2018-05-14
星期五晚約左幾個朋友食飯,方便大家就腳簡左喺觀塘既工廈搵食。最後我地決定去哩間高興食,因為見到個名都開心啦😃餐廳環境闊落,而且樓底好高,完全唔會有壓迫感。裝修走摩登年輕化路線,一入門口既員工休息區就整到好似髮廊咁玩味十足,而餐廳入面既正中間有個類似舞台既角落,上面掛住高興既燈牌同一個哈哈笑,影相打卡一流👍🏻野食方面我地4個人叫左一個沙律,兩個小食,兩個主菜同一份牛排。柚子大蝦沙律味道酸酸甜甜,配上新鮮既蔬菜同口感爽脆既大蝦,非常開胃。水牛城雞中翼配芝士醬雞翼香辣惹味,配上芝士醬,中和左少少辣味,成個味道層次變得更加豐富。黑松露醬粗薯條薯條即炸,香脆好味而且粗薯條既口感更佳,黑松露醬味道突出,如果鍾意黑松露必試。意式蕃茄帶子意大利粉帶子有半隻掌心咁大,鮮甜多汁口感爽脆。意粉煮既時間岩岩好唔好太軟。日式咖哩漢堡溫泉蛋飯漢堡肉汁豐富而且份量十足,溫泉蛋拌日式咖哩飯食,味道口感出色🤤9安士頂級美國肉眼扒肉質彈牙,肉汁豐富而且夠厚。食落滿足咁十足,配上有熱浪既薯條。最後叫左個麥提莎pancakePancake厚實有份量,4個人都夠食。配上濃厚既朱古力醬同麥提莎,為成餐做個完美既結尾👍🏻👍🏻👍🏻
柚子大蝦沙律
味道酸酸甜甜,配上新鮮既蔬菜同口感爽脆既大蝦,非常開胃。
水牛城雞中翼配芝士醬
黑松露醬粗薯條