要点一碟清菜中和一下辣味, 莴笋是其中一款我最爱的蔬菜, 口感清爽, 味道清甜, 与嫩滑的鲜牛肉配搭得宜。冻蜜语水果茶这杯水果茶用料十足, 有各款时令水果, 菠萝西瓜蜜瓜一应俱全, 是消暑解辣的良品。老火汤不含味精的老火汤, 汤料也很丰富。喳喳糖水吃完午餐後, 侍应还说有免费糖水送上, 每人一碗的喳喳糖水, 不会很甜很腻, 各种豆类份量丰富。

招牌口水鸡

云南米线

莴笋炒鲜牛肉

老火汤
不含味精的老火汤, 汤料也很丰富。

喳喳糖水
2021-06-08 0 浏览
这次和朋友三人嚟到铜锣湾的麻辣派对进行晚餐,我们叫了一份炸鸡软骨,一份酸菜鱼,一份酸辣田鸡,我哋问侍应边只鱼冇咁多骨,侍应回答佢哋所有鱼都会先把骨挑起所以每款於骨都唔系好多,怕吃骨的朋友有福了,一嚟到已经比佢样貌吸引,食落去不会太咸不会太酸不会太辣,味道刚刚好,最令我惊喜反而是炸鸡软骨,渣粉唔算口,但味道十分之好。送白饭一流!

2021-06-05 41 浏览
位於好多餐厅嘅金百利,竞争咁大但系长期午市都几多人食过好多次最锺意佢嘅麻辣水煮系列,辣到可以选择大中世,口口嘅水煮由下面系热辣辣嘅鱼柳同埋配菜,略嫌芽菜份量唔够多,好多时食水煮鱼,都系配菜比鱼更加好食。呢度嘅鱼楼冇腥味,而且食得出唔系平价鲶鱼柳,加分!不过水煮只可以配饭,如果要转面就要加钱。天气咁热唔想食饭,就试吓佢哋嘅麻辣小面,其实都唔错,麻辣味好香浓,汤底里面有好多配料包括花生、榨菜、蒜头etc,唔会净系得个辣字,都算几有层次感。冻柠茶超级大杯,每一次我都饮唔晒。人均60几蚊有呢个份量同埋质素,喺铜锣湾来讲我觉得算唔错。

位於好多餐厅嘅金百利,竞争咁大但系长期午市都几多人

食过好多次最锺意佢嘅麻辣水煮系列,

冻柠茶超级大杯
2021-05-31 146 浏览
今天刚好到铜锣湾工作晚上约了几个得会吃辣的朋友食饭。我们在找那一家可以坐得舒服又好吃的餐厅,突然在sogo对面看到麻辣派对,我们就直接上去了。因为之前在尖沙咀吃过觉得很好吃又便宜。我们叫了酸菜桂花鱼再加了几个辅菜。汤不会太辣,有鱼的鲜味。酸酸的很开胃,鱼很滑,一锅里面真的很多鱼又大片。里面还有些黄豆芽很爽又入味,还有水晶粉非常Q弹。唯外再叫了两个小菜,口水鸡,鸡肉很滑配上个汁超浓,吃到停不了。还有一个酸辣土豆丝,炒得够乾,一条条爽口的土豆丝。真的每一道菜都好吃,餐厅漂亮又够大,坐得很舒服。
2021-05-28 134 浏览
天口热, 无乜胃口, 食D辣野开下胃系基本啦. 餐厅一向服务都好好, 电话外卖自取有七折之余, 仲主张即叫即煮, 所以出发前叫定, 就刚刚好. 仲要送冷或热饮, 冻饮仲要唔驶加钱添.酸菜江团鱼, 食得辣既, 建议嗌大辣, 鱼片滑得很, 软得黎有时一夹就断开添, 但大部份都有连埋鱼皮, 如果唔锺意食鱼皮既人, 可能要考虑一下喇.佢会送埋个白饭既, 我最兴就系捞埋D酸菜汤一齐食, 虽然唔系人人接受倒, 但真系份外惹味.同事食水煮鱼同水煮牛, 今次叫左大辣, 辣到佢地飞起, 水煮比酸菜系辣D既, 所以下次水煮都系叫返中辣好D. 鲜牛肉都好嫩滑, 份量都算多既.再一次赞下店员, 本身同事点餐佢只系话要柠茶走甜, 平常无讲冻, 就等於系热架啦, 原来佢系要冻既. 当佢去取餐个阵, 佢问店员可唔可以换杯冻既比佢, 真系可以比佢换倒, 唔系间间餐厅都咁好相与架.最後提供埋外卖餐单, 因为餐厅情调比较暗, 所以拎左张返黎影个清晰版既, 开心SHARE.

水煮江团鱼
水煮鲜牛肉

2021-05-26
外卖自取
水煮江团鱼
水煮鲜牛肉
今天在铜锣湾上班,午饭时候跟同事一起到附近的金百利广场吃午饭。同事特别喜欢吃酸菜鱼和小菜,我们特意选了麻辣派对🎉午市时候,餐厅推出午市套餐,价钱相宜,性价比非常高。酸辣鱼可以挑选BB辣、小辣、中辣、大辣等,根据自己的喜好安排。酸菜鱼份量非常多,而且鱼块是厚切的👍🏻酸菜鱼口感爽口滑身,我和朋友赞不绝口,鱼肉没有碎骨!配料包括芽菜、酸菜等等,这个餸伴饭最佳选择😋乾煸肉松四季豆伴饭最佳餸菜!四季豆配肉碎伴在一起炒,味道非常惹味👍🏻感觉不会太油腻,是我最喜爱的蔬菜🥬蕃茄蛋煮牛肉是家里最常吃到的餸菜,牛肉口感软身,而且炒蛋滑身,蕃茄酸酸甜甜,非常开胃。晚市,还可以跟朋友一起吃酸辣鱼呢😋

同事特别喜欢吃酸菜鱼和小菜,我们特意选了麻辣派对🎉

午市时候,餐厅推出午市套餐,价钱相宜,性价比非常高。

酸菜鱼份量非常多,而且鱼块是厚切的👍🏻
酸菜鱼口感爽口滑身,我和朋友赞不绝口,鱼肉没有碎骨!
配料包括芽菜、酸菜等等,这个餸伴饭最佳选择😋

乾煸肉松四季豆

蕃茄蛋煮牛肉

晚市,还可以跟朋友一起吃酸辣鱼呢😋
  • 乾煸四季豆
朋友咁岩出左嚟铜锣湾行街,大概1400 打电话问我食左饭未,如果未食就一齐食!我问食咩好....??佢话想食水煮鱼...我谂一谂,近近地在金百利4楼麻辣派对,都唔差!门口都见到大概两队人排紧队,我地等左五分钟就有位!坐底,见到有下午茶餐,梗系叫下午茶啦!我朋友系唔食得辣,所以我地点既菜都系叫BB 辣!榄菜肉碎炒四季豆呢个餸,超好捞饭食!酸菜鱼鱼好滑,冇腥味👍🏻👍🏻👍🏻仲有好多配菜,例如:芽菜,酸菜,金菇
我谂一谂,近近地在金百利4楼麻辣派对,都唔差!
门口都见到大概两队人排紧队,我地等左五分钟就有位!
坐底,见到有下午茶餐,梗系叫下午茶啦!
我朋友系唔食得辣,所以我地点既菜都系叫BB 辣!
榄菜肉碎炒四季豆
呢个餸,超好捞饭食!

酸菜鱼

鱼好滑,冇腥味👍🏻👍🏻👍🏻
仲有好多配菜,例如:芽菜,酸菜,金菇
2021-05-12
  • 酸菜江团鱼
  • 乾煸四季豆
2021-05-15 193 浏览
见到同事成日都叫外卖,所以心思思想试吓,晏昼4:00打电话去叫外卖,10分钟就可以拎,谂住饮炖汤点不知冇晒,下次要早啲嗌先得喇,我叫咗中辣谂住都唔会好辣啦,点知都好辣🤪鱼嘅份量好多而且仲大大块,劲抵食,不过我就觉得酸咗少少,但系都可以再食,因为外卖有七折真心抵,折咗之後都系$59,下次可以试埋佢其他小菜,趁佢而家仲有七折😂😂其实之前都有试过佢嘅川北凉粉,我都觉得好好味,上次又系外卖,因为有七折呀嘛😌
2021-05-14
10 分钟 (外卖自取)
2021-05-13 170 浏览
/麻辣派对/铜锣湾/|酸菜味型(江团)|$188|鱼肉数量好多,最後食唔晒,拣咗小辣,食咗一阵都即刻感觉到嘴唇有啲麻。江团依款鱼无骨,几厚肉,亦无乜鯹味。加咗一份水晶粉,份量都几足够。但整体好似无乜酸菜,同埋食到中间觉得啲鱼好咸,会食到好口渴|麻辣鸡锅(半只)|$158|调味好好食,洋葱好甜,鸡肉都嫩,拣咗bb辣,辣度几适中|冰雪鲜柠c饮|$38|建议要点饮品,食物都重味精,食食吓会好口渴。依杯水果茶唔会偏甜,同埋好大杯~
/麻辣派对/铜锣湾/

|酸菜味型(江团)|$188|

|麻辣鸡锅(半只)|$158|
调味好好食,洋葱好甜,鸡肉都嫩,拣咗bb辣,辣度几适中

|冰雪鲜柠c饮|$38|
2021-05-13
我哋成班朋友一直都好锺意食酸菜鱼 朗豪坊有间嘢以前系我哋嘅饭堂 不过自从疫情後 都好少一班人出去街度食饭 呢日见有四个人咁多 就决定转吓口味试呢间麻辣派对嘅酸菜鱼因为据闻佢最近劲有人气呢日我哋嗌咗酸菜桂花鱼+莲藕+莴笋+水鱿鱼 麻辣小面/芹香炒五素/烧椒小皮蛋 啲食物一嚟到 已经闻到劲重麻香味虽然系外卖 但佢份量依然畀到足而当中有两样美食系令我哋最难忘嘅1) 酸菜鱼总共分咗两个盒嚟装 其中一盒桂花鱼嘅份量仲要相当多 讲番个味道 汤汁好鲜甜 麻香酸辣味都好足 开胃到极 而且一啲化学嘅感觉都冇 感觉好真材实料咁 桂花鱼就唔使讲啦 真系比其他鱼出色好多 滑不溜口之余仲要入口即溶咁滞 而我哋拣嘅三款配料亦都好入味 莲藕莴笋够爽甜 水鱿鱼就爽口弹牙2)烧椒小皮蛋 鹌鹑蛋做嘅皮蛋 比起鸭蛋做嘅皮蛋更加有咬口 (虽然好似冇咁香甜) 但因为同啲麻椒香好夹 食落又唔滞 所以我都唔经唔觉食咗好多粒 都几毒呀至於另外两个菜, 就以麻辣小面较为失色唔系我哋预想中嘅食物同味道,下次
我哋成班朋友一直都好锺意食酸菜鱼

而我哋拣嘅三款配料亦都好入味
莲藕莴笋够爽甜 水鱿鱼就爽口弹牙
2)烧椒小皮蛋
鹌鹑蛋做嘅皮蛋 比起鸭蛋做嘅皮蛋更加有咬口
(虽然好似冇咁香甜)
但因为同啲麻椒香好夹 食落又唔滞
所以我都唔经唔觉食咗好多粒 都几毒呀

至於另外两个菜, 就以麻辣小面较为失色
唔系我哋预想中嘅食物同味道,下次应该唔会再叫LU
但整体嚟讲 呢间嘢绝对系好味道嘅
芹香炒五素
  • 烧椒小皮蛋
  • 麻辣酸菜鱼
2021-05-09 184 浏览
突然有临时饭局 又想食辣野 今次拣左麻辣派对 其实之前系尖沙咀都食过 觉得啲野都几好食 所以今次反兜🤤🤤夜晚7点几去到 都好多人下 啲位都爆爆地 最後叫左乾煸四季豆 辣子鸡味既乾锅 叫左田鸡,午餐肉,鸡脆骨,花椰菜同鲜牛肉落左单无耐 四季豆好快就到左炒得好惹味 肉碎加埋小小辣 啲四季豆有咬口 唔会过林 好食👍🏻无几耐 杯水果茶都到左 有两块西瓜,火龙果同奇亚籽。最欣赏反而系啲奇亚籽,健康之余又有口感,有啲野咬下甘。同埋杯野唔会话太甜,又够哂大杯,赞最後辣子鸡干锅都黎埋 拎黎送饭一流😆午餐肉系厚切版 好大旧😂😂本身想叫鸭舌 可惜无哂,但系鸡软骨都好好食,软骨多过肉,系我既cup of tea 😌😌牛肉就略嫌油左啲 不过就好滑花椰药系必叫 索哂啲香料既味 够哂重口味😋田鸡就炸到好香脆 但系无斩到啲脚趾😳啲脚趾清晰可见😂😂啲花生都几新鲜 完全无油亿味🤓限时个半钟 但啲店员都好好 见你未食完都唔会赶你走 如果提早喺OpenRice book定位可以免+1

落左单无耐 四季豆好快就到左

乾煸四季豆