2024-05-17 38 浏览
相信大家對m記熱香餅唔會陌生我一直都覺得幾好食而家又多左好多醬料選擇每次食熱香餅一打開都係暖暖地 好鬆軟為我帶來美好早晨今次一打開…第一啖…個邊係硬既?3塊有2塊 都 係 咁!堅係失望!
相信大家對m記熱香餅唔會陌生
我一直都覺得幾好食
而家又多左好多醬料選擇

每次食熱香餅
一打開都係暖暖地 好鬆軟
為我帶來美好早晨

今次一打開…
第一啖…個邊係硬既?
3塊有2塊 都 係 咁!
堅係失望!
一打開個盒,已感受到熱騰騰狹鱈魚幾大塊,真係成個盒咁長炸狹鱈魚柳,配芝士、生菜、沙律醬和鬆軟長麵包,幾美味,幾開胃魚肉一邊幾厚身,有口感,另一邊較薄魚柳幾重炸,好香脆,外皮不算太厚套餐$29,包一杯飲品特價,CP 值!深海狹鱈魚,來自北太平洋可持續發展漁業。
一打開個盒,已感受到熱騰騰
狹鱈魚幾大塊,真係成個盒咁長

魚肉一邊幾厚身,有口感,另一邊較薄
魚柳幾重炸,好香脆,外皮不算太厚

套餐$29,包一杯飲品
特價,CP 值!

深海狹鱈魚,來自北太平洋可持續發展漁業。
炸狹鱈魚柳堡
早餐
2024-02-01 121 浏览
不仅每周吃,还每天吃,还每天吃两顿✌🏻招财牛堡🍔没有了菠萝,汉堡中洋葱味会变得更加突出🧅,而黑胡椒特别的辛香浓郁,和软嫩的牛肉饼特别的适配融合,但我感觉还是加了菠萝更多汁好吃☃️小龙虾汤没有大家说的那么难喝啊🤔。虽然里面的小龙虾都很小,但是倒是真的没有腥味,更像是带着一点香辣的奶油玉米浓汤的味道🌽,不过也确实算不上好喝要不怎么我长胖呢
不仅每周吃,还每天吃,还每天吃两顿✌🏻
要不怎么我长胖呢
2024-01-14 89 浏览
放工後感到少許肚餓,打算在附近揾下有什麼食。餐廳人頭湧湧,不過下單後等了約5分鐘就取到餐,非常有效率。近期臨近新年,餐廳如常推出了招財牛堡及扭扭薯條,套餐有一杯凍奶茶,還附送了利是封。招財牛堡的牛肉好多汁,與黑椒汁好搭配,味道不過不失。至於扭扭薯條有些失色,薯條比較碎。不過奶茶茶底靚,而且甜度可以自行調較。
放工後感到少許肚餓,打算在附近揾下有什麼食。
餐廳人頭湧湧,不過下單後等了約5分鐘就取到餐,非常有效率。
2023-12-13 80 浏览
沙田以前在新城市曾有歷史悠久我麥當勞,原來早年關閉後,己在一期旁邊重開,不過這次去發現店子面積甚小。超有趣,無論手機定現場的下單機均見到「麥樂雞/魚柳包售馨」,簡直令人笑爆嘴,就如去茶餐廳沒有奶茶,酒樓沒燒賣一般好笑。以往沙田中心的麥當勞也相當大,開生日會位置都夠廣闊,現在這間,又細又多高枱,我相信連開生日會都不可能。豬柳蛋夠大夠熱,蛋香,可能因人多而貨如輪轉;薯條反耐不覺太熱;阿華田麥旋風,原來阿華田脆脆份量不太多,反之,內裏有不少機智豆,雖味道還好,但吃雪糕配機智豆好像口感較奇怪較硬😩

豬柳蛋夠大夠熱,蛋香,可能因人多而貨如輪轉;
薯條反耐不覺太熱;
阿華田麥旋風,原來
下午茶
2023-11-02 93 浏览
朝早諗唔到食咩早餐,見到有間m記,即刻心郁郁想去食佢既薯餅🥳對我黎講m記既包都唔係重點,重點係可以食到佢既薯餅,真係唔知點解可以咁好食?外皮炸到金黃色,口感酥脆,內裡鬆軟又熱辣辣,仲帶住濃郁的香氣,每咬一啖薯仔既甜味濃郁且美味,超滿足!絕對令人回味無窮,朝早食兩塊都可以🤣(雖然好油膩見到m記好似新出左個兩個包?下次會去試下!
絕對令人回味無窮,朝早食兩塊都可以🤣(雖然好油膩
見到m記好似新出左個兩個包?下次會去試下!
早餐
2023-10-27 46 浏览
McDonald’s 一睇到一定:下?麥當勞?今次係New Jeans x麥當勞7日限定套餐 $39脆爆雞腿包😋 仲有蜂蜜牛油Shake Shake粉仲有阿華田批,一於去試試佢🤭(限定餐到30/10/23咋,快啲去試)💛 脆爆雞腿包個醬甜甜地配搭雞腿有烤雞味😋口味新又好令人接受😋💛 蜂蜜牛油Shake Shake粉薯條有啲甜甜地,感覺呢包粉幼細啲,令薯條都吸粉左,唔錯!不過個人都係覺得bbq蜜糖無敵🫶🏽💛阿華田批無朱古力批咁甜,唔錯!價錢:$52⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️#即日食即日打系列
McDonald’s
一睇到一定:下?麥當勞?
今次係New Jeans x麥當勞7日限定套餐
$39脆爆雞腿包😋 仲有蜂蜜牛油Shake Shake粉
仲有阿華田批,一於去試試佢🤭
(限定餐到30/10/23咋,快啲去試)

💛 脆爆雞腿包
個醬甜甜地配搭雞腿有烤雞味😋
口味新又好令人接受😋
💛 蜂蜜牛油Shake Shake粉薯條
有啲甜甜地,感覺呢包粉幼細啲,
令薯條都吸粉左,唔錯!
不過個人都係覺得bbq蜜糖無敵🫶🏽
💛阿華田批
無朱古力批咁甜,唔錯!

價錢:$52

⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️
#即日食即日打系列

2023-10-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
2023-08-01 137 浏览
經過快餐店,想食炸野。叫左魚柳包、炸薯條和朱古力奶昔。魚柳包,真的是太好吃了!魚柳肉質鮮嫩,外層酥脆,夾在軟嫩的漢堡包中,一口咬下去,口感十足。😋炸薯條,外層炸得酥脆,裡面還保持著薯條的鬆軟口感,真的是超級好吃。😋再來是朱古力奶昔,濃郁的朱古力味道和冰涼的奶昔混合在一起,真的是讓人心情愉悅。😍除了食物的好吃之外,這家快餐店的出餐速度也相當快,讓我們不用等太久就可以享受美食。而且價錢也很平實,讓人覺得物超所值。👍🏻
經過快餐店,想食炸野。叫左魚柳包、炸薯條和朱古力奶昔。

2023-05-22 181 浏览
第一次在香港的麥當勞享用早餐,這家店滿滿的人潮,但門口有點餐機器,很熱心的店員,協助我快速完成點餐、機器付款的方式。拿著號碼牌,在座位上等待人員幫您送上餐點。等待餐點的時間,其實很快就幫您送餐了。所以趕時間的人不用擔心,非常快速的就送上餐點。我選擇了長桌,跟不認識的其他人坐在一起,桌子下方很貼心還有USB的充電座孔,真的是很貼心的服務,對於外出的人來說,這是一個很棒的貼心服務。我拿出充電線,就可以充電🔋囉~
2023-05-22
2023-05-01 95 浏览
好開心新城市終於開返麥當勞!今日同屋企人落咗去食下午茶 我叫咗一個豬柳蛋漢堡餐加大飲凍檸茶 而我屋企人就叫咗脆辣雞腿包餐加大飲可樂 出餐速度好快 容易搵位 大家有興趣,不妨嚟呢間食
2023-03-23 87 浏览
沙田終於開返M記啦!當日叫咗脆香雞翼,佢外皮炸到金黃酥脆,而且麵衣處理得非常好,唔單止冇過多嘅油膩感,仲保留咗雞肉嘅鮮嫩口感。雞翼嘅調味好到位,口感豐富,絕對喺香港麥當勞世一嘅套餐🐥跟住就係薯條,沙田麥當勞嘅薯條比其他麥當勞更加好味,唔會好似放咗好耐咁,每條薯條都炸到酥脆金黃,口感香脆,份量充足。同樣地,麥當勞提供了多種不同口味嘅shake shake粉,顧客可以按照住自己嘅口味去揀,當日我就揀咗紫菜味😋
沙田終於開返M記啦!

作為一個在新界東長大的人,沙田新城市廣場的《麥當勞》絕對是我的童年回憶。近日子,在社交媒體曾經出現了一個小小的哄動,因為新城市廣場的《麥當勞》返來了。雖然,新的《麥當勞》不會再有令人懷念的火車坐位,但起碼同小朋友出去行街,又扭肚餓時,位置方便就腳啊。那一天,就是要一家人出動去沙田街街,中午的一餐就簡單了,一於同小朋友一起去探訪這一間新《麥當勞》。太太就去了 McCafe 那邊,要了一份素食的新吞拿芝味扭扭粉。這一個新吞拿,口感的確做得好好,的確是近似真正的吞拿魚,不過細心咀嚼時,是吃得出有分別的。雖這樣,整體上真的同真正的吞拿魚沒太大分別,再加上芝士味濃郁,好好食。兒子要的芝士安格斯,看得出這是一個大大啖,兼啖啖肉的選擇。之士生菜加厚身肉扒,比起傳統的麥當勞扒更加之多汁,口感更似手打漢堡扒。胃口大的話,吃這一系列的包,會更勝巨無霸。(無論在味道上同口感上)。我要的是麥炸雞。吃過多次麥炸雞,除了雞件長莆帶辣味之外,我覺得《麥當勞》的炸雞出品已經漸漸地超越了另一家美式炸雞連鎖店。有辣勁的脆皮下,雞肉鮮嫩多汁,每次吃都令我得到滿足。此次不點一個獨立餐給小妹了,每一分少少給她,加埋一大堆薯條,

此次不點一個獨立餐給小妹了,每一分少少給她,加埋一大堆薯條,對她來說已經足夠。這店的薯條炸得夠脆,而《麥當勞》的薯條,夠脆就已經算是好食。
阿仔要的是大大啖套餐,而是次的大大啖的特飲,是可樂加忌廉。雖沒什麼特別,但我可以說,這是小時候的味道。
太太的 McCafe 飲品,是紫薯珍珠奶茶。味道當然不比真正的手搖飲品店好,此外,因為有黑糖,也有紫薯,成杯野超甜,愛甜的話 OK!

當然,新的《麥當勞》完全沒有兒時的感覺,但地點方便,同小朋友出開沙田,唔駛行去旁邊的商場找《麥當勞》食。就在新城市廣場,方便就腳,就有一間。
2022-07-16 250 浏览
沙田新城市廣場終於都開咗間M記 , 最近小黃人系列💛💛💛 引唔住想試下香蕉朱古力批。 新開關系,好多位置坐,餐廳好大,環境好舒服,週末去都唔使點等🤭👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟香蕉朱古力批外表包裝已經好可愛,外層係朱古力批,裡面一半朱古力醬🍫,另一半係香蕉蓉🍌,食落口感好豐富,好好味。限定期間值得一試。🌟安格斯蘑菇漢堡其實呢個漢堡包已經出咗好耐,幾乎都有好多人食過,估唔到沙田呢間分店質素唔錯,漢堡包包身軟身,牛肉漢堡煎得好香再配上醬汁好Juicy, 食落同其他漢堡包專門店的質素唔會相差太遠,但價錢就性價比好高。 🥰 整體來講:我覺得呢間分店質素相當唔錯,之前食過麥炸雞都覺得好好食,炸雞肉質都好好味,估唔到連漢堡包或者小食都幾好。🤭📍麥當勞 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場2樓222-223號舖

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟香蕉朱古力批

🌟安格斯蘑菇漢堡

整體來講:

📍麥當勞 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場2樓222-223號舖
2022-06-09 148 浏览
新城市新開左間McDonald。見今日收左工要等埋朋友食晚餐。自己又無食到午餐。於是入左McCafe點個午後combo。新吞拿意式包加上一杯熱latte$39。老實說呢個價錢就真係唔算平。不過好在嘅係好足料。至少啲吞拿魚係鋪滿成個意式包。而且意式包烘完之後熱辣辣。都幾好食。Latte咖啡味唔算香濃。但唔會太甜。不過我都係第一次坐低食McCafe。如果咖啡杯用返外賣紙杯感覺好似會衛生啲。整體都會再食嘅。

2022-05-26 81 浏览
呢間麥當勞其實都開咗幾耐㗎啦,不過之前一直冇機會去試吓。今次因為終於輪到教主Anson Lo有推介餐,可以有佢嘅貼紙,所以今日終於的起心肝去幫襯。❤️❤️今日教主推介嘅餐係Double雙層魚柳包,真係未食過喎,都幾好味㗎。之前我都鍾意食麥當勞嘅魚柳包,今次再加多一大塊,夠晒飽囉。加多杯汽水都係20幾蚊,其實都幾好幾抵。最重要當然係可以換到Anson Lo嘅貼紙,真係10分開心。今次Anson Lo幫麥當勞拍呢個廣告都好好睇,真心正呀!