2022-05-26 311 浏览
辣妹最喜欢和同样爱吃辣的朋友周围搜寻香辣好滋味。今日来到老铜吃晚饭😍先说价钱比较相宜,後说口味有辣度可分,真是无论吃不吃辣也有选择。手拍青瓜天气超级酷热,特别想吃点清凉的前菜,爽口脆绿的青瓜,蒜辣味皆满分,麻辣醒神。恋味毛肚份量不少,是我喜欢的牛栢叶,要了大辣,汁麻辣汁酱吃起上来份外入味。底层舖满青瓜丝,也是十分青脆可口。若要大辣,这道的酱是喷火辣,要不停饮水,吃到流鼻水。乾煸四季豆份量可真不少,豆角和辣椒🌶️干红红绿绿,卖相一流。好看又美味,肉碎惹味,咸咸辣辣更是令人垂涎三尺。孜然葱爆蒙古羊肉大辣加了很多辣椒干和大葱爆炒,很有镬气。羊肉有羊膻但不过份,甚地道。肉软味浓,切得厚薄适中,配上大量辣椒籽,十分刺激。奶茶好大杯,完全够两人分享,茶奶味相当,很解渴。食後感:上菜迅速,菜式品种多,每次也有不同的惊喜,完全不会沉闷的餐牌,是使人久不久想回头的餐厅。P.S. 辣度正宗进步了,从前叫大辣都不太辣,可能想迎合香港人口味,现在大辣令我满意极了!
辣妹最喜欢和同样爱吃辣的朋友周围搜寻香辣好滋味。

手拍青瓜
恋味毛肚

乾煸四季豆
份量可真不少,豆角和辣椒🌶️干红红绿绿,卖相一流。

好看又美味,肉碎惹味,咸咸辣辣更是令人垂涎三尺。

孜然葱爆蒙古羊肉
大辣加了很多辣椒干和大葱爆炒,很有镬气。

奶茶
好大杯,完全够两人分享,茶奶味相当,很解渴。

6天前 0 浏览
有时就系会冇啦啦想食辣嘢今日嚟试下呢间餐厅~辣度好足够🤣.💎$198 水煮酸菜鱼货真价实嘅酸菜鱼🥳有好多好大块嘅鱼肉 份量十足唔系好薄嘅鱼片鱼下面仲有好多其他配料🤩例如又有幼物嘅薯粉、魔芋、好多芽菜虽然只系叫咗BB辣但系都好够味个酸菜鱼汤底都十分之入味😍.💎$48 云南米线虽然平时云南米线都食得好多但呢个真系好有惊喜🤣米线系十分之滑🤩份量亦都十足虽然米线冇餸但系都配有好多酸菜花生肉碎等等.💎$98 孜然葱爆蒙古羊肉特登叫咗一碟小菜呢试吓啲羊肉好入味好有串烧嘅羊肉香😍配埋葱同埋孜然粉一齐炒好香好好食😍.系就嚟食完嘅时候侍应仲好好咁问我哋要唔要红豆沙🤩作为一个平时唔系10分锺意食红豆沙嘅人嚟讲都觉得好好食.下次可以再挑战其他辣度🤣
有时就系会冇啦啦想食辣嘢
今日嚟试下呢间餐厅~
辣度好足够🤣
💎$198 水煮酸菜鱼

货真价实嘅酸菜鱼🥳
有好多好大块嘅鱼肉
份量十足
唔系好薄嘅鱼片
鱼下面仲有好多其他配料🤩
例如又有幼物嘅薯粉、魔芋、好多芽菜
虽然只系叫咗BB辣但系都好够味

侍应仲好好咁问我哋要唔要红豆沙🤩
作为一个平时唔系10分锺意食红豆沙嘅人嚟讲
都觉得好好食
下次可以再挑战其他辣度🤣
见到好多人推荐哩间,就心郁郁走去试酸菜鱼有几款鱼选择,我就拣咗黑鱼,辣度可供选择,适合怕辣嘅人!有冬粉豆芽等配菜,两人食都好饱,但整体感觉偏甜凉拌花胶有惊喜!酱汁好香,绝对想食完再食食唔停口,花胶中好弹牙,唔会淋到食落去好滞
见到好多人推荐哩间,就心郁郁走去试

第一次嚟食梗系叫个酸菜鱼试吓啦!本身以为唔系好大碟,点知一嚟到嗰碗劲大!入边起码有十几旧鱼扒,仲要好好食呀!🥰🥰🥰 辣度啱啱好,又够哂酸,啲鱼又实净,唔会散收收咁 (我哋今次拣咗剥皮鱼, 都几好食😛 佢好似有四至五款鱼俾你拣㗎😮, 我哋都唔知剥皮鱼系咩嚟㗎, 索性试吓啦点知又几好食喎!) 我仲要超级推介个口水鸡!虽然系前菜细细碟,但佢调味调得好好🥰🥰🥰 同一般出面嗰啲口水鸡争好远,啲鸡肉仲好滑!🥰 (实在太好食喇食咗几嚿先影相😂)仲要所有员工都超级好礼貌,记性一流!好有责任感❤️ 呢个好值得赞👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 希望佢哋可以keep住对工作嘅热诚💕 (而家好难得㗎喇)

(实在太好食喇食咗几嚿先影相😂)

希望佢哋可以keep住对工作嘅热诚💕 (而家好难得㗎喇)
2022-06-15 0 浏览
很想念内地的四川菜,麻辣派对是我第一家想到的四川菜代表,四川小吃,酸菜鱼,水煮鱼,麻辣粉,全都是我最爱今晚两人晚餐,所以决定点几款小菜吃,孜然葱爆蒙古羊肉,阵阵的孜然香味传到旁边,配上京葱一起吃,送白饭一流椒烧小皮蛋,不知道哪里可以购买,平常吃的都是很大颗的,现在一小粒还可以选择辣度,一口一颗,淡淡滋味口水鸡算是四顺菜的代表,虽然是带着鸡骨,每一口都吃到口水鸡辣汁,越食越过瘾凉拌黑木耳,冷盘吃不停,又是必吃菜之一最後点了一份金牌酸辣水晶粉,烟烟韧韧啲水晶粉,比吃米线的口感更好味

凉拌黑木耳,冷盘吃不停,又是必吃菜之一

2022-06-01 61 浏览
最近天气热冇乜胃口,於是同朋友决定食下酸辣野开胃。收左工後铜锣湾既麻辣派对,系金百利中心,位置好方便。Menu 都有唔少选择,就算唔钟意食辣野都冇所谓,食小菜定水煮鱼,烤鱼,都有走辣既版本,或者唔同辣度,bb辣,小辣,中,辣,大辣等等拣酸菜鱼-江团走辣$198份量非常足料,一叫一窝几个人食都冇问题!水煮鱼好幼滑,吸收晒酸菜汤的香味,好浓郁,汤底加左芽菜,薯粉等等,酸酸地好开胃,而且份量非常足料,食极都有既感觉,线满足。Bb 辣乾扁四季豆$78份量好多,睇落好辣但bb 辣既份量岩岩好,惹味之余亦炒得有豆香,好有口感,唔会夹油腻抢左个质感。丝苗白饭$12叫左酸辣野,送饭一流。

酸菜鱼-江团走辣$198

Bb 辣乾扁四季豆$78

丝苗白饭$12
叫左酸辣野,送饭一流。
2022-05-31
嚟到铜锣湾,见到金百利商场有大大只字写住麻辣派对,嗰度嘅食物好好食,有着名嘅酸菜鱼,麻辣嘅家常菜,好有对味蕾嘅冲击!所以今晚决定同朋友再挑战一下。嗰度地方好大,唔使排队,就入到去,入边嘅布置好有感觉,侍应好快就安排到我哋去坐一个阔落嘅位置。餐牌有好多选择,我哋点咗一个麻婆豆腐,咕噜肉,同埋四季扁豆,全部菜式,都可以选择辣味。有BB辣,中辣,或者大辣,适合唔同嘅人士🤩😍 咕噜肉好有镬气,酸酸甜甜,好好食。仲有完全唔起眼嘅麻婆豆腐都令我哋有惊喜,麻婆豆腐唔似出边嗰啲餐厅一摊水,配白饭一流。食到辣辣地,仲叫咗个水果茶饮添!好解渴,又大杯!下次一定要你试埋佢其他食品,因为见好多人都有嗌酸菜鱼同埋水煮鱼!🤤🤤🤤
2022-05-28 45 浏览
好耐未食个辣嘢 男朋友讲咗好耐想食好耐 今日出开铜锣湾就嚟麻辣派对过一过麻辣瘾我哋两个人只系叫咗两款餸同一碗白饭就已经好够饱水煮江团鱼 鱼肉起晒骨啖啖肉又滑口 而且份量好大 我哋两个人系食唔晒成兜鱼 里面仲配咗大豆芽 蒟蒻 薯粉等等 水煮辣味同埋味适中 啱晒我哋过麻辣瘾 乾扁杭州花菜咸肉 椰菜花配咸肉炒不嬲都系冇得输嘅组合 够镬气 配白饭一流另外当然唔少得就叫做支啤酒啤一啤 细支装蓝妹廿几蚊支 都唔算特别贵嘅另外呢度除咗有水煮系列之外 其实仲有酸菜系列 干锅系列等等 辣度同配菜又可以自己选择 两个人简简单单嗌一个锅 再加个简单嘅前菜小菜 已经够晒食
我哋两个人只系叫咗两款餸同一碗白饭就已经好够饱

2022-05-26 30 浏览
上一波禁晚市最後一餐就系食麻辣派对,咁就半年,希望唔好再禁啦Menu多左d新野,最搞笑系有麻辣雪糕,真系有一秒想试一试佢。鲜柠c饮/水果茶饮得多,冻柠茶原来都咁大杯!川北凉粉条状凉粉滑溜爽口,满满莞茜,配上碎花生及酱汁,非常开胃。我最心爱的咕噜肉虽然呢到系食川菜,但我真心觉得呢到咕噜肉系好出色酸甜适中,外皮食到最後一块仍是脆,如果有菠萝就好了!麻辣鸡锅满满的蒜头、红葱头、洋葱,点会唔惹味?唯一不足系鸡骨太碎,小朋友老人家要小心D食
上一波禁晚市最後一餐就系食麻辣派对,
咁就半年,希望唔好再禁啦
鲜柠c饮/水果茶饮得多,冻柠茶原来都咁大杯!
川北凉粉
条状凉粉滑溜爽口,满满莞茜,配上碎花生及酱汁,非常开胃。
我最心爱的咕噜肉
虽然呢到系食川菜,但我真心觉得呢到咕噜肉系好出色
酸甜适中,外皮食到最後一块仍是脆,如果有菠萝就好了!
麻辣鸡锅
满满的蒜头、红葱头、洋葱,点会唔惹味?
唯一不足系鸡骨太碎,小朋友老人家要小心D食
2022-05-20 39 浏览
自从放宽晚市至十点後, 市面回复返热闹气氛。 早前因在家煮食皆以清淡为主,今天出外搵食偶尔都有品嚐惹味的心瘾;故拣了一间食川菜的餐厅。其实我都不太食得辣嘢,所以只拣选一味小辣的头盘来刺激吓味雷。鲜椒爽脆生肠 (小辣) $78 生肠爽脆有口感,虽然剪到细细粒;但份量都唔少舖满整只碟,食时毫无臭味。生肠下面垫左青瓜丝,吸收哂D麻辣酱汁;清爽得来带有微辣感,非常惹味开胃。孜然葱爆蒙古羊肉(走辣)   $98这个餸根本不需要辣已很重口味。用古法孜然烹调,用上大量京葱做配料,羊肉份量足够;肉质亦嫩滑。家常豆腐 (走辣)   $68豆腐嫩滑配以豆腐乾口感分明,加入云耳完全是一个地道式的家庭小菜。冻蜜语水果茶   $38有很多新鲜水果如橙、西瓜、火龙果、奇亚籽、柠檬和青柠等,再以红茶冲成一杯清甜美味而亦有口感的饮品;用它来解辣的确是唔错。冰雪鲜柠C饮    $38用柠檬和青柠泡制而成,充满维他命C;清新开胃,生津解渴。
鲜椒爽脆生肠 (小辣) $78
孜然葱爆蒙古羊肉(走辣)   $98
家常豆腐 (走辣)   $68
冻蜜语水果茶   $38
冰雪鲜柠C饮    $38
用柠檬和青柠泡制而成,充满维他命C;清新开胃,生津解渴。
鲜椒爽脆生肠 (小辣) $78
孜然葱爆蒙古羊肉(走辣)   $98
家常豆腐 (走辣)   $68
冻蜜语水果茶   $38
冰雪鲜柠C饮    $38
2022-05-16
2022-05-07 73 浏览
去到铜锣湾sogo 行街,少不了搵果区的特色美食。今次系朋友介绍我去试下麻辣派对。我听到个餐厅名都觉得好特别,就去试一下。去到餐厅,见到装修好特别好靓,以花做主题,连湿纸巾个包装套都好特别😅!刚好我地去到下午茶时间,餐厅做紧套餐优惠,好抵食呀,有不同的配搭。孜然姜葱蒙古羊肉,份量不少,味道不错,朋友连姜葱都食晒!再叫个水煮鲜牛肉,可以少辣,肉质好嫩!川菜少不了酸菜鱼,鱼系江团鱼,酸酸的味道,鱼肉好滑,正!饮品仲可以补差价提升特饮!食完仲有饭後甜点送!好味道!
食完仲有饭後甜点送!好味道!
识我嘅人都知我系好锺意辣嘢嘅,呢日就同朋友黎铜锣湾呢间麻辣派对食酸菜鱼,一入到门口就见到好多吊球花,好靓吖😍成个餐厅格调走复古风都几特别,墙纸都系花🌹环境好靓好舒适~#酸菜味型江团鱼🐟$198因为朋友唔系好食得辣, 我哋辣度就拣左BB辣😌酸菜鱼都好大份,系个花朵🌼盘装着,好靓😍汤底酸辣开胃, 酸菜好多好新鲜,江团鱼份量唔少, 鱼肉都好大块,连埋鱼皮食口感好嫩滑, 入面啲配菜就有芽菜,辅菜方面, 我就拣左水晶粉,水晶粉吸收晒酸菜鱼嘅精华, 好正吖😋#鲜椒爽脆生肠 $78我就好锺意爽口嘢嘅,生肠凉拌口味好开胃😋口感爽脆香辣,用黎配酒都一流架👍#冻蜜语水果茶$38食咁重口味当然要嗌返壶水果茶解渴啦,有多款新鲜水果, 西瓜🍉火龙果同橙🍊仲有奇亚籽添,口感清甜爽口,好夏天😍我哋两个人食就冇嗌太多嘢,一个酸菜鱼同一个凉拌脆肠都食唔晒🤣最後仲贴心送埋红豆糖水,入面仲有我好爱嘅桂花添😍味道好清甜,真系食的好饱😋呢间餐厅唔单止食物质素有水准服务品质都好好👍下次会再黎👍

#酸菜味型江团鱼🐟$198

#鲜椒爽脆生肠 $78

#冻蜜语水果茶$38

呢间餐厅唔单止食物质素有水准服务品质都好好👍下次会再黎👍
  • 酸菜江团鱼
2022-05-03 38 浏览
麻辣派对🥘📍 铜锣瀯记利佐治街1号金百利广场4楼R1号舖♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎呢几日都好忙,仲要系铜锣湾返工🥲,咁岩又预着姜涛诞、劳动节、劳动节翌日, 条街真系好多人😣,好在搵到一个坐得舒服,食物又唔差既铺头🤪,我足足连续食左三日😂。🌟酸菜江团鱼套餐 $78套餐包括 酸菜鱼 ➕白饭➕饮品先讲下个酸菜鱼先,真系煮得几好食既,而鱼肉都算系多,食极都仲有,饭系满满既, 其实都可以叫少饭。 重点系张梳化都几好坐😂,岩晒上班一族🤣。整体推介指数:❤️❤️❤️🤍🤍🧸如果钟意小编既介绍,请即Follow IG: @foodlog2021 😘 之後再㩒下右上角个🔔, 小编定期会为你送上最新资讯☺️谢谢支持。♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
麻辣派对🥘

📍 铜锣瀯记利佐治街1号金百利广场4楼R1号舖

🌟酸菜江团鱼套餐 $78
套餐包括 酸菜鱼 ➕白饭➕饮品

整体推介指数:❤️❤️❤️🤍🤍

2022-05-02 31 浏览
最近阿女好喜欢吃酸菜鱼,今日来到铜锣湾逛逛,当然选择《麻辣派对》,金百利广场就在大型日资百货公司隔邻。酸菜味型江团(BB辣)~一大盆,卖相已经好吸引,鱼片份量非常多,可够三至四人分享,鱼肉质地嫩滑,大大件,冇骨劲正,配料包括:爽爽蒟蒻片、滑滑水晶粉、芽菜、惹味酸菜、辣椒等等。五香牛筋腩小面(BB辣)~午市下午茶时段有特惠套餐,包饮品及甜品,有面有小菜,也有小吃等等,牛筋腩炆得好淋好入味,面质爽滑,汤底味道香浓,配合爽口炸菜,加埋脆卜卜花生,增添口感。冻柠茶~食辣嘢一定要有冻饮。红豆沙~足料,唔会太甜。
酸菜味型江团(BB辣)~
一大盆,卖相已经好吸引,
鱼片份量非常多,可够三至四人分享,
鱼肉质地嫩滑,大大件,冇骨劲正,
配料包括:
爽爽蒟蒻片、
滑滑水晶粉、
芽菜、惹味酸菜、辣椒等等。
五香牛筋腩小面(BB辣)~
牛筋腩炆得好淋好入味,
冻柠茶~
食辣嘢一定要有冻饮。
红豆沙~
足料,唔会太甜。
2022-04-30
2022-04-27 39 浏览
超开心的一晚,终於嚟到铜锣湾食麻辣派对。听朋友讲,佢哋麻辣程度可以有好多款选择,非常入味!今日一於来试一试😀首先,试试佢哋个头盘,麻辣云耳。超级入味,非常麻辣,个辣慢慢渗入我嘅味蕾,非常过瘾!然後仲有佢个羊肉,不单止系辣,姜葱嘅味道亦十分强烈,唔会令到个羊冇味。食到辣辣地,叫咗佢哋一杯好醒位嘅水果茶,只系$38 ,超级大杯。入边仲有唔同生果,例如西瓜,橙,好好饮。最後,介绍埋佢哋个猪软骨津白,开头以为全部嘢嘅辣到都一样味,点知原来每一样嘢都有惊喜,厨师将辣染化到唔同嘅style .好surprise!下次一定要试埋佢哋其他美食!