2018-12-03 69 浏览
呢间麦当劳比较大环境好好工作职员亦10分友善,最近出咗脆皮朱古力新地筒,亦是最怀念的童年回忆。那里的职员很用心整脆皮,食过几次都系几靓嘅唔系求其整。赶时间食快餐第一时间都系谂起麦当劳
2018-11-18 44 浏览
今日难得无特别安排,实在太好喇🎉 其实间中一支公周围荡吓,想行边度就去边度、想食咩就食... 感觉一啲都唔lonely,反而有种幸福嘅感觉🥰 #小秘书 一直好想试 McDonald's 新出嘅 #锋味 #安格斯煎蛋肉酱饱 不过身边嘅朋友似乎都有啲抗拒👉🏻👈🏻 唔通要搵人陪自己去 #麦当劳 🍔 真系咁难?今日难得可以自己揸主意,就叫个 #锋味 #安格斯煎蛋肉酱饱 试试🤩 大大块汉堡扒夹喺汉堡饱里面,中间仲有煎蛋+肉酱... 不过我就觉得口味有啲奇怪,因为话明系 #港味,点解我觉得啲酱汁有啲东南亚口味... 甚至系印度feel嘅🤔 好在块煎蛋就几配合整个口味嘅,口感好丰富呀🥳 不过 #小秘书 都系比较锺意 #磨菇x安格斯牛 嘅口味罗!

2018-11-18
图片己说明了一切.................呢个系刚刚同店员手上接过个雪糕立即影相个样虽然味道ok,但卖相真系差了点同小时候印象中既样差好远啊同埋见其他openricer既相都唔系咁有待改善
图片己说明了一切.................

呢个系刚刚同店员手上接过个雪糕立即影相个样

虽然味道ok,但卖相真系差了点

同小时候印象中既样差好远啊

同埋见其他openricer既相都唔系咁

有待改善
2018-10-06
10 分钟 (外卖自取)
2018-10-13 89 浏览
麦当劳嘅包一向都系好服伏,唔理系外观定系味道,一向都系好大出入。最近麦当劳又新推出左新口味——脆脆黑椒汉堡🍔今日特登黎试下,睇下新出嘅脆脆黑椒汉堡伏唔伏。呢个包入面系有4块汉堡扒😱😱😱,肉汁非常juicy。第一层面头充满着脆脆片同2块汉堡扒,第二层系芝士加两块汉堡扒,咬落去果一下,口感非常丰富🤤🤤之前食过黑椒将军汉堡,佢嘅黑椒汁系偏辣,但系今次黑椒脆脆汉堡嘅黑椒汁系偏甜,相对地比较容易接受,值得一试👍🏾

今日特登黎试下,睇下新出嘅脆脆黑椒汉堡伏唔伏。
脆脆黑椒汉堡
脆脆黑椒汉堡
2018-10-06 104 浏览
个雪糕卖$6。好抵食。个卖相好正。食落有软硬 FEEL。食到有咖啡味同埋Dark Chocolate味。但场好乾净。我个人诚意推介给各位爱好软雪糕食客。真系好抵食。入口即溶有弹滑FEEL。
个雪糕卖$6。好抵食。个卖相好正。
脆皮朱古力雪糕
题外话/补充资料: 食到有咖啡味同埋Dark Chocolate味。但场好乾净。
2018-10-06
脆皮朱古力雪糕
2018-08-17 131 浏览
今日麦当劳做的$10推广系「朱古力蛋糕OREO®️麦旋风」,见停左雨,就同同事去光顾下。但原来唔系在甜品站买,自助机又无得买,要排队买,成个铺面都有好多人,10个有5个都系买依个「朱古力蛋糕OREO®️麦旋风」。虽然话系全新朱古力蛋糕OREO®️麦旋风,但其实只系一杯朱古力新地加左少少曲奇碎同两旧细细旧的原味海绵蛋糕,同同行友人研究左一阵,究竟够蛋糕系要搞烂食,定就咁食呢,所以我试左就咁食一旧同搞烂食一旧。就咁食果旧系好普通的蛋糕,仲有少少硬左,反而搞烂左果旧吸左D雪糕,变淋左,好味D~

2018-08-13 87 浏览
一唔落雨天气就热到不得了,今日食完Lunch就去左麦当劳买雪糕食。今日麦当劳好多人,因为做紧D $10推广,好在甜品站系分开,唔驶排队依家系期间限定「盛夏‧芒之季节」系列,我拣左吕宋芒果麦旋风x雀巢KIT KAT 朱古力 ($16)原来依家麦旋风换左纸杯上,无左个盖~一拎上手已经闻到好香的芒果味~ 食入水果然系好重的芒果味,再加上一D果酱同埋果肉,食完成口都系芒果味,绝不欺场,麦旋风的另一特点就系有曲奇碎,今次俾D芒果酱同芒果肉完美覆盖。不过其实我唔系好明点解成日都要加条雀巢KIT KAT 朱古力

2018-08-13
外卖自取
2018-07-24 82 浏览
近排麦当劳D24榴槤麦旋风广告卖得好劲,前排仲断埋货添,食完饭心思思想试下.有25 40 50 蚊三款份量.最後简左25蚊既,真系好彩无要到40,.都几大杯,雪糕底系平时既新地.面头加一pat 榴槤酱.卖相已经有D奇怪,但都有榴槤味.but淡榴槤食下先.有D奇怪,好甜,应该系後期加左好多糖.有小小化学剂既感觉.雪糕本身又甜,加上d榴槤捞唔到落去D雪糕入边.吞完成口糖浆痴住D牙官腔系感觉超级麻麻地,实情都几难食.食左一半掉左.好彩无买40想食榴槤真系正正经经街市买个好过.
近排麦当劳D24榴槤麦旋风广告卖得好劲,
前排仲断埋货添,食完饭心思思想试下.
有25 40 50 蚊三款份量.
最後简左25蚊既,真系好彩无要到40,.
都几大杯,雪糕底系平时既新地.
面头加一pat 榴槤酱.

卖相已经有D奇怪,但都有榴槤味.
but淡榴槤食下先.
有D奇怪,好甜,应该系後期加左好多糖.
有小小化学剂既感觉.
雪糕本身又甜,加上d榴槤捞唔到落去D雪糕入边.
吞完成口糖浆痴住D牙
官腔系感觉超级麻麻地,实情都几难食.
食左一半掉左.

好彩无买40
想食榴槤真系正正经经街市买个好过.
2018-07-22 54 浏览
记得以前细个好锺意去麦当劳。就算读中学,都会同一班同学去麦当劳食嘢、睇嘢同温书。以前麦当劳啲嘢好平,虽然款式系多咗,但而家相对以前来讲系贵左。最近麦当劳出咗啲新嘅甜品,其实都系换汤不换药,不过未试过,所以都去试吓啦。首先系呢个新地苹果脆,初头以为个苹果批系两块细细粒嘅苹果批,仲谂住都几得意啊,食落先知原来系将一个苹果批搣开⋯⋯另外仲叫咗个香芋麦旋风,雪糕加埋芋头味,食落都几自然。环境方面,同以前一样,都会有一啲唔系食嘢嘅人喺度坐,甚至系喺度玩Card game。不过调返转谂,总好过有啲地方,要你帮衬先有得坐。从呢个角度睇,其实麦当劳都系一个集体回忆同集体Hea嘅好地方。秒秒中欢聚欢笑~

新地苹果脆

另外仲叫咗个香芋麦旋风,雪糕加埋芋头味,食落都几自然。

香芋麦旋风

秒秒中欢聚欢笑~
2018-07-09 60 浏览
McDonald's 呢排大肆宣传佢哋新推出嘅「D24榴槤麦旋风 」🌪 搞到小秘书都心痒痒、好期待🤤 疯狂嘅广告宣传手法,亦成功打入各大chat group嘅讨论话题👍🏻小秘书当然唔执输,一收工就去朝圣😍😍 「榴槤麦旋风」分为普通版$25 同浓厚版$40,作为小fans嘅我,当然唔介意比多$15满足一下味蕾... 🚘原来分别只系多咗少少榴莲酱😪讲真... 雪糕嘅味道唔差嘅,不过就只可以话系榴槤酱捞云呢拿雪糕,绝对唔称得上系榴槤雪糕罗。两者分别好大㗎,麦当劳叔叔 真系要学下中文至得喇🤪

2018-07-05
2018-06-25 78 浏览
黎麦当奴食咩?紧系食紫薯味嘅麦旋风啦点解甘讲呀因为佢地出左个紫薯味嘅麦旋风.好够冻 甜度适中 仲食到 农厚的紫薯味真系值得一试经开老麦的朋友可以一试另外仲食左佢个脆香鸡翼 都吾错
黎麦当奴食咩?
紧系食紫薯味嘅麦旋风啦
点解甘讲呀
因为佢地出左个紫薯味嘅麦旋风.
好够冻 甜度适中 仲食到 农厚的紫薯味
真系值得一试
经开老麦的朋友可以一试
另外仲食左佢个脆香鸡翼 都吾错
2018-06-04 98 浏览
最近麦当劳同LINE FRIENDS合作,推出好多同世界杯有关既新产品出黎。见佢喺手机APP落单就可以用$10买到一杯原价系$21既大大杯珍珠奶茶,有平当然去试一试啦。 呢杯饮品个杯似十足平时出面台式饮品店既大小,外表再加上可爱到爆既熊大加持,未饮就已经开心晒啦。一切美好既画面都喺饮第一啖既时侯消失咗,奶茶就同平时喺麦当劳饮开既奶茶系一样味道,呢方面完全无问题呀。不过佢既珍珠…一啲又好硬….又啲又好软…硬嗰啲真系好似咬紧一旧擦胶咁!根本都无煮熟..饮咗半杯我顶唔顺扔咗。

2018-05-20 93 浏览
以前一直都唔知有张咁样嘅甜品卡,系冇一日阿妈话我知咁样食就最抵真系抵所以食到变肥猪。张卡本身就要$12。即买就可以即刻用,最劲系买一送一,佢讲嘅买A送B。$16就有两杯雪糕,平到痴线,买Double新地,就送一杯麦旋风。我将会行匀唔同嘅麦当劳食雪糕
真系抵所以食到变肥猪。

外卖自取
2018-05-01 98 浏览
星期日 周围都好多人系好正常嘅,当然麦当劳都不例外啦。睇戏前,想买小小野食,所以去麦当劳买外卖。只不过,只是买个包同苹果批,想唔到都要等成20分钟,赶时间入场的话,真系唔好去。
2018-04-29
20 分钟 (外卖自取)
早餐
2018-04-26 95 浏览
去睇戏前食咗个麦当劳,叫咗个脆香鸡翼餐. 加埋薯条个酱汁都已经成$40了. 脆香鸡翼嘅水准一如以往都几松脆下.佢冇炸到乾晒,而且保存咗肉汁.见佢新出咗个黑松露风味张好似几吸引下,忍唔住加左$4,就觉得有少少中伏。首先啲薯条基本上冇问题,除了份量好似少咗之外。对於个酱汁就不太欣赏。第一啖食落去,以为佢俾咗个BBQ汁,仲要系此人地点麦乐鸡嗰只BBQ汁。同职员确认冇错之後,再试清楚啲,都觉得佢似BBQ汁多个黑松露酱. 系食到尾嘅时候先有少少黑松露嘅渗出嚟。比我再拣我宁愿点番茄汁好过。而且酱汁的份量很少,啲薯条唔系够点。今次就当豪咗$4比麦当劳啦。
今次就当豪咗$4比麦当劳啦。
2018-04-22