2025-05-30 186 浏览
🏮最近朋友帶左我去呢間氣氛好好嘅居酒屋🥢居酒屋裝修好特別❤️坐吧枱仲可以睇住師傅烹製食材✅如有日劇feel呀😍喜歡飲sake仲有限時𣈱飲添🍶開心開心🥳🍅高知縣油漬水果蕃茄:好喜歡食漬物😋蕃茄勁多汁😍甜酸味道平均👅好開胃呀🤤🐠燒白鱔:白鱔好厚肉💯味道新鮮✅喜歡食魚一定要試吓❤️🐂和牛舌芯串:最愛嘅牛舌絕對無令我地失望呀💯厚度適中✅爽口又惹味☺️🐤自家製免治雞肉蓋:多汁嘅免治雞肉🍗點埋隻蛋王一齊食係無得輸呀💯🍄‍🟫日本冬菇:好驚喜呀🥰我係好鍾意食彩色芝麻❤️我嘅經驗話比我知😜要高級餐廳就會見到彩色芝麻❤️呢間食物水準高✅燒冬菇上面灑滿咗彩色芝麻🍄‍🟫真係睇得又食得💯🐽日本芳壽豚腸 :烤到個皮脆卜卜又惹味🔥咬落口卜一聲😋好好味🤤🌱秋葵:燒秋葵又好味又有益✅上面仲灑滿木魚碎🐟正呀喂🥳🥚明太子酱燒九条蔥蛋卷:人人都鍾意食嘅蛋卷🥚賣相得又好味😋🔥高知白飯魚炒蘭王卵:店員即刻係你面前炒🔥炒完我地趁着熱辣辣即食呀😍仲有拉絲效果添💯🐟鰹魚半敲燒:大份又新鮮嘅鰹魚半敲燒🎣鮮味加埋醬汁令我地印象深刻✅好正💯🐠脆香吞拿魚腩卷:一客已經有六件😍勁多吞拿魚蓉✅而且味道鮮甜💯好豐富呀❤️🐷黑豚腩肉大蔥串:啖啖肉嘅黑豚腩肉大蔥串

🐠燒白鱔:白鱔好厚肉💯味道新鮮✅喜歡食魚一定要試吓❤️

🌱秋葵:燒秋葵又好味又有益✅上面仲灑滿木魚碎🐟正呀喂🥳

🥚明太子酱燒九条蔥蛋卷:人人都鍾意食嘅蛋卷🥚賣相得又好味😋

🐷黑豚腩肉大蔥串:啖啖肉嘅黑豚腩肉大蔥串都惹味😍要追加呀💯

🐔雞膝軟骨串:烤完惹味又有咬口🔥送酒一流🍶

🐥雞胸軟骨串:雞胸軟骨串都係送酒嘅小食🍻不得了🥳
今日係銅鑼灣食lunch 意外發現 超抵食午餐。 餐廳食物高質 好抵食 選擇又多 超推薦大家試下❤️ 午餐4人同行 1人免費 同+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪 真係Cp值超高 平絕銅鑼灣+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪生蠔勁高質 大隻又鮮甜 好爽口 加埋檸檬汁同辣汁仲正 $10 1隻真係抵到爆呀午餐定食(包沙律,煙勳蛋,麵豉湯)高知城海鮮丼 $228海鮮丼超豐富 大蝦,三文魚籽,拖攞,海膽 鯛魚等。刺身非常新鮮 又肥美 拖攞同海膽 勁正。三文魚籽 粒粒飽滿 爆汁。 🍣角切魚生飯 $128角切魚生飯 有蝦刺身 同其他雜錦角切刺身 三文魚籽 同甜甜玉子燒 一樣豐富 每啖都食到滿滿嘅刺身粒👍🏻火灸刺身丼 $208火灸刺身都非常出色 有火灸三文魚 帶子 左口魚邊 經過火燒 令刺身滿滿焦香味 屋企人都盛讚👍🏻山椒蒲燒鰻魚丼 $158燒鰻魚勁厚身 好肥美 燒得香口 加上微甜嘅鰻魚汁 勁岩餸飯 數量限定明太子醬燒九條蔥蛋卷 $28蛋卷好滑身 有滿滿嘅明太子醬 加上蛋卷入面蔥香味 成件事幾夾 輕井澤煙燻芝士免治牛舌棒 $58牛舌棒肉質爽嫩 表面仲有灸燒芝士 沾上甜醬油雞蛋汁 幾有風味 👍🏻

+$10 1隻兵庫縣生蠔 🦪

午餐定食(包沙律,煙勳蛋,麵豉湯)

高知城海鮮丼 $228

數量限定
明太子醬燒九條蔥蛋卷 $28

輕井澤煙燻芝士免治牛舌棒 $58

2025-05-27 193 浏览
.今次同朋友去左銅鑼灣呢間「高知城」lunch真係有驚喜‼️佢哋嘅海鮮丼同生蠔新鮮到喊,食完即刻想bookmark低再encore~ 海鮮丼份量足料,角切丼性價比高,寶石蠔真心勁juicy 餐廳裝修走日式木系風,坐得舒服啱打卡✨角切魚生丼一上枱就見到七彩魚生粒鋪到滿瀉!三文魚、吞拿魚、油甘魚全部切到骰仔size🍣,撈埋wasabi豉油同飯一啖入口,鮮甜到爆燈💥!最正係每啖都食到唔同口感,魚油香又唔會膩,大推👍! 🌟高知城海鮮丼海膽迷必嗌!鋪滿北海道馬糞海膽🌟,加埋三文魚子、拖羅、帆立貝… 撈勻紫菜飯真係幸福到震😭!海膽creamy到好似食緊魚生版雪糕🍦,個飯仲有淡淡醋香吊味,食到尾都唔會漏~ 🦪兵庫縣室津寶石牡蠣生蠔控尖叫級🤯!真係有掌心咁大隻,肉質超肥美!一啖咬落去先爆海水鮮味🌊,之後係濃濃嘅蠔甜+奶油香,完全冇腥味!加兩滴檸檬汁仲提鮮,食完即刻想追加多打😂 而家仲做緊午市買四送一‼️全域最優惠💓加配生蠔$10超優惠😍大家快啲去試吓啦👇🏻https://inline.app/booking/kochijyo/cwb回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍 高知城 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱

✨角切魚生丼

🌟高知城海鮮丼

🦪兵庫縣室津寶石牡蠣

回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍 高知城 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓

#銅鑼灣食乜好 #高之城 #海膽瀑布 #寶石蠔 #魚生丼大滿足
用餐优惠
試食活動
高知城居酒屋作為日本食材的供應商,食物質素不容置疑,多次回訪都深感老細充滿熱誠又想法無限,每每都是以消費者心態推出貼地價錢提供優質食物.近來推出22品的席前料理非常大癲!!!90分鐘內可無料追加壽司及任飲啤酒清酒梅酒等,確是大胃王與酒鬼的福音!!🔺原價$1680現有試食優惠價 >> 76折$1280第二位更有38折 $640 ~~~由前菜到壽司,甚至到生果,全部均來自日本各地,貨真價實,無一中伏!眼見菜單種類多,同時每款都份量十足! 前菜【慢煮味付鮑魚】竟然是完整一大隻,毫不吝嗇,入味而咬口極好! 【鮟鱇魚肝青瓜卷】細滑配搭爽口青瓜,毫無杰身過膩感覺.而有別於兵庫縣螢光魷魚,使用了【富山熟螢光魷魚】更肥美飽滿多膏!可見每個細節都有考量~廚師發辦竟包含串燒、炸物以及壽喜燒和牛,真心能完完全全滿足到貪心人士的需求!天付羅炸皮薄身【帆立貝松葉蟹肉】更有濃厚蟹肉鮮味.【壽喜燒宮崎A5和牛】肉質柔軟,油脂分佈均勻,貼心地把蘭王蛋的蛋黃與蛋白分開,把蛋白打至綿密,入口更有質感.壽司十款每款都新鮮亮澤. 【鹿兒島穴子】入味軟熟, 【北海道鮫鰈魚邊】經過火炙油香溢出, 【本鮪大腹】當然

🔺原價$1680現有試食優惠價 >> 76折$1280
第二位更有38折 $640 ~~~

壽司十款每款都新鮮亮澤. 【鹿兒島穴子】入味軟熟, 【北海道鮫鰈魚邊】經過火炙油香溢出, 【本鮪大腹】當然更是入口即溶,各款壽司下的飯量不會過多,若然吃過新鮮飽滿魚籽拼合的【海胆丼】也不滿足…(應該不太會吧!)大胃王確實可挑戰一下追加追加!!

到最後的味噌湯也毫不簡單,用上四款味噌烹煮,濃郁而不鹹膩,加上清甜的蜜瓜與冰涼的抹茶蕨餅,這90分鐘怎會不滿足地撐腸拄腹 ~
為了保持着穩定質素,只有席前位置才會提供席前料理~想盡興品嚐必定要提早預約喔!!!

思鄉病發作🐢🐝帶咗我去銅鑼灣一間以四國高知縣為主題嘅日式居酒屋食lunch 餐廳每個角落都係打卡位,真係好似去咗日本🇯🇵咁,食材好新鮮,超高質!晚市仲有omakase添,下次一定要Try Try🤤📍kochijyo_hk🌟午市套餐都會附送味噌湯,沙律同埋煙燻蛋 🌟🌟+$10/隻日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪 🌟煙燻蛋好特別,有淡淡嘅鹹味味噌湯用料好足,上枱嘅時候熱辣辣🍱 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼👉🏻 醬油嘅鮮美同埋蘭王蔥嘅香氣完美結合👉🏻👉🏻加埋拖羅蓉嘅滑嫩同埋酸蘿蔔粒👉🏻整體層次感好豐富🍱 蘭王親子二重層吉列豚丼👉🏻 賣相好靚,打卡一流👉🏻 蘭王蛋蛋香十足👉🏻2塊大吉列豚肉,絕對唔手軟👉🏻炸到好酥脆,一啲都唔油膩,食到最後仲係脆卜卜🍱 日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪👉🏻 大大隻生蠔🦪👉🏻 每隻都好creamy 📍 高知城 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓#探店 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #日式 #居酒屋 #高知城 #寶石蠔 #四國高知縣 #高質 #日料 #午餐優惠 #買 四送一#假日悠閑 #拍拖好去處 #chill #香港媽媽 #blogger #吃喝玩樂 #foodie
晚市仲有omakase添,下次一定要Try Try🤤

📍kochijyo_hk
🌟午市套餐都會附送味噌湯,沙律同埋煙燻蛋 🌟
🌟+$10/隻日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪 🌟

煙燻蛋好特別,有淡淡嘅鹹味
味噌湯用料好足,上枱嘅時候熱辣辣

🍱 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼
👉🏻整體層次感好豐富

🍱 蘭王親子二重層吉列豚丼
👉🏻 賣相好靚,打卡一流
👉🏻 蘭王蛋蛋香十足
👉🏻2塊大吉列豚肉,絕對唔手軟
👉🏻炸到好酥脆,一啲都唔油膩,食到最後仲係脆卜卜

🍱 日本兵庫縣室津寶石牡蠣🦪
👉🏻 大大隻生蠔🦪
👉🏻 每隻都好creamy

📍 高知城
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅21樓

• 醬油漬蘭王蔥拖羅蓉丼
  • 蘭王親子二重層吉列豚丼
2025-05-20 49 浏览
今次午市居酒屋優惠好正! 四人同行仲有一人免費😍買四送一,真係超值!Lunch再加 $10就可以食一客生蠔,簡直係「全域最優惠」👏! 🍣 高知席位寿司五貫北海道海膽🧡、拖羅🐟、油甘魚💛、鰹魚🔥、眞鯛🐠,每一款都極鮮甜,入口即溶! 🍚 高知城海鮮丼迷你北海三色丼,配上油揚烏冬,暖心又暖胃!🍜 🦀 松葉蟹肉櫻花蝦炊飯蟹肉鮮甜,櫻花蝦帶來陣陣海味,每一啖都充滿層次感~ 🦪 生蠔肥美鮮甜,好有鮮味,一啖爆汁,超滿足!🤤 🌟 超值日式盛宴,Lunch 必試! 📍 銅鑼灣居酒屋,快啲叫埋朋友去啦!🍻🎌

今次午市居酒屋優惠好正!

🍣 高知席位寿司五貫

🍚 高知城海鮮丼
迷你北海三色丼,配上油揚烏冬,暖心又暖胃!🍜

🦀 松葉蟹肉櫻花蝦炊飯
蟹肉鮮甜,櫻花蝦帶來陣陣海味,每一啖都充滿層次感~

🦪 生蠔
肥美鮮甜,好有鮮味,一啖爆汁,超滿足!🤤

🌟 超值日式盛宴,Lunch 必試!
📍 銅鑼灣居酒屋,快啲叫埋朋友去啦!🍻🎌

2025-05-20 82 浏览
🏯高知城居酒屋店內裝潢充滿日本風情,牆上貼滿了色彩繽紛海報,好似置身於日本餐廳。每個角落都散發著濃厚嘅日式氛圍,適合朋友聚會或家庭聚餐。🍴美食推薦:🍣 **山椒蒲燒鰻魚丼**:外焦內嫩嘅鰻魚,搭配香氣四溢山椒,每一啖都充滿海鮮嘅鮮味+獨特嘅調味。🍜 **高知鰹魚醬油湯牛肉烏冬**:湯底清淡又味道十足,牛肉軟嫩、烏冬嚼勁十足,好有日本料理嘅精緻同用心。**午市優惠**:🎉 凡惠顧午市定食,四人同行一人免費!好抵!銅鑼灣店仲有特別午市定食優惠,只需加$10,即可換購一隻新鮮嘅日本室津牡蠣!

美食推薦:

**午市優惠**:
2025-05-17 58 浏览
今日俾我哋發現銅鑼灣有間超級無敵抵食嘅居酒屋,呢間餐廳一定係全城最抵,成個Menu全部都係優惠,食物選擇又多,真係同任何人都一定有嘢啱食。最緊要就係呢度連裝修都好有特色,好多打卡位。四人同行一人免費,最平低至$66一位,所有午市套餐都附送沙律、煙燻蛋同麵豉湯,$10就可以追加一隻兵庫県室津寶石牡蠣,咁新鮮咁大隻嘅生蠔真係好抵!我哋諗咗咁耐,四個人終於都揀咗六樣嘢食,真係超級無敵爆滿足!!!$98就食咗五件壽司,竟然可以食到北海道海膽、拖羅、油甘魚、鰹魚同真鯛!全部都好新鮮好肥美,連玉子燒都真係好滑!呢度個麵豉湯亦都唔會話太鹹,幾好味。蒲燒鰻魚丼個醬汁份量剛剛好,每一粒飯都可以佔有嗰個醬,加埋嗰鰻魚好肥美,香港好少食到呢個質素。月見米国肉眼丼都好吸睛,mix埋蛋黃一齊食好滑,每一粒飯都好飽滿,每一啖都好享受。蘭王親子二重層吉烈豚丼俾我想像中出色好多,吉列炸得好酥脆,完全一啲都唔油膩,豬扒好厚一塊但係完全唔會嚡。高知鰹魚醬油湯牛肉烏冬都好出色,烏冬軟硬度剛剛好,湯底都好清甜。呢間咁抵食,難怪平日成日都full Booking,而家介紹完比大家聽,應該週末都會滿晒!

2025-05-16 77 浏览
位於香港銅鑼灣的高知城,這家專注於日本料理的餐廳,提供了多樣化的選擇,包括壽司、刺身和居酒屋小食。今天,我特別品嚐了他們的午市套餐,讓我來分享這次的美食體驗。午市套餐推薦高知城的午市套餐於中午12點至下午3點期間供應,十分方便。套餐的選擇包括五件壽司套餐,分為A和B兩個選項,讓人可以根據自己的喜好來選擇。五件壽司套餐 AA套餐包含了北海道海膽、拖羅、油甘魚、鰹魚和真鯛。每一口都讓我感受到新鮮的海味,尤其是海膽,口感滑嫩,風味獨特。拖羅的油脂分布恰到好處,讓人回味無窮。油甘魚的質地也相當細緻,而鰹魚與真鯛則為整體增添了層次感。五件壽司套餐 BB套餐則是池魚、拖羅、鮭魚、紋甲魷魚和鮭魚卵的組合。這一套餐的鮭魚特別鮮美,搭配紋甲魷魚的脆口感,更是讓人驚喜。鮭魚卵的鹹香則為整道菜增添了豐富的風味。搭配兩個套餐的自家製四重味噌湯,不僅暖心,還帶有濃郁的風味,讓人感受到廚師對食材的用心。蘭王親子二重吉列豚丼我也試了蘭王親子二重吉列豚丼,價格為$138。這道料理以嫩滑的豬肉和香濃的蛋液為主角,米飯底部吸收了豬肉的鮮美汁液,讓人一口接一口停不下來。搭配自家製四重味噌湯及日式沙律,讓整餐的口感更加豐富。

位於香港銅鑼灣的高知城,這家專注於日本料理的餐廳,提供了多樣化的選擇,包括壽司刺身和居酒屋小食。今天,我特別品嚐了他們的午市套餐,讓我來分享這次的美食體驗。

午市套餐推薦

五件壽司套餐 A

五件壽司套餐 B

蘭王親子二重吉列豚丼

高知城的日本料理讓我感受到正宗的味道與高質的食材。無論是壽司還是豚丼,都是值得一試的美味選擇。如果你在銅鑼灣,想要品嚐地道的日本料理,不妨親身來高知城體驗一番。
2025-05-15
  • 蘭王親子二重吉列豚丼
要搵一個舒服,又可以慢慢傾計同食野既地方其實真係唔容易,今晚搵到呢間剛好有位~邊食邊傾真係好盡興😎去到見到清酒任飲2小時,女士$98男士 $168 對飲酒朋友來講真係好抵🍶呢到野食大致都好唔錯👍🏻特別係唔同嘅串燒🍢有幾樣我特別推薦✅牡蠣配三文魚子海胆🦪好鮮味!配海膽正~✅燒帆立貝蟹膏🦀燒得剛剛好唔會乾仲帶微微鮮甜感覺✅鰹魚半敲燒🐟吹水飲酒必吃!✅自家製免治雞肉蓋🐥配埋流心蛋好滑好滑~✅醬油脆脆燒海虎蝦🦐好大隻,肉質有口感,醬汁調到好惹味✅高知白飯魚炒蘭王卵🐣係面前煮到半生熟~蛋味勁香!我地真係食左好多野…張單水蛇春咁長😂最主要食得好開人同滿足~有包房~有free flow sake!而且銅鑼灣地鐵站出1分鐘到夠方便,值得推薦一下比大家👍🏻

去到見到清酒任飲2小時,女士$98
男士 $168 對飲酒朋友來講真係好抵🍶

呢到野食大致都好唔錯👍🏻特別係唔同嘅串燒🍢有幾樣我特別推薦

✅牡蠣配三文魚子海胆🦪好鮮味!配海膽正~
✅燒帆立貝蟹膏🦀燒得剛剛好唔會乾仲帶微微鮮甜感覺
✅鰹魚半敲燒🐟吹水飲酒必吃!
✅自家製免治雞肉蓋🐥配埋流心蛋好滑好滑~
✅醬油脆脆燒海虎蝦🦐好大隻,肉質有口感,醬汁調到好惹味
✅高知白飯魚炒蘭王卵🐣係面前煮到半生熟~蛋味勁香!

2025-05-06
呢間日本餐廳平日晚市都差唔多滿座,大家黎之前最好預約訂座,晚市做緊Free Flow 2 Hours👉🏻Men @$168 / Women @$98,有3️⃣款Sake任飲特選寿司8貫🈶墨魚、深海池魚、拖羅、池魚、鯛魚、鰆魚、穴子➕平目,每一貫都經過精心製作,米飯香軟,而且醋味恰到好處,材料鮮美細膩時令五點刺身有鯖魚、拖羅、金目鯛、鰆魚、鰹魚加海胆60g,我就比較鍾意油脂濃郁嘅拖羅,同埋入口即化嘅海膽,真係好香甜鰹魚半敲燒內裡保持肉質鮮嫩,搭配日式醬汁及香蔥點綴,食落更香口汁煮金目鯛魚頭膠質豐富,入口滑嫩,湯汁濃郁,配菜鮮甜高知白飯魚炒蘭王卵係店員即場炒制,滑蛋蛋味香濃,白飯魚鮮味十足,食落口感豐富自家製免治雞肉蓋肉質細膩,食落有啖啖軟骨,搭配蛋黃汁食就更滑溜呢度嘅串燒都唔錯,黑豚豬肉大蔥串咬落香口惹味燒白鱔經過慢火炭燒,外焦內嫩,鮮甜嘅魚肉滲透著淡淡嘅炭香和牛舌芯串肉質柔嫩帶有嚼勁,外層微焦,散發香濃嘅牛肉香氣水菜豚肉卷外層烤得微焦,內裡包裹著爽脆多汁嘅水菜日本芳壽豚腸經過燒烤後外皮酥脆,內裡多汁彈牙,香氣濃郁秋葵保留咗滑嫩與清甜,日本冬菇肉質緊實,咬落鮮美多汁

汁煮金目鯛魚頭膠質豐富,入口滑嫩,湯汁濃郁,配菜鮮甜

呢度嘅串燒都唔錯,黑豚豬肉大蔥串咬落香口惹味

燒白鱔經過慢火炭燒,外焦內嫩,鮮甜嘅魚肉滲透著淡淡嘅炭香

和牛舌芯串肉質柔嫩帶有嚼勁,外層微焦,散發香濃嘅牛肉香氣

水菜豚肉卷外層烤得微焦,內裡包裹著爽脆多汁嘅水菜

日本芳壽豚腸經過燒烤後外皮酥脆,內裡多汁彈牙,香氣濃郁

秋葵保留咗滑嫩與清甜,日本冬菇肉質緊實,咬落鮮美多汁
2025-05-13 21 浏览
環境裝修充滿日式風情,以四國高知縣為主題,食材由日本新鮮運送,食物質素高,店員亦親切有禮。午市定食做緊優惠,四人同行1 人免費,好啱叫埋朋友一齊嚟食。午市仲可以+$10/ 隻 日本兵庫縣室津牡蠣🦪,軟滑爽口,滿滿的蠔肉鮮甜味,擠點檸檬汁食更加正!午市定食配 沙律、煙薰卵、味噌湯。沙律菜新鮮,個湯熱騰騰,煙燻蛋幾特別食落有淡淡的鹹味。🔶高知城海鮮丼食材好新鮮,魚生刺身好有光澤,仲有海膽、三文魚籽提鮮撈飯好正,特別喜歡個飯加了醬油、醋&菇調味好好食。🔶蘭王親子二重層吉列豚丼賣相好靚好打卡,吉列豚肉外層黃金酥脆,肉質保持鬆軟,可以配搭沙律醬或者吉列甜酸汁食,蘭王蛋加洋蔥調味令整個親子丼飯更昇華。

🔶高知城海鮮丼

🔶蘭王親子二重層吉列豚丼

以後一堆朋友食飯有一個超正嘅選擇‼️日本四國高知縣為主題嘅居酒屋🏮✨高知城✨唔單止坐得舒服有包房有空間!食物質素高!有free flow sake!銅鑼灣地鐵站出1分鐘到夠方便!🍶清酒仲有任飲2小時女士 $98 男士 $168🥢高知縣油漬水果蕃茄 🥢唐揚富山灣白蝦仔 — 送酒一流🥢自家製免治雞肉蓋配蘭黃蛋好高質,好流心!免治雞肉濃郁,表面有點焦香,每一啖都食到雞軟骨🥢燒物我地點了日本芳壽豚腸、日本冬菇、雞中翼串、京都絹豆腐、和牛舌芯串、青椒仔和燒飯團 !特別鍾意豆腐同充滿蟹肉嘅飯團🥢鰹魚半鎬燒高知名物‼️喺香港都食到啦,可見師父控制火侯功力,令鰹魚燒到外脆內軟帶半生熟,配埋麻油、生薑汁、昆布非常鮮甜香口🥢清酒煮北海道蜆🥢兵庫原產 空津牡犡手掌咁大隻喎!更毫不吝嗇佈了大量海膽同埋三文魚籽!同牡犡係絕配,夠鮮味夠creamy夠爽甜!完美演繹!🥢沖繩苦瓜炒蛋好滑溜,同我喺沖繩食嘅味道好似!苦瓜唔會好苦帶回甘!🥢烤澳洲羊架
以後一堆朋友食飯有一個超正嘅選擇‼️

🥢鰹魚半鎬燒

🥢清酒煮北海道蜆

🥢兵庫原產 空津牡犡

🥢沖繩苦瓜炒蛋
好滑溜,同我喺沖繩食嘅味道好似!苦瓜唔會好苦帶回甘!

🥢烤澳洲羊架

用餐优惠
試食活動
最近朋友介紹了位於銅鑼灣的一間質素高、新開張無耐的居酒屋「高知城」,所以約了假日一齊去食個輕鬆late lunch!想試多啲壽司,就order了2 set 「五貫席前壽司」。每款魚生都新鮮肥美,壽司飯已調味,所以不用點醬油都好夠味。本人最愛海膽軍艦(鮮甜 口感順滑 入口即化)、蟹肉軍艦(蟹肉滿滿 鹹鮮適中)、拖羅壽司(味道甘甜 口感柔軟)。仲有試了「月見米国肉眼丼」,肉眼片份量多,肉味濃郁,口感有嚼勁,加埋洋蔥、月見(生蛋黃),令每一口都充滿蛋香、肉汁,好好味。1️⃣五貫席前壽司(附送麵鼓湯)⭐️A 北海道海膽/拖羅/深海池魚/鰹魚/銀鱈魚⭐️B 平目魚腩邊/拖羅/魷魚/帆立貝/蟹肉 2️⃣月見米国肉眼丼 (附送沙律、煙燻蛋及麵鼓湯)店內有午餐「四人同行,一人免費」優惠(不包五貫席前壽司),真心好抵!

1️⃣五貫席前壽司(附送麵鼓湯)
⭐️A 北海道海膽/拖羅/深海池魚/鰹魚/銀鱈魚
⭐️B 平目魚腩邊/拖羅/魷魚/帆立貝/蟹肉

2️⃣月見米国肉眼丼 (附送沙律、煙燻蛋及麵鼓湯)

我冇誇張,係我人生食過最癲嘅Omakase 😱你點諗到?高知城:壽司任你追加 + 酒任你斟+一次過滿足晒你食日本嘢嘅慾望😳

試食價76折$1280
但誇張啲仲有 😮 第2位38折 只係 $640?Excuse me?咁都得!!一坐低就開始飲~
清酒、梅酒、High ball⋯飲到我都已經hi hi地😂😳
前菜、貝類、串燒、啖啖蟹肉天婦羅,**全部有驚喜搭配,唔係倒模式嗰啲!**🦪🔥🦀 我食omakase就係想要依種效果😍🤤突然之間——A5和牛壽喜燒登場!百寶袋咁乜都有 🥩✨!仲有一個細心位,蛋白打到似雲朵☁️咁,靚到唔捨得搞佢重點係:壽司可以追加•再追加~(我哋當晚都揀咗最鍾意嘅款式再追加😚😚)
最後壓軸——海膽滿到爆嘅丼!真·人生圓滿!🤤🤤🤤到尾聲,竟然仲有四種味噌特製麵豉湯第一次感受到咩叫香濃但唔鹹🫶🏻🥰愛了
呢間嘢梅酒都係自家製omg🤔想問你老闆係咪神仙?😌😇快啲叫你嘅酒鬼friend一齊衝啦!
我冇誇張,係我人生食過最癲嘅Omakase 😱

試食價76折$1280
一坐低就開始飲~
突然之間——
A5和牛壽喜燒登場!百寶袋咁乜都有 🥩✨!
仲有一個細心位,蛋白打到似雲朵☁️咁,靚到唔捨得搞佢
最後壓軸——海膽滿到爆嘅丼!真·人生圓滿!🤤🤤🤤
到尾聲,竟然仲有四種味噌特製麵豉湯
第一次感受到咩叫香濃但唔鹹🫶🏻🥰愛了
呢間嘢梅酒都係自家製omg🤔想問你老闆係咪神仙?😌😇

快啲叫你嘅酒鬼friend一齊衝啦!