2019-11-08 5879 浏览
两母子间唔中会相约撑下枱脚食饭,今晚就食个放题,又可以听听了解下靓仔工作上困难和感受,有时都要借呢啲平台都系一个好好嘅沟通方式和好感恩,一路食一路讲真系几舒服呢!而且好近地铁只系行几分钟就到非常方便。环境布置得非常之色彩缤纷!地方都算几大,冷气又好足够,侍应生非常有礼貌招呼呢!介绍主菜有三款~~系可以任食任叫嘅!龙虾汁海鲜扁意粉,黑松露杂菌意大利饭(素),香辣忌廉鸡丝意粉,起初唔知道嗰份量有几多,就叫咗头两款先。而且都好快送到嚟,份量就比想像中较少,之後总共各款叫多一碟。哈哈!无肉食阿仔都系差啲啲喎!於是便试下menu有介绍只加$50 烤肉拼盘~~ BBQ猪肋骨,猪手和烧春鸡。份量好满意!二人好够食,但味道一般般,猪手肉比较香口嫩滑感,只可惜得3小旧。汤饮有二款~~黑松露杂菌忌廉汤和意式杂菜汤我哋都锺意黑松露杂菌忌廉汤,每人一碗。前菜~~沙律吧都有好几款沙律选择呢!饮品种类都好特别~~咖啡奶茶柠檬茶或者系花茶等等...都系要自己冲㗎,多少随意,我就冲咗杯胎菊茉莉花茶,清清地!甜品雪糕生果等等虽然种类不算多,不过款式都几吸引㗎!仲有一个几特别嘅就系自制棉花糖了,咁啱见有人整!几好玩几特别

介绍主菜有三款~~

汤饮有二款~~

黑松露杂菌忌廉汤和意式杂菜汤

我哋都锺意黑松露杂菌忌廉汤,每人一碗。

前菜~~沙律吧都有好几款沙律选择呢!

甜品雪糕生果等等虽然种类不算多,不过款式都几吸引㗎!

仲有一个几特别嘅就系自制棉花糖了,咁啱见有人整!几好玩几特别呀!

总结~自助食物多番啲肉类会更好,环境舒服,服务唔错有礼貌。

2019-11-04
2020-02-04 0 浏览
跟朋友好久没见了,很想约出来吃个晚餐聊聊天。上OpenRice看到这家餐厅正在做半价优惠,就决定它吧 😊。魔膳厨房是位於厂厦,位置却十分方便,在apm旁边。门口不太显眼,我们行楼梯上,但其实另一边是有lift搭的。员工很友善热情安排我们入座。座位舒适,看得到餐厅有用心布置,墙壁有多幅挂画,天花板吊着乾花,而吊灯也满漂亮。半自助晚餐 ($168,再加一),包四款主菜任点、餐汤、饮品、沙律、甜品、小食。另外还提供五款主菜加钱享用。四款主菜都给我们试匀 😆。而且上菜速度很快。黑松露杂菌意大利饭,味道满香浓,不错,饭粒也煮得刚好。芝士焗BBQ猪肋骨,这个好好味。面头有微焦的芝士,配上香辣BBQ酱,猪肋骨烤得刚好,肉质嫩滑多汁,离骨易咬。烤春鸡薯菜,烤鸡香口,皮脆肉嫩。焗薯角也好好味。蟹籽卡邦尼意粉,意粉弹牙,软硬适中,味道也不错。数款沙律也新鲜美味。甜品也很不错,木糠布丁好好味,十分香甜。柠檬cheesecake和Tiramisu也很赞。另外这里值得赞是,有很多种类的茶选择,有数款花茶、水果茶、伯爵茶等。旁边的有气果汁也很好喝。最後以我喜欢的香芋味雪糕作结,满足。我觉得这里好适合和一大班朋友来
跟朋友好久没见了,很想约出来吃个晚餐聊聊天。

魔膳厨房是位於厂厦,位置却十分方便,在apm旁边。

门口不太显眼,我们行楼梯上,但其实另一边是有lift搭的。

员工很友善热情安排我们入座。

四款主菜都给我们试匀 😆。而且上菜速度很快。

黑松露杂菌意大利饭,味道满香浓,不错,饭粒也煮得刚好。

烤春鸡薯菜,烤鸡香口,皮脆肉嫩。焗薯角也好好味。

蟹籽卡邦尼意粉,意粉弹牙,软硬适中,味道也不错。

最後以我喜欢的香芋味雪糕作结,满足。

我觉得这里好适合和一大班朋友来,因为座位阔落,环境舒适,跟朋友边吃边聊的好地方。

还有这里的员工非常亲切温柔,每个都好乐於帮助。在我们离开时,跟我们说再见,更说要身体健康,真的,大家也要身体健康。

香港人,一起跨过这难关。
  • 木糠布丁
  • 三式芝士酱烧猪肋骨配薯角
  • 青苹果梳打
2020-01-16 475 浏览
差啲睇错,以为净系前菜甜品饮品任食任饮,原来主菜都系任食,只系$230,有惊喜。环境舒适,唔糟,食物摆放整洁,客人攞食物都好有礼貌,职员有礼貌,上菜速度快,主菜份量都正常,所以进餐过程都几愉快。有4款沙律,蒜蓉包劲多牛油蒜蓉又脆,黑松露蘑菇汤好味。芝士椰菜花,焗蜗牛薯蓉味道刚好,软硬适中。酸菜鱼酸辣度大众化,鱼肉好滑。炸物普通,合格。烧春鸡(任食),皮脆,但唔够入味。黑松露杂菌意大利饭(任食),味香好味,只系饭质较似港式,没有正式意大利饭嘅咬口。蟹籽卡邦尼意粉,好味,但又系唔系平时食嘅卡邦尼意粉。甜品饮品任食。总结,抵食,唔差,可以再去。

有4款沙律,蒜蓉包劲多牛油蒜蓉又脆,黑松露蘑菇汤好味。

芝士椰菜花,焗蜗牛薯蓉味道刚好,软硬适中。

酸菜鱼酸辣度大众化,鱼肉好滑。

炸物普通,合格。

烧春鸡(任食),皮脆,但唔够入味。

蟹籽卡邦尼意粉,好味,但又系唔系平时食嘅卡邦尼意粉。

甜品饮品任食。

总结,抵食,唔差,可以再去。
2020-01-11
2020-01-14 437 浏览
观塘美食文化就系要揾一揾,朋友聚会或者情侣撑台脚就真系好适合呢度喇。在地铁站附近b2出去三分钟路程,期间其实经过呢个大厦都有少少不起眼。另外饭都几好味道呢,另外服务带位的哥哥姐姐都好似好nice呢,下次都可以试一试。座位坐够舒服,空间够大。关於餐食方面真的要赞有,|香煎美国西冷8oz配薯菜跟黑椒汁^呢个认真够味道。牛扒有个特别的调料配菜,就系烘热蒜头。几乎其实另外加钱叫的配菜都会有呢个在侧边,中意蒜头的人真的不能错过。沾埋西冷少少黑椒汁,满足好味道,搭配的有味道。

黑松露意大利炒饭

关於餐食方面真的要赞有,
|香煎美国西冷8oz配薯菜跟黑椒汁^
西冷

呢个认真够味道。

好味道,搭配的有味道。
2020-01-14
庆祝纪念
黑松露意大利炒饭
  • 香煎带子黑松露意大利饭
  • 美国酱烧BBQ猪肋骨配薯角
2020-01-03 575 浏览
好耐冇试过成班姊妹聚会,紧系要搵一个好地方食个靓饭。朋友系网上搵到呢间餐厅,睇相就几好啦,而且重可以半自助任食,一於去试下啦。地点观塘站附近既工厦入面,其实个工厦都几旧下,d lift重要人手开关,不过似乎几多稳世餐厅,同lif唔少年青人。餐厅唔算大,不过几多装饰,话哂最近多节日,而家重有高枱同矮枱。我地被安排坐高枱,哈哈,哈比人都有比人高既一日。食物选择唔算十分多,不过绝对可以令你试到好多野,几欣赏佢既田螺薯蓉,非常滑而且汁好好味。自助既食物就冇影到啦,因为拎得好丑样😄😄主菜系点单既,有几种可以任点唔洗加钱,但如果想食豪d, 例如牛牛 龙虾,就要加钱啦。我地当然要试哂所有包左既主菜啦。意粉几好味,饭乾身左小小,黑松露味唔够鸡非常好食,好嫰身猪肋骨不过不失。 饮品同甜品都系自助既,花茶超级出色。总结黎讲,性价比高。
好耐冇试过成班姊妹聚会,紧系要搵一个好地方食个靓饭。
意粉几好味,
饭乾身左小小,黑松露味唔够
鸡非常好食,好嫰身
猪肋骨不过不失。
饮品同甜品都系自助既,花茶超级出色。
总结黎讲,性价比高。

• 法式焗酿田螺
  • 花茶
2019-12-25 535 浏览
上网睇到呢间餐厅好令,就约左fd去食💕上到去好似去左仙境咁,好有xmas气氛好令🎅佢d摆设好整齐,好多装饰,又有d好令既灯光😍Set Dinner 可以任食佢个沙律吧甜品芝士火腿炸物生果仲有得任叫d主食,我地一人叫左个先黎既系烧春鸡,个表皮烧得好脆,肉质都嫩滑之後有Ribs,上面铺左层芝士去烧,味道浓郁,而且都好大份下👍🏻呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任装果汁真心觉得呢得所有野都好比心机整同安排,成个感觉好好,好值得黎食,仲要有半价$168再加一咋🙈🙈🙈
上网睇到呢间餐厅好令,就约左fd去食💕
上到去好似去左仙境咁,好有xmas气氛好令🎅
前菜

佢d摆设好整齐,好多装饰,又有d好令既灯光😍
沙律

Set Dinner 可以任食佢个沙律吧

芝士火腿
炸物

炸物

生果
仲有得任叫d主食,我地一人叫左个
烧春鸡

先黎既系烧春鸡,个表皮烧得好脆,肉质都嫩滑
Ribs

棉花糖

呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任装果汁

前菜
  • 沙律吧
  • 三式芝士酱烧猪肋骨配薯角
  • 提拉米苏
2019-12-24 370 浏览
放工既晚上,又系要食番餐好嚟慰藉下既时候!今次去咗观塘既魔膳厨房,系半自助餐既形式,又系可以大吃大喝既时候!!有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都几多款式!仲有野饮同甜品,甜品都多款,系高质既!到主菜!免费既有意粉食!炒得都好香!加钱有牛扒食,牛扒一啲都唔低质,肉嫩亦都煎得好香系好食既!!㨂咗雪糕做甜品,仲有木槺布甸,cheese cake, chocolate cake同jelly!完满!

有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都几多款式!仲有野饮同甜品甜品都多款,系高质既!

系好食既!!

2019-12-22 250 浏览
呢日同好朋友补祝生日🎂就特意来呢间餐厅庆祝呢间都算底食在openrice 订位就有5折 星期五六日贵几廿元到 有几款意粉或饭你选任食有埋甜品沙律汤饮品简直系底都冇人有😑味道就都可以嘅 整体来讲都值得一试
呢日同好朋友补祝生日🎂就特意来呢间餐厅庆祝

2019-12-19 351 浏览
午餐一大班同事预约去呢度午餐, 午餐时段好多人差不多全场爆满. 午餐menu可以选择沙律吧+主菜. 食量少嘅人可以剩选沙律吧都够. 黑松露蘑菇汤味道浓郁,配埋蒜蓉包更加正, 不过蒜蓉包未必时时有因为太抢手. 沙律吧选择未必算多但味道属中上, 有几款贝壳粉长通粉沙律比人拣. 主菜当中bbq猪肋骨配薯菜都几大份, ribs煮得都够腍, 但味道可以再入味啲更好. 西冷牛扒都系好大件, 但熟嘅情度可能因为件扒太大份煎得有啲位置过熟, 幸好味道几好.餐茶有得自己斟咖啡同花茶, 仲有自制绵花糖同雪糕, 选择种类多而且价钱比较出面同类餐厅不算太贵, 值得再去

而且价钱比较出面同类餐厅不算太贵, 值得再去
黑松露蘑菇汤+沙律吧
Bbq猪肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-16
黑松露蘑菇汤+沙律吧
Bbq猪肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-10 325 浏览
到会食物整齐乾净,朱古力mouse 蛋糕好fresh 好食,牛面肉饭好适合派对🎉送货时间好准冇错漏,抵食之选。A02 水蜜桃烟鸭胸沙律A15 泰式炸鱼饼A17 三色芝士焗西兰花A06 巴马火腿卡邦尼意粉A10 泰式菠萝海鲜炒饭B08 韩式惹味炸鸡拼薯角B14 法式红酒烩牛脸颊配饭C01 魔鬼朱古力慕丝蛋糕👆订了以上嘅食物30人圣诞联欢会送货价钱合理:观塘+$100九龙区+$200香港及新界区+$300☺

A02 水蜜桃烟鸭胸沙律

九龙区+$200
香港及新界区+$300☺
外卖送餐
2019-12-07 284 浏览
食物种类 款式都多 冷食、热食都有海洋拼盘都尚算新鲜一路倾计一路食下野 环境气氛 不错食物味道尚可 不差可以接受地点方便 amp商场旁边 容易搵到价钱尚可接受 拆扣优惠後2百左右若然没有拆扣则有点偏贵
食物种类 款式都多

价钱尚可接受
拆扣优惠後2百左右
若然没有拆扣则有点偏贵
2019-12-05 316 浏览
成日行过见佢有沙律吧,价钱又适中,好似几吸引,终於搵左日去试,上到去即刻食下沙律,但唔太吸引,好少沙律菜,但通粉、螺丝粉沙律就有几款,仲有薯仔沙律,唔使惊唔饱但值得赞系佢个黑松露汤,几香,味道唔错,同埋饮品都多选择,除左果茶,仲有几款花茶到主菜我叫左个厚切猪扒饭,扒系厚,但个味道麻麻,同事食咖厘牛肉,佢都话味道一般,呢个价钱加左沙律吧就ok既食完饭有雪糕,仲可以自己整棉花糖,个环境适合同朋友坐下倾下计几舒服既
2019-10-31
2019-12-02 311 浏览
观塘Lunch 又一选择,临近圣诞, 满布圣诞装饰, 加上播埋last Xmas 简直充满欢乐气氛! 讲番食物,午餐有几个选择,意粉好味, 猪扒大大块, 加上Salard bar 野饮甜品任食, 後生细仔一定够饱!
2019-12-02
2019-11-27 473 浏览
星期日11月24号,经过OpenRice定两位,再打电话给餐厅确认,知道自助餐每位收168元还有免开瓶费。去到餐厅服务员话星期日要收198元(😡)不收开瓶费但要餐厅提供红酒杯每只要收$50元(😡)最後无奈地用了餐厅的水杯去饮法国红酒。自助餐食物选择不多,只有两款热汤和一堆蒜蓉包,沙律几款另加炸洋葱圈和春卷,主食是免费的意大利粉,如果要食烧鸡猪牛便要另外加钱。最後加了$20要了烧鸡和加$30要了BBQ猪肋骨。两款主食份量够大,但肉质粗鞋味道一般,因为食不完所以想去打包,但打包盒要每个$30(😡)最後试了几款甜品蛋糕味道一般,值得一题餐厅现场有即做棉花糖(😀)整体的感觉有被坑了,虽然收费不高,但消费得不舒服。
2019-11-07 451 浏览
新买的气炸锅送到来发现是坏机超唔开心,所以有一个藉口唔煮饭。於是就同Honey提议出街食饭,在网上搵半自助餐嘅餐厅,原来观塘都有好多间,於是我地就揸车出咗观塘搵食。又要就返泊车方便,於是就选择咗魔膳厨房,泊喺APM再行过去都系几分钟。嚟到发现个门口设计好庭园feel,几靓。入到餐厅见到排列整齐,感觉几舒服。近门口位置先见到饮品&甜品区,估唔到款式比想像中算多职员安排好位置比我地都有讲解价格收费,清楚哂收费後就出去拎野食。沙律吧除咗平时普通食开嘅沙律菜之余,仲有泰式嘅木瓜沙律,牛肉整到好嫩好好味小食方面有咖哩角、春卷、芝士、火腿及一D蔬果餐汤有两款,一款系杂菜汤,另一款系忌廉蘑菇汤,我同Honey都系锺意蘑菇汤多D另外任食嘅意粉&饭就有三款,包括巴玛火腿卡邦尼意粉、黑松露杂菌意大利饭、芝士肉酱意粉;三款黎讲我比较锺意巴玛火腿卡邦尼意粉。另外我地再追加咗收费主菜,包括香煎西冷10oz配薯菜 & 龙虾拼羊架 西冷煎到几好味;羊架又唔会太羶。埋单$535@2

嚟到发现个门口设计好庭园feel,几靓。
入到餐厅见到排列整齐,感觉几舒服。
近门口位置先见到饮品&甜品区,估唔到款式比想像中算多
小食方面有咖哩角、春卷、芝士、火腿及一D蔬果
西冷煎到几好味;羊架又唔会太羶。

埋单$535@2
2019-10-28