2025-08-15
麥當勞出咗Chiikawa系列,是近來可愛系快餐最療愈嘅一款!🧡蟹肉可樂餅漢堡套餐$47.50今期兩款新口味嘅其中之一,聽講蟹肉可樂餅更好食,幾鍾意個包身嘅口感,而且有大量生菜好清新,仲有個醬汁都好好味,至於主角蟹肉可樂餅,意外地有好多蟹肉軟綿綿的,雖然佢唔係日本正宗嘅可樂餅,口感creamy嗰一種,但味道算唔錯。🩵中薯條配櫻花蝦味調味粉(+$3.00),Shake Shake薯條不嬲都好好食,櫻花蝦味主調就係海鮮嘅味道,正常冇驚喜,但Shake Shake薯條實在太過癮,如果薯條能夠新鮮熱辣啲就更加好,等餐等得太久。❤️焦糖燉蛋批(+$11.50),好多人話呢個批太甜,霖迪感覺還好吧,焦糖就係好典型嘅味道,燉蛋其實係吉士,幾討厭吉士但呢個可以接受,加埋脆脆嘅批,還好吧,好食過其他奇怪味道,但前題係接受得到甜。💚Mango Frappe (+$6.00),好多人都唔知道想要Chiikawa,係要點套餐連Mc Cafe,呢杯芒果冰雪都幾好飲,個芒果味非常之濃,拍得住果汁店嘅水準,而且會有少少芒果肉,不過飲到最後會覺得好甜,唔係Chiikawa粉絲都可以試吓呢杯。今期仲有個新品森永焦糖雪糕,
🧡蟹肉可樂餅漢堡套餐$47.50
今期仲有個新品森永焦糖雪糕,好想試但如果食埋就會引發糖尿病🤣,還是下次再試吧。
特別要贊一下這家Mc Cafe的店員,下單的時候問到特飲應如何下單,有位男店員非常耐心地告訴我,事後還親自示範,今時今日如果人人都有這種服務態度,那麼香港就會成為服務之都了
#Chiikawa
#文迪漫遊漫生活