2024-05-11 148 浏览
餐廳同佢本身餐牌影出嚟嘅樣簡直係完全唔同。唔係要你同餐牌嘅嘢一樣,因為從來都無一間餐廳會係完全一樣(係香港)。但係啲食物少到一個小朋友食都會覺得唔夠食係咩事?從來未見過一碗餐牌看似正常份量嘅魚生飯可以細到咁。女朋友同我都係正常成年人,但係份量就細過一個正常成年男性隻手,仲要唔係特別好食。食完仲覺得肚餓係唔會想響佢間餐廳度叫多嘢食。食完佢之後我係需要去另m記食多個餐先至夠飽。呢間餐廳真係令我呢個孤陋寡聞嘅人大開眼界。完全係一間唔應該係到立足嘅餐廳!
餐廳同佢本身餐牌影出嚟嘅樣簡直係完全唔同。

2024-04-11 284 浏览
下午去啟德airside逛逛,想吃壽司🍣見到了這間價錢實惠壽司店!本身想叫下午茶海鮮丼,但還是被壽司吸引了!價錢真的划算!員工人數不多,在外等了一會才有員工幫助。其他都是自助下單,也是有🚄火車送餐的壽司店,食物味道不過不失。吞拿魚蓉和三文魚不錯,鮮甜。蟹膏蟹肉軍艦也不錯,蟹膏味很香。海膽味道不算鮮甜,甜蝦、拖羅、蟹籽和期間限定的白子味道則較淡。炸物叫了雞軟骨和軟殼蟹,軟殼蟹不錯, 蟹膏很足,香脆可口!

2024-04-10
用餐时段
下午茶
2024-04-05 224 浏览
啟德嗰個新商場開咗都有一段日子,我個朋友仔話帶我去食一間好抵食嘅日本嘢佢啲嘢食係會由一格小列車送到埋位,好得意有大佬請客,佢叫我鍾意就叫😂唔使就住佢個荷包嗌到成枱都係嘢食,估唔到連埋+1都係$500有找唔怪得知佢話超抵食,唔使睇價錢🤣而且佢個性價比好高,嘢食出嚟嘅賣相都唔求其性價比雖然好高,但係有員工,不過冇人收碟😅鹽燒三文魚鰭 $14入口油淋淋好肥美🤣 仲有燒多春魚$32,枝豆$12我幾鍾意食佢個炸軟殼蟹, size都唔算細隻 $45仲有日式炸豆腐 $24花樣三文魚蟹肉杯$34三文魚子壽司$26厚切油甘魚刺身$48鹽燒日本星鰻$22海膽吞拿魚蓉散壽司$24中腹吞拿魚散壽司$28脆辣燒汁油甘魚壽司$24豐之城$72

佢啲嘢食係會由一格小列車送到埋位,好得意
有大佬請客,佢叫我鍾意就叫😂唔使就住佢個荷包
嗌到成枱都係嘢食,估唔到連埋+1都係$500有找
唔怪得知佢話超抵食,唔使睇價錢🤣
而且佢個性價比好高,嘢食出嚟嘅賣相都唔求其
性價比雖然好高,但係有員工,不過冇人收碟😅

鹽燒三文魚鰭 $14

脆辣汁燒油甘魚壽司

豐之城$72
豐之盛
2024-02-25 354 浏览
I recently visited this sushi restaurant in Hong Kong and unfortunately, my experience left much to be desired. The freshness of the fish was a major letdown, as it lacked that vibrant, just-from-the-sea taste that defines quality sushi. Additionally, the sushi rice failed to impress with its lack of fluffiness, resulting in a heavy and dense texture that didn't complement the ingredients well. To make matters worse, the inclusion of raw onions in the sushi was a strange and off-putting combination. In comparison to a renowned sushi spot like Sushiro, this restaurant fell far behind in terms of overall quality. I regret to say that I won't be returning. I hope this review serves as constructive feedback for the establishment to improve their fish sourcing, rice preparation, and ingredient combinations. Until these improvements are made, I recommend exploring other sushi options in the area for a more satisfying dining experience.
2024-01-24 443 浏览
去過呢間嘢幾次,啲嘢食都算唔錯,選擇都唔少,定期會有啲新品,但有陣時出咗新品,就會冇咗舊嗰啲更加好食嘅如果有會員系統和優惠就好啦!價錢屬於小貴嘅,但性價比ok,就睇你點嗌,下午茶會更抵食。但有時候等位叫號不是很平均,有待改善。
但有時候等位叫號不是很平均,有待改善
拉麵
等候时间
10 分钟 (堂食)
拉麵
2024-01-08 406 浏览
最近啟德嘅𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲旗艦商場盛大開幕,日師兄都有去湊下熱鬧,行到接近頂層嘅時候就見到呢間叫做𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗧𝗲𝗻鮨点嘅運輸帶壽司店~第一下我哋可能會聯想起日本果間著名嘅𝗼𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲壽司店𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 𝗧𝗲𝗻,但其實兩間係冇任何關係!不過就意外發現呢間香港𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗧𝗲𝗻嘅下午茶性價比都幾高。🍱松葉蟹肉四鮮丼因為香港嘅運輸帶壽司店大多數係連鎖店,好少分下午茶時段,即使有都價錢唔平。但係𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗧𝗲𝗻大約只需$𝟰𝟬-𝟱𝟬,就可以享受到刺身海鮮丼。呢款丼飯同樣係用新鮮食材去整,試落味道亦唔差,呢個價錢嚟講幾抵玩。🍥茶碗蒸𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗧𝗲𝗻仲推出過松葉蟹祭同和牛祭,今次仲試咗佢地嘅松葉蟹茶碗蒸,蛋香滑嫩,料又足,日師兄都幾鍾意食,係一款值得推薦嘅熱食選擇。👍🏻🍣壽司壽司𝗼𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹就不過不失,無乜特別。不過店入面嘅火焰三文魚壽司會帶有一種獨特嘅辣味,另外松葉蟹蟹膏軍艦都幾新鮮同埋鮮甜,相對嚟講會係平時比較少機會品嚐到嘅壽司款式。🍹蜜桃特飲咁啱食到口渴嘅時候嗌咗一杯蜜桃特飲,清涼冰爽,加埋有加上原隻蜜桃一齊食,都唔錯。排隊方面,一開始見到人流好多,加上位置偏少,以為等位時間

🍱松葉蟹肉四鮮丼

🍥茶碗蒸

🍣壽司

🍹蜜桃特飲

排隊方面,一開始見到人流好多,加上位置偏少,以為等位時間會好耐,但好多人等等下都會行開咗,最後等咗𝟭𝟱分鐘左右就輪到,等候時間都算合理。佢哋係每人一部平板點餐機嘅安排,可以方便食客快速落單,不過食用空間就會略感擠迫。如果唔想排隊又怕太迫,都可以考慮門口嘅外賣壽司選擇,價格一樣相宜~
2023-11-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2023-12-26 331 浏览
款式特別,有很多款獨有壽司,味道唔錯,份量亦適中,二人食叫左好多特色壽司及小食,埋單都係每人二百多,好抵,性價比高 。個人覺得味道好過壽司郎,看得出用心經營,值得一試再試。!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2023-12-17 375 浏览
呢一間餐廳嘅份量同佢本身餐牌影出嚟嘅樣簡直係天與地。唔係要求佢同餐牌嘅樣一樣,因為都從來唔會一樣。但係佢啲食物完全少得一個小朋友食都可能覺得唔夠食。從來未見過一碗餐牌看似正常份量的拉麵或魚生飯可以細到咁。 我係一個正常嘅成人,但係我會覺得佢2.5碗拉麵先係出邊一間正常拉麵嘅份量,仲要唔係特別好食。佢個魚生飯將1.5粒帶子切成4-5粒,我見到真係即刻笑咗出嚟。食完仲覺得肚餓係唔會想響佢間餐廳度叫多嘢食。食完佢之後我係需要去另外一間餐廳食多餐先至夠飽。呢間餐廳真係令我呢個孤陋寡聞嘅人大開眼界。大家一齊俾啲掌聲佢。
2023-12-17
2023-11-19 525 浏览
這個是爭鮮的升級版店鋪,看門口外賣的賣相就唔錯,於是懷著有點期待的心情幫襯下,門口排隊覺得有點問題,好多人囉飛排隊但等一等就走曬去,叫號感覺則埋一邊,還快好多人等兩下就走左去,Manual選擇好小感覺就係大部份同爭鮮一樣貨色但就賣貴一D,另外就係多了些燒物炸物,叫了個海膽四鮮出品堂食物有點貨不對板,樓下City Super試食份海膽都比它大,味道一般般,燒物牛舌不好食,好硬,壽司感覺不如翻去食對面爭鮮好了。
松葉蟹四鮮
2023-11-19
2023-11-10 430 浏览
去啟德新商場行下,大部分未開,食店就大把,但大部分都系高檔野,去到5,6樓就有food court 同埋一兩間吾錯裝修的餐廳,終於就揀左哩間日本菜定食。差不多12點幾去到,前臺好主動同有禮貌咁話有位,但只有門口bar 檯,都幾舒服。哩位服務員真系幾好,中間不斷幫你执檯,有食物來又提醒要快從輸送帶拿走,吾系就會走。每個位置都有自動點餐pad,吾使掃QR Code,吾錯。點左10分鐘就有食物從輸送帶送來,食物保持得好熱。燒汁黃金比目魚定食($60)2分- 賣相系幾金黃,但皮吾脆,應該系炸,無煎過。- 魚肉好多油,毫無比目魚肉味道和口感。- 燒汁少到無朋友,日本菜比較重要的東西都吾夠。- 飯食落有陣吾知乜味。- 價錢同份量系哩個場系抵食

每個位置都有自動點餐pad,吾使掃QR Code,吾錯。

點左10分鐘就有食物從輸送帶送來,食物保持得好熱。

燒汁黃金比目魚定食($60)2分

- 賣相系幾金黃,但皮吾脆,應該系炸,無煎過。

- 魚肉好多油,毫無比目魚肉味道和口感。

- 燒汁少到無朋友,日本菜比較重要的東西都吾夠。

- 飯食落有陣吾知乜味。

- 價錢同份量系哩個場系抵食

燒汁黃金比目魚定食
2023-11-10
2023-11-04 294 浏览
19:06拿一人位等到20:20都沒入座。明有很多兩位出來,都是優先給三四位進,不如一開始就說清楚不排一人位😅等到最後已經沒人排了才是一個人的號,一個人來吃一定要想清楚🙈
2023-10-27 348 浏览
2人以下千祈唔好嚟排隊食,餐廳坐位設計十分差,不停叫3人以上,1-2人有排等,如果2人照取3-4 人票入坐會快好多。食物質素亦十分差,丼飯份量很少,軟殼蟹粉厚皮硬,壽司質素亦一般,雪糕十分甜。外賣义燒烏冬得一片义燒。唔會有下次光顧!🤮🤮
外賣义燒烏冬得一片义燒。
唔會有下次光顧!🤮🤮
义燒烏冬
2023-10-27
等候时间
70 分钟 (堂食)
2023-10-26 281 浏览
係啟德做完野,諗住去airside 5樓Foodmuse快食,點知冇乜位,見隔離鮨点竟然冇人排,唯有轉去試吓啦,之前見勁多人排相信唔難食,但見隔離枱碟壽司好似麻麻地好樣,但已經坐低,唯有叫幾碟先😅真係見碟碟都麻麻地🍣嚿飯細唔緊要,但面上片刺身完全唔掂,好似雪咗好耐未完全解凍咁,一片片係硬的,吞拿魚中腹超多筋,唔值$32依個價,油甘魚一樣,好似又係未解凍,係咪我黑仔呢?叫咗哩幾款刺身乾爭爭,蟹肉味噌碎濕濕,鏗魚稻草燒個邊有黑瘀色咁!比較好少少係蟹肉茶碗蒸,口感幾滑。。。應該唔會有下次來食。。不過優點係店員幾好禮貌。

應該唔會有下次來食。。

不過優點係店員幾好禮貌。

2023-10-17
2023-10-21 223 浏览
對於他們的表現感到非常失望。首先,食物質素非常差。壽司的米飯太硬,魚片也不新鮮。每一口壽司都缺乏新鮮的口感和豐富的味道,讓我感到非常失望。作為一個愛好壽司的人,我對於食材的品質非常講究,但這家壽司舖的食物質素完全無法令我滿意。此外,他們的員工態度也非常差。他們缺乏禮貌和友善,給人一種冷漠和不耐煩的感覺。當我詢問關於菜單的問題時,他們的回答非常不耐煩,並且沒有提供任何幫助。他們完全忽視了客戶的需求和要求,讓我感到非常不舒服。作為一個顧客,我對壽司舖的期望是能夠品嚐到新鮮美味的壽司,並且享受愉快的用餐體驗。但這家壽司舖在食物質素和員工態度方面都讓我感到非常失望。他們的表現遠遠不及其他壽司舖,讓我懷疑他們對於食物和客戶的態度是否真的認真對待。我希望他們能夠改善他們的菜品和服務態度,以提供更好的用餐體驗給顧客。他們應該注重食材的品質,確保提供新鮮和美味的壽司。同時,他們的員工應該接受禮儀培訓,提升他們的服務水平和對客戶的尊重。如果他們不能改進,我將不會再光顧這家壽司舖,並且會向身邊的朋友和家人告知我的差評,以免其他人也有類似的失望體驗。

2023-10-21
等候时间
60 分钟 (堂食)
2023-10-15 264 浏览
店員服務態度惡劣,完全沒有理會客人的感受,這根不是服務。不論食物質素如何,或者食物的價錢是否吸引,因為店員的態度,已經可以直接列入黑名單,不再光顧,也不會推薦給任何人。