2023-05-04 155 浏览
平時麥當勞嘅新產品推出後我都一定會嚟食,今次亦都唔例外!見到佢哋新出嘅抹茶豆乳批咁好食!即刻走去門市買返兩件試吓!估唔到佢哋嘅豆乳批真係咁好食 唔算好甜!非常出色
平時麥當勞嘅新產品推出後我都一定會嚟食,
2022-09-20 233 浏览
唔知大家有冇經驗有時候諗到11點就會冇晒早餐賣今次就唔同啦我抓緊左早餐嘅尾巴10:58係自助機到都買到早餐啊😆😆😆有時候去到搭9就會話賣晒但係今次就唔同喇喺自助售賣機度都有所有嘅早餐款式唔知係咪因為喺熱鬧嘅區域所以佢哋都會準備到足夠嘅粉量今日就叫左魚柳包餐我想講所有嘢都熱辣辣個薯餅超脆係似啱啱炸好嘅食到辣嘴添啊!唔知大家鍾唔鍾意食麥當勞嘅薯餅呢我自己就好鐘意食完就要快d碌返去返工嚕😂😂😂
唔知大家有冇經驗

我自己就好鐘意

食完就要快d碌返去返工嚕
😂😂😂

2022-01-26 185 浏览
𝐿𝑜𝓋𝑒 𝒾𝓈 𝓉𝒽𝑒 𝒻𝓁𝑜𝓌𝑒𝓇 𝓎𝑜𝓊'𝓋𝑒 𝑔𝑜𝓉 𝓉𝑜 𝓁𝑒𝓉 𝑔𝓇𝑜𝓌🌺🌸🌼就來到了花的季節~一諗起就已經散發出陣陣香氣~嚟返杯玫瑰latte 加埋 蜜糖·桂花蛋糕~➿➿➿襯返晒依個花花嘅vibes!!一齊嚟感受花花嘅味道~🌻🌼🌸🌹🌷🌺
🌺🌸🌼
就來到了花的季節~
一諗起就已經散發出陣陣香氣~
嚟返杯玫瑰latte 加埋 蜜糖·桂花蛋糕~
➿➿➿
襯返晒依個花花嘅vibes!!
一齊嚟感受花花嘅味道~
🌻🌼🌸
🌹🌷🌺
用餐优惠
試食活動
2021-06-01 292 浏览
隔咗咁多年, 麥當勞嘅飯Tastic終於回歸啦先前比較忙, 未能夠喺佢一出嘅時候就同大家開箱, so sorry今日趁着晏晝冇帶飯, 去麥當當買過外賣先<汁燒牛肉飯Tastic>今次大食妹再次回味汁燒牛肉飯Tastic由於大食妹唔食洋蔥, 所以就走咗佢費事嘥嘢事隔多年再次食到嘅飯Tastic糯米嘅厚度好似增加左, 相對牛肉同生菜就唔係咁多可能期望值有啲高, 食到嘅時候有啲失望, 味道都偏淡<香蕉朱古力麥旋風>另外, 大食妹仲食埋香蕉朱古力麥旋風比卡超造型嘅麥旋風杯超級可愛, 麥旋風亦都有滿滿嘅香蕉朱古力味道, 可惜有些少化學味, 大食妹就唔係咁好啦
隔咗咁多年, 麥當勞嘅飯Tastic終於回歸啦
今日趁着晏晝冇帶飯, 去麥當當買過外賣先

<汁燒牛肉飯Tastic>
今次大食妹再次回味汁燒牛肉飯Tastic
由於大食妹唔食洋蔥, 所以就走咗佢費事嘥嘢
可能期望值有啲高, 食到嘅時候有啲失望, 味道都偏淡

<香蕉朱古力麥旋風>
另外, 大食妹仲食埋香蕉朱古力麥旋風
2021-05-04 138 浏览
聯乘Pokémon 再重新推出飯tastic雖然比較期待 吉列脆雞飯TASTIC 多啲😅但都想試埋呢個 汁燒牛肉飯TASTIC上下兩層系珍珠米 入面夾住燒汁牛肉 味道都幾濃再夾埋洋蔥同生菜攞上手會比其他漢堡包辣手味道方面就普通啦 飯唔夠焦香☹️ 唔算好驚喜試一次就夠了!
聯乘Pokémon 再重新推出飯tastic
雖然比較期待 吉列脆雞飯TASTIC 多啲😅
但都想試埋呢個 汁燒牛肉飯TASTIC
上下兩層系珍珠米 入面夾住燒汁牛肉 味道都幾濃
再夾埋洋蔥同生菜
攞上手會比其他漢堡包辣手
味道方面就普通啦 飯唔夠焦香☹️ 唔算好驚喜試一次就夠了!
2021-05-02 65 浏览
牛肉飯堡兩片煎左既珍珠米夾住生菜同燒牛肉片,燒牛肉好林,成個配搭好好食,係童年既味道😻個size吾係好大個,但都夠飽既,吾錯蕃菇味shake shake 粉味道個薯片一樣味,都好食,同薯條又幾夾 香蕉味朱古力麥旋風香蕉味糖漿同朱古力糖漿打左入去,香蕉味有啲假,麻麻地,都係oreo 原味好食啲香蕉吉士批吉士醬味道吾會好甜,我覺得味道普通,渣食有啲乾,配住啲雪糕食好食啲,大家都可以試下💡用app有優惠,可以平多少少 🤏
牛肉飯堡

蕃菇味shake shake 粉
味道個薯片一樣味,都好食,同薯條又幾夾

香蕉味朱古力麥旋風

香蕉吉士批

💡用app有優惠,可以平多少少 🤏

2021-04-02 89 浏览
忍不住好奇心走向麥記嘗試下新款炸雞既美味,所謂既煙燻麥炸雞終於讓我吃到啦,未開始食擺係張檯就知道咩叫做色香味俱全,炸粉既皮薄薄一層好脆口,裡面雞肉清香嫩滑,薯條薯角香脆可口,不算炸得很油,加點番茄醬,口腔中的香味久久不散,非常滋味,口感昇華,味道可口。份豬柳蛋漢堡同巨無霸亦都一如往常既好味,麵包鬆軟,漢堡肉多汁,真係好食,贈送的小可樂相當有紀念價值帶返去做紀念既打算肯定多過於飲左佢。埋單人均消費60蚊,好味簡單又一餐,

埋單人均消費60蚊,好味簡單又一餐,
巨無霸
大薯條
2021-03-31
等候时间
5 分钟 (堂食)
煙熏麥炸雞
煙熏麥炸雞,薯格
小可樂
豬柳蛋漢堡
巨無霸
大薯條
  • 煙燻麥炸雞
2021-01-23 114 浏览
在lunch time,在中環的麥當勞總是人來人往新推了牛年牛堡,好多人叫而我叫了$12 雞俾比汽水原味炸俾比蜜蜂味好食,更香脆人很多,但員工都很有效率,好快就有雞俾熱辣辣,正正
在lunch time,在中環的麥當勞總是人來人往
新推了牛年牛堡,好多人叫
而我叫了$12 雞俾比汽水
原味炸俾比蜜蜂味好食,更香脆
人很多,但員工都很有效率,好快就有
雞俾熱辣辣,正正
2021-01-05 75 浏览
就嚟屈到病, 難得出去行個圈, 獨自去左M記食咗個比較邪惡嘅tea, M 記apps有優惠, $30 有cake仲有杯即磨咖啡飲, 兼送一包麥提沙, 抵! M記近年好多新野出! 總有一間係左近, 有新野一定試試吧。LatteM 記啲即磨咖啡一啲都唔差, 比起其他兩大連鎖咖啡店, 個人比較鍾意m記, 啡味香濃飲完又冇苦澀嘅餘韻麥提莎 MOUSSE CAKE比預期好食, 唔會太甜太多cream, 上層是麥提莎碎, 好香甜, 跟住的芝士MOUSSE及朱古力MOUSSE 夠滑口, 甜度CONTROL得幾好, 朱古力蛋糕也鬆軟, 食完仲有包麥提莎送咖啡, tea 完感覺好幸福的離座, 開心其實真係可以好簡單, 只須 $30…..哈哈!

Latte

麥提沙蛋糕 TEA SET $30

麥提莎 MOUSSE CAKE

2020-08-19 135 浏览
今日打風,我買左一杯Berry frappe,都預左多人會等得耐,結果真係等左20分鐘,但一路等一路睇住個3個mc cafe既女人做野,真係好驚,做野慢,仲要一路講:「呢個點整,d粉點換」真係心諗唔係掛,第一日返工咩,終於有得攞,返到公司一飲,中哂伏,淡到不得了,好似紫色既水咁,咁樣要$25,唔會再去呢間買
2020-06-25 116 浏览
早上要在中環,但早了半小時到,找不到地方坐,於是去麥記食個早餐,本來想叫平時喜歡的早晨全餐,但見到有脆雞堡,因喜歡炸物😅😅所以叫了脆雞堡,其實仲有牛堡同火腿,我獨愛炸雞,所以叫脆雞堡。我只叫單包,沒有叫餐,不想太飽。$18.這間麥記早上都好多人,當時未夠9am, 都非常多人,因為有好多部自助機,好多人都自己落單,如想要傳統人手落單,都有兩個員工負責,基本上不用排隊便可落單。.炒雙蛋脆雞堡 (單點 $18)👍😋的確有炒雙蛋的感覺,因蛋夠多,我是蛋痴,所以能滿足到我,另外我喜歡香脆食物,這脆雞堡的好處是脆雞是真的香脆,不會是淋了,夾著脆雞和炒蛋的口感,覺得好滿足的早餐。.水是自助的,地下一層有雅座,通常一般食客是外賣回公司食,所以想坐下來吃的可以舒舒服服歎。
炒雙蛋脆雞堡 (單點 $18)👍😋
炒雙蛋脆雞堡

2020-06-05
$18 (早餐)
炒雙蛋脆雞堡
2019-08-31 249 浏览
麥當勞新出芝士奶蓋水果凍飲,為食成性既我,仲要見到免費有得試,就食完飯就衝過黎呢間麥當勞,揀左芝士奶蓋菠蘿黎試。另外有提子味,又有芝士奶蓋珍珠茶。因為全日免費用app可以換,所以唔洗點排隊就落到單,等兩分鐘左右已經有。麥記行環保政策,所以唔會自動波比飲管,要問先有。第一啖要打開杯蓋大啖飲先飲到帶鹹香即奶蓋,之後就視乎個人喜好撈埋或者就咁飲啦。今次個奶蓋濃郁過,又厚過上次個奶蓋四季春好多好多,幾有驚喜。個菠蘿果汁味都幾自然,唔算太甜,但當然再少啲糖就最好啦,可惜呢度係無得選擇甜度既。

2019-08-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
用餐优惠
優惠券
2019-08-03 89 浏览
來到中環5點45,剛好趕得及可以點個A+B下午茶餐🤩只有星期一至星期五,兩點至六點供應~其實像早餐的價錢啦一個漢堡包加一杯飲品$16元~我選了芝蛋脆雞包(怕肥所以我例牌走醬了~~)然後飲品加$3選了凍咖啡(不加糖漿)這次咖啡好淡味🙈🙈咖啡一時好濃一時好淡要看運氣呢😂😂😂芝蛋脆雞包我第一次吃像以前的麥香雞包!下午茶好抵吃性價比好高!下次想試試mc cafe的下午茶set!!好像也很不錯🤩
來到中環5點45,
剛好趕得及可以點個A+B下午茶餐🤩
只有星期一至星期五,兩點至六點供應~
其實像早餐的價錢啦
一個漢堡包加一杯飲品
$16元~
我選了芝蛋脆雞包(怕肥所以我例牌走醬了~~)
然後飲品加$3選了凍咖啡
(不加糖漿)
這次咖啡好淡味🙈🙈
咖啡一時好濃一時好淡
要看運氣呢😂😂😂
芝蛋脆雞包我第一次吃
像以前的麥香雞包!
下午茶好抵吃
性價比好高!
下次想試試mc cafe的下午茶set!!
好像也很不錯🤩
2019-08-02 58 浏览
朝早要中環開會,唔知開到幾時又費事捱餓去,去麥當勞叫咗個平平早餐,豬柳蛋 +奶茶,$18。快靚正個飽雖然熱,但係烘得好燶,而且豬柳有啲硬,唔知係咪又轉咗供應商。麥當勞奶茶都幾有茶味,因為係公式做沖製,水準間間都keep到差唔多。 重可以加一蚊轉即磨咖啡。中環黎講$18分分鉝月飽都買唔到,惟有捱麥記

Lunch time同個同事去試下個18件麥樂雞餐,因為我地唔大食,所叫叫個餐加大兩個人都夠食!我地簡左一套4隻醬諗住試下⋯點知真係伏黎!個南乳得個咸字,個咸蛋勁談咸蛋味!檸檬算係好少少,不過隻酸味都係怪怪地唯一無事好食既得隻舊有既蜜糖芥末!
Lunch time同個同事去試下個18件麥樂雞餐,
因為我地唔大食,所叫叫個餐加大兩個人都夠食!
我地簡左一套4隻醬諗住試下⋯點知真係伏黎!
個南乳得個咸字,個咸蛋勁談咸蛋味!
檸檬算係好少少,不過隻酸味都係怪怪地
唯一無事好食既得隻舊有既蜜糖芥末!