2024-11-22 76 浏览
麥當勞餐廳真係好方便,又經濟又飽肚。今日睇完醫生,就買一個早餐鼓勵自己🥰因為入咗會,買夠$28可以送多個薯餅。[食後感]📝麥當勞的薯餅簡直就係靈魂之最🫶🏻🫶🏻❤️薯餅外皮酥脆,內部則是柔軟的馬鈴薯,這種對比讓我非常享受。🩵薯餅的味道鹹香適中,搭配早晨的熱朱古力十分搭配。🧡作為速食,薯餅的方便性很高,可以快速享用,非常適合忙碌的早晨。🩶份量適中,既能滿足小肚子又不會過於油膩。💛可以搭配番茄醬,增添不同風味。總的來說,麥當勞的薯餅是一款受歡迎的早餐選擇,既美味又方便,你仲唔快啲享用?
[食後感]📝
麥當勞的薯餅簡直就係靈魂之最🫶🏻🫶🏻

🩵薯餅的味道鹹香適中,搭配早晨的熱朱古力十分搭配。

🩶份量適中,既能滿足小肚子又不會過於油膩。

💛可以搭配番茄醬,增添不同風味。

2024-10-01 16 浏览
雖然冇期望……但係見到有 d失望可能個拉花…失敗咗可能職員…是新來的菠蘿雞肉意式包,第一次食,諗住會有 fresh 嘅感覺,我估因為雞肉多,菠蘿得是4舊,所以口感都係偏肉感,而且大一些辣今次買完個餐之後,職員主動告訴我,會送餐給我。如果職員用心做……顧客會感受到
雖然冇期望……但係見到有 d失望

可能個拉花…失敗咗
可能職員…是新來的

2024-09-01 11 浏览
麥當勞🍔,無論上學🎒還是上班💼,不少人早餐都會選擇吃麥當勞,簡單一點可以吃個漢堡加飲品🥤,想豐富一點就吃個早餐全餐🥣。這次我哋都食咗個豐富💖早餐。📝用2塊混合了楓糖的鬆餅🥞,夾著鹹口味的豬肉、蛋、芝士🧀等餡料,香甜鬆餅與多汁肉的鹹甜組合看似衝突🤝,卻展現了味覺上的絕妙平衡。只在早餐🥣時段供應,搭配薯餅🥔、炒蛋🔥等其他好吃🤤的附餐,吃飽飽後再度踏上旅程🙌🏻。大家都試吓啦😋

[食後感]📝

大家都試吓啦😋
2024-08-09 19 浏览
呢兩個星期都食左McGriddles,因為第一次食McGriddles果時,McGriddles係新出所以好多人買,制作得都比較馬虎,所以都俾多次機會McGriddles,結果係進步左。到左今日,我再食多次McGriddles,發現又再進步啦。首先今次既McGriddles我係買左無蛋既版本。無蛋既McGriddles的確係無咁滯,而且佢今次楓糖甜度岩岩好,配埋漢堡扒味道一流。本身叫左熱齋啡,不過好彩公司有冰粒,加左冰粒變凍啡,爽!
本身叫左熱齋啡,不過好彩公司有冰粒,加左冰粒變凍啡,爽!
2024-08-09
$35 (早餐)
2023-03-25 149 浏览
你返嚟啦咩!你終於捨得返嚟啦咩?麥當勞至愛嘅將軍漢堡返嚟啦😭我表示要日日食一個眨吓眼玉子將軍漢堡好快就會離開😭我會好唔捨得我真係超鍾意食佢個醬汁!!有冇人同我一樣!一見到麥當勞廣告,我就即刻要飛去食佢入邊除咗沙律醬仲有一個好特別嘅醬,雖然我唔知係咩但係真係世界級!食一啖真係返唔到轉頭今次我仲要叫咗雙層豬肉,真係好好食 好嫩口唔會好老 另外期間限定仲有粟米濃湯薯條粉感覺好似食緊某個牌子薯片咁 又得意又搞笑仲幾好味!
你返嚟啦咩!你終於捨得返嚟啦咩?
麥當勞至愛嘅將軍漢堡返嚟啦😭
我表示要日日食一個
眨吓眼玉子將軍漢堡好快就會離開😭
我會好唔捨得
我真係超鍾意食佢個醬汁!!
有冇人同我一樣!
一見到麥當勞廣告,我就即刻要飛去食

今次我仲要叫咗雙層豬肉,真係好好食 好嫩口
唔會好老 另外期間限定仲有粟米濃湯薯條粉
感覺好似食緊某個牌子薯片咁 又得意又搞笑仲幾好味!

玉子將軍漢堡
玉子將軍漢堡
通常在這間分店食早餐,但發現他們啲野食整得好咸,落太多鹽太重手了,例如薯餅、薯條、漢堡扒及通粉湯底都超咸!仲有野飲拉花賣相和廣告差好遠(參考圖片)。以上問題應該要改善。此外他們的地下都經常有污漬並且有痴淋淋的感覺,環境清潔衞生都要改善。唯一係算有效率及服務態度都ok。
2023-01-31
10 分钟 (外卖自取)
$45 (早餐)
2022-03-23 146 浏览
麥當勞相信好多人都食過!不過質素就唔及以前!今次食呢間麥當勞!令人失望程度更甚!環境大就大啦!不過停咗堂食!唯有買走啦!今次叫咗個雙層芝士孖寶、配薯條!小編係用點餐機點餐!出餐嘅速度都算快!不過真係要留心留意個螢光幕,因為唔會話俾你知幾時到!彈個Number出嚟就係!服務有啲求其!至於嘢食方面!個包好乾,薯條完全唔脆。好似炸咗出嚟好耐咁!質感又唔好!個包入面塊肉,又冇乜味!茄汁又落得少!真係唔合格!杯可樂就得個甜字!無汽,無味!
2022-03-18
午餐
2020-01-05 262 浏览
又是新一年的開始麥當勞通常在頭幾天都會有優惠今天是$10 九件麥樂雞感覺上麥樂雞縮水了而且也沒有以前的那麼香不過$10食到,其實也都無怨無求粥天瑞的麥當勞空間大人流還是挺多的特別是有其他優惠特價,唯有乖乖排隊吧
又是新一年的開始
麥當勞通常在頭幾天都會有優惠
今天是$10 九件麥樂雞
感覺上麥樂雞縮水了
而且也沒有以前的那麼香
不過$10食到,其實也都無怨無求粥
天瑞的麥當勞空間大
人流還是挺多的
特別是有其他優惠特價,唯有乖乖排隊吧
2019-05-19 186 浏览
十次有八次俾漏嘢,外賣嘅check 少次都唔得,加錢買薯條粉又俾漏,都算,shake shake 粉始終體積細小,但試過買幾個餐嘅時間就可以漏一盒雞。唔係次次都方便check到咁仔細攞哂嘢出嚟睇架嘛!
外卖自取
2018-12-26 158 浏览
呢排成日都好頭痛,所以去左睇中醫,睇完之後,已經好肚餓及好倦,終於有時間可以坐低好好休息及嘆下早餐。好想飲番杯咖啡,所以近近地就去左麥當勞,叫左個至愛既豬柳蛋漢堡餐,轉飲即沖咖啡。見到咁靚既咖啡,心情已經好好,整日都懷住好心情。

見到咁靚既咖啡,心情已經好好,整日都懷住好心情。
2018-12-19
2018-10-17 110 浏览
6元朱古力脆雪糕今日口痕,走去麥當勞,排隊買6元的朱古力脆雪糕 。☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆一邊排隊,就一邊望前面的人在買什麼.......哈哈(>^ω^<)原來他們全部都是叫6元的朱古力脆雪糕,哈哈,搞笑,原來6元朱古力脆雪糕已經是潮流? ? ?⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄6元朱古力脆雪糕,如果不想要朱古力,我見到還有另外兩個選擇,就是云尼拿,和紐紋(即是朱古力和云尼拿混合版)。我是朱古力迷,一定叫朱古力。果然,外邊是脆朱古力,內部是朱古力雪糕。不過我覺得........太甜了,朱古力雪糕太甜,食不到朱古力味,得一個甜字。(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)!(◎_◎;)
6元朱古力脆雪糕

2018-10-17
$6 (其他)
2018-01-13 204 浏览
晚晚十一點幾就熄左點餐機,條隊就排到水蛇春咁長,人地天耀俊宏軒十二點都未熄,而且又冇人執枱,你見過成間m記張張枱都係食剩既野未?等拎又等十幾廿分鐘,成班人塞向到等。 野食又垃圾,凍既薯條,個包唔熱,order走青又唔走,d包跟本砌定曬向到,野飲冇冰變有冰,成間野係見得mccafe個男伙記係有干勁同主動,個灰衫經理向到溝女,d食物質素咁差都唔改,愈做愈差。 而家晚晚收工都由西鐵行去天耀m記食完先翻天瑞,大家都係m記,都唔明點解差咁遠。
2017-11-04 159 浏览
呢間麥當奴真係越做越差 , 星期日晚上9點 ,都算繁忙時間 , 可以做到無人點餐 , 叫野食要用果幾部機都算啦, 攪到累積左成三十人等緊 ,等左成三十分鐘 ,終於到我攞餐啦 , 好開心咁跑返屋企 ,一打開即刻爆粗×××× ,薯條凍既 ,個飽皮燶既 , 仲要無茄汁!!!無心做就唔好做啦 , 唔該
外卖自取
2017-08-13 122 浏览
嘢食其實就冇乜問題。下層永遠都係冇得坐 因為永遠都係比人哋訓教用。 最大問題係永遠都冇人收野。特別係晚上時段。可以M記當有100個位得大約10個位係有得坐,因為全部位置都係未收嘅食物盤同埋食物殘渣。亦試過外賣拎走無啦啦多咗個飽。有試過搖搖薯條沒有調味粉。係咁多不足嘅情況下,我建議大家去第二條村食嘢好過。
嘢食其實就冇乜問題。

下層永遠都係冇得坐 因為永遠都係比人哋訓教用。

最大問題係永遠都冇人收野。
特別係晚上時段。可以M記當有100個位

亦試過外賣拎走無啦啦多咗個飽。
有試過搖搖薯條沒有調味粉。

係咁多不足嘅情況下,我建議大家去第二條村食嘢好過。

2017-03-28 213 浏览
/<老麥>🖖🏾就等我一次過食晒d新嘢😌我真係一年都無一次麥記咁滯😂😲因為唔好食又怕油膩。但有人生日要挑戰食頹麥💁🏻🤔其實可以好快總結,👉🏾新包唔太得😅黃金牛堡🐮雞堡🐔中間夾薯餅,但熱力加d醬汁浸到腍晒,雖然個黑椒汁幾好味。👉🏾個分享盒個2件烤雞發生咩事,d雞嚴重發育不良🐥?仲迷你過件麥樂雞,d肉又韌。👉🏾炸嘢就睇彩數,新鮮炸 熱辣辣有d油脂就幾juicy,但一凍左就💩👉🏾扭扭薯條就還好,雖然好多散件,但起碼有幾條真係扭扭型🙊彈弓咁。👉🏾🍟普通薯條,普通味道。#hkfoodie #foodie #hkig #hkfood #hkeat #hkfoodies #mcdonalds #uhkfood #wwhkfood
<老麥>
🖖🏾就等我一次過食晒d新嘢😌
我真係一年都無一次麥記咁滯😂
😲因為唔好食又怕油膩。
但有人生日要挑戰食頹麥💁🏻
🤔其實可以好快總結,
👉🏾🍟普通薯條,普通味道。