2019-12-21 1403 浏览
今日行过鸡翼山见好多人帮趁,之前已经听过佢个名,知道佢主打唔同口味嘅鸡翼,朋友食过话都几好食同价钱唔贵,就一於试下。鸡翼山店面唔大,主要做外卖,店内只有几个座位,另外靠墙位有枱俾人堂食。食客喺柜枱落单同俾钱後就可以等叫号码。鸡翼山有十款不同口味鸡翼同四款冷热饮品,单点鸡翼$38/4只或$48/6只,如果想试唔同口味鸡翼,叫set就会抵啲,我就点左$118/12只鸡翼+一杯饮品,当中鸡翼最多可以拣三款口味。鸡翼都系即叫点炸,所以都要等几分钟先有,店内除左叉,仲有胶手套提供,都算贴心。港式避风塘蒜香鸡翼鸡翼热辣辣,避风塘蒜香咸咸辣辣几惹味,蒜香味好突出,鸡皮炸得好脆但唔会太油。鼠尾草咸蛋黄哥鸡翼成只鸡翼表面都系咸蛋黄酱,入口咸蛋黄味超浓郁,非常邪恶!橘柚片片白雪鸡翼鸡翼表面柚子酱,白雪其实系糖霜,鸡翼入口甜甜地,都几好食。番石榴香妃绿茶番石榴香妃绿茶系少甜版,感觉比较健康,番石榴味唔太突出,味道普通。总结,鸡翼口味几多同特别,鸡翼热辣辣每一款都各有特式几好食,set比散叫抵食,不过堂食位唔多,建议外卖。

鼠尾草咸蛋黄哥鸡翼

成只鸡翼表面都系咸蛋黄酱,入口咸蛋黄味超浓郁,非常邪恶!

橘柚片片白雪鸡翼

鸡翼表面柚子酱,白雪其实系糖霜,鸡翼入口甜甜地,都几好食。
番石榴香妃绿茶

番石榴香妃绿茶
2019-11-11 886 浏览
好久以前已经说想来试试鸡翼山的鸡翼每次经过TOP商场外,都觉得这家店开扬光猛,能够看着里面的人一手拿着鸡翼吃得津津有味,十分羡慕今天老早来到,趁人比较少,找来朋友一起试试鸡翼全都是即点即制,需花少许时间等候取餐时店员问可选择用叉或手套进食,来鸡翼山,墙上都有大大只字打卡——不要仪态,只想吃鸡翼想要尽情大吃,不言而喻呢我们选了$118的套餐——3款鸡翼(每款4只)+1杯饮品★★★★★文青风玫瑰这一款口味是店长推介No.1销量冠军,当然要首试啦~鸡翼上面洒上几片玫瑰花瓣,卖相已经非常吸引吃起来蜜糖浓厚香甜表皮保留香脆,咬下却是满口蜜甜和鲜嫩的鸡肉不愧是鸡翼山之中的传说皇牌💓★★★★热情果红枣宝宝非常创新的口味,表层搽满的热情果带点蜜糖还能看到粒粒的热情果😍口感更带清新酸甜,热情果味非常突出★★★★韩式蟹皇蟹籽Oppa这一款表皮没有前两款搽得多蜜糖,可比前两款更显得外脆内软面层铺满了蟹柳肉和蟹籽,感觉十分丰富原来内里还加了韩国有名的蟹皇酱咬口更添了一份蟹香和蟹籽的鲜味肉质亦相当juicy★★★★青苹果薄荷冰绿茶饮品方面也够冰镇,甜度适中,和鸡翼十分搭配整体嚟讲3款都好吃,鸡翼又大只~希望下次
好久以前已经说想来试试鸡翼山的鸡翼
每次经过TOP商场外,都觉得这家店开扬光猛,
能够看着里面的人一手拿着鸡翼吃得津津有味,十分羡慕
今天老早来到,趁人比较少,找来朋友一起试试

鸡翼全都是即点即制,需花少许时间等候
取餐时店员问可选择用叉或手套进食,
来鸡翼山,墙上都有大大只字打卡——不要仪态,只想吃鸡翼
想要尽情大吃,不言而喻呢

我们选了$118的套餐——3款鸡翼(每款4只)+1杯饮品

★★★★★文青风玫瑰
这一款口味是店长推介No.1销量冠军,当然要首试啦~
鸡翼上面洒上几片玫瑰花瓣,卖相已经非常吸引
吃起来蜜糖浓厚香甜
表皮保留香脆,咬下却是满口蜜甜和鲜嫩的鸡肉
不愧是鸡翼山之中的传说皇牌💓

★★★★热情果红枣宝宝
非常创新的口味,表层搽满的热情果带点蜜糖
还能看到粒粒的热情果😍
口感更带清新酸甜,热情果味非常突出

★★★★韩式蟹皇蟹籽Oppa
这一款表皮没有前两款搽得多蜜糖,可比前两款更显得外脆内软
面层铺满了蟹柳肉和蟹籽,感觉十分丰富
原来内里还加了韩国有名的蟹皇酱
咬口更添了一份蟹香和蟹籽的鲜味
肉质亦相当juicy

★★★★青苹果薄荷冰绿茶
饮品方面也够冰镇,甜度适中,和鸡翼十分搭配

整体嚟讲3款都好吃,鸡翼又大只~
希望下次再来吃尽所有的口味哈哈
2019-11-10
2019-10-18 1377 浏览
记得鸡翼山呢间铺头其实早喺红磡已经开左,一直都想试下,不过总系就唔啱机会。而家就非常好喇,因为佢有间分店开系旺角市中心top,年轻人嘅集中地,仲要咁啱经过唔系好洗排队,所以即刻去试下喇。一见到个餐牌,真系不得了,鸡翼竟然有九种味道,仲要每一种都好特别嘅。我哋只系拣咗个套餐,可以一次过食三只味嘅鸡翼,再加杯特饮。问个收银姐姐,佢推荐黑松露蒜香鸡翼同埋鼠尾草咸蛋黄鸡翼。另外当然我哋食埋个招牌菜,玫瑰鸡翼。由於呢度地方唔大,所以我哋决定拎去其他地方食。文青风玫瑰鸡翼。呢个果然系推介。首先讲嗰只鸡翼,比我哋平时食嘅鸡翼系大只好多,而且非常厚肉,可以话系啖啖肉,食落十分之爽。玫瑰鸡翼就好似系蜜糖鸡翼噉样,食落甜甜地噉,有少少似bbq 嘅感觉,当然再加上几块玫瑰花瓣,成件事更加少女心,值得推荐。黑松露蒜香鸡翼。鸡翼上面有好多紫菜,食落去有阵阵嘅蒜蓉味,都好食嘅,喺三种鸡翼嗰边算系味道无咁重嘅选择。鼠尾草咸蛋黄鸡翼。呢款鸡翼简直系今日鸡翼入边嘅MVP 。鸡翼上嘅咸蛋黄味相当浓烈,离远闻到已经好香。咬落口不但松脆,而且咸蛋黄味非常突出,呢只味我自己食半打都仲得啊。😍野莓伯爵冰茶。呢杯野饮又唔算好甜,淡

由於呢度地方唔大,所以我哋决定拎去其他地方食。

文青风玫瑰鸡翼。

黑松露蒜香鸡翼。

鼠尾草咸蛋黄鸡翼。

野莓伯爵冰茶。
呢杯野饮又唔算好甜,淡淡嘅野苺味道可以中和返食鸡翼嘅重口味。

总结,虽然我只系拣咗三只味道,但仲有好多味道我都想试,搵次一定要试匀晒佢先。
  • 黑松露蒜香武士
鸡翼山位於红磡嘅分店已经食过好多次, 好多只味都系极之难忘🤤, 今次经开旺角又抵受唔住鸡翼嘅诱惑😈, 唔入去食番几只对唔住自己个肚仔🙈🙈😆今次小妹叫左文青玫瑰风🌹, 新出嘅菠萝啤酒麦香风🍍🍺, 港嚟d友情万岁柠茶味🍋☕同一杯士多啤梨番石榴特饮🍓🍹😋 落好单就可以等食🙈🙈😆😆文青玫瑰风🌹, 每次都一定成为小妹必点口味之一😍😍!!大大只嘅鸡翼, 煎到金黄色, 沾满哂玫瑰花蜜, 已经令人垂涎三尺, 咬落去外脆内软, 啖啖肉, 非常juicy😋 加埋香甜嘅玫瑰花蜜, 甜甜地, 正到爆🤤🤤😝😝 极度推介!👍🏻👍🏻港嚟d友情万岁柠茶味🍋☕, 鸡翼同样煎得好香脆可口, 柠茶味酸酸地非常开胃, 小妹建议连埋柠檬一齐食, 柠茶味道会更出🙊😋😋菠萝啤酒麦香风🍍🍺, 鸡翼外面有层酱同菠萝粒, 鸡翼因为无蜜糖包住嘅关系, 外皮更香脆, 食落去甜甜嘅菠萝加埋带有啤酒麦味嘅酱汁, 味道特别, 感觉新鲜, 虽然啤酒嘅麦味好出但并没有啤酒嘅苦味👍🏻中意饮啤酒🍻嘅朋友仔一定唔可以错过啦😊士多啤梨番石榴特饮🍓🍹, 特饮味道唔错, 有d似乳酸, 不过士多啤梨味道较重, 有少少盖过左番石榴嘅味道总结:鸡翼嘅口味好多元化, 仲

总结:鸡翼嘅口味好多元化, 仲会定期推出新口味!😋☺️ 值得一赞嘅系佢地鸡翼嘅味道, 每一款口味都做得相当真实, 食鸡翼嘅时候就好似食紧果一款口味嘅食物咁, 非常有诚意! 每一只鸡翼都大大只, 酱汁嘅份量亦一d都唔吝啬。水准依然而且cp值好高!
2019-10-15
  • 港呢D友情万岁柠茶
2020-03-28 10 浏览
🐔🐥鸡翼控系列😽❗️❗️超多款鸡翼任拣‼️▫️餐厅:鸡翼山▫️地点:全香港有4️⃣间分店📍旺角弥敦道700号 T.O.P. 地下14号舖(港铁旺角站 B3 出口, 步行约1分钟)▫️营业时间⏰:星期一至日12:00 - 23:00▫️价钱:~$20+—美味:🐥🐥🐥+0.5🐥环境:🐥🐥🐥(即叫即整,🕐🕕🕓需时)价钱:💰💰💰—依间系专卖🐔鸡翼既店🌟鸡翼控可以支持下小店💕佢哋有10款鸡翼🐔好多款都好吸引同邪恶👧🏻今次试咗西柠香酸甜鸡翼🍋🐔($48-6只)甜甜地加啲酸味好好食,有啲似去酒楼食既甜酸咕噜肉咁🤓🤓佢哋既鸡翼整得好脆,仲好大只💕即叫即炸系新鲜啲🐷下次想试埋文青风玫瑰🌹💕—#好西 #打卡 #甜品 #鸡翼山 #旺角 #油麻地 #旺角美食 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #T.O.P #lunch #chicken #chickenhill #西柠鸡 #地道美食 #amy_in_mk #鸡翼控
🐔🐥鸡翼控系列😽
❗️❗️超多款鸡翼任拣‼️
▫️餐厅:鸡翼山
▫️营业时间⏰:星期一至日
12:00 - 23:00
▫️价钱:~$20+

美味:🐥🐥🐥+0.5🐥
环境:🐥🐥🐥(即叫即整,🕐🕕🕓需时)
价钱:💰💰💰

又黎旺角覆诊,又系tea time呢啲时间,点忍到口唔食野少少都要嘅!今日有朋友陪我,分担下都唔太guilty我地order左6只,拣左港式避风塘蒜香口味,我唔太食辣所以系佢拣嘅话闭关太耐,长期戴口罩咁抑压,有口瘾好想食啲又香口又辣辣地嘅野咁话都等左有10几分钟,话晒即叫即炸正如佢slogan咁讲:「不要仪态,只想吃鸡翼」同你食鸡翼嘅朋友,真系好朋友黎架,仲顾咩仪态,哈哈!各位如果first dating就可能唔好挑战住lol嗱,我唔食得辣都觉得好正啊!唔系话佢唔辣啊,而系佢真系好出色,辣得好过瘾,辣都要照食,但讲真佢唔叫劲辣,我觉得可以focus返佢嘅炸蒜!系重点朋友好强调:唔好拨走啲蒜啊!唔该要碗饭丫!讲笑佢地冇饭叫,但你明佢嘅惹味程度啦~~我地都系第一次试,都几出色!下次开party会想试下叫set, 试晕佢
又黎旺角覆诊,又系tea time呢啲时间,点忍到口唔食野
少少都要嘅!

今日有朋友陪我,分担下都唔太guilty

都等左有10几分钟,话晒即叫即炸

正如佢slogan咁讲:「不要仪态,只想吃鸡翼」

系重点
朋友好强调:唔好拨走啲蒜啊!

唔该要碗饭丫!
讲笑佢地冇饭叫,但你明佢嘅惹味程度啦~~

港式避风塘蒜香鸡翼
呢间鸡翼专门店有九款鸡翼卖即叫即炸餐牌招牌玫瑰鸡翼落左玫瑰糖浆, 玫瑰糖浆整得好清香...甜甜地...好好食!!!唔系人工合成既味道上面仲有d乾玫瑰花碎系到~~D浆同鸡翼都融为一体~~~好入味鼠尾草咸蛋黄鸡翼有咸蛋黄酱汁, 食落就有一粒粒蛋黄既口感~好食!!不过鼠尾草嘅咪就唔系好食得出~~~外卖盒唔系密封有少少罅位希望可以改善一下或者加钱比个大胶袋我哋
呢间鸡翼专门店
有九款鸡翼卖
即叫即炸

餐牌

招牌玫瑰鸡翼
落左玫瑰糖浆, 玫瑰糖浆整得好清香...
甜甜地...好好食!!!
唔系人工合成既味道
上面仲有d乾玫瑰花碎系到~~
D浆同鸡翼都融为一体~~~好入味

鼠尾草咸蛋黄鸡翼
有咸蛋黄酱汁, 食落就有一粒粒蛋黄既口感~
好食!!
不过鼠尾草嘅咪就唔系好食得出~~~

外卖盒唔系密封
有少少罅位
希望可以改善一下
或者加钱比个大胶袋我哋
15 分钟 (外卖自取)
  • 鼠尾草咸蛋黄哥
次次经过旺角都见到鸡翼山排满人,今日早左食完晚饭行行吓肚饿就嚟咗呢度一试究竟!原来佢哋嘅鸡翼即叫即煮,难怪排晒长龙!今次叫左文青风玫瑰鸡翼 $38/4只 (8/10),亦可以拣$48/6只。等咗大概10分钟到,啲鸡翼就整好喇!一见到就觉得啲鸡翼好大只,佢嘅外表亦都好靓,铺满玫瑰花瓣同埋蜜糖汁真系见到都流晒口水。食落嘅时候仲系热辣辣,个皮都好脆,亦都好juicy,我哋两个都食到成手都系😂😂不过唯一有少少唔好嘅位就系,可能佢人手唔系好多同埋平时都好多人,所以环境有啲狭窄地下亦都有啲痴粒粒😞😞 下次经过见到都会买其他味试试佢
原来佢哋嘅鸡翼即叫即煮,难怪排晒长龙!
今次叫左文青风玫瑰鸡翼 $38/4只 (8/10
),亦可以拣$48/6只。

文青风玫瑰鸡翼
文青风玫瑰鸡翼
2020-02-27 19 浏览
点解最爱鸡翼山🙈🙈.究竟整鸡翼要整到咩境界先去可以成间舖都只卖鸡翼😝讲真鸡翼呢样野又好难话唔好食,点整都系咁上下,可能我老人家垃圾口又唔系好分到点样细嫩多汁法😂.呢度既鸡翼食落去😆唔鞋!但鸡翼唔鞋系应该既😂香脆又称唔上,因为都淋左酱系面🙈脆唔到😛卖相方面:黑黑的,打卡都未岩驶🤣咁受欢迎可能真系有好多只味比你选择,呢个就唔系间间舖头做到👍🏻今次试左文青玫瑰🌹同友情万岁柠茶味,就系甜甜地加左少少既玫瑰同柠檬咁既味😂😂价钱计番都要8、9蚊只,又唔系算特别平,有缘再会啦👻
点解最爱鸡翼山🙈🙈
2020-02-10 27 浏览
次次经过旺角都几多人驻足呢间鸡翼山食鸡翼,由於之前实在太多人,所以都无咩机会试到🙈难得今日经过无咩人,即刻一试其滋味🤤入到门口,大大只字写住即叫即煮,怪唔得知平时甘多人😂文青风玫瑰鸡翼($38/4只)呢种味相当新颖,平时都系食开柚子或者蜜糖配鸡翼,呢度竟然有埋玫瑰味嘅鸡翼,真系好神奇😂鸡翼炸得好香口入味,同埋新鲜炸出黎热辣辣,相当滋味👍🤤再加上,微微嘅玫瑰味点絮,虽然玫瑰味唔系好出,不过有少少花香味伴随,将味道带上另一个层次😋不过,价钱就有少少偏贵🤔不过,呢度嘅卫生真系麻麻地,个地板痴笠笠,同埋食野张台都未抹过,有好多鸡翼汁系度,真系有d影响食慾

文青风玫瑰鸡翼($38/4只)

2020-01-16 73 浏览
呢间已经食左n次,一放假总会想起呢座山🤓 由刚开业到而家,见证住愈来愈多人,一家大细又有、见到有d附近做野买黎做lunch、买一大盒好像去开party食!空间不算大,食客都好快品嚐完就让地方比其他,有企位、旁边都有位置坐! 店员煎煮时,不同味道的都用不同的获,确保味道绝不混合!今次到文青风玫瑰,是店长推介,外有蜜糖甜甜地带点清香,肉身肥美🍗 !果然是翻食之冠!!我今转依然不可摆脱鼠尾草咸蛋黄哥,咸蛋蓉好丰厚,一d都唔腻!野莓伯爵冰茶清清口腔,好快又要再黎喇!

野莓伯爵冰茶清清口腔,好快又要再黎喇!
2020-01-02 84 浏览
食完尼到既鸡翼之後,真系一试难忘!知出左新口味,等我encore下先😍$118/12只鸡翼+一杯饮品,鸡翼仲可以拣三款口味😃热情果红枣宝宝最中意食酸酸甜甜既野,尼款岩哂!面层有蜜糖加红枣,甜甜的,再倒上新鲜热情果~成个配搭好fresh😍韩式蟹皇蟹籽Oppa面层铺满了蟹柳肉和蟹籽~每一啖都食到咖!最惊喜系食到韩国的蟹皇酱!超香!鼠尾草咸蛋黄鸡翼尼款之前已经食过,好喜欢!鸡翼充满超浓郁既咸蛋黄味!食落香口又松脆👍经过几个月,鸡翼仍然keep到水准啊🤩!
$118/12只鸡翼+一杯饮品,鸡翼仲可以拣三款口味😃

热情果红枣宝宝
最中意食酸酸甜甜既野,尼款岩哂!

鼠尾草咸蛋黄鸡翼

经过几个月,鸡翼仍然keep到水准啊🤩!
Xmas gathering in friends home , 谂住终於有机会一试大名鼎鼎嘅鸡翼山Order 12只鸡翼set 配1杯饮品 ( 可选择3款鸡翼口味),包括港式避风塘蒜香鸡,鼠尾草咸蛋黄哥同埋西柠香酸酸鸡翼 不过4个人想食4款,所以另加4只黑松露蒜香武士满心欢喜返去准备party, 一打开。。一大盒。。全部都系鼠尾草咸蛋??卖大包仲有廿只!?另一小盒应该是黑松露,但变成西柠?4个人点食廿只咸蛋黄鸡翼呀。。 明明张单冇打错!但到店舖再换太远,大家都肚饿。唯有食啦。。。味道其实好好,西柠醒胃,不太酸咸蛋甘香同沙沙~ 正!可惜4个人再努力。最多一人食到3只咸蛋鸡翼only.......可惜现在留有阴影,虽然想食其他口味,但应该不想再食鸡翼一段时间。。

不过4个人想食4款,所以另加4只黑松露蒜香武士

味道其实好好,西柠醒胃,不太酸
咸蛋甘香同沙沙~ 正!

2019-12-28
外卖自取
庆祝纪念
圣诞节
2019-12-21 91 浏览
作为鸡翼专门店虽然独沽一味只卖鸡翼,但胜在口味众多,多达10款特别口味,亦会不时转换口味,至今仍然人气旺盛!文青风玫瑰用上自家设计玫瑰酱,入口散发玫瑰花香,味道天然不会感觉像吃香精,香甜清新,甜而不腻。鼠尾草咸蛋黄哥咸蛋黄酱挂满鸡翼,十分邪恶!咸蛋黄酱特别加入鼠尾草煮制,令酱汁多了一份香味,亦不会过腻。入口质感幼滑,吃到沙沙口感,相当香口。西柠酸甜鸡翼入口有淡淡柠檬清香,味道酸甜开胃。全部鸡翼即叫即炸,新鲜热辣,外层酥脆,内里嫩滑多汁,令人百吃不厌。

西柠酸甜鸡翼

入口有淡淡柠檬清香,味道酸甜开胃。

2019-12-16 44 浏览
行过见到呢间小食店好多人系度排队,走过去睇下食啲咩⋯⋯原来呢间系一间鸡翼专门店黎,有好多种口味既鸡翼提供,而且全部都系即叫即制,可以keep住鸡翼既脆度,唔怕淋哂唔好味!店舖仲提供QR code落单,可以系电话落左单先,整好左先去拎,咁就可以减省好多等候既时间,行住街等都得喇!鸡翼既口味都好吸引,样样都想试下。好彩佢有套餐选择,$118有12只鸡翼可拣三种口味,仲可选一杯饮品。我就拣左三款仲多人叫既时味喇。文青风玫瑰🌹淡淡既玫瑰花香味,再加了蜜糖去调味,够哂sweet 又夹,鸡翼食落够juicy!几开胃鼠尾草咸蛋黄哥🥚钟意食咸香味就岩哂,用左好多既咸蛋黄酱去炸,炸到好香脆!避风塘蒜香鸡翼🌶味道够哂特别又惹味,辣辣地炸到又金黄香脆,唔会好厚粉!另外叫左杯士多啤梨番石榴乳酸,解解油腻感先!
行过见到呢间小食店好多人系度排队,走过去睇下食啲咩⋯⋯

鸡翼既口味都好吸引,样样都想试下。

我就拣左三款仲多人叫既时味喇。

文青风玫瑰🌹

鼠尾草咸蛋黄哥🥚
钟意食咸香味就岩哂,用左好多既咸蛋黄酱去炸,炸到好香脆!

避风塘蒜香鸡翼🌶
味道够哂特别又惹味,辣辣地炸到又金黄香脆,唔会好厚粉!

另外叫左杯士多啤梨番石榴乳酸,解解油腻感先!