2025-03-31 13 浏览
麥當勞新品(迷你酥皮批)這次麥當勞新出的批,和以往的大不相同,不再是單一餡料,而是分別為兩個口味的迷你酥皮批-朱古力和吉士,更加方便分開食用,避免一次性吃不完造成浪費。首先,吉士口味方面,它的口味像是奶皇餡,外脆內軟。至於,朱古力口味(也是我自己比較喜歡的)方面,吃上去不會太甜而且味道更濃,口味上比較像心太軟。所以,無論你是朱古力/奶皇控,下午茶不想吃太多,想和好朋友分享還是喜歡嘗試新鮮事物的你,都可以嘗試一下這次麥當勞新出的新品。
麥當勞新品(迷你酥皮批)

首先,吉士口味方面,它的口味像是奶皇餡,外脆內軟。

2025-03-31
  • 迷你酥皮批
2022-01-07 309 浏览
珍寶套餐配搭奶朱口味($38)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧賣相方面,保持一貫水準,不過不失。唯獨想提出,薯餅這次偏乾身,不再油淋淋,值得一讚。味道方面,這次主要想集中討論朱古力醬、甜奶配搭熱香餅。朱古力醬量適中,剛剛好足夠塗滿2塊熱香餅。醬料偏杰身,朱古力味頗為濃郁,甜而不漏,比預期好。甜奶量較少,味道則與坊間煉奶無異,比朱古力醬略甜,奶味足。順帶一提,甜奶包裝有點難開,若不使用工具,只能徒手扯開一小個開口,有點不便兼過程容易弄髒雙手。兩者配搭熱香餅一同食用,味道頗夾,但有點過於甜膩,吃完一塊已感膩滯,不能多吃。奶茶有茶味但偏澀,奶味偏淡,口感不夠香滑,失敗之作。外賣輪候時間:🐧🐧🐧在假日朝早10點左右購買,需時15-20分鐘。🐧❤️結語:有新鮮感,但還是比較推薦經典熱香餅糖漿配搭。
珍寶套餐
珍寶套餐

珍寶套餐配搭奶朱口味($38)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

賣相方面,保持一貫水準,不過不失。

唯獨想提出,薯餅這次偏乾身,不再油淋淋,值得一讚。

味道方面,這次主要想集中討論朱古力醬、甜奶配搭熱香餅。

甜奶量較少,味道則與坊間煉奶無異,比朱古力醬略甜,奶味足。

奶茶

奶茶有茶味但偏澀,奶味偏淡,口感不夠香滑,失敗之作。

外賣輪候時間:🐧🐧🐧
在假日朝早10點左右購買,需時15-20分鐘。

🐧❤️結語:有新鮮感,但還是比較推薦經典熱香餅糖漿配搭。
2022-01-02
15 分钟 (外卖自取)
早餐
2021-05-03 162 浏览
今日突然想食麥當勞快餐,咁啱起外買平台見到有優惠,所以就嗌外賣食下我嗌左個Double芝士安格斯自由選,加大薯條,加麥樂雞,嘢飲就叫左杯熱朱古力外賣既速度都幾快,大約半個鐘就送到外賣袋都好乾淨,分門別類,感覺好衛生個包有兩塊安格斯牛,估唔到都幾重牛味,同埋每啖都好Juicy薯條偏林不過個包裝都幾特別,中間可以開窿可能我太耐冇食過麥當勞,唔知道佢變咗個設計麥樂雞我配左芥末醬,外脆內軟,好食熱朱古力就不過不失,不過真係估唔到外賣都有咁嘅水準

外賣既速度都幾快,大約半個鐘就送到
外賣袋都好乾淨,分門別類,感覺好衛生
薯條偏林
不過個包裝都幾特別,中間可以開窿
可能我太耐冇食過麥當勞,唔知道佢變咗個設計
麥樂雞我配左芥末醬,外脆內軟,好食
熱朱古力就不過不失,不過真係估唔到外賣都有咁嘅水準

外卖送餐
午餐
2020-12-10 108 浏览
限定期間買新豬肉早餐系列可減$5,還有支180毫升消毒清潔液送,我本身之前食過不錯,便打算不要錯失這著數。.$26 新餐肉炒蛋堡早餐包 ⭐️⭐️⭐️⭐️包一塊薯餅及一杯豆漿 $26 (原價$31, 用手機App減$5, 還剛巧送一枝180ml的消毒潔手液,超抵👍😊.其實之前在另一間老麥食過一次新豬炒蛋堡,味道可以,有餐肉口感和味道,同時可能無用油煮,上次的餐肉有點煮得黑左少少。.今次期望調低了。結果反為有意外驚喜。😊.一打開,看到厚厚的炒蛋🥚,而且是有蛋汁不會煮得過熟。我這個💖🥚愛吃蛋的人當然加分。再打開看,驚喜是竟然餐肉沒有像上次炒得黑。白色醬汁亦夠多,蛋夠多,餐肉15mm厚,大滿足💖😊麥當當我其中一樣至愛是薯餅,這早餐包埋,質素穩定,好味😋我以前次次加$3改鮮奶,今次問下原來免費可有熱豆漿,天氣涼涼地試下都好,結果可以👌👌剛好今次有支消毒洗手液,全部$26,一個字🎈抵🎈呢餐食得好開心好滿足👍😊✅💖
今次期望調低了。結果反為有意外驚喜。😊

新餐肉炒蛋堡早餐

麥當當我其中一樣至愛是薯餅,這早餐包埋,質素穩定,好味😋

薯餅

熱豆漿

剛好今次有支消毒洗手液,全部$26,一個字🎈抵🎈

贈品消毒潔手液

呢餐食得好開心好滿足👍😊✅💖
2020-12-03
外卖自取
$26 (早餐)
薯餅
熱豆漿
贈品消毒潔手液
2020-07-14 91 浏览
今日4:00股市收場,見肚餓落咗樓下搵嘢食,突然醒起麥當勞有款炸雞,新出咁耐都冇食過,於是就入去走去試一次~~😂😂😂😂😂😂😂個炸雞餐$35咁就有兩件雞啦,一咬落口😫😫😫😫😫😫😫😫😫發現個皮啊個粉都好厚下😢😢😢😢😢😢你都仲都幾鹹添,食兩三啖即刻要飲啖可樂,真係只有一次,可一不可再😂😂😂😂😅😅😅一次就好啦,食炸雞都係食返對家,上校雞好啲😂😂😂😂😂

一次就好啦,食炸雞都係食返對家,上校雞好啲😂😂😂😂😂
2020-04-05 118 浏览
外賣真係要望清楚所有嘢先走10次會錯或少咗今日已經唔多人,買兩個餐2個包,1個脆辣雞比錯芝蛋脆雞,1個蘑菇安格斯,入面得3少片蘑菇!!真係好差,做嘢嘅好唔認真。
外賣真係要望清楚所有嘢先走
10次會錯或少咗
今日已經唔多人,買兩個餐
真係好差,做嘢嘅好唔認真。
2019-12-30 52 浏览
快食晚餐附近也沒多選擇的餐廳買了一客麥當勞麥樂雞加大送SHAKE SHAKE粉 配薯條 想快快吃完就算,外賣,連埋麥樂雞一齊SHAKE粉,麥樂雞醬酸甜易入口難得食到新鮮炸起既出品,薯條是脆的,很奇妙
5 分钟 (外卖自取)
2019-03-17 96 浏览
平時我多數選擇麥樂雞定今日想試吓新野,我今日試咗麥當勞新出個包宮崎風味南蠻炸雞漢堡套餐。我仲特登加大左,多啲嘢食。個包味道都唔錯,但如果可以多啲汁就好啦! 題外話,我真心覺得呢間麥當勞個廁所真係好臭,而且成地都係水,但又好多人鍾意喺入面換衫。。。。。。
2019-01-19 133 浏览
麥當勞我諗大家都一定食過好多次, 響香港唔係一啲乜嘢特別嘅食物。 去到麥當勞食乜嘢好?今日要推介嘅係麥當勞凍奶茶, 一朝頭早有杯凍奶茶, 感覺成日都好滿足, 雖然奶茶唔算香滑好味, 但係麥當勞大批製作都差唔多去邊。 大家不妨一試。

放假一朝早諗住食個麥記早餐輕鬆下 叫完餐俾完錢就等拎野食走啦 d服務員個個黑口黑面冇黎精神都算 行左15分鐘上耀東返到屋企打開個外賣 準備砌個包出黎 點知冇左個果醬 一個包個精粹都冇左 諗住食個熱香餅啦 連餐具都冇 你叫我食咩好。 快餐店還快餐店 個餐都35蚊架 我落樓買過份早餐又5系 打返去又無補於事 真心好嬲!
2018-05-17 99 浏览
第三次寫此分店的食評,奇怪是真係全無改善...今天再幫趁,景況依然!薯條永遠不是即時炸的,不夠熱辣新鮮,柴皮一樣茶包奶茶,永遠只有2/3杯,份量太少,永遠漏俾奶或糖,一定有錯漏的...豬柳旦漢堡,不似係即做的,因為包已經硬了,旦不熱,芝士也乾了...職員由來都比較散漫,慢慢做,慢慢pack ,真係要有耐心等候!其他地區的分店,沒有以上的情況呀!肯定係管理的問題!! 真係好唔掂呀!
第三次寫此分店的食評,奇怪是真係全無改善...
今天再幫趁,景況依然!
薯條永遠不是即時炸的,不夠熱辣新鮮,柴皮一樣

其他地區的分店,沒有以上的情況呀!
肯定係管理的問題!! 真係好唔掂呀!
2018-04-29 165 浏览
今日係度叫左個板燒雞腿包餐,多菜跟粟米。結果個職員禁左多醬而唔係多菜,我都無為意,返黎食先覺。唔係好食得辣,醬係辣既根源,佢多左醬,好辣!其實果時都唔係好多人,兩三個人排隊,問多幾句用電子錢包俾錢既野都好似好唔想答甘,定抑或佢地唔識!執餐果哥哥仔都幾好既,起碼無面黑黑。板燒雞腿啲菜有啲黑同林,唔新鮮。另外個粟米杯份量少得可憐!甘大個杯剩係裝得果半杯,同開心樂園餐既細粟米差無幾!兩啖就無啦!水又多,浸住晒啲粟米,落牛油都無晒味。係你就唔好用甘大個杯啦,浪費晒啲膠!
今日係度叫左個板燒雞腿包餐,多菜跟粟米。

執餐果哥哥仔都幾好既,起碼無面黑黑。

板燒雞腿啲菜有啲黑同林,唔新鮮。

水又多,浸住晒啲粟米,落牛油都無晒味。

係你就唔好用甘大個杯啦,浪費晒啲膠!

2017-08-09 90 浏览
真係吾炮轟此分店都氣難消,其實,平心而論,地方很不錯,格局頗新穎!頗舒適的!但食品水凖劣,什麼包都是太多汁,抑或太少汁,太咸或太淡!沒有凖則的!薯條永不香脆,永遠是柴皮一樣!不會有奇蹟!奶茶永遠俾漏奶或糖!永無例外的!服務員態度懶散,愛理不理!全不用心!氣壞!

薯條永不香脆,永遠是柴皮一樣!不會有奇蹟!
奶茶永遠俾漏奶或糖!永無例外的!
服務員態度懶散,愛理不理!全不用心!氣壞!
2017-01-27 98 浏览
因鄰近屋企,所以常幫趁,但水準奇差,令人失望!order什麼飽的饀汁必超濃,超thick,超超咸!配菜 - 生菜或洋葱幾乎係無,其他分店,沒有遇上如此情況的!薯條必淋,必不脆,其他分店,如鰂魚涌分店,香脆可口!奶茶溫暖的,不夠熱...蘋果pie,不熱!最氣結是員工工作散漫,每次order茶包奶茶,必變濃滑奶茶,回家後才發現俾錯!若再三強調,攞岩茶包奶茶,一定乜漏奶仔及糖!怕怕去呀!
薯條必淋,必不脆,其他分店,如鰂魚涌分店,香脆可口!
奶茶溫暖的,不夠熱...蘋果pie,不熱!
怕怕去呀!
2016-10-03 153 浏览
試新野,10:30走入麥記食begal. 冇人排隊冇乜客,職員清理薯餅架好似收爐,begal 及賣剩幾個薯餅放在一旁放涼。問仲有冇早餐,職員話有。我要芝士煙肉begal, 原來整定的是另一隻,我要的要即做,我才鬆一口氣,有熱辣辣包包食,點知都係原材整好晒砌比你。所以一打開個包,全無溫度可言,見到芝士己放涼定形在包中心,好彩begal凍食係冇問題,包包好咬口新鮮又有包肚感,煙肉有2條,若煎得香脆小小就更好,cream cheese 和芝士一般啦。$3O食到begal都幾化算。薯餅我要求要新炸起,剛巧裡面叫出來,望住排我後面的客,問仲有冇客要薯餅,其實真係...點都好等一陣就有熱薯餅。另外,奶茶我要代糖,比錯咖啡糖,出單出餐又會攪錯,呢度職員培訓,出餐流程真係....
反面begal
正面begal