2019-07-29 319 浏览
今日唔知點解突然間想試吓麥芝蛋漢堡同飲鮮奶,其實我好多年前食過一次「麥芝蛋漢堡」,果次食完之後好似好快肚餓,所以好耐冇食,今日的午餐會提早食,所以不如再試下,自從兩星期前有一次喺麥當勞飲過低脂高鈣奶,係因為嗰日冇晒檸檬,所以冇檸檬茶供應焗住飲高鈣低脂奶,亦都因為我飲唔到麥當勞的咖啡,飲完之後會痔瘡翻發。麥芝蛋漢堡:個漢堡包好新鮮、熱辣辣嘅沒有剪過但係又不是烚到硬的圓形熟雞蛋一隻,加埋一塊車打芝士溶溶地,溫習少少茄汁kerchup,出嚟嘅效果鮮味無窮!很窩心很暖!配一盒高鈣低脂奶,鮮甜無比!居然一個麥芝蛋漢堡餐只係$14,飲品改鮮奶是加多$3,總共$17,如果一陣間唔夠飽,我返去食多一個橙應該都可以。呢個食法既健康又非常之有鮮味,係一個愉快的一天的開始。我仲揀咗個卡位可以為手機叉電,掂!

呢個食法既健康又非常之有鮮味,係一個愉快的一天的開始。

我仲揀咗個卡位可以為手機叉電,掂!
麥芝蛋早餐套餐配低脂高鈣奶
2019-07-29
$17 (早餐)
麥芝蛋早餐套餐配低脂高鈣奶
  • 麥芝蛋漢堡早餐套餐
  • 低脂高鈣奶
一間成功嘅餐廳除咗野要好食之外,仲要夏天夠涼,冬天夠暖又唔焗,仲要千祈唔好有烏蠅同昆蟲,麥當勞利用冷氣及鮮風對流壓力杜絕烏蠅的進入。我屋企附近最涼嘅餐廳只有麥當勞同大快活,今日突然間想食麥當勞嘅早晨全餐(豬柳同薯餅只可以咬兩啖,因為要減肥,又要一解單思之苦!我好鍾意用嚟搽英式鬆餅的提子果醬!仲有炒滑蛋,good!)今日早上8:15已經冇晒檸檬片,所以冇檸檬茶飲,唯有飲一盒脫脂奶,好耐冇咁樣飲奶法,覺得好鮮甜,希望一陣間唔好肚瀉得咁緊要,當係清下腸胃。

早晨全餐+低脂高鈣奶
2019-07-18
$32 (早餐)
早晨全餐+低脂高鈣奶
  • 早晨全餐
  • 低脂高鈣奶
2018-04-22 194 浏览
星期天唔使返工,瞓到十點幾先食早餐。附近甚少地方食嘢,懶得行就去麥當勞食個豬扒扭扭粉餐。點完餐再加多句粉要淋啲,因為尼間的扭粉餐的粉好硬身,等了十分鍾左右有嘢食,坐低食咗一啖扭扭粉,甘硬身咯,即刻攞去叫麥記姐姐再汁一汁,幾分鐘後換咗一份給我,算數坐低再食,再食咗兩啖,似乎唔多對路,一份扭扭粉得面一層係完整的,底下碎塞.一下子火都來埋,究竟是粉的問題還是間舖唔like我。叫埋個經理講咗個問題,經理話再整過份俾我,我仲邊夠膽食。我唔係搞事,個餐都有食個薯餅和奶茶,經理話退$,我話算數唔使退啦,走人。不過尼間嘢以後唔敢再幫襯。
2017-07-31 182 浏览
在博康村買完餸, 路經這間麥記, 知道這天有新產品四重芝士漢堡, 所以就打算試一試. 這間麥記地方頗大, 門面很濶, 光線充足, 地面亦很清潔. 其時店內人數不多, 不用排很久就可以下單了. 大概等了一兩分鐘, 包跟汔水己經預備好了. 第一時間看看那四重芝士先, 怎料, 芝士排序跟廣告中的有所不同, 但應該不影響味道. 其實這個新的漢堡只是雙層芝士漢堡再加兩塊車打芝士, 所以期望值就只是一般. 吃下去, 芝士味很重很香, 配合牛肉和其他配料, 味道濃郁但仍然新鮮. 喜歡芝士的朋友應該會覺得十分滿足, 本人都喜歡吃芝士,認為芝士份量未算過多. 不過, 還是勸喻較肥的朋友少吃為妙.

四重芝士漢堡
四重芝士漢堡
細汽水

2017-07-28
$16 (早餐)
2016-10-20 177 浏览
琴晚我同朋友食完晚飯後,仍然覺得十分肚餓,所以便吃了甜品,那就是蘋果批士多啤梨新地。雲呢拿雪糕的味道十分香濃可口,讓人不禁想起多幾啖,而士多啤梨醬也十分濃郁香甜,那黃金色的脆皮蘋果批,看上去十分脆令人不敢想快點咬一口。我把那冷冰冰的的士多啤梨雪糕與熱騰騰的蘋果批一起吃,很有火焰雪山的味道,十分美味。
琴晚我同朋友食完晚飯後,
仍然覺得十分肚餓,
所以便吃了甜品

那就是蘋果批士多啤梨新地。
雲呢拿雪糕的味道十分香濃可口,讓人不禁想起多幾啖,

而士多啤梨醬也十分濃郁香甜,
那黃金色的脆皮蘋果批,
看上去十分脆令人不敢想快點咬一口。

我把那冷冰冰的的士多啤梨雪糕與熱騰騰的蘋果批一起吃,
很有火焰雪山的味道,
十分美味。
2015-08-23 299 浏览
原来想叫一個精選加個薯餅,今日第二個餐半價,甘就一次過食兩個餐。一口气食左兩件薯餅,熱辣辣又夠脆,外脆内軟,好食。個炒蛋都夠滑又唔老又唔散,好食,再加黑椒野味d。個包邊又乾又唔鬆軟,柴柴地皮,唔好食。 個橙汁好像飲水加橙味甘好一般。

2015-08-23
2015-08-20 273 浏览
叫左個麥樂雞六件裝餐,要介辣醬,包中薯條同中飲品。我一開始一定食左d薯條先,因為涼左唔好食,薯條小小淋係我至爱,如果點茄汁,我一定加黑椒向茄汁度,甘d薯條食落就好食好多。可能因為食完薯條先食麥樂雞,d麥樂雞就已經唔熱無甘好食左皮乾肉乾。我唔飲汽水,加三蚊叫左個雀檸。

皮乾肉乾。我唔飲汽水,加三蚊叫左個雀檸。
2015-08-18
2015-08-16 226 浏览
叫左個傻蛋雙牛漢堡套餐加杯大橙汁,平時好小食m記。餐餐岀去食食到唔知食咩,甘就try try朋友口中嘅暑假特别餐。雙牛即係有兩片牛肉,次序係包,蛋,牛肉,牛肉,芝士,包。包同蛋中間有洋葱黑椒汁,芝士同包中間有沙律醬。食落個蛋好滑,d牛肉好乾,芝士溶哂好好食。個黑椒汁有d辣,一啖咬落有好多唔同嘅口感,個沙律醬甜甜地,如果唔係個牛質数差左d,個包整體係好食嘅。

2015-08-16
2012-08-29 32 浏览
因著這張優惠券,這天特意挑選作午餐!這裡的裝修很舊,而且不算太清潔,員工們寧願跟客人傾談或企在旁邊,也不願執拾其他客人用餐後的托盆,令我買完餐後也難以找個清潔的位置坐!薯條熱烘烘的,但鹽不能分配在每一薯條中,甚至食到有好幾條薯條充滿著鹽或是其他沒有鹽的,很不均勻!此外,店員忘記了給我茄汁,坐下後我才發現,又要行前問店員拿,服務欠佳!至於至尊漢堡,味道尚算合格,牛肉厚而乾身,缺乏肉汁味,蕃茄及生菜爽口,合格!但醬料略嫌不均,而且在沒有叫多醬的情況下很多醬,令每一口感覺都是吃醬的!雖然有著優惠券,但這餐吃得大爽!
因著這張優惠券,這天特意挑選作午餐!
這裡的裝修很舊,而且不算太清潔,
員工們寧願跟客人傾談或企在旁邊,
也不願執拾其他客人用餐後的托盆,
令我買完餐後也難以找個清潔的位置坐!
薯條熱烘烘的,但鹽不能分配在每一薯條中,
甚至食到有好幾條薯條充滿著鹽或是其他沒有鹽的,
很不均勻!此外,店員忘記了給我茄汁,
坐下後我才發現,又要行前問店員拿,服務欠佳!
至於至尊漢堡,味道尚算合格,牛肉厚而乾身,
缺乏肉汁味,蕃茄及生菜爽口,合格!但醬料略嫌不均,
而且在沒有叫多醬的情況下很多醬,
令每一口感覺都是吃醬的!
雖然有著優惠券,但這餐吃得大爽!
2012-07-24 40 浏览
童話系列黎到第三擊 , 廣告繼續係可愛天真小孩子今期輪到綠野仙踪o既小獅子 = 菠蘿特飲同意式辣茄醬菠蘿特飲無乜特別 , 調味得唔錯 , 唔會太甜菠蘿粒粒好碎 , 容易用飲管就飲得到 , 不過份量太少新o既呢隻麥樂雞醬有 d 驚喜 , 之前好似無o係點 jack 出現過醬入面有 d 粒粒茄茸同洋蔥茸 , 仲有 d 香草 , 少少辣 味道真係幾意式 , 幾惹味 , 唔會好似食緊普通茄汁咁而且今次係我最近食過最新鮮熱辣最香脆o既麥樂雞 =)可惜麥當樂勞似乎每間分店都有同一個問題 , 就係員工質素 , 態度懶散 , 又欠缺笑容買麥樂雞平時佢地全部比甜酸醬 , 咁但係而家有新味道係咪都應該問下客人要咩味 ?? 又或者提示下客人有新味 ?之前o既蜜糖芥苿同日式芥苿味仲未派晒 , 收銀就是但放一個落黎佢首先比左個蜜糖芥苿比我 , 我問佢有冇新o個隻 ... 佢就換左個日式芥苿比我 ... 我再問係咪無晒意式辣茄 , 佢先話有 ... 之後拎轉後面拎比我 , 明顯係本身兩步都唔願行所以求其o係收銀o個度是但拎一隻味比我 .... ><"## 醜小鴨餐時見到個麥樂雞盒 , 覺得好靚 ,
童話系列黎到第三擊 , 廣告繼續係可愛天真小孩子
今期輪到綠野仙踪o既小獅子 = 菠蘿特飲同意式辣茄醬
菠蘿特飲無乜特別 , 調味得唔錯 , 唔會太甜
菠蘿粒粒好碎 , 容易用飲管就飲得到 , 不過份量太少
味道真係幾意式 , 幾惹味 , 唔會好似食緊普通茄汁咁
而且今次係我最近食過最新鮮熱辣最香脆o既麥樂雞 =)
可惜麥當樂勞似乎每間分店都有同一個問題 ,
就係員工質素 , 態度懶散 , 又欠缺笑容
買麥樂雞平時佢地全部比甜酸醬 , 咁但係而家有新味道
係咪都應該問下客人要咩味 ?? 又或者提示下客人有新味 ?
佢首先比左個蜜糖芥苿比我 , 我問佢有冇新o個隻 ...
佢就換左個日式芥苿比我 ... 我再問係咪無晒意式辣茄 ,
所以求其o係收銀o個度是但拎一隻味比我 .... ><"

## 醜小鴨餐時見到個麥樂雞盒 , 覺得好靚 ,
但而家食到綠野小獅喇 , 都仲係o個個醜小鴨盒 ....
小獅 kitty 則出現o係菠蘿特飲o既透明杯度 , 造型相當可愛 ^^
2012-07-24
多謝openrice送比我地既兩張twlight戲飛, 睇完之後, 見肚餓,我地就去左食mcdondon秒秒鐘歡聚歡笑@Mcdonald’s麻辣板燒豬扒包: 先說麻辣味, 不錯, 但有少少唔夠麻味, 只有咸味過重! 吃過整個包之後, 整個口都好咸, 要不停飲汽水先得!豬扒軟硬度都算適中, 但仍覺硬了點, 就係過於入味, 攪到唔多覺有燒既味道喎~ 好完整的一塊長豬扒, 扒上有板燒過的痕跡, 但食入口就唔多覺喇!麻辣汁如果可以偏辣少少就會好d, 因為真係唔多覺佢係麻辣味~扭扭薯條: 因為係即炸, 好熱好脆, 好好食~ 唔太燶又好香, 不過好滯下喎! 而且有少少熱氣!點上茄汁及黑椒, 即刻好味十倍呀!!!紅豆批: 可能食晒個餐之食呢個紅豆派, 所以, 唔多覺佢熱, 但係紅豆好多, 粒粒紅豆充滿住成個批呀!!!而且紅豆好淋且甜, 批脆豆厚, 真係好好食!隨餐奉上利是封一疊, 長長利是封, 一貫麥記款式!
我地就去左食mcdondon
秒秒鐘歡聚歡笑@Mcdonald’s

吃過整個包之後, 整個口都好咸, 要不停飲汽水先得!
豬扒軟硬度都算適中, 但仍覺硬了點, 就係過於入味,
但食入口就唔多覺喇!

扭扭薯條: 因為係即炸, 好熱好脆, 好好食~
唔太燶又好香, 不過好滯下喎! 而且有少少熱氣!
點上茄汁及黑椒, 即刻好味十倍呀!!!

但係紅豆好多, 粒粒紅豆充滿住成個批呀!!!
而且紅豆好淋且甜, 批脆豆厚, 真係好好食!

隨餐奉上利是封一疊, 長長利是封, 一貫麥記款式!
Free tickets of Twlight from openrice, thanks a lot!
  • 紅豆批