餐厅: 鸣门割烹料理
资讯:

2019-09-23 1665 浏览
今日入左Megabox附近,食鸣门既Semi-buffet~~~.星期六中午12点去到,都无乜人,好似包场咁😂😂.🐟💬:.同朋友叫左3色丼,分别有海胆、三文鱼籽、吞拿鱼蓉~~~~三文鱼籽粒粒分明,卜卜声!海胆都算新鲜~不过吞拿鱼蓉就无乜味⋯⋯.刺生几好食~~~三文鱼、油甘鱼同甜虾都唔错!.日式蒸蛋无乜送,得粒菇~~~.三文鱼鳍好食👍🏻炸蚝系即炸的😍.明太子玉子好味~~~~.但所有乳酸特饮都好甜⋯⋯.🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿鱼提醒💡.牛舌系无烧的⋯⋯😭😭😭😭斋煮⋯⋯无味,好浪费⋯⋯.🐟📝:6.5/10.🍽🐟📝📌 鸣门割烹料理📍 九龙湾宏照道33号国际交易中心2楼2号舖📞电话: 27967788⏳营业时间:星期一至五:11:30-15:1518:30-23:00星期六、日:12:00-15:1518:00-23:00

星期六中午12点去到,都无乜人,好似包场咁😂😂

🐟💬:

三色丼

刺生几好食~~~三文鱼、油甘鱼同甜虾都唔错!
日式蒸蛋无乜送,得粒菇~~~
三文鱼鳍好食👍🏻炸蚝系即炸的😍
明太子玉子好味~~~~
但所有乳酸特饮都好甜⋯⋯
白桃乳酸
炸物
日式蒸蛋
沙津

🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿鱼提醒💡
牛舌系无烧的⋯⋯😭😭😭😭斋煮⋯⋯无味,好浪费⋯⋯
🐟📝:6.5/10
2019-09-21
炸物
沙津
2019-07-15 1261 浏览
不能容忍的经理,质素劲差!不能再去,不要浪费时间和金素!影响心情和食慾!连带其他分店也不能再去试,太差!服务员不答问题,经理回答了等於冇答,因为资讯是错的或假的
不能容忍的经理,质素劲差!
不能再去,不要浪费时间和金素!
影响心情和食慾!
连带其他分店也不能再去试,太差!
服务员不答问题,经理回答了等於冇答,因为资讯是错的或假的
2019-04-29 1471 浏览
日食大爱😜😜😜今次同朋友去咗位於九龙湾的鸣门。一入餐厅,整个气氛好日本式,宛如置身国外。因为之前有打黎预约留位,所以一行六人唔洗等就入得去啦。菜单好多款式,😂😂突然间有选择困难症。经过一轮挣扎,终於选咗鳗鱼饭定食。太约二十分钟後,店员陆陆续续上菜。映入眼帘,好厚身的鳗鱼心花朵朵开。由於系午餐定食,有埋蒸蛋、沙拉、味噌汤👍🏼👍🏼正正~~淋满汁的鳗鱼格外吸引,一大口咬下去,满满一口鳗鱼香,嘻嘻😜好满足。
太约二十分钟後,店员陆陆续续上菜。映入眼帘,好厚身的鳗鱼
2019-04-18
2019-04-17 3081 浏览
呢间餐厅已经成为我嘅假日饭堂之一因为觉得啲质素真系几OK喎座得又舒服只系时间短左啲,得90分钟半自助放题啱晒我呀真系每次都必嗌三色丼啲海胆真系劲抽新鲜同埋真系好鲜甜每次都会嗌埋个烧京鱼既,我真系好欣赏哩度既鱼烧得岩岩好好岩我哩啲鱼控呀今次嗰牛排又烧得几喎系咸左小小不得不提啲刺身好新鲜同埋厚切串烧呀,寿司呀都好正!其实每次黎嘅目的都系食呢度嘅烧玉子既不过今次玉子烧漏哂单食到最後先有玉子烧同埋啲烧三文鱼鮨都系好出色今次唔知点解啲order全部漏晒我最锺意食嘅嘢💕💕三色丼💕💕带子海胆丼💕💕豚肉锅💕💕烧京鱼💕💕烧牛排💕💕厚切刺身💕💕寿司💕💕烧三文鱼鳍💕💕玉子烧💕💕芝麻鸡翼💕💕串烧

呢间餐厅已经成为我嘅假日饭堂之一
因为觉得啲质素真系几OK喎
座得又舒服
只系时间短左啲,得90分钟
半自助放题啱晒我呀真系
每次都必嗌三色丼啲海胆真系劲抽新鲜同埋真系好鲜甜
每次都会嗌埋个烧京鱼既,我真系好欣赏哩度既鱼烧得岩岩好
好岩我哩啲鱼控呀
今次嗰牛排又烧得几喎
系咸左小小
不得不提啲刺身好新鲜同埋厚切
串烧呀,寿司呀都好正!其实每次黎嘅目的都系食呢度嘅烧玉子既
不过今次玉子烧漏哂单

💕💕玉子烧

💕💕芝麻鸡翼

💕💕串烧
2019-04-14 1621 浏览
今日公司请食饭,当然有大食大。 可惜我玻璃肚,唔食得咁多生野,否则我都想食最贵既北海亲杂锦丼。点餐後要等一段时间先上菜,而且系分开上,相信佢系即点即煮,所以食物非常新鲜。我点了杂锦寿司御膳,有寿司🍣、天妇罗🍤、茶碗蒸、乌冬、沙律菜。我食完咁多野都无肚痛,证明佢好新鲜。寿司🍣有四件,全部都好新鲜。天妇罗虽然得三件,但炸得香脆可口,油而不腻,而且粉浆好薄,每件炸物都系热辣辣。茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好处。其他食物太出色,所以乌冬和沙律🥗相对普通。
今日公司请食饭,当然有大食大。

寿司🍣有四件,全部都好新鲜。
茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好处。
其他食物太出色,所以乌冬和沙律🥗相对普通。
2019-04-14
2019-03-10 900 浏览
行开MegaBox,见到Openrice附近有间日本野,一心黎试下。6点左右去到可能太早,所以冇咩人。装修好新净,仲可以拣出面户外坐。室内楼底非常高,令到感觉唔觉太逼。前菜叫咗芥辣八爪鱼同刺身拼盘。八爪鱼芥辣味十足,同埋好有咬口。 刺身有生蚝,赤贝同海胆。 生蚝惊气地生鲜,好有海水味。 赤贝同海胆反而中规中举,不过不失。主菜就叫咗寿喜烧同火炙三文鱼卷。寿喜烧十分足料,牛肉超多。 火炙三文鱼超大份,十分抵食。整体而言有惊气,系唔起眼嘅地方依间日本野都算非常出色,晚市都唔使排队,但系嘢食方面都系非常之新鲜好有水准。

2019-03-05
2019-03-07 1789 浏览
上次带父母食【家贺】不太满意。今日再接再厉带父母到日式新餐厅,其实不是什麽新餐厅,只是在工作地点附近而且父母未去过。这间【鸣门】有供应周末半自助(成人 $188/ 小童 $98),从价钱角度看都叫抵食。Book 位时才知道分两轮,Book 了2点时段。其实当日客人不太多,没有必要分时段。环境四四正正,有室内室外,光綫充足环境静寂。半自助,有八款主菜任选一款,另外沙律、刺身、小食、串烧,寿司任点,不过细看後觉得种类太少,幸好有饮品任点。【刺身】只有五款: 三文鱼、油甘鱼、鲷鱼、八爪鱼及甜虾;款式普通不太有惊喜。呈上的刺身摆放得整齐,令平凡的刺身增添不少色彩。这里的三文鱼卖相比【家贺】好些,但味道也只是一般。【寿司】只有八款:三文鱼、剑鱼腩、帆立贝、熟北寄贝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是点了帆立贝及加州卷。寿司跟刺身一样, 寿司款式普通不太有惊喜。虽然款式平平,不过够新鲜,比【家贺】好些。【串烧】更加少,只有四款:鸡肉棒、鸡软骨、厚烧牛舌及冬菇。味道极差!串联呈上时温度欠奉,大打折扣。冬菇烧得非常乾身,牛舌又乾又鞋口又冇味道,鸡软骨漏单,鸡肉棒叫做不过不失。【小食】有九款:日
刺身只有五款: 三文鱼、油甘鱼、鲷鱼、八爪鱼及甜虾;款式普通不太有惊喜。呈上的刺身摆放得整齐,令平凡的刺身增添不少色彩。这里的三文鱼卖相比【家贺】好些,但味道也只是一般。
寿司只有八款:三文鱼、剑鱼腩、帆立贝、熟北寄贝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是点了帆立贝及加州卷。寿司刺身一样, 寿司款式普通不太有惊喜。虽然款式平平,不过够新鲜,比【家贺】好些。
【小食】有九款:日式蒸蛋、吉烈炸蚝、枝豆、芝士年糕、明太子玉子、芝麻鸡翼、牛肉乌冬、面豉汤及三文鱼鱼鳍。日式蒸蛋只是微温、又浠又冇料。
日式蒸蛋
吉烈炸蚝外脆内里 juicy,不过蚝比较细粒,缺少口感。
吉烈炸蚝
牛肉乌冬比较油腻、三文鱼鱼鳍味道不太差。
牛肉乌冬
芝麻鸡翼炸到over ,外表极度乾……胃口尽失。
芝麻鸡翼
最後叫主菜,八款主菜任选一款。主菜味道质素比任食好。【汁烧银雪鱼】银雪鱼越卖越贵,但这里有供应都几唔错。银雪鱼好味正正因为银雪鱼鱼油丰富,烧过後更加香。
汁烧银雪鱼
【大虾天妇罗】天妇罗粉浆够薄不太厚,入口香脆没有一口粉,虾大大只,味道不错。
大虾天妇罗
【安格斯牛肉眼扒】如果牛扒靓,简单的调味已经好足够,这个牛扒肉质软淋,只是少了份牛味。
安格斯牛肉眼扒
安格斯牛肉眼扒
【吉烈鹿儿岛黑豚】这个点了两份,因为只主菜当中味道比较好的。这个吉烈鹿儿岛黑豚粉浆够薄不太厚,入口香脆,过略嫌吉烈一夹即碎。黑豚肉带些脂肪,入口软腍又有肉汁,不错!
吉烈鹿儿岛黑豚
饮品可以任点。除了一些色素特饮外,仲有一些罐装饮品,饮到饱!
价钱虽然抵食,但位置不太方便,而且任食的食物款式不多,且质素平平。正式的寿司店,有些午餐只不过三百元左右,宁愿多付多少少钱食好少少,加上我们食量不大,如其任食不如重质不重量。
2018-12-23
星期六早上天气晴🤩🤩🤩又系要揾好野食既时候啦哩排好想食玉子烧呀😋😋😋🥰🥰🥰朋友就介绍呢间位於MegaBox对面既日式半放题佢话之前食过玉子烧几好食啵唔洗我谂食咩梗系GOGOGO啦!!星期六,日有仼食brunch meal望下系米有王子烧先,真系有呀!系玉子烧呀!呢度嘅Menu好特别,首先有好多款嘅主菜俾你拣一样,然後鱼生,寿司,串烧,炸物同埋野饮都系仼叫既我同朋友嗌左个安格斯牛扒同埋京烧鳕鱼🐟作为主食,然後就带咗三文鱼,八爪鱼,希灵鱼刺身重头戏更系玉子烧啦,仲有仲有,系烧三文鱼鳍呀,分别嗌左两round💕💕💕💕嘢饮方便有巨峰提子汁,白桃汁
星期六早上天气晴🤩🤩🤩又系要揾好野食既时候啦
佢话之前食过玉子烧几好食啵
望下系米有王子烧先,真系有呀!系玉子烧呀!

星期日,去左九龙湾试想试好耐既鸣门半放题。188加一,1:45入座,食个半钟。首先可以拣个主菜,我地就拣左帆立贝海誊丼同埋西京烧银鳕鱼。帆立贝冇乜鲜味,海胆就OK,唔系太腥,我地唔太喜欢海胆都可以接受。西京烧银鳕鱼好好味,D皮好脆,D鱼肉好滑,D汁都好味~橙汁一般,exactly果汁先生不过系淡左既果汁先生~面豉汤几好饮~蒸蛋唔错好滑,D鸡肉一般,入面既菇就好味,後段再叫已经卖晒lu~北寄贝、剑鱼、帆立贝、蟹籽寿司,帆立贝寿司既帆立贝鲜味好多,北寄贝都唔错,蟹籽同剑鱼反而冇乜特别~D饭握得OK,又有寿司醋味~迷你牛肉乌冬,牛肉好牛味,好食,乌冬都好食,又唔系太大碗所以食左两碗,用尼配我D三文鱼鳍,如果唔系就好溜~三文鱼鳍、明太子玉子、烧牛舌,三文鱼鳍好食,好香好脆,D肉好滑好多鱼油,牛吞就厚左D不过都咬到既,玉子就甜左D~芝麻鸡翼同炸蚝,芝麻鸡翼好味再叫多左几只,好脆,炸蚝就OK啦,D蚝唔腥臭,不过有D溜~
星期日,去左九龙湾试想试好耐既鸣门半放题

188加一,1:45入座,食个半钟。

首先可以拣个主菜,我地就拣左帆立贝海誊丼同埋西京烧银鳕鱼。
帆立贝海誊丼
西京烧银鳕鱼

西京烧银鳕鱼好好味,D皮好脆,D鱼肉好滑,D汁都好味~

橙汁一般,exactly果汁先生不过系淡左既果汁先生~
橙汁

北寄贝、剑鱼、帆立贝、蟹籽寿司
迷你牛肉乌冬
三文鱼鳍、明太子玉子、烧牛舌
芝麻鸡翼、炸蚝
我去过好多间鸣门不同分店进餐, 发觉九龙湾呢间装修最靓, 楼底高 ,坐得最舒服, 晚上可以静静地 同 三五知己食晚饭,真系赏心乐事。我同朋友坐低发觉 餐牌上的二人套餐非常抵食, 因为我有vip卡 ,只需半价,即大约500蚊就可以食到以下食物:青芥辣八爪鱼前菜, 食得出事是新鲜wasabi味道, 我的至爱。松叶蟹蟹子沙律,好好味!四式刺身盛, 刺身新鲜, 鲜带子入口非常鲜味。三色寿司盛,正!网烧安格斯牛肉眼, 七成熟, 分量好足够, 如果五至六成熟会更加好。盐烧鲭鱼, 鱼皮烧到卜卜脆,上枱即食,非常好味滑蛋鳗鱼饭, 呢个餸配两大碗白饭, 食完饱到上颈, 只系略嫌滑蛋加酱汁 太多水, 加个芡可能会好好多。另外我哋散叫咗一杯生啤,正呀!

松叶蟹蟹子沙律,好好味!

四式刺身盛, 刺身新鲜, 鲜带子入口非常鲜味。

三色寿司盛,正!

盐烧鲭鱼, 鱼皮烧到卜卜脆,上枱即食,非常好味

另外我哋散叫咗一杯生啤,正呀!
平日lunch去食, 人都几多, 未至於要等位, 不过都坐满. 叫咗吞拿鱼刺身lunch set. $150. 有一个炖蛋, 沙律, 汤同吞拿鱼刺身饭. 食完都几饱. 沙律同汤没技术可言, 不评论了. 炖蛋里面有啲其他料, 有啲怪. 里面有啲喺海鲜, 可能唔喺好新鲜, 苦的. 差啲想呕返出嚟. 吞拿鱼刺身普普通通, 食唔出刺身既鲜味. 食物质素整体嚟讲有啲失望. 仲要喺咁既价钱. 坐得好迫. 四面都听到隔离枱啲人讲咩. 我听到好多八卦. 野食唔算好食, 又贵, 坐得又唔舒服, 不了.

坐得好迫. 四面都听到隔离枱啲人讲咩. 我听到好多八卦.

野食唔算好食, 又贵, 坐得又唔舒服, 不了.
2018-09-21 2159 浏览
一早预约咗附近嘅一间寿司店,之前听朋友推介呢间寿司店嘅寿司好好食,所以就拣咗呢度食,之前预约咗,唔使等就可以入去,我哋被安排到两人坐位,谂咗一阵,就决定咗嗌两个餐,一个系鸡扒乌冬配寿司,另一个系杂锦寿司丼。杂锦寿司丼嘅颜色好鲜艳-寿司嘅摆法都好亲切,点一点wasabi再入口, 配上餐厅环境,感觉自己真系喺日本食紧饭咁。另外一个乌冬好弹牙爽口,食落嘅口感非常之令人满意 ,鸡排嘅内好软身,唔需要花时间去咬。另外仲有个滑蛋同味噌汤,滑蛋蒸嘅时间啱啱好,入口即浴,份量亦好够。今次我哋两个都食得好开心,对餐厅个环境同埋食物嘅品质都好满意,相信下次会再嚟

再入口, 配上餐厅环境,感觉自己真系喺日本食紧饭咁。

2018-09-13
  • 刺身
  • 蒸蛋
  • sashimi lunch set
2018-09-17 1527 浏览
呢间居酒屋既价钱好合理,服务态度好👍🏼.海胆赤之恋丼 $188有五大只杜丹虾呀!!😍仲好鲜甜爽口!🤤真心正!海胆都好鲜甜💓平时食一只都贵啦,所以呢个价钱抵食!.蒲烧鳗鱼饭 $138鳗鱼肥美,味道好😋好大碗呢!如果多啲汁会更好,同埋饭既质感要改善下🙈.二人前 $298枝豆七味鳕鱼棒刺身二点盛(三文鱼,油甘鱼)刺身超肥美呀😍🤤日本青椒和牛串 盐烧赤海虾呢啲送酒食一流呀😎+$1 任饮BEER❗️❗️岩晒中意饮啤酒既朋友🍻Btw 6pm後每位消费满$150 先可以加$1任饮呀。

呢间居酒屋既价钱好合理,服务态度好👍🏼
海胆赤之恋丼 $188

平时食一只都贵啦,所以呢个价钱抵食!
蒲烧鳗鱼饭 $138

二人前 $298

枝豆
七味鳕鱼棒
刺身二点盛(三文鱼,油甘鱼)
刺身超肥美呀😍🤤
日本青椒和牛串
盐烧赤海虾
呢啲送酒食一流呀😎
+$1 任饮BEER❗️❗️岩晒中意饮啤酒既朋友🍻

Btw 6pm後每位消费满$150 先可以加$1任饮呀。

2018-09-06 1146 浏览
#fridayla_klb⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早排去咗九龙湾鸣门食饭皆因佢地再度推出$1啤酒放题⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最岩一大班fd去啤啤佢😝只要每位消费$150以上再加多$1,就可以无限饮啤酒!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣九龙湾分店每次黎都觉得空间阔落,而且环境唔错😳似入左一间超高级日本料理餐厅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣因为佢楼底实在太高,会比到食客好庄严既强烈感觉,但价钱又不算好贵,而且质素不错😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣二人前💲298💭枝豆前菜正常,不惊喜💭鳕鱼棒都几惹味,质地软淋😳💭三文鱼同油甘鱼都好新鲜肥美💭青椒和牛串差D牛味,但烧汁好正💭盐烧赤海虾肉质弹牙,唔错!💭但整体而言稍贵😢⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣海胆赤之恋丼💲188💭海胆好鲜甜,丝毫没有腥味🤤💭五只牡丹虾好大只,而且鲜甜😍💭肉质新鲜弹牙,有惊喜!💭性价比都几高😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔘宜家做紧推广,$1啤酒放题😎🔘每位需要$150最低消费,晚上6点开始 ⠀⠀
#fridayla_klb
早排去咗九龙湾鸣门食饭
皆因佢地再度推出$1啤酒放题
最岩一大班fd去啤啤佢😝
只要每位消费$150以上
再加多$1,就可以无限饮啤酒!
💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣二人前💲298
💭枝豆前菜正常,不惊喜
💭鳕鱼棒都几惹味,质地软淋😳
💭三文鱼同油甘鱼都好新鲜肥美
💭青椒和牛串差D牛味,但烧汁好正
💭盐烧赤海虾肉质弹牙,唔错!
💭但整体而言稍贵😢
2⃣海胆赤之恋丼💲188
💭海胆好鲜甜,丝毫没有腥味🤤
💭五只牡丹虾好大只,而且鲜甜😍
💭肉质新鲜弹牙,有惊喜!
💭性价比都几高😍😍
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_japanese
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #dinner #hkrestaurant #sashimi #uni #海胆 #海胆丼 #鸣门 #三文鱼 #和牛 #dinner #九龙湾 #日式 #香港美食 #啤酒
2018-08-31 1262 浏览
多得屋企人推介,上星期去左呢间鸣门度食左个半自助餐餐牌上嘅主食可以是但拣一个,我地拣左三色丼,安格斯牛肉眼扒同银雪鱼,三样都好有水准好镍好味刺身同其他热食、饮品都系任食,虽然系任食但水准都好高寿司都好正除左食物,环境都坐得好舒服,值得推介
多得屋企人推介,上星期去左呢间鸣门度食左个半自助餐

刺身同其他热食、饮品都系任食,虽然系任食但水准都好高

寿司都好正

除左食物,环境都坐得好舒服,值得推介