2021-08-10 520 浏览
政府消费券出嚟啦⋯⋯啱啱喺铜锣湾SOGO shopping完!梗系食返餐正嘢啦⋯⋯隔离就系金百利商场有一间🎊🎊麻辣派对🥳正宗川菜餐厅装修非常有型格!而且座位坐得相当舒服!最重要系食物质素高而且物超所值⋯⋯酸菜鱼酸菜鱼😬我哋选择左江团鱼!鱼片😄其实我哋唔可以叫佢做鱼片超厚切!非常厚肉!肉质鲜嫩!又滑又鲜味!仲系冇骨添⋯⋯喺普通餐厅食一个酸菜鱼一定冇可能好似呢度好似一个大面盆咁!🤩鱼肉份量超大⋯⋯味道相当浓郁!有大量嘅配菜!我哋自己仲加咗水晶粉!我哋净系食咗呢个都超满足!连啲汤都好鲜味!口水鸡酱汁非常浓厚!仲可以拣选辣度添⋯⋯香脆嘅花生衬托住美味嘅酱汁!鸡件吸收晒酱汁超惹味⋯⋯本来想来一碗饭!但系实在太饱啦⋯⋯咁嘅价钱咁嘅质素😍超值之选!我个朋友话过两日又要再嚟食添⋯⋯
有一间

🎊🎊麻辣派对🥳

正宗川菜

酸菜鱼

酸菜鱼😬我哋选择左江团鱼!
鱼片😄其实我哋唔可以叫佢做鱼片超厚切!
非常厚肉!
肉质鲜嫩!又滑又鲜味!仲系冇骨添⋯⋯

口水鸡

咁嘅价钱咁嘅质素😍超值之选!
我个朋友话
过两日又要再嚟食添⋯⋯
  • 酸菜江团鱼
  • 口水鸡
2021-06-09 1637 浏览
好友今天假日,疫情下很久没见面了,相约在铜锣湾记利佐治街金百利四楼的"麻辣派对"曾与她光顾过,滋味难忘!餐厅的花花装潢很漂亮,令人视觉味觉都感到满足! 入到餐厅心情兴奋,热辣辣的菜式五花八门,川渝凉菜,水煮系列,海鲜系列,泡椒,酸辣锅,家常小炒,老火汤……等系列。种类繁多!选择十分广泛。 午市,下午茶也有多项优惠,十分抵食! 好友爱吃辣重口味,今回真要 大快朵颐 一番了!我们点了这个抵食的~恋味毛肚套餐 $ 78辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q弹!配上自选的水晶粉,浓浓酸辣汤底, 刺激又惹味,配料丰富有爽口炸菜丝,香菜,脆脆花生米,肉碎等等。麻辣牛展肉套餐 $ 78麻麻带辣的牛展肉弹牙有嚼劲!配上爽滑云南米线!大大碗的份量十足!清炒莴笋 $ 78吃过麻辣,这个口味清淡的莴笋可令味蕾一番清新感受。加 $10可配 蜜语水果茶 一瓶!凉冰冰含有;西瓜,火龙果,橙, 奇亚籽等水果。口感清新与麻辣是绝配!最後,餐厅还免费送上甜品~热辣辣的红豆沙!很窝心啊~赞!

种类繁多!选择十分广泛。
午市,下午茶也有多项优惠,十分抵食!
好友爱吃辣重口味,今回真要 大快朵颐 一番了!

我们点了这个抵食的~
恋味毛肚套餐 $ 78
辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q弹!

麻辣牛展肉套餐 $ 78
麻麻带辣的牛展肉弹牙有嚼劲!

配上爽滑云南米线!
大大碗的份量十足!

清炒莴笋 $ 78
吃过麻辣,这个口味清淡的莴笋可令味蕾一番清新感受。

加 $10可配 蜜语水果茶 一瓶!

最後,餐厅还免费送上甜品~
热辣辣的红豆沙!很窝心啊~
2021-06-07
  • 冻蜜语水果茶
  • 酸辣水晶粉
  • 恋味毛肚
2021-06-06 968 浏览
星期日出铜锣湾行街,午餐就拣左金百利商场四楼既「麻辣派对」餐厅装修好靓,灯光重好浪漫气氛很好,像高级西餐厅最重要系冷气够,坐位宽敞,坐得舒舒服服叹个late lunch午市餐饮可以免费转炖汤,套餐份量同晚市一样咁大份款式选择都唔少炖汤上枱时热辣辣,好够味,好清甜,免费转绝对要转黎试下,真系有家既味道口水鸡配云南米线$68肉质结实,味道够麻够辣,花生香脆可口红烧牛筋腩津白$78个汁好好味,好岩送饭!份量好多,肉又多津白又多,牛够淋又够入味酸菜煮鲜牛肉$78呢个最惊喜,酸味够,又带辣,超级惹味除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了汤底劲正好夸张,牛肉食极都有,明明食左好多块,但食到尾都重有每款餸既辣度都可以自选,很体贴!份量多味道好
星期日出铜锣湾行街,午餐就拣左金百利商场四楼既「麻辣派对」

餐厅装修好靓,灯光重好浪漫
气氛很好,像高级西餐厅

午市餐饮可以免费转炖汤,套餐份量同晚市一样咁大份

款式选择都唔少

口水鸡配云南米线$68

肉质结实,味道够麻够辣,花生香脆可口

红烧牛筋腩津白$78

个汁好好味,好岩送饭

份量好多,肉又多津白又多,牛够淋又够入味

酸菜煮鲜牛肉$78

呢个最惊喜,酸味够,又带辣,超级惹味
除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了汤底劲正

好夸张,牛肉食极都有,明明食左好多块,但食到尾都重有

每款餸既辣度都可以自选,很体贴!
份量多味道好

嚟咗铜锣湾金百利广场,美食云集,锺意食辣嘅我见到呢间麻辣派对简单系两眼发光,二话不说就上咗去食,回应川菜热切嘅呼唤🤩川菜款式琳琅满目,五花八门咩都有,於是挣扎一轮之後决定—水煮系列😍酸菜江团鱼 ($216)- 一上台都令人好惊艳,大盘到呢,已经有种幸福感觉涌上嚟,份量真系超级足,够晒几个人share食😚- 江团鱼相对少骨,食落方便啲,鱼肉吸收酸菜汤底嘅精华,突出鱼肉嘅鲜味,所以拣咗呢款汤底同鱼种😆鱼肉雪白大件,而且好挂汁,啖啖都好满足❤️- 小辣辣度啱啱好,唔会太过火,而且酸菜都好香口,酸味到位,令成道菜风味更佳,脆身爽口,好正啊😜- 配料都系丰盛过人,有幼身索汁嘅水晶粉(+$28)、动L动L嘅魔芋、爽口嘅芽菜,口感层次都系冇得输😋鲜椒爽脆生肠 ($78)- 生肠卖相都冇得弹,新鲜光滑,表面布满蒜蓉同埋辣椒粒,底下仲有清新爽脆嘅青瓜丝,望落去已经觉得好惹味,而且生肠脆身爽口,辣辣地好香口,愈食愈上瘾,作为冷盘小食一流😜蜜语水果茶 ($38)- 水果茶真系茶如其名,非常甜蜜,系各式各样嘅水果(西瓜、橙、青柠)嘅加持底下,入口份外refreshing,解腻一流,仲食到有奇亚籽,亦都非常啱食辣

酸菜江团鱼 ($216)

魔芋
水晶粉

鲜椒爽脆生肠 ($78)
鲜椒爽脆生肠

蜜语水果茶 ($38)
- 水果茶真系茶如其名,非常甜蜜,系各式各样嘅水果(西瓜、橙、青柠)嘅加持底下,入口份外refreshing,解腻一流,仲食到有奇亚籽,亦都非常啱食辣野嗰阵饮一杯,超级推荐🥰
蜜语水果茶

是日甜品(红豆沙) (赠送)
- 红豆沙热辣辣好暖身,软绵滑身,啱晒食完饭食番碗☺️
红豆沙

餐厅设计都非常有特色,而且上菜速度整体来讲都算几快,地方都阔落乾净,迟啲经过想食川菜会再encore😙
2021-06-06
魔芋
水晶粉
蜜语水果茶
红豆沙
1K
2021-09-06 9 浏览
在铜锣湾返工,一直都有跟同事来这里吃lunch,今天刚刚相约了喜欢吃辣的朋友,一於就带她来这里试试看!这间餐厅装饰很华丽,用上不同颜色的花作装饰,十分漂亮!餐牌上有多款不同的川菜菜式可以选择,而且是用餐牌点餐,不用怕落错单!鲜椒爽脆生肠,这款生肠味道很香,有生蒜的味道,亦有少辣,生肠爽脆,这个汁用作送饭也不错!派对口水鸡,口水鸡份量都几多,多肉少骨,食得时候也不怕有碎骨!鸡肉嫩滑,带有少许麻辣的味道,是一个不错的前菜!自选香辣味锅,来这里吃晚饭必点自选香辣味锅,这次拣选了新牛肉、土豆、莲藕、香乾豆腐和午餐肉!新牛肉肉质嫩滑,而且食落有种juicy的感觉!土豆片和莲藕片好有辣味,香乾豆腐吸收了酱汁的味道特别入味!而午餐肉第一次作辅菜,原来加入香辣味锅也很好吃,而且这里的午餐肉厚切,十分惹味!蜜语水果茶、冰雪鲜柠C饮,前者用上多款水果作茶,包括西瓜、鲜橙、火龙果等,好香水果的味道!而後者味道酸酸甜甜,十分开胃,而且还有亚麻籽在饮品中,口感十足!
这间餐厅装饰很华丽,用上不同颜色的花作装饰,十分漂亮!
2021-08-31
2021-09-04 6 浏览
行完Sogo就在对面金百利搵食,我和朋友都喜欢食川菜食物,今晚我地就黎左麻辣派对食晚餐。餐厅环境用花花装横好靓又摩登,好有特色。酸菜鱼我地就食得多,呢次就order左比较特别的辣子剥皮鱼,香酥既剥皮鱼,肉质鲜甜鱼肉入味, 辛辣的刺激着味蕾。而凉菜我地order左口水鸡同恋味毛肚,口水鸡入口甜中带辣,辣而不呛;辣中带香,香中带麻,鸡肉细嫩幼滑,食到鲜甜既鸡味。毛肚配上特制既酱料,味道浓郁,而且爽口弹牙。饮品方面就order左水果茶,配料有西瓜、火龙果、橙、百香果同柑桔柠檬,清新解渴,帮助消化。

• 派对口水鸡
麻辣派对成日都经过铜锣湾就见到呢个麻辣派对嘅招牌红当当好靓 好吸引就俾佢吸引咗上咗去百宝利呢个商场度上到门口已经见到个装修好靓 好有开party嘅感觉 仲有花花俾人打卡添我同朋友两个人就叫咗一碟酸菜鱼同埋一个酸辣土豆丝 都系小辣 上菜比我哋想像中快 酸菜鱼嘅份量都好大份 好香既酸菜同辣味已添传入个鼻 令人好想快啲食入口 小辣对我同朋友来讲都啱啱好唔会话太辣 但系又有麻辣既香 除咗鱼仲有好多唔同嘅配料例如金针菇芽菜同粉丝等等 所以都够饱麻辣土豆丝好香口 小辣对我来说地来讲真系啱啱好超级惹味最後我地叫左杯杂果梳打 用黎解渴 share饮都够 好大杯
麻辣派对

我同朋友两个人就叫咗一碟酸菜鱼同埋一个酸辣土豆丝 都系小辣

麻辣土豆丝好香口 小辣对我来说地来讲真系啱啱好超级惹味

最後我地叫左杯杂果梳打 用黎解渴 share饮都够 好大杯
2021-08-31 15 浏览
平时黎食麻辣派对一定会叫个水煮咩咩黎食,今日唔想食咁大盘,就叫左几个小菜古法咕噜肉 $88作为咕噜肉关注小组的成员,去都边到都要食咕噜肉,呢到用乔头代替常见的菠萝,裹上酸甜汁的啖啖肉,微脆香甜。乾煸四季豆 $78炒得好够镬气,油而不腻,如有白饭一定好下饭。口水鸡 $68鸡肉嫩滑,麻辣到位,加上香葱、花生川味十足,果真是令人流口水的口水鸡。红烧牛腩炆津白 $88牛腩炆得好淋,非常入味 ,带点牛筋, 津白尽吸牛腩汁好惹味,配饭一流。
平时黎食麻辣派对一定会叫个水煮咩咩黎食,
今日唔想食咁大盘,就叫左几个小菜
古法咕噜肉 $88
作为咕噜肉关注小组的成员,去都边到都要食咕噜肉,
呢到用乔头代替常见的菠萝,裹上酸甜汁的啖啖肉,微脆香甜。
乾煸四季豆 $78
炒得好够镬气,油而不腻,如有白饭一定好下饭。
口水鸡 $68
鸡肉嫩滑,麻辣到位,加上香葱、花生
川味十足,果真是令人流口水的口水鸡。
红烧牛腩炆津白 $88
牛腩炆得好淋,非常入味 ,带点牛筋, 津白尽吸牛腩汁
好惹味,配饭一流。
2021-08-30 14 浏览
吃川菜不用想麻辣派对必定是我的首选🌟铜锣湾的分店跟尖沙咀一样都是紫色华丽风,有点像爱丽斯梦游仙景的感觉~✨水煮型江团鱼辣度可以自选,不过麻辣派对嘅水煮鱼小辣对我嚟讲刚好!江团鱼好岩做水鱼,小细骨刺而且份量几多,肉质厚肉而嫩滑,辣香而带麻!配料仲有芽菜、幼薯粉、蒟蒻等,绝对足料✨肥牛云南米线米线真系好大碗,拣咗小辣,但就唔系好够辣,下次可以要中辣!肥牛够大片,不过唔太肥,唔会好油腻✨川香猪软骨酸辣水晶粉推荐!2个人都够食,猪软骨好入味,脂肪比例刚好,肥瘦均匀!水晶粉挂汁力强, 口感烟烟靭靭~
吃川菜不用想麻辣派对必定是我的首选🌟

✨水煮型江团鱼
辣度可以自选,不过麻辣派对嘅水煮鱼小辣对我嚟讲刚好!

✨肥牛云南米线

✨川香猪软骨酸辣水晶粉
2021-08-26 27 浏览
很久没吃麻辣川菜,第一时间想起麻辣派对, 想起麻辣的辣子鸡已经流口水了。金百利广场的麻辣派对晚餐时段需要排队,座无虚席,大概等了十几分钟就入座了。歌乐山辣子鸡拼海虾很大的一盘辣椒,花椒,色泽鲜艳,看上去很辣的感觉,如果没有吃到辣椒的话也不至於辣得喷火的,鸡肉焦香四溢,鲜嫩可口,看着已经口水直流, 独有的辣味冲击着味蕾,辣子鸡的麻辣鲜香,吸引着我不断翻着盘子寻找鸡丁,海虾也很大只,大概有八只吧, 炸得非常香脆,秒清碟。盘子里的花生,也是另一个焦点,非常香脆可口, 食到不能停下来。麻辣无骨凤爪无骨凤爪最适合像我这种懒人,一口就能品嚐啖啖肉,作为头盆菜非常一流 凤爪质地醇厚,口感幼嫩,又含有丰富胶原蛋白,健康又惹味。

歌乐山辣子鸡拼海虾

麻辣无骨凤爪
2021-08-23 32 浏览
多数啲人都系食水煮,酸菜鱼,见好少人推介鲜椒味型,今次我地就试下佢啦!鲜椒味型江团鱼 $188很大盆的鱼呀,卖相好吸引,见到已经流晒口水。点了BB辣,刚刚好,可以刺激下味蕾又唔会盖过食物嘅味道,辣得嚟又带点麻痹感,很过瘾🥰鱼肉份量都多,三个人都够食,鱼肉大大片,白雪雪又冇骨,肉质好滑溜,大淡食好滋味。派对口水鸡$68个汁好惹味,醒胃,又唔会太辣,刚刚好。超多花生,好脆,皮脆肉嫩,推介。川香猪软骨水晶粉$58大大碗,水晶粉烟韧索汤,猪软骨都有数件,煮得好淋入味。最後以一个小小杯嘅桂花啫喱作结,味道清新又唔太甜,👍🏼

鲜椒味型江团鱼 $188

派对口水鸡$68
个汁好惹味,醒胃,又唔会太辣,刚刚好。
超多花生,好脆,皮脆肉嫩,推介。

川香猪软骨水晶粉$58
大大碗,水晶粉烟韧索汤,猪软骨都有数件,煮得好淋入味。

最後以一个小小杯嘅桂花啫喱作结,味道清新又唔太甜,👍🏼
2021-08-22 32 浏览
听到店名麻辣派对,真的像开Party一样Chill,是吃川菜的派对之处,暗黑灯光配花园式装饰,属新潮的饮食派系。餐牌价格大众化,眼看枱枱都有一锅鱼,我们也不例外。水煮味型江团鱼,整个锅面都满布辣油辣椒,以为会辣到喷火,竟然完全食到。江团鱼份量很多,鱼身脂肪比例较多,嘢不到鱼骨,入口滑溜啖啖肉,锅内更有蒟蒻、芽菜及水晶粉,全都非常入味,朋友吃到嘴舐舐😋 有需要可再另加配料。黑醋伴秋葵,醋香少少酸,配以大量蒜头粒,顿时为淡淡的秋葵加添四川风味,但仍保留了秋葵的清香度。红油火鸡肾份量大得很,质感与普通鸭肾鸡肾的软硬度也不相伯仲,大大片但容易咬嚼,红油不辣食唔停口,喜欢大辣的朋友可以再加加加辣😂店员服务态度友善有动力,绝对是适合一大班朋友聚脚的食馆。
店员服务态度友善有动力,绝对是适合一大班朋友聚脚的食馆。
  • 水煮味型江团鱼
  • 红油火鸡肾
2021-08-20 27 浏览
很喜欢麻辣派对的酸菜鱼,这次选了肉质较结实,油脂分布较少的黑鱼,鱼肉切件只有微量鱼骨。酸菜及鱼肉份量非常多,锅底材料亦同样丰富,有大豆芽、蒟蒻,另加了一份水晶粉,两个人食份量啱啱好。汤底的酸度恰到好处,浓淡适中,BB辣的辣度完全适合唔食得辣的人,大豆芽清甜爽嫩,薯粉口感烟靭弹牙,索满汤汁,越食越过瘾,每次吃都感到非常满意,口水鸡是例牌份量,鸡肉嫩滑有鸡味,鸡皮Q弹滑口,即是鸡胸位置肉质亦同样嫩口,质素不错整体食物惹味十足,香辣可口,价钱合理,座位舒适,气氛相当有情调,值得推介!

• 水晶粉
  • 口水鸡