2024-01-11 162 浏览
叫咗一碗雞湯米線同一碗麻酸辣米線,難食到形容唔到😐😐麻酸辣米線個湯底完全唔係平時食開嗰種酸辣味,淨係得個酸味,仲要係有少少似餿咗嘅酸味,完全聞到都唔開胃,淨係夾硬食咗少少米線,之後就成兜嘢放咗喺度食唔落。本身個米線叫咗椰菜餃子同墨魚丸兩隻餸,個椰菜餃子一咬入口以為係壞嘅,個皮勁厚,然後又係有少少餿味,跟住個姐姐偷聽到我話唔知個餃子係咪壞咗,佢就搭嘴話佢係即日包唔會壞,咁即係用料完全唔新鮮啦!另外個雞湯米線叫咗豬腩片,又係勁唔新鮮嘅豬肉,食兩啖就唔想再食,個雞湯仲稀過雞精開嘅水,佢仲好意思話自己係新鮮熬嘅雞湯。總括嚟講就係一間食一次永遠都唔會再幫襯嘅米線,希望大家唔好中伏
叫咗一碗雞湯米線同一碗麻酸辣米線,難食到形容唔到😐😐
2024-01-09 86 浏览
黎到葵芳行下都順便搵埋午餐食下,如果唔係商場食就要出去另一邊搵野食,行下就試下食呢間啦。試下唔係連鎖式既米線。點了招牌大窩雞米線,可樂,盛惠70蚊。招牌大窩雞米線,其實都好大碗都算幾多料,唔同種類既料,有腩肉,雞肉,豬肚,腐竹,蘿蔔等等。所有餸都算正常沒咩特別不過份量係多既,而且米線真係算唔少既,蘿蔔都幾林,清清地既味道,豬肚口感ok,易咀嚼。可樂就一罐上。總結黎講,試一間唔係連鎖式既米線,整體ok吧

點了招牌大窩雞米線,可樂,盛惠70蚊。

可樂就一罐上。

總結黎講,試一間唔係連鎖式既米線,整體ok吧
2023-08-14 325 浏览
⭐️麻辣川米線📍位於:芳信芳街36號豪勝閣地下E號舖平時口淡淡,無咩胃口,我會去麻辣川個度食米線,因為佢既麻辣湯底非常吸引,愈食d食慾會返返黎🤭 仲會飲哂佢既湯底最中意食佢個麻辣牛腩,好香口,食米線我一定會去麻辣川食
⭐️麻辣川米線
📍位於:芳信芳街36號豪勝閣地下E號舖

最中意食佢個麻辣牛腩,好香口,食米線我一定會去麻辣川食

2023-08-12
2023-02-09 682 浏览
還好,$60嘅價錢我就覺得偏細碗,湯既味道還好,但係啲腩肉好韌,肥牛太細片。配料就都係啲正常嘢(芽菜,韭菜,酸菜等等)唔知堂食會唔會大碗番啲。外賣就好快有得拎,有興趣試都可以一戰既
麻酸辣米線
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2022-10-10 741 浏览
勁鍾意食米線嘅我 今次嚟到長沙灣嘅麻辣川🥹🥹 舖面唔係好多位 但我星期日夜晚去都仲有位的👍🏽🫶🏻 最後選擇咗外賣-麻酸辣米線 金錢肚 腩肉 小辣 $53出外賣出得好快 外賣自動分湯 份量適中🫢 唔算油👍🏽 都幾入味 酸味比麻辣味更出🤨🤨小辣辣度同x仔小辣嘅辣度相等~ 略嫌米線比較淋😩 腩肉比平時米線舖嘅更厚 我比較鍾意呢個厚度🫶🏻 肥瘦肉分佈啱啱好金錢肚嘅滷水夠入味 而且夠爽口彈牙✨-整體不錯 會encore👍🏽🫶🏻
麻酸辣米線 金錢肚 腩肉 小辣 $53

金錢肚嘅滷水夠入味 而且夠爽口彈牙✨
整體不錯 會encore👍🏽🫶🏻
2022-07-24 701 浏览
之前睇米線關注組介紹呢間,星期六下午見冇乜人入去試下,差唔多包場咁濟,諗咗好耐食咩,決定食咩叫阿姐落單,佢唔理我地,再叫,望一望都係唔理,我地發現原來係要自助落單,阿姐又唔講,鬼知咩,由於太肚餓又無咩人,繼續留低食。叫左豬潤,豬軟骨麻酸辣湯底。米線唔算多,湯底唔油,唔算多味精,小食反而唔錯,不過都唔會再食,因為呢個價錢呢個份量同質素,無咩特別原因要再黎食。
之前睇米線關注組介紹呢間,
星期六下午見冇乜人入去試下,
差唔多包場咁濟,
諗咗好耐食咩,
決定食咩叫阿姐落單,
佢唔理我地,
再叫,望一望都係唔理,
我地發現原來係要自助落單,
阿姐又唔講,鬼知咩,
由於太肚餓又無咩人,繼續留低食。
叫左豬潤,豬軟骨麻酸辣湯底。
米線唔算多,湯底唔油,唔算多味精,
小食反而唔錯,不過都唔會再食,
因為呢個價錢呢個份量同質素,
無咩特別原因要再黎食。

2022-05-09 680 浏览
食過好多次,由10年前長沙灣分店食到葵芳分店,質素雖然冇以前咁好,但總比譚仔米線正常好多,一直都有介紹身邊朋友黎食,估唔到兩個月冇黎,今次同老婆兩個人黎食清湯底(聲稱雞湯),食完超級口乾,好勁味精,非常失望,加價就識加,服務本身都冇,因為好早已經轉左手機自助落單,食物質素就不斷退步,如果咁計譚仔起碼係穩定地唔算好食,但唔會突然好難食,重好過麻辣川,不過如果講米線,其實我最鐘意係南記,價錢合理,餸選擇多,分店又多,味道我都好滿意,麻辣川如不改善,永不錄用!
2022-04-03 596 浏览
我同同伴都鍾意食佢嘅麻酸辣湯底 我叫大辣 佢叫最小辣 啲餸係share食的 下面就一齊講啦😆🔸麻酸辣米線 $37唔同一般米線舖嘅肉碎小窩湯底 麻辣川湯底嘅base係清雞湯 湯色清澈 味道清甜 就咁飲都唔會覺得heavy😚酸味突出 帶淡淡花椒味 辣度夠🌶️米線質感都好 挺身唔削 而且份量好多🤓.🔸自選風味美食 $6-$13🥢海帶絲 $6口感爽滑 味鮮 吸晒啲湯嘅味😙🥢甜酸菜 $6 酸酸甜甜 口感爽脆 好開胃~🥢滷雞腎片 $8 厚切有咬口 大大舊 應該係火雞腎🤔🥢竹笙 $8 口感脆嫩 好嗦湯 不過偏薄身🤨🥢鮮雞絲 $8 其實係滑雞柳😆啖啖肉👍🏻🥢麻椒牛腩 $14 炆得好入味 牛腩唔韌 甜甜辣辣好惹味😋🔸烤燒三拼 $63豬頸肉、雞翼同豬扒熱辣辣 烤得好香口🔥豬頸肉香嫩 油香滿溢🤤雞翼我哋揀咗蜜糖味 無得輸😆豬扒都軟腍入味 啱晒食肉獸😆.🔸腐乳時菜 $19當日嘅時菜係生菜 但我最鍾意嘅係蕃薯葉 不過唔係成日有🥹腐乳醬好濃郁 而且偏甜 我好鍾意!
🔸麻酸辣米線 $37

🔸自選風味美食 $6-$13
🥢海帶絲 $6口感爽滑 味鮮 吸晒啲湯嘅味😙
🥢甜酸菜 $6 酸酸甜甜 口感爽脆 好開胃~
🥢滷雞腎片 $8 厚切有咬口 大大舊 應該係火雞腎🤔
🥢竹笙 $8 口感脆嫩 好嗦湯 不過偏薄身🤨
🥢鮮雞絲 $8 其實係滑雞柳😆啖啖肉👍🏻
🥢麻椒牛腩 $14 炆得好入味 牛腩唔韌 甜甜辣辣好惹味😋
🔸烤燒三拼 $63

🔸腐乳時菜 $19
2022-03-22 400 浏览
呢間麻辣川米線都已經食咗好多年,最喜歡佢可以小辣得來夠晒麻,疫情期間都冇乜食客,係有啲可惜,必點係鮮雞肉同紫菜,喂先硬度適中,湯底夠濃郁,麻辣刺激,價錢中等,地點由地鐵站行過去需要行一條10分鐘的路,話近唔近話遠唔遠
2022-03-03 261 浏览
呢間餐廳喺OpenRice評分都幾高下但食完真係好鬼失望雖然佢雞肉都唔少但50幾蚊碗個人認為性價比太低見到好多人極力推介佢個麻辣牛腩但我食完唔覺好有驚喜牛腩唔算淋不過個辣味都OK嘅湯底味道一般辣味同麻味都唔算好重
呢間餐廳喺OpenRice評分都幾高下

不過個辣味都OK嘅

湯底味道一般
辣味同麻味都唔算好重
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-01-22 280 浏览
廚房忘了轉薯粉給了米線老闆就直接送了一碗薯粉而且味道十足 非常好吃價錢也很實惠 30上少少一碗麵推薦叫一碗麵再加一個 「烤燒三拼」有豬扒 雞翼 同 豬頸肉 只須63$另外雞翼有四款選擇 能迎合不同口味的人很香燒烤味 價廉物美非常直得一試
廚房忘了轉薯粉給了米線
老闆就直接送了一碗薯粉
而且味道十足 非常好吃
價錢也很實惠 30上少少一碗麵
推薦叫一碗麵再加一個 「烤燒三拼」
有豬扒 雞翼 同 豬頸肉 只須63$
另外雞翼有四款選擇 能迎合不同口味的人
很香燒烤味
價廉物美非常直得一試
2022-01-22
  • 燒烤三拼
2021-11-16 321 浏览
麻辣川喺米線群組都頗出名,於是同朋友去試下。叫咗豬軟骨蘿蔔酸辣米線,小辣湯底係惹味既,夠酸夠辣!蘿蔔同直播份量都幾多,蘿蔔係鮮甜嘅,但係豬軟骨就未夠淋,而且米線份量都唔算多,可能大食啲嘅人未必夠飽啦🙈
2021-11-13
2021-11-07 313 浏览
今天下午同朋友在葵芳百老匯看戲,下午在茶餐廳吃,吃完才入戲院,今次這套戲大約看到七時,七時不用想那兒吃晚餐,即接行去這間米線店,等了一會有位座,看了一陣餐牌,我們點食物雞湯米線湯底好鮮甜雞香味,米線滑同霖度剛剛好紅布腸大塊有點厚度,好有口感貢丸好彈牙同香肉味幼嫩鮮時菜通菜+腐乳,通菜好幼嫩,爽脆,好香腐乳透入菜,特別香雞湯米線豬肉椰菜餃餃子很鮮豬肉味,椰菜細細粒雞肉腸霖到適中,好有雞肉味話梅柑桔蜜話梅鹹鹹地,柑桔酸酸地,2樣搭配好夾,又有甜味
雞湯米線
湯底好鮮甜雞香味,米線滑同霖度剛剛好
紅布腸
大塊有點厚度,好有口感
貢丸
好彈牙同香肉味
幼嫩鮮時菜
通菜+腐乳,通菜好幼嫩,爽脆,好香腐乳透入菜,特別香
雞湯米線
豬肉椰菜餃
餃子很鮮豬肉味,椰菜細細粒
雞肉腸
霖到適中,好有雞肉味
話梅柑桔蜜
話梅鹹鹹地,柑桔酸酸地,2樣搭配好夾,又有甜味
2021-07-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-10-06 270 浏览
今日嚟到葵芳揾食🍽 嚟到呢間麻辣川米線😋見舖頭都尚算乾淨✨今日早食所以OK唔多人👌🏻嗌咗一個藥膳雞煲 🐤🍃今日有人鍾意食雞 所以就三個人叫全雞🐥叫咗成隻雞 就唔使叫咁多 所以叫咗生菜🥬一客米線同埋飯就算啦🍴藥膳材料非常足料🌿有杞子龍肉乾淮山等等💭藥膳味道好香同足😋都唔使特別點豉油👍🏻隻雞都算幾大👍🏻 不過唔識頭尾嘅人可能要小心啲 因為佢會切埋入去㗎☠️估計都係冰鮮雞 口感呢就唔係特別好 有少少鞋🤌🏻同略嫌偏肥左啲 足足撈成兩三碗油 ⚠️米線就本身煮熟咗 所以放落去十幾秒就得啦👌🏻✨菜呢就比較少 都唔知有冇半棵⚠️個煲就一隻雞差唔多300💰單就三個人三百幾💰價錢呢都算ok🥴🔰整體而言🔰💰性價比:⭐️⭐️⭐️.5🌃環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/5💃🏻服務:⭐️⭐️⭐️⭐️/5😋味道:⭐️⭐️⭐️/5✨係一間嚟到可以食多次嘅餐廳嚟嘅
今日嚟到葵芳揾食🍽 嚟到呢間麻辣川米線😋
😋味道:⭐️⭐️⭐️/5
✨係一間嚟到可以食多次嘅餐廳嚟嘅
2021-09-29
2021-09-14 212 浏览
今天週未,下午相約了朋友在旺角行下商場,看下衫同買下精品,下午茶去了花園餐廳吃,因下午茶款式比較多又便宜,坐位坐得舒服,行了旺角一會,我同朋友轉移了地方,搭地鐵落葵芳行葵涌廣埸同新都會廣埸,因葵涌廣場衫款式靚同便宜些,大約行到七時左右,我同朋友想晚餐去那兒吃,我提議不如去開平時這間米線吃,朋友說好的,環境不錯同座位坐得舒服,例牌叫雞湯米線,雞湯清香雞味,好鮮甜,配料叫了紅布腸同豬肉韭菜餃,紅布腸特別長身同大塊,很有咬感,餃子大粒,濃香豬肉,韭菜爽脆

2021-07-03
等候时间
5 分钟 (堂食)