2024-03-16 60 浏览
我覺得5分,我可能會O分。我住青衣,亦多次光顧,不過一直都感覺不好,沒什么改善:1.食物在给客人時,餐包內的蔬菜或其他食物汁,多次再青衣城 2期出餐,拆開時很散亂,歪歪斜斜感覺對食物處理很差,感覺馬虎了事。比其他地方的M記,真的比較差。2環境干靜度亦比較污糟,常見客人走了,枱上面的垃圾沒有人收執,台面及地下,亦常見食物殘渣,而往往有不少員工在埸,並不是沒有人可以去處理,而是視而不見。3.曾見几次有客人要求包內多醬時,職員要么說不提多醬服務,要么就你說你的,他們就样不理,我亦有過这種經歷,不過買回到家才看到包內的醬很少,因為这間的醬比其他店少,我才提出,結果也很氣人,几次想投折,後來亦算了,我只想表達M記不是你一間。做員工的要留意,說謊亦要清楚情況,其他店能提供的,為什么你这間就不能。
2024-03-16
2024-01-18 65 浏览
這間青衣城麥當勞的韓式雞腿包餐,真是一趟便宜又美味的饗宴!我訂了一份脆爆雞腿包套餐,外表看似平凡,但啃下第一口,柔軟的麵包內夾入肉汁四溢的雞腿,香氣迫人。一口接一口,雞腿吃光很快。脆香與惹味內芯,每一口都令我回味無窮。配餐的是粟米粒,口感清脆多汁,入口即化;麵包中的蔬菜帶來一股綠色蔬果的微澀,正好中和雞肉的香油味,兩者搭配得天衣無縫。 最後一口是充滿味蕾刺激的可口可樂,非常享受😊這一餐共38元,但口感豐富多變,讓我大快朵頤,真是再划算不過的享受了!
這間青衣城麥當勞的韓式雞腿包餐,真是一趟便宜又美味的饗宴!

最後一口是充滿味蕾刺激的可口可樂,非常享受😊

2023-10-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-01-10 316 浏览
麥當當出咗個華田脆脆早餐終於試到個脆脆配埋熱辣辣誓山熱香餅掉金係一流而家熱香餅仲比以前厚身更加好食而炒蛋都出色過之前唔再硬倔倔唯獨薯餅出到汗水淋咗失色不少希望能有改善
麥當當出咗個華田脆脆早餐
唯獨薯餅出到汗水淋咗
失色不少
希望能有改善
2022-09-27 273 浏览
因為趕時間返工,又要食麥當勞(金拱門)啦!其實每間麥當勞(金拱門)應該都係差唔多㗎喇!但係唔同分店表現都會有差異!呢間分店令小編真係失望,跌晒眼鏡!今次叫咗個麥樂雞餐!係配薯條嘅!首先服務方面比起早前寫食評個幾間分店為差,食物質素方面,薯條好多都林,而且唔算話好夠熱,好似炸咗一段時間咁!另外麥樂雞都係,有少少唔係好夠熱!呢度令小編失望嘅,而且環境方面,比起其他,鄰近車站既麥當勞(金拱門)為擠迫。坐得唔係咁舒服。最後衛生可以再做好少少
2022-09-09
用餐时段
好彩有個好🤴🏻買外賣比我食,今次試下新餐肉扭扭粉!~~~新餐肉扭扭粉~~~滿心歡喜打開一睇,新餐肉顏色暗暗瓦瓦,我塊面都當堂一樣暗暗瓦瓦😨😨!佢顏色已經俾人一種唔新鮮嘅感覺😵😵!之前食乾身嘅新餐肉感覺都仲ok👌🏻,但呢個食落口感軟軟爛爛,毫冇彈性可言😦😦冇左個脆口感,湯味亦都沖淡左陣仿肉味,原本正常嘅扭扭粉都俾佢影響到唔想食😡😡(我有食曬架🥺🥺)好彩有個醒目嘅🤴🏻買多份早餐隔一隔,建議M記考慮不要新餐肉配湯,真心搞唔掂🤮🤮
好彩有個好🤴🏻買外賣比我食,今次試下新餐肉扭扭粉!
~~~新餐肉扭扭粉~~~

2020-12-03
用餐时段
早餐
BTS餐~~~手機點餐優惠減$3✌🏻✌🏻看到手機麥當勞app有好多優惠,堂食/ 外賣自取都平好多!!瘋魔全亞洲嘅韓國🇰🇷BTS麥樂雞醬係咩味道😋😋BTS 360度花絮就係佢地系麥當勞各角落打咭嘅VR😊來喇來喇~~ 右上角個紙袋職員話呢個餐配埋嘅~~呢個餐無shake shake粉㗎~~手機點餐慳3蚊~~~🙂🙂手機入面嘅功能會令你變成飲食達人 😎😙😙紫色蓋呢隻有芥辣味~~好食過普普通通嘅酸酸甜甜辣辣(粉紅色蓋) 長這個樣子~~~不是芝士味的 芥末的味道醒胃😋😋早餐、午餐、下午茶~~晚餐都有優惠㗎 😃😃😄😄😄環境:青衣城間麥當勞疫情關係都係好多臺唔用得 然後好多嬸嬸婆婆/ 長者食完繼續坐系度 等咗一陣 加埋啲學生又嚟食搵位真係唔係咁易終於有臺;;係一張同阿嬸share嘅臺😅 阿嬸好似突然講嘢 望望佢 佢無戴口罩、我同佢又無膠板隔住 佢嗌人睇佢張臺 佢走去斟水 😰😰😰 感興趣好唔衛生 亦都好噁心🤢🤢 佢啲口水會飛出來 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫衛生::啲餐盆都痴痴立立 😑😑抵食::唔算抵食 夠飽、汽水走冰都夠凍
BTS餐~~~手機點餐優惠減$3✌🏻✌🏻

看到手機麥當勞app有好多優惠,
堂食/ 外賣自取都平好多!!

瘋魔全亞洲嘅韓國🇰🇷BTS麥樂雞醬係咩味道😋😋

BTS 360度花絮就係佢地系麥當勞各角落打咭嘅VR😊

手機點餐慳3蚊~~~🙂🙂
手機入面嘅功能會令你變成飲食達人 😎😙😙

長這個樣子~~~不是芝士味的
芥末的味道醒胃😋😋

早餐、午餐、下午茶~~晚餐
都有優惠㗎 😃😃😄😄😄

環境:青衣城間麥當勞疫情關係都係好多臺唔用得
然後好多嬸嬸婆婆/ 長者食完繼續坐系度
等咗一陣 加埋啲學生又嚟食搵位真係唔係咁易
終於有臺;;係一張同阿嬸share嘅臺😅 阿嬸好似突然講嘢
望望佢
佢無戴口罩、我同佢又無膠板隔住
佢啲口水會飛出來 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
衛生::啲餐盆都痴痴立立 😑😑
抵食::唔算抵食 夠飽、汽水走冰都夠凍
2021-05-10 141 浏览
上海有粢飯、日本有飯團、香港有飯Tastic!麥當勞又出返飯包,唔講味道先,其實哩個餐都真係幾好,燒汁牛肉配飯,薯條轉粟米既話,成件事無咁junk food,又飽肚,我個人覺得可以長期有哩個餐。味道方面,一睇就知係多汁,雖然多汁,但啲飯唔會淋晒一patpat 咁,牛肉唔un ,汁唔咸,成個包都冇乜嘢出錯,比我預期好食。
上海有粢飯、日本有飯團、香港有飯Tastic!

2021-01-13 122 浏览
記得我細細就好鍾意食麥提莎加熱飲,有時配熱朱古力,有時配熱牛奶。早前經過McCafe,見到新出咗三款麥提莎飲品,即刻買咗杯麥提莎熱朱古力試下,配埋最近推出嘅新餐肉蛋沙律意式包,好飽足🤤.McCafe麥提莎熱朱古力味道香濃😋 我鍾意一啖麥提莎一啖熱朱古力咁飲,麥提莎遇上熱朱古力即溶,兩種味道完美融合,童年回憶返晒黎👧🏻 新餐肉蛋沙律意式包選用近期大熱嘅新餐肉,唔講唔知自己食緊素食,真係好正👍🏻
📍麥當勞 (青衣)唔知道有冇人同我一樣平時好鍾意飲黑糖珍珠奶茶呢💗今次麥當勞竟然推出左奶茶新地系列!! 有奶茶新地筒 黑糖珍珠奶茶新地 同埋黑糖珍珠奶茶麥旋風Items ordered: 💙黑糖珍珠奶茶新地 ($10)雪糕充滿着陣陣港式奶茶嘅香味 充滿香港風味 但係個人就略嫌有點過甜 而且珍珠不夠彈牙 同我期望有點落差 有d小失望😢Address:青衣青敬路33號青衣城2期地下G36-G37號舖Shop G36-G37, G/F, Maritime Square 2, 33 Tsing King Road, Tsing Yi
📍麥當勞 (青衣)

Items ordered:
💙黑糖珍珠奶茶新地 ($10)

Address:
青衣青敬路33號青衣城2期地下G36-G37號舖
2020-11-01 236 浏览
今日特登早起身🌞就係為咗食個長方形嘅魚柳🐟!記得細個嘅時候好鍾意食魚柳包🐟,人大咗選擇多咗就冇乜再叫黎食啦😀😀先講吓我係堂食嘅,可能疫情嘅關係就包到外賣咁但堂食😒😒,唔係好環保♻️!😫😫重量級魚柳珍寶套餐即係精選早晨全餐, 豬柳🐷換咗塊魚柳🐟!大大塊嘅魚柳🐟炸到金黃色好香脆,但好似薄咗啲,冇以前咁厚😑😑其他就正常,但要讚下個蛋好重蛋🥚味又夠厚!直頭厚過塊魚柳🐟啊!🥰🥰重量級魚柳🐟包套餐即係長方形魚柳包,但可惜都係塊魚柳🐟唔夠厚,食得唔夠過癮呀😵😵,建議加多塊芝士🧀覆蓋埋多咗嘅魚柳🐟,口感會更加充實!🤗🤗但唔明白嘅係只有早餐先有長方形魚柳🐟包,11點後係冇㗎!🧐🧐咁而家買重量級魚柳🐟包套餐會送洗衣珠珠,仲要叫做‘愛的宣言’🤣🤣
今日特登早起身🌞就係為咗食個長方形嘅魚柳🐟!

重量級魚柳珍寶套餐

重量級魚柳🐟包套餐

2020-07-25
$35 (早餐)
2020-06-07 137 浏览
香港除了便利店之外,快餐店都一樣林立在各區,雖然未必做到一定有間係附近,但就總會不時見到佢的蹤影。麥當勞的早餐選擇多,有飽到食完可以唔洗食午餐的珍寶套餐,到普通包餐,更甚去到通粉都一應俱全。今日不想太飽肚,選了一個炒雙蛋牛堡套餐,內面有一杯飲品,一個包和一個薯餅。我這邊剛付完錢,轉頭過去就已經可以取餐,效率好高。不過我覺得個包味道比較淡,亦可能因為外賣的關係,個包比較濕引致口感馬馬。到最後雖然想不食太飽,但其實食完整份早餐都有八分飽滿感。

2020-06-06
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
$29 (早餐)
2020-01-23 232 浏览
麥當勞青衣青敬路33號青衣城2期地下G36-G37號舖好鐘意麥當奴既甜品站近年係唔同季節都會推出新搞作,有唔同味道既雪糕,唔會淨係得雲呢拿同朱古力味咁單調之前都試過海鹽味,D24榴槤味,呂宋芒果味, 西尾抹茶味既特式雪糕,今期到推出HERSHEY'S既朱古力雪糕本身都好鐘意食呢個牌子朱古力,所以一定要黎試下啦朱古力味真係好濃郁而且入口既口感好滑真係好好味,一定要試
麥當勞
青衣青敬路33號青衣城2期地下G36-G37號舖

本身都好鐘意食呢個牌子朱古力,所以一定要黎試下啦

朱古力味真係好濃郁而且入口既口感好滑
真係好好味,一定要試
日本抹茶又名碾茶,茶葉綠味帶輕苦,需在採摘前二十天作遮光哉培,屬蒸青綠茶的一種。高級的西尾抹茶,以手工採摘,香氣深邃,絕不遜於宇治抹茶。麥當勞推出的西尾抹茶新地,選用產自日本愛知縣的抹茶粉製,濃郁的綠茶雪糕,確實令人難以抗拒,作為初秋限定甜品系列,清澈茶香、甜而不膩,雖然排了二十分鐘才買到的雪糕,但吃了一口內心便已非常滿足!西尾抹茶新地大窩夫筒以朱古力脆筒盛載軟滑雪糕,伴上朱古力脆皮和oreo威化卷,吸引的賣相,帶出鮮明的軟硬口感。西尾抹茶系列要在麥當勞勞甜品站和指定Mc Cafe才吃得到啊~

2019-10-06
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
2019-09-27 93 浏览
已經好耐冇食麥當勞, 今日工作太忙冇時間出去食lunch, 只好叫同事幫我快餐, 叫咗"芝味磨菇安格斯" 記憶中食過兩三次都好味, 今日再食都仍然ok, 仲可以轉配杯玉泉忌廉珍寶新地&脆薯皇😋😋👏🏻, 雖然忙到傻要喺公司食快餐, 但總線都食得開心先再忙過😏
2019-08-01 81 浏览
麥當勞甜品站又出新甜品系列啦!今次係🍌香蕉味脆皮配🥭呂宋芒雪糕🍦。個味有少少似童年回憶嘅鳳仙雪條,個人覺得麥當勞嘅脆皮更有香蕉味同甜少少。我同朋友揀咗呂宋芒果新地大窩夫筒+脆皮呂宋芒果新地筒(香蕉脆皮),兩款買曬都唔使$20,真係好抵食呀!