食完呢个「包」,真系激死我首先收银妹全程发梦我行埋去,佢完全无反应无出声我讲完食咩,佢都无反应无出声到嘟完我个wechat,佢拎起机示意要嘟多次之後嘟左总共三次我点知你会唔会收左我三次钱?到第三次,我问佢:「仲未得?」佢终於出声话「未得」,原来佢唔系哑架!我怀着点解游客区请呢d人既问号,踏出m记开呢个包,我叫多酱,佢同我走酱!个包无左酱,即系无左灵魂无左美味!块薄cheap cheap既鸡仲要炸得又乾又硬!原来唔止收银发梦,连厨房都一齐发梦终於明点解呢间响游客区既m记拍乌蝇因为食物及服务质素奇低!$12我当跌左啦落坑渠啦!

食完呢个「包」,真系激死我

首先收银妹全程发梦
我行埋去,佢完全无反应无出声
我讲完食咩,佢都无反应无出声
到嘟完我个wechat,佢拎起机示意要嘟多次
之後嘟左总共三次
我点知你会唔会收左我三次钱?
到第三次,我问佢:「仲未得?」
佢终於出声话「未得」,原来佢唔系哑架!
我怀着点解游客区请呢d人既问号,踏出m记
开呢个包,我叫多酱,佢同我走酱!
个包无左酱,即系无左灵魂无左美味!
块薄cheap cheap既鸡仲要炸得又乾又硬!
原来唔止收银发梦,连厨房都一齐发梦

终於明点解呢间响游客区既m记拍乌蝇
因为食物及服务质素奇低!
$12我当跌左啦落坑渠啦!
外卖自取
2019-09-24 66 浏览
要踢走blue Monday, 就梗系买杯嘢饮饮下醒下神啦依家只需要逢星期一三点後用麦当劳 app里面张优惠券,就可以用到McCafé买一送一优惠啦!而且仲可以试到最新口味嘅芝士奶盖冲绳黑糖珍珠茶, 芝士奶盖葡萄 🍇同 芝士奶盖菠萝🍍添呢三款奶盖既芝士都系用欧洲及纽西兰浓厚芝士架而两款水果奶盖既底部都有新鲜果肉新鲜香甜 饮落更有口感👍 #麦当劳 #McDonaldsHK #McCafe #芝士奶盖系列 #芝士奶盖冲绳黑糖珍珠茶 #芝士奶盖葡萄 #芝士奶盖菠萝 #GreatCoffeeEverydayEverywhere
要踢走blue Monday, 就梗系买杯嘢饮饮下醒下神啦

呢三款奶盖既芝士都系用欧洲及纽西兰浓厚芝士架
而两款水果奶盖既底部都有新鲜果肉
新鲜香甜 饮落更有口感👍

2019-08-02 73 浏览
有点口喝,有点累,刚好看到有麦当劳,所以就进去了。第一次在mcCafe点饮料,想了一下,决定了点大杯的Flat White,很快就弄好了,就坐在最近的座位上。喝起来很滑很顺,好喝,不过没有拉花,有一点失望。
有点口喝,有点累,刚好看到有麦当劳,所以就进去了。

喝起来很滑很顺,好喝,不过没有拉花,有一点失望。

Flat  White
2019-07-06 64 浏览
18件麦乐鸡又反嚟喇!!今次仲有四款唔同嘅滋味酱 - 蜜糖芥末酱、咸蛋黄酱、南乳烧鸡味酱同埋香草柠檬酱 四款酱各有各滋味蜜糖芥末酱:好食 依只冇记错嘅话之前都出过 不过今次味道比以往淡咗啲啲咸蛋黄酱:原先觉得会好奇怪咁 但系食落又唔错喎 几有惊喜南乳烧鸡味酱:依个个人就觉得麻麻 奇奇怪怪唔太夹咁 香草柠檬酱:食落似沙律酱 唔睇以为依个系沙律酱 不过夹警麦乐鸡到又几好食依四款滋味酱 除咗南乳烧鸡味酱之外 个人都觉得几滋味 另外系南乳烧鸡味酱同咸蛋黄酱比较浓味啲 所以建议先食蜜糖芥末酱同香草柠檬酱先~
咸蛋黄酱:原先觉得会好奇怪咁 但系食落又唔错喎 几有惊喜
南乳烧鸡味酱:依个个人就觉得麻麻 奇奇怪怪唔太夹咁
2019-06-27 41 浏览
这麽早起床,当然要持个美食安慰一下自助订餐,等候,攞餐,找位置热腾腾送上,煎得够香的饼,又便宜,配上奶和花生酱,好吃😋,以前只有糖桨选择(太甜)配上热奶茶,又滑又顺,享受每一个早上
这麽早起床,当然要持个美食安慰一下
热香饼套餐
配奶酱
自助订餐,等候,攞餐,找位置

配上热奶茶,又滑又顺,享受每一个早上
2019-06-27
$16 (早餐)
热香饼套餐
配奶酱
2019-06-19 31 浏览
麦当劳的芝士奶盖系列都推出了好一阵子,今天终於有机会试一试,由於准备要吃晚饭,就点了比较轻盈的四季春,芝士奶盖的味道比一般的较为淡,也略嫌不够香滑,反而四季春有惊喜,微微的茶香带少许回甘,十分清新,顺带一提店员的服务有点厌世,或许太忙了吧。
四季春芝士奶盖
2019-06-19
2019-06-08 50 浏览
唔知大家夜晚肚饿会食啲乜?平凡既我地梗系去又方便又易搵既McDonald 啦!最like 佢系有啲仲开24小时,几点肚饿都有野食今次深夜肚饿之选系虾堡系列既double 虾堡🍔,配埋脆薯格🍟同热带菠萝特饮🥤Double 虾堡🦐🦐,有两块虾饼,新鲜炸起热辣辣脆卜卜🍤仲好juicy,入边有为数不少既虾仁,一啲都唔求其,酱汁份量又唔会过量,因为平凡既我地好怕太多酱汁既burger,仲有沙律菜唔系放到黄晒🥗,卖相不错啊平凡既我地好喜欢食KFC既格格脆薯块,见到麦当劳有,又点会唔叫黎试试啊😏不过麦当劳就比较硬身同脆,无乜薯仔茸系入面,但真系好香口🤤热带菠萝特饮对我地黎讲就比较甜,菠萝味糖浆落得多左少少,不过平凡既我地平日系茶餐厅叫野饮都系叫少甜或走甜😅,如果你地平时无特别咁叫,相信你地一定会喜欢😌平凡既我地偏好深夜食麦当劳,因为感觉上啲食物系即叫即制,会新鲜啲好味啲😋😋

2019-06-06 21 浏览
终於有机会饮呢个新出既芝士奶盖啦,奶盖都hit到开始唔hit,不过mcdonalds都好有诚意架啦,迟到好过冇到啊嘛。其实唔洗排队架,download个apps,系手机点单就ok。
2019-06-05
宵夜
2019-02-23 133 浏览
麦当劳 Mccafe 出了一系列玫瑰花咖啡和蛋糕, 颜色粉粉紫紫的, 眼睛观赏已经很想吃它了, 这款玫瑰芝士蛋糕 , 上面几片玫瑰花 , 入口浓浓的玫瑰花味, 不太甜, 期间限定, 值得一试 !
玫瑰芝士蛋糕
玫瑰芝士蛋糕
一知道霆峰帮麦当劳谂左个新包,系港人最爱之一既煎蛋肉酱味,今晚就去试下😋😋poster 都系chok 住煮野食😂😂块安格斯牛都好厚实下,上面既芝士溶哂,配埋只煎到个边少少焦既蛋,同肉酱😋😋好夹好juicy , 如果个包面再烤脆少少就更好而shake shake 粉系港式烧味风味,感觉有d 似热浪个粉,甜甜辣辣😍😍👍🏻好味唔知系咪麦当劳想推霆峰个包,所以系甘播霆峰既歌😂😂食住佢个包又听住佢既歌,好似去左"峰味"餐厅甘😝😝包同shake shake 粉都好夹,成个餐配搭得几好😋👍🏻我怕食唔哂所以无加大,就加$2.5 转shake shake 薯条,total $49, 不过麦当劳餐来讲都几贵😅😅😅

2018-10-28
2018-05-18 196 浏览
我很喜欢麦当劳这些天送出的奶茶这杯免费热奶锡兰红茶有湾仔金奶茶王水准饮用一半仍旧好好吃😋清滑浓淡得宜,真的没想到好野麦记送野从未欺场很开心一早-10:30am爬到尖沙咀金马伦道得尝一个新口味锡兰红奶茶又不要钱我还有5 张票今天已经最後一日记得就送给人或好运🍀👍下午去多喝一杯饮胜!虽是cheap 却也没有理由不用-是吗?
我很喜欢麦当劳

$1 (早餐)
用餐优惠
现金券
2018-03-26 109 浏览
由於星期六都要番工,所以谂住叹番个good morning 早餐先做野啦。。。见佢出左个炒蛋包早餐一段时间,今次决定试下佢。开到谂住个包夹住个炒蛋会食到唔方便,点知又唔会wow, 不过如果个包多d沙律酱就仲好味

见佢出左个炒蛋包早餐一段时间,今次决定试下佢。

2018-03-24
早餐
2017-11-27 186 浏览
之前麦当劳出既宇治抹茶千层蛋糕真系好好食!所以今次行开见到有朱古力就忍唔住了!但系今次呢个蛋糕同上次比就颇为逊色了麦当劳既千层蛋糕都系比较乾身既,cream个方面唔够其他brand 既千层蛋糕多但系两睇啦,即系可以食到crepe既香味,而我个人而言我就钟意麦当劳呢款多d 既,因为自己食一件cake 都唔会滞不过同宇治抹茶比呢,呢件蛋糕又唔算好值得食啦,试又得唔试又得呢件蛋糕既层数当然唔算千层啦,好似有d 少⋯⋯朱古力味系好浓好够,但系我觉得面头既朱古力碎其实都系一个败笔黎,因为d 朱古力味有d 甜得滞,系甜,而唔系朱古力既味黎然後个千层又唔算做得好好,食落个口感一定唔会系海绵蛋糕,但系成旧啪入口既时候又唔觉得同其他朱古力蛋糕有乜分别我觉得只系一块好普通既朱古力蛋糕罗⋯⋯如果我再去mccafe我都会重投宇治抹茶千层蛋糕既怀抱

但系今次呢个蛋糕同上次比就颇为逊色了

朱古力千层蛋糕

朱古力千层蛋糕
呢件蛋糕既层数当然唔算千层啦,好似有d 少⋯⋯

我觉得只系一块好普通既朱古力蛋糕罗⋯⋯

如果我再去mccafe我都会重投宇治抹茶千层蛋糕既怀抱
2017-11-25
$27.5 (下午茶)
2017-10-30 111 浏览
早餐一於试下个新野- 金宝汤扭扭粉扭扭粉配汉堡扒同蛋,个人觉得呢2样系最好食既个金宝汤好浓味,唔会得水但个味就配左d,喜欢食酸野会几锺意但我都系锺意猪骨汤多d而家食扭扭粉仲有洗手液送啊
早餐一於试下个新野- 金宝汤扭扭粉

扭扭粉配汉堡扒同蛋,个人觉得呢2样系最好食既

而家食扭扭粉仲有洗手液送啊

2017-04-19 299 浏览
麦当劳期间限定嘅18件麦乐鸡餐返黎啦﹗同朋友share一个餐,加多杯新地乐,啱啱好,唔怕太热气,又可以一次过试晒4款酱。包装系Line Friends 公仔,非常得意。食油炸食物至怕炸好放得太耐,变到软淋淋,但今次冇呢个情况出现,麦乐鸡同薯条都系新鲜炸好,食落好脆。今次4款酱都好好味,同麦乐鸡好夹。柠檬香草酱味道比较淡,带点清新,韩式辛辣酱较浓味,但不太辣,韩式烤肉酱有点像锯排时食到嘅蒜蓉汁,蜜糖芥末酱之前出过,经典口味,食极都唔腻。
2017-04-14