2015-12-12 685 浏览
星期六,想不到放工已經兩點半。唔想食。見有新望品,抱住必死的心態,中伏也不怕。叫了一個北海道三文魚堡餐,加 $4 轉粟米杯。可能因為無期望。感覺不錯。個包比平時魚柳包隻包鬆軟,但有口感。三文魚是脆炸。有點薄,如果厚一點像三文魚扒就更好。粟米杯。只是沒有胃口,唔想食薯條。
星期六,想不到放工已經兩點半。唔想食。
北海道三文魚堡
中粟米杯
粟米杯。只是沒有胃口,唔想食薯條。
2015-12-12
$36.8 (午餐)
中粟米杯
2015-11-07 357 浏览
講真其實我真係幾鍾意食老麥, 尤其係夜宵時間就更鍾意, 但最新產品一啲期望都沒有, 因為每一次都係中伏多,今日又再俾1次機會試吓新出既菠蘿黑椒雞包,全因覺得就算再難食都好,塊菠蘿點都唔會難食呱,點知食落出奇好食,好多汁,菠蘿又好甜,塊雞炸等脆口又夠辣,完全合晒我味道,不過個樣就真係同廣告有相出入較大,好彩食落又好味,哈!
菠蘿黑椒雞包
2015-11-07
午餐
菠蘿黑椒雞包
聞說...女人都係鍾意綠色嘅嘢...早兩日一收到老麥出史力加系列"美食"!好!尋日即刻去買杯史力加青蘋果梳打茶飲下先有圖有真相!咦咦咦?又話係「青BB」?唔通我色盲?算~飲下先講!(官方:青蘋果糖漿+鍚蘭紅茶+梳打)嗯...好有雀檸嘅感覺,嗒多啖再望下隻色似乎應該係FUZE TEA...除非唔係再飲多兩啖...咦?飲完?原來飲完先見到青BB嘅史力加嗱~老麥無呃人架!至於個惹味辣牛堡同洋蔥薯寶都係等大家食完話我知...
聞說...女人都係鍾意綠色嘅嘢...
早兩日一收到老麥出史力加系列"美食"!
好!尋日即刻去買杯史力加青蘋果梳打茶飲下先

有圖有真相!咦咦咦?又話係「青BB」?唔通我色盲?
算~飲下先講!
(官方:青蘋果糖漿+鍚蘭紅茶+梳打)
嗯...好有雀檸嘅感覺,嗒多啖再望下隻色
似乎應該係FUZE TEA...除非唔係

再飲多兩啖...咦?飲完?
原來飲完先見到青BB嘅史力加
嗱~老麥無呃人架!

至於個惹味辣牛堡同洋蔥薯寶
都係等大家食完話我知...
2015-09-03
今天行東港城, 又到下午茶時間.剛好收到家人來電: 要紀念玻璃杯就這樣, 去了厚德麥當勞.麥樂雞餐加大就可以送一隻杯.好難得, 終於找到座位.很久未嚐的麥樂雞, 我來也!又係放縱一下的時候講真, 炸雞肉, 炸薯條, 汽水, 真係好吸引, 但又好熱氣!如非家人為左隻杯, 真係無机會買來食.打開麥樂雞紙盒, 一盒6件.將茄汁唧落隔離果邊.再到酸甜醬, 可是好難MIT開呢!真係要出出力先得呀!M記, 可否改善下個包裝呀!取一件麥樂雞, 金黃色的炸皮 中間紋碎的雞肉, 很久無見了!沾上酸甜醬, 慢慢嗒吧!輪到薯條了!比較多鹽.點茄汁, 再點酸甜醬, 只可惜硬左D如果炸的時間短少少, 會更好. 因為怕肥, 汽水選了無糖,而在膠蓋面, DIET旁的圓形標記, 已被按下!職員真係有做足喎!食完呢餐, 最後得到隻杯, 可以交差了.
今天行東港城, 又到下午茶時間.
剛好收到家人來電: 要紀念玻璃杯
就這樣, 去了厚德麥當勞.

麥樂雞餐加大就可以送一隻杯.
好難得, 終於找到座位.
很久未嚐的麥樂雞, 我來也!
又係放縱一下的時候
講真, 炸雞肉, 炸薯條, 汽水,
真係好吸引, 但又好熱氣!
如非家人為左隻杯, 真係無机會買來食.
打開麥樂雞紙盒, 一盒6件.
將茄汁唧落隔離果邊.
再到酸甜醬, 可是好難MIT開呢!
真係要出出力先得呀!
M記, 可否改善下個包裝呀!
取一件麥樂雞, 金黃色的炸皮
中間紋碎的雞肉, 很久無見了!
沾上酸甜醬, 慢慢嗒吧!
輪到薯條了!比較多鹽.
點茄汁, 再點酸甜醬, 只可惜硬左D
如果炸的時間短少少, 會更好.
因為怕肥, 汽水選了無糖,
而在膠蓋面, DIET旁的圓形標記, 已被按下!
職員真係有做足喎!

食完呢餐, 最後得到隻杯,
可以交差了.
2015-07-05
下午茶
2013-02-12 53 浏览
夜晚十點打後落街買晚餐,想食嘅日本餐廳同快餐店都收晒鋪,又唔想食茶餐廳,所以走左去厚德間麥當當... 點知會令我初三嘅晚餐食得極不愉快..首先排隊時我前面得兩個客,但係果個服務員唔知做乜勁慢,等左差唔多十分鐘至到我。跟住我叫左個餐,飲熱奶茶多奶,見住佢打單打左"w/o奶",即刻同佢講係"多奶",佢都有同後面講打錯,但執餐時都係執錯,要我講多次。一攞袋外賣已知瀨嘢,啲薯條係凍嘅。返到屋企打開埋杯奶茶至最氣憤,佢個係保溫杯嚟架嘛,買親外賣放好耐杯嘢都熱嘅,今次一開蓋飲一啖,暖都唔暖下... 我記得間鋪應該十一點至收,我十點三去到全部食物飲品都係凍嘅話,都唔知係我唔好彩定點啦...三十蚊嘅餐係唔應該有咁多要求,但係ar least熱飲點都要熱呱...
2013-02-12
10 分钟 (外卖自取)
2013-01-15 29 浏览
真係唔記得幾耐冇食過麥當勞既巨無霸啦。如果唔係今日無意中發現到原來巨無霸餐減價減到$21,恐怕再過多十年我都唔會食佢。$21一個巨無霸餐,一杯汽水,加$2.5轉扭扭薯條,睇錢份上,殺佢!記得以前細個食巨無霸係要上下兩層分開食,一個包當佢兩個包咁食。但人大左,發覺來兩層既包係可以一啖咬晒落去,巨無霸原來唔係好大件咋喎。一向覺得麥當勞漢堡包塊漢堡好難食,又乾又鞋……至於巨無霸就係2倍難食!生菜絲睇落仲唔多新鮮添。全個餐最好食算係扭扭薯條,雖然都係硬左尐尐。
真係唔記得幾耐冇食過麥當勞既巨無霸啦。

全個餐最好食算係扭扭薯條,雖然都係硬左尐尐。
2013-01-15
$23.5 (午餐)
(非会员)
2011-04-10 47 浏览
呢間McCafe嘅人十分有問題! 一個落單+整咖啡+遞cake, 另一個洗杯碟,整咖啡嗰個不斷同個學生妹傾計, 都唔知噴咗幾多口水落杯咖啡度 其間個經理走埋去, 無理到佢地傾計 落單後等咗10分鐘卒之等到佢整好我前面個客嗰杯, 點知又唔係到我杯咖啡而係整第2杯外賣 幫襯McCafe都唔係預佢要好快手, 但真係未見過咁不知所謂嘅McCafe!!
呢間McCafe嘅人十分有問題!

一個落單+整咖啡+遞cake, 另一個洗杯碟,

其間個經理走埋去, 無理到佢地傾計

2011-04-09
2011-03-25 33 浏览
特濃朱古力cake超濃朱古力味中間仲有一塊塊ge朱古力ga正!!!味度剛剛好黑芝麻cheesecake芝麻濃到有時食落有d苦味am......不過不失不過真係唔係個個受得起
特濃朱古力cake
黑芝麻cheesecake
芝麻濃到有時食落有d苦味
am......不過不失
不過真係唔係個個受得起
$20 (宵夜)
2010-11-07 13 浏览
今晚開X'mas大食會,除了預備pizza及sushi等等其他食物以外,亦到麥當勞買了脆香雞三盒及麥樂雞兩盒作為小食,脆香雞熱辣辣的,吃落肉質算是juicy,不會炸到"乾爭爭",好好味!!!!而麥樂雞亦如一貫的水準,不錯!!!!!
而麥樂雞亦如一貫的水準,不錯!!!!!

2009-12-25
外卖自取
2010-04-07 20 浏览
夜晚同男朋友平平地食M記`出番坑口食叫左豬柳蛋+BIG MAC餐~個包冇乜特別;但係當我打開個包拎塊蛋俾男朋友果陣...個包熱到出熱!正丫;熱辣辣;但係D薯條就好短好碎..吾太鍾意!
夜晚同男朋友平平地食M記`出番坑口食
叫左豬柳蛋+BIG MAC餐~個包冇乜特別;
但係當我打開個包拎塊蛋俾男朋友果陣...個包熱到出熱!

正丫;熱辣辣;但係D薯條就好短好碎..吾太鍾意!
2010-04-06
2010-01-03 16 浏览
約了保險業人士傾東西, 先來了就買了 (不算是) 新出的茶香系列來試試。先來 Tea Latte 錫蘭紅茶鮮奶咖啡 (好像是 $21), 雖然加 $15 可以要一件蛋糕, 可是此時既沒有我想吃的綠茶芝士蛋糕供應, 而且就算有我也吃不下, 所以就買了同系列的綠茶林明頓蛋糕 ($7)。我正奇怪這紅茶鮮奶咖啡是怎麼的來著, 問明以後才知原來茶味不是來自真正的茶, 而是糖漿 (搞錯呀!), 所以可以要少甜 +__+。不一會 Tea Latte 來了, 賣相和圖片所示幾乎一樣, 上面還用糖漿畫了葉子的圖案呢。奶泡是一層厚厚的, 尚算細滑, 而且還有兩截色的呢。由於我要了少甜, 所以茶味不算很強, 最少沒有給我喝著鴛鴦的感覺啦, 倒是奶量是不少的。綠茶林明頓犯上了麥記林明頓一般的通病, 就是皮肉分離, 綠茶味也是輕輕的, 好在蛋糕也夠軟綿, 總體不是太出色。對方喝的是 Cappuccino (借用我以往拍下的照片), 奶泡看來還不錯的。這分店地方太開揚, 卻又昏暗, 似乎不太適合傾談東西。

這分店地方太開揚, 卻又昏暗, 似乎不太適合傾談東西。
偽鴛鴦
2007-06-17 13 浏览
唔係因為住緊呢頭,之前東港城另1間又執左既關係都唔會去買野..次次話要拎走都係漏呢樣漏個樣咁!!!有時+2個APPLE PIE又漏晒..唔想晒左又要係屋企再出去問返佢拎..好彩佢地都肯比番相反係個度食好似好D
唔係因為住緊呢頭,之前東港城另1間又執左既關係
都唔會去買野..次次話要拎走都係漏呢樣漏個樣咁!!!
問返佢拎..好彩佢地都肯比番
相反係個度食好似好D
(非会员)
2005-07-19 15 浏览
堂BUY 都好但........唉....叫外賣的態度........問佢野,,,佢都唔係好清楚喎...傻下傻下喎...
堂BUY 都好
但........唉....
叫外賣的態度........
問佢野,,,
佢都唔係好清楚喎...
傻下傻下喎...