2023-12-12 158 浏览
幫襯咗三年,一直都係有一個好好禮貌嘅姨姨幫我落單,我哋仲會傾偈,有傾有講,今日第一次見個老闆,睇抖音影片睇到大大聲,好好聲氣走過去問佢可唔可以細聲啲,即刻大大聲話「唔做你生意!我嘈到你咩?我係老闆我想點就點就!」 嘩!好惡啊,好驚呀!我知道冇咗我一個客,你損失唔大,但係你咁樣做生意,咁樣嘅態度,你覺得冇問題? 一句唔滿意就話唔做人生意,人哋唔知以為我免費去食糖水! 以後唔會再去幫襯,屯門唔係得你一間糖水舖!不知所謂!

2023-12-12
2023-10-17 141 浏览
這家是在美樂花園的糖水店也有在賣小食地點是輕鐵美樂站我覺得以街坊生意黎講定價偏貴每碗糖水平均50以上我朋友吃奇冰的也不怎麼樣 份量還很少 味道只是正常發揮街坊質素的出品但比外面的糖水店還貴期間由點餐到尾都是等等等等等態度不友善我的豆腐花等最久!!怎可能外面是很脆,但炸粉同樣都很厚🤣 60左右豆腐花一般般,也沒有很滑,好像也要40左右這次是駕車剛好路過來試下因入夜附近的食肆(有串燒、糖水etc)都將啲摺枱摺櫈擺放出來,像大排檔一樣有街坊宵夜的風味,吸引了我可是食物一般,住附近是可以,但外來人不會特登再來吃。
這家是在美樂花園的糖水

我的豆腐花等最久!!怎可能

外面是很脆,但炸粉同樣都很厚🤣 60左右

豆腐花一般般,也沒有很滑,好像也要40左右

這次是駕車剛好路過來試下
因入夜附近的食肆(有串燒、糖水etc)
都將啲摺枱摺櫈擺放出來,像大排檔一樣
有街坊宵夜的風味,吸引了我

可是食物一般,住附近是可以,但外來人不會特登再來吃。
2022-12-22 399 浏览
依間舖頭真係無下次,首先無禮貌可言,埋嚟叫野食望都唔望客人,就落order仲要話唔知等幾耐,田8點25分等到九點都都未有,我叫左個豆漿湯丸都有排等🤦‍♀️😮‍💨!🤬🤬🤬
2022-12-22
等候时间
40 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2022-09-06 365 浏览
這間甜品舖開業已經有十幾年,今日故地重遊味道質素不如以前但是充滿中學回憶.榴槤奇冰,味道對比以前淡了不少.但西瓜沙冰和芒果沙冰飲品較為出色而且小食也較為吸引,蘿蔔糕,炸雲吞,炸薯條全部即叫即炸熱辣辣香脆美味.
榴槤奇冰,味道對比以前淡了不少.但西瓜沙冰和
2022-08-22 218 浏览
去食佢哋啲甜品,啲奇冰可以接受但係啲小丸子真係不能接受,大粒到成個冇餡湯圓咁🌝,食佢哋啲牛奶冰非常之甜,但係食到後面有啲奇怪顏色出現咗,懷疑係上一位食客啲士多啤梨冰,正路牛奶冰唔會出現粉紅色嘅冰只可以講真係嚇親見到都冇晒食慾!…………………………………..唔會有下一次………………………………………………………………………………
只可以講真係嚇親
見到都冇晒食慾!…………………………………..
唔會有下一次
2022-03-20 340 浏览
入到蝴蝶灣路過呢間馬哥奇冰。記得好多年前係網上睇到呢間既賣點係自己撞豆腐花既然咁有緣,就入去試下新野我入去既時間係11:55分。老闆話啱開門所以得凍野無熱野,除左豆腐花既然我一心入黎都係想食豆腐花就無所謂啦首先揀做一個26蚊既熱既姜汁自己撞豆腐花,首先去上黎係一個加熱左既木桶(外邊唔熱)同埋一桶液體既豆腐花,然後老細會叫你迅速將液體既豆腐花加入去木桶度再關蓋等3分鐘就食得3分鐘完成後就如上圖,不過唔知係咪我加之前猶豫左幾秒同撞得唔夠快,豆腐花中部有D水狀,而底部就無呢個問題另外就另上一份薑汁味道上其實同其他豆腐花都係大同小異,純粹係gimmick野如果大家有興趣都可以去玩下!
既然咁有緣,就入去試下新野

既然我一心入黎都係想食豆腐花就無所謂啦

另外就另上一份薑汁
味道上其實同其他豆腐花都係大同小異,純粹係gimmick野
如果大家有興趣都可以去玩下!
2022-03-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-11-14 294 浏览
#馬哥奇冰 去到舖頭見到側邊嘅報章雜誌訪問,大概都知道呢間野已經開咗好多年😎有啲2013年嘅報紙💾我之前都有同同學嚟食呀,之前仲有得自己撞豆腐花添👍🏼👍🏼芒果湯河 🥥🥭個名係咪好特別呢😬其實係甜品嚟㗎,並唔係一般嘅河粉,係用椰子汁做嘅河粉😋加上面頭嘅芒果同埋西米露,又有甜味又有彈牙嘅口感😚另外仲有撈河㗎,就冇咗西米露同啲汁😛炒麵就一般般啦因為好乾😩黎糖水舖都係食返糖水好啦🤣🤣🤣📍 馬哥奇冰 (屯門)屯門湖翠路美樂花園86號舖

#馬哥奇冰

芒果湯河 🥥🥭

📍 馬哥奇冰 (屯門)
屯門湖翠路美樂花園86號舖
👉🏻雜果西米湯河 $44雜果嘅份量都算幾多 有火龍果西瓜蜜瓜菠蘿 最欣賞佢嘅湯河😚椰汁做底配上椰汁做嘅河粉😋甜度適中👍🏻五會過份甜。而佢嘅西米都五錯,五會過軟或者過硬。底部仲有d椰汁冰👉🏻榴槤西米湯河 $50佢同雜果西米湯河一樣 只喺將雜果變成榴槤。尼個喺朋友叫所以就冇食到🙊👉🏻香芒蘆薈小丸子$43佢係一碗芒果汁加上芒果肉蘆薈同小丸子佢嘅芒果汁五算好「結」,不過都好有芒果味。而蘆薈同小丸子都屬於正常👉🏻蜜汁雞中翼 $29尼個Y小姐冇食到😢所以五知味道如何🤭👉🏻炸薯條 $23正正常常 不過由於即炸嘅所以好夠熱 薯味就五會話喺好濃㗎啦🤫好食度:😋😋😋/5抵食度:💰💰💰/5環境:👀👀👀/5服務:⭐️⭐️⭐️/5📍 馬哥奇冰

👉🏻雜果西米湯河 $44

服務:⭐️⭐️⭐️/5
📍 馬哥奇冰
  • 雜果西米撈河
2019-09-20 657 浏览
來屯門搵朋友玩,朋友帶我哋去食甜品,我點咗一份朱古力味嘅綿綿冰,一份分量幾足,綿綿冰嘅朱古力味好濃郁,又唔會太甜。冰喺真嘅好細膩綿密,一啖落去,朱古力味喺口中爆出來,好食又解熱。
2019-07-02 592 浏览
到屯門探訪朋友,沒有什麼選擇下,去了一家糖水店吃小食。黑椒雞排上海麵,$47。雞排出色,黑椒汁很濃香。上海麵都夠嚼勁。九菜叉燒炒蛋飯,$50。炒蛋夠鑊氣,香味四溢,增進食慾。
到屯門探訪朋友,沒有什麼選擇下,去了一家糖水店吃小食。
黑椒雞排上海麵,$47。雞排出色,黑椒汁很濃香。
2019-06-24
2019-04-20 475 浏览
今日難得喺屯門就嚟左馬哥奇冰食甜品!好耐冇食過啦!!今次叫左一個紫薯奶昔同一個自己撞嘅豆腐花!紫薯奶昔出乎意料地好飲~仲要有雪糕喺上面~正!而自己撞豆腐花就幾時都咁正啦!果然係呢度嘅招牌😍
2018-12-03 518 浏览
食飽飯,又想搵個地方同男朋友見多陣,最好就梗係搵地方坐低食下飯後甜品!男朋友係天水圍屯門同元朗既地頭蟲,佢就帶左我黎呢間馬哥奇冰,佢話佢每年番香港都一定會黎呢度食甜品黎到見到好多枱都有個木桶,原來係幾出名既豆腐花。不過我地兩個都有d飽,食唔落豆腐花我地就叫左兩個馬哥奇冰,佢每次都必點呢度既朱古力奇冰(綿綿冰),同埋我叫左個雲尼拿味既每款綿綿冰都會跟一d配料,如果唔要配料就會平d滿心期待既我,影完張相就即試朱古力味!果然名不虛傳,朱古力味濃郁,綿綿冰口感細密,入口即浴,好似食緊雪糕咁,正另外,唔知係咪因為食完個濃味朱古力,食雲尼拿味就覺得相對地淡左d~~~
每款綿綿冰都會跟一d配料,如果唔要配料就會平d

2018-12-02
  • 朱古力奇冰
2018-10-06 393 浏览
媽媽好中意食木桶豆花,今次咁啱去開美樂附近,就帶爸媽去見識下咩係自己撞薑汁豆花!佢係拎左個木桶,同裝住漿既量杯,俾我地倒落去,然後等4分鐘就食得喇!!!真係好滑,如果唔夠薑味仲可以再加薑汁~健康得泥又好玩!媽媽都食得好開心另外再叫左個炸鮮蝦雲吞,真係好好好香口,熱辣辣,好脆同真係見到原隻蝦,一碟有5粒,份量都ok!下晝3點幾去都算多人,不過好彩都有位!今次呢個下午茶好滿足,下次會再泥試多d小食同甜品

2018-10-06
用餐时段
下午茶
2018-07-14 352 浏览
作為一個住咗喺屯門20年嘅屯門人,又點會唔識得位於美樂嘅糖水鋪馬哥奇冰呢每次同朋友食完宵夜之後,喺蝴蝶灣海旁散完步,就一定會去馬哥奇冰食吓糖水,飲下野,先返屋企去得馬哥奇冰,就一定要食佢哋最出名有最多人叫嘅綿綿冰無論係邊一種口味,都超好食,朱古力味更加係我多年來嘅至愛朋友仲叫咗哈密瓜味,芒果味,士多啤梨味,唔同口味都有返佢哋濃郁嘅水果味,好似佢個名綿綿冰咁,非常綿滑無論過左幾多年,馬哥奇冰都係我同朋友之間嘅回憶

去得馬哥奇冰,就一定要食佢哋最出名有最多人叫嘅綿綿冰
無論係邊一種口味,都超好食,朱古力味更加係我多年來嘅至愛

無論過左幾多年,馬哥奇冰都係我同朋友之間嘅回憶
食完晚飯就落樓下食糖水,之前都係外賣拎走,今次就堂食豆腐花。豆腐花連匙羹一齊泥,一望已經有啲白色積痴住,用紙巾抹唔走,咪叫個呀姐換隻俾我,點知第二次就係啡色積又係抹唔走,咁抹唔走緊係要換啦,點食得落口。結果呀姐串我拎咗幾隻泥叫我自已揀啦你!其實我冇預過呢啲鋪仔會有幾好禮貌,不過 明 明 係 自 己 啲 野 污 糟 唔 乾 淨,仲 可 以 理 直 氣 壯 到 咁Btw豆腐花夠熱係好食,但唔會再幫襯,受冇謂既氣,衛生不佳呢樣野已經不可接受,咁既服務態度已經扣哂分,想要隻乾淨匙羹好似要求你咁

結果呀姐串我拎咗幾隻泥叫我自已揀啦你!