2023-01-10 240 浏览
👧🏻連鎖式馬來西亞菜 位置方便👍🏻價錢相宜 味道都唔錯-🍽️ 海南雞肉骨茶4人套餐 $398🍴巴生肉骨茶中藥味比較淡 排骨幾鮮嫩 唔重胡椒味 但飲完都成身暖粒粒🥰 份量都算多 4個人 每人都可以飲到2-3碗🍴無骨海南雞(半隻) 配雞油香飯2碗呢度既海南雞肉質都幾滑 飯就幾香雞油味🐥 而雞油香飯原本話得2碗 有d驚唔夠飽🤣結果上枱係一大碗既飯 每人都有差不多2碗既雞油飯食 好抵👍🏻🍴咖哋多士🥪有d失望🥲牛油同斑蘭醬分佈不均 令有d位咬唔到牛油/斑蘭醬 但麵包就煎到脆卜卜 整體不過不失🍴檳城五香卷🫔豆皮幾香口 但整體有d油膩😶🍴蟹粉蟹肉酥盒🦀酥盒幾香口 蟹粉蟹肉唔算多 但味道都唔錯🤭🍴蝦湯娃娃菜🦐健康之選😆娃娃菜好淋 仲有d蝦油係面👍🏻飲品方面可以自選4款 但只限+$8的飲品🤨Menu無特別注明🥤美祿哥斯拉同一般的美祿哥斯拉唔同 無加入大量的美祿粉末 反而用左d美祿脆脆代替 有d特別👍🏻😋☕桔仔話梅水又一健康之選👍🏻暖粒粒又解渴📍馬六@新蒲崗采頤花園地下212號鋪
👧🏻連鎖式馬來西亞菜 位置方便👍🏻價錢相宜 味道都唔錯

🥤美祿哥斯拉

☕桔仔話梅水
又一健康之選👍🏻暖粒粒又解渴

📍馬六@新蒲崗采頤花園地下212號鋪
$88套餐一碗小既喇沙米線+足料海南雞飯,仲要包餐飲超抵食!    不過個雞就無咩雞味,但係雞皮都夠彈性,同埋有啲骨膠原啫喱,而個喇沙米線就過足癮👍🏻對貪心嘅我又食得唔多,就岩哂😂    正魚皮好特別,印象中係616食過類似嘅東西,但係呢度就更加大塊同埋更加爽脆!值得一試!美中不足係:- 個油飯唔夠香,太乾,我最後係食唔晒嘅。- 雞翼尖唔夠入味

美中不足係:
- 個油飯唔夠香,太乾,我最後係食唔晒嘅。
- 雞翼尖唔夠入味
喇沙米線+海南雞飯套餐(包餐飲)
參峇雞尖
生魚皮
喇沙米線+海南雞飯套餐(包餐飲)
生魚皮
  • 海南雞喇沙摻摻
今朝去咗西貢,返黎都已經下就2、3點😭餓死…見有小巴就衝上去,落車就係呢到食,人唔多,又坐得舒服😌食物鹹蛋黃炸魚皮 呢個真心正!超香脆!勁漏油鹹蛋黃🥹🥹🥹誠意之作🤤🤤🤤不過得3舊真係唔夠喉但如果太多又會肥死🤣豬扒喇沙摻摻唔記得咗叫豬扒另上🥹🥹個豬扒係勁好食!好重香茅味,烤到外脆內嫩嘅感覺呢個喇沙好重椰漿味,感覺上冇咁辣招牌蝦麵呢個湯真係好好飲🙈微辣辣,好香蝦味有大蝦、五香卷、豬頸肉個油麵好彈牙!粉絲好滑👍🏻掛到啲湯,食落去好正大蝦牛角包桂圓紅棗茶呢個真係好岩女士飲!超多紅棗,仲有菊花、玫瑰,飲落去似係菊花茶,有紅棗嘅甜味,有飲到玫瑰花嘅味!唔洗落糖都夠甜!跟餐仲要唔使加錢🤣🤣🤣飲完可以問佢再要多杯水沖多杯椰汁涼粉,玫瑰黑粉超級多嘅涼粉🫰如果唔鍾意飲甜嘅會建議椰汁涼粉因為玫瑰黑粉有一種玫瑰香味🌷但飲落似荔枝嘅甜味,其他地方乾淨👍🏻坐得又舒服😌點餐出餐流程都好順暢,店員都有禮貌,用餐過程舒服我哋黎過幾次都搵唔到廁所,今次真係頂唔住🤣🤣🤣太遠撲岀黎,原來女廁要拎鎖匙,係百佳對面有👍🏻👍🏻👍🏻

食物

呢個真心正!超香脆!勁漏油鹹蛋黃🥹🥹🥹誠意之作
🤤🤤🤤不過得3舊真係唔夠喉
但如果太多又會肥死🤣

豬扒喇沙摻摻
呢個喇沙好重椰漿味,感覺上冇咁辣

招牌蝦麵
呢個湯真係好好飲🙈微辣辣,好香蝦味
有大蝦、五香卷、豬頸肉

個油麵好彈牙!粉絲好滑👍🏻掛到啲湯,食落去好正

大蝦牛角包

桂圓紅棗茶

椰汁涼粉,玫瑰黑粉
超級多嘅涼粉🫰如果唔鍾意飲甜嘅會建議椰汁涼粉
因為玫瑰黑粉有一種玫瑰香味🌷但飲落似荔枝嘅甜味,

其他

2022-10-24
用餐时段
下午茶
2022-10-20 202 浏览
今晚一個人去完新蒲崗上樓鋪買完野,起行返去左鑽石山地鐵站經采頤花園時見到呢間馬六食新加坡菜餐廳,見到佢有個新加坡孖寶set - 肉骨茶+海南雞,於是就入去試下可能都差唔多9:00pm, 餐廳都無乜人。但坐低點餐後,都等左大約10分鐘先上菜,我估佢係即叫即做。首先講下個海南雞🐔,海南雞肉質唔算好嫩滑,但都算ok好味,份量亦好足。(海南雞黎講,water door會比呢間好食一級)而肉骨茶就比個海南雞出色啦~肉骨茶舊肉炆得好淋,個湯又夠濃味,食食下都變左肉骨茶湯飯,係正嘅!😋埋單$88無加一,我覺得呢個價同一時間食到呢兩樣新加坡菜而有呢個質素係抵嘅。不過如果個餐連一杯飲品會更好啦😅最後要比個credit比佢地嘅waiter. 服務態度同語氣都好好。其實呢間餐廳重有好多其他食物睇相都好吸引,下次行開黎都會想試下。

不過如果個餐連一杯飲品會更好啦😅

2022-10-18 177 浏览
馬六 馬來西亞下午茶豬扒喇沙參參$58超濃郁嘅椰漿🥥湯底嘅濃稠度好高有椰子嘅香味再加少少微辣參參係彈牙嘅油面和煙靭米粉米粉比較吸湯豬扒厚切惹味💕海南雞飯 $62海南雞嘅雞件份量多雞肉肥瘦均勻,今次比較多胸肉啖啖肉非常嫩滑包括例湯同埋油飯/白飯下一個令人滿足嘅海南雞飯🌟美綠哥斯拉 加$8美綠哥斯拉係美綠飲品上配上美綠波波孩童口味嘅你哋一定要點啊熱白咖啡☕️馬六 (新蒲崗)新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下212號舖
馬六 馬來西亞下午茶

米粉比較吸湯
豬扒厚切惹味💕

海南雞飯 $62
海南雞嘅雞件份量多

雞肉肥瘦均勻,今次比較多胸肉
啖啖肉非常嫩滑

包括例湯同埋油飯/白飯
下一個令人滿足嘅海南雞飯🌟

美綠哥斯拉 加$8
美綠哥斯拉係美綠飲品上配上美綠波波
孩童口味嘅你哋一定要點啊

熱白咖啡☕️

馬六 (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下212號舖
2022-10-17
2022-09-22 177 浏览
一間主打海南雞、喇沙、肉骨茶的星馬菜餐廳。餐廳環境乾淨企理,店舖空間大,座位寬敞舒適,適合朋友或家庭聚會🥂價錢偏低至中等,食物質素不錯,份量正常,抵食!食物選擇多,唔怕冇嘢啱食👍🏻 晚市二人消費:$196 🫧不設加一費用🫧💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅正宗巴生肉骨茶 配雞油飯 (套餐$92)✨ 肉骨茶好大碗,湯料好豐富,藥材味香濃,味道一流👍🏻 配上醬汁及雞油飯,味道更豐富,一流🤤 更有配油炸鬼,好飽肚!海南雞喇沙米線 ($68)✨ 湯底香濃微辣,椰漿味重 十分香口惹味🤤 配料好豐富 有海南雞、豆卜、流心蛋、芽菜、豆角,吸收晒香濃的湯汁娘惹咖哩角 (套餐$Free/2件)✨口感好酥脆,咖哩味濃郁 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔鮮椰青 ($28)✨必飲推薦!大大個椰青,夏天飲一流😚👍🏻👍🏻凍椰子斑蘭冰 (套餐+$8)✨班蘭味好香濃,好味😚👍🏻

晚市二人消費:$196 🫧不設加一費用🫧

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
正宗巴生肉骨茶 配雞油飯 (套餐$92)✨

海南雞喇沙米線 ($68)✨

娘惹咖哩角 (套餐$Free/2件)✨
口感好酥脆,咖哩味濃郁

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
鮮椰青 ($28)✨
必飲推薦!大大個椰青,夏天飲一流😚👍🏻👍🏻

凍椰子斑蘭冰 (套餐+$8)✨
班蘭味好香濃,好味😚👍🏻

2022-09-12 161 浏览
行經 新蒲崗 ...地鐵 鑽石山站 ,看見一間馬六... 星加坡 餐廳 ,地方環境 整潔, 大大的卡位坐下來,我們order了以下 ..下午茶 特色菜式( 價錢實惠份量大大非常抵吃)👍👍海南雞飯拼 星加坡喇沙...HK$75海南雞新鮮肉汁 鮮嫩皮滑爽脆, 大大碗的飯 椰汁飄香,真是很抵吃, 還有一個 椰汁喇沙,好味又 醒胃, 仲有飲品贈送🥲🥲😋😋燒雞配雞油飯 HK$53大大塊的雞扒皮香脆肉質鮮嫩, 味道香濃, 雞油飯大大碗的 特別惹味, 熱騰騰新鮮 好味道。 這麼大份量的下午茶真是非常之抵吃, 仲有飲品贈送。👍👍❤️咖央薄餅炸彈....HK$36😋😋煙煙韌韌的 口感非常好,裏包滿了 咖央和甜甜的奶 ,這樣一個甜品 ,很好味,真想吃多幾塊。贈飲...熱手工 奶茶和 凍椰子斑蘭冰奶茶大大杯的濃香 鲜味幼滑椰子斑籣冰顏色 鮮豔, 新鮮揶汁和斑蘭味真是夏天不能錯過的飲品。💯💯誠意推薦俾大家 這間好味餐廳

海南雞飯拼 星加坡喇沙...
HK$75

燒雞配雞油飯 HK$53

咖央薄餅炸彈....HK$36😋😋

贈飲...熱手工 奶茶和 凍椰子斑蘭冰
奶茶大大杯的濃香 鲜味幼滑
誠意推薦俾大家 這間好味餐廳
2022-08-02 241 浏览
💕馬六晚市套餐有一款主食、一款小食同飲品除左海南雞、肉骨茶,我嘅最愛就係喇沙🧡.🌈新加坡喇沙米線星馬菜嘅代表菜唔少得喇沙,湯底以多種香料及椰汁熬成🥘香料味頗濃郁,帶陣陣椰香,後勁嘅微辣令味道更添層次.配料有魚蛋、魚片、蝦、豆卜、水煮蛋,豆卜吸晒湯,將湯底的椰香味更加提昇.麵底方面除咗米線,仲可以揀摻摻:米線mix油麵,係較傳統嘅食法(我呢碗係米線only).🌈新加坡咸蛋黃魚皮兩種邪惡又好味嘅食材加埋一齊😈咸香嘅咸蛋黃醬包住薄脆嘅魚皮,蛋黃油香加上魚油香,偶爾放肆食一次特別滿足.🌈桔仔話梅水 凍熱皆宜嘅飲品,酸甜話梅配上清香桔仔,解膩又醒神✨
💕馬六

晚市套餐有一款主食、一款小食同飲品
除左海南雞、肉骨茶,我嘅最愛就係喇沙🧡

🌈新加坡喇沙米線

🌈新加坡咸蛋黃魚皮

🌈桔仔話梅水
凍熱皆宜嘅飲品,酸甜話梅配上清香桔仔,解膩又醒神✨

2022-07-12 249 浏览
熱辣辣冇咩胃口,想食碗湯麵,入咗去馬六,服務員很好,因為差不多到下午茶時段,提議我等到2點叫下午茶會抵食好多😁。下午2點係下午茶時段,價錢比午餐時段優惠好多呀!我就點左一個湯米、一個菜、一杯飲品。一直很喜歡肉骨茶,就算夏天熱辣辣都一樣想食,肉骨茶由多種藥材煲成的湯,有和胃、健脾活血、散寒袪濕、對抗疾病的作用。巴生肉骨茶湯米粉$52原本諗住係下午茶,但點知份量比想像中多,跟午餐一樣,超大碗。肉骨茶藥材味濃,排骨好淋,有小量腐竹和豆腐卜,同米粉一樣索左啲湯勁好味😋馬拉盞通菜$26比想像中大碟的通菜,炒得很香,微辣。老街椰汁冰+$8呢個真係好啱夏天飲,椰汁打成碎冰,冰冰涼涼,好解渴。

巴生肉骨茶湯米粉

巴生肉骨茶湯米粉$52

馬拉盞通菜$26
比想像中大碟的通菜,炒得很香,微辣。
老街椰汁冰

老街椰汁冰+$8
呢個真係好啱夏天飲,椰汁打成碎冰,冰冰涼涼,好解渴。
巴生肉骨茶湯米粉
老街椰汁冰
2022-06-16 268 浏览
呢間餐廳主打星馬菜式,好多地區都有分店,路過彩頤花園都有一間入嚟食個Lunch, 2點後仲有下午茶餐,超抵食。「新加坡大蝦喇沙米線」湯底微辣好惹味,蝦肉已剝殼...好貼心。啱哂我呢d懶剝殼又想食蝦。配上魚蛋同豆卜,索哂湯底好正。「馬六無骨海南雞飯」海南雞啖啖肉,完全無骨,仲好嫩滑。配上三種醬料 + 雞油飯,再飲啖冬瓜湯...正「馬來街頭雞肉串」難以抗拒嘅串燒,雞肉都幾有份量,辣辣地「羅惹參塔啦啦」見個名咁特別又叫嚟試下,原來係加咗醬汁炒嘅蜆呀,味道勁濃郁,蜆肉新鮮,隻隻完整又飽滿。「椰子班蘭冰」炎炎夏日一定要飲,綠色嘅班蘭加入椰汁,凍冰冰好消暑。「香茅橙茶」味道同賣相都加分,大大片鮮橙肉,Yummy
入嚟食個Lunch, 2點後仲有下午茶餐,超抵食。

「新加坡大蝦喇沙米線」

「馬六無骨海南雞飯」

海南雞啖啖肉,完全無骨,仲好嫩滑。

配上三種醬料 + 雞油飯,再飲啖冬瓜湯...正

「馬來街頭雞肉串」

難以抗拒嘅串燒,雞肉都幾有份量,辣辣地

「羅惹參塔啦啦」

「椰子班蘭冰」

炎炎夏日一定要飲,綠色嘅班蘭加入椰汁,凍冰冰好消暑。

「香茅橙茶」

味道同賣相都加分,大大片鮮橙肉,Yummy
2022-06-16
用餐时段
  • 新加坡喇沙摻摻
2022-06-10 216 浏览
小一入學註冊完畢 🥳過咗采頤花園 嘆返餐馬來西亞菜 先 🥰環境整潔 光猛又企理服務員又有禮貌我就當自己走咗一轉馬來西亞㗎喇😁😁叫咗兩個晚飯套餐:主菜🍛+小食🍗+飲品🍹新加坡喇沙摻摻 :摻摻=兩溝, 油麵溝米粉 😍 口感雙倍提升大大碗,香噴噴 勁濃郁椰汁味,每條麵條的氣孔都吸進了椰汁湯底的香氣食到停唔到口啊娘惹雞翼:炸雞全翼,味道好有層次感少少甜🍑少少酸少少辣🌶️雞肉唔會炸到乾曾曾keep住滑溜肉骨茶配油飯:原粒胡椒,味道香濃油飯粒粒晶瑩剔透,乾身。排骨嫩滑淋身沾上特製酸豉油好特別娘惹蘿蔔糕:市面上比較少見係洋蔥絲🧅蘿蔔絲🥕煎餅煎得香脆可口, 美味
小一入學註冊完畢 🥳

馬來西亞㗎喇😁😁

叫咗兩個晚飯套餐:
主菜🍛+小食🍗+飲品🍹

新加坡喇沙摻摻 :
摻摻=兩溝, 油麵溝米粉 😍
口感雙倍提升

大大碗,香噴噴
勁濃郁椰汁味,每條麵條的氣孔都吸進了椰汁湯底的香氣
食到停唔到口啊

新加坡喇沙摻摻

娘惹雞翼:
炸雞全翼,味道好有層次感
少少甜🍑少少酸少少辣🌶️
雞肉唔會炸到乾曾曾
keep住滑溜

娘惹雞翼

肉骨茶配油飯:
原粒胡椒,味道香濃
油飯粒粒晶瑩剔透,乾身。
排骨嫩滑淋身
沾上特製酸豉油好特別

肉骨茶配油飯

娘惹蘿蔔糕

娘惹蘿蔔糕:
市面上比較少見
係洋蔥絲🧅蘿蔔絲🥕煎餅
煎得香脆可口, 美味
肉骨茶(細)
娘惹蘿蔔糕
肉骨茶(細)
手工拉茶
2022-05-04 276 浏览
♡♡♡📍馬六 (新蒲崗)新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下212號舖一向都知道新蒲崗多嘢食,但係突然之間就想食新加坡馬來西亞菜,同埋喺門口望個餐牌見到價錢都幾親民,我哋叫咗咁多嘢都係$200有找!🍽大蝦喇沙米線以份量來講都幾大碗,湯底都比較濃郁,鍾意食喇沙嘅朋友真係唔好錯過😽~除咗大蝦之外仲會有其他配菜,份量都幾多,即使係同人share都一定會夠飽😂😂!🍽海南雞飯拼巴生肉骨茶呢個真係幾抵食😍!可以食海南雞飯又有肉骨茶可以食下飲下😹😹,真係一個價錢食到兩樣嘢真係幾抵~海南雞都幾滑,同埋又會唔太肥唔太瘦啱啱好😽肉骨茶都係真材實料,味道我都幾鍾意😆🍽雞肉串燒(2串)食呢一個種類嘅餐廳就一定要啲串燒!呢度嘅雞肉串燒真係幾正😆,雞肉都幾肥美😹同埋加埋啲醬一齊食真係超好味!再加上雞肉有醃過,所以我咬開嘅時候入邊都唔係剩係得白色仲會有醬料嘅味道🤤🤤~🍽馬拉盞通菜味道鹹淡適中,覺得通菜都幾新鮮,大家可以一試😆。就算出街食都可以食得健康一d🤭~🍼美綠哥斯拉之前一路都好想試吓,因為覺得個名好得意🤭同埋本身Menu都係有相,所以出到嚟都唔會有太大嘅差別😻,會係同張相差唔多。🍼熱香茅橙茶因為之前都未試過橙茶
♡♡♡
📍馬六 (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下212號舖

🍽大蝦喇沙米線

🍽海南雞飯拼巴生肉骨茶

🍽雞肉串燒(2串)

🍽馬拉盞通菜

🍼美綠哥斯拉

🍼熱香茅橙茶
因為之前都未試過橙茶,覺得幾特別咁就想試吓,而且又覺得佢咁樣又幾靚😂味道黎講都幾特別😆
2022-05-04 176 浏览
馬六.海南雞.喇沙.肉骨茶今日早收工同fd黎個fast dating😆😆5點幾適逢下午茶🫖 見到沒咩人等位 價錢又岩就入去試試 星加坡大蝦🍤米線🍜$62呢個米線有好多材料係入面有蝦🦐雞蛋 魚丸 豆腐皮 魚片 豆腐油渣等 🍜好足料 真係好滿足🥰🥰口感唔會單一 而個喇沙湯底真係好有椰奶味 個湯底完全金黃色 色香方面都好吸引🤤🤤馬六無骨海南雞飯🐔配巴生肉骨茶🫖$75唔係黃油飯岩曬 我比較中意純白飯🤣雞肉嫩口爽口 配埋我最鍾意嘅酸辣醬 夠惹味開胃🥰🥰馬拉盞通菜$26菜夠油水 但係又唔會太油膩 馬來菜多數重口味 但呢個通菜唔會太重口味 反而又啱香港人食 👍🏻👍🏻馬來街頭雞肉串(2串)$26我最愛就係烤雞肉 呢個小食真係靈魂必點❤️誠意推薦 好正宗馬拉味 用黎送飯或者米線剛剛好 如果覺得口味太重都可以食旁邊d青瓜番茄仔之類調和下
馬六.海南雞.喇沙.肉骨茶

星加坡大蝦🍤米線🍜$62

馬六無骨海南雞飯🐔配巴生肉骨茶🫖$75

馬拉盞通菜$26

馬來街頭雞肉串(2串)$26

2022-01-24 366 浏览
今日去位於新浦崗采頤花園商場地下的馬六東南亞餐食海南雞飯😚馬六海南雞飯併巴生肉骨茶,下午茶時段$75,跟一杯熱飲☕️ 雞肉幾嫩滑😋而且份量不少;生肉骨茶藥材味適中,味道ok 😚娘惹茶薰鴨喇沙摻摻$53,雖然是下午茶時段,但份量不少,茶薰鴨肉質嫩滑,味道夠惹味😉而湯底就椰奶味香濃帶少許辣😋😋 咸蛋黃炸魚皮,咸蛋黃醬好多,入口啖啖也是咸蛋黃醬的味道,魚皮又很香脆!蘿蔔餅,餡料足又不會太油膩!熱手工奶茶,茶香入口夠滑👍🏻美綠哥斯拉
今日去位於新浦崗采頤花園商場地下的馬六東南亞餐食海南雞飯😚

蘿蔔餅,餡料足又不會太油膩!

熱手工奶茶,茶香入口夠滑👍🏻

美綠哥斯拉

2022-01-05 257 浏览
今日放自己一日假無煮飯過左 #采頤花園 食新加坡菜環境光亮,地方乾淨,上菜速度快。盞特色燈仲好吸晴㖭🤩有6款晚餐任均選擇🍽️主菜🍛+小食🍥+餐飲🍹有 #肉骨茶,同 #海南雞最後揀左 #廚師推介 👍嘅#檳城蝦麵 🍜都幾大碗, 味道唔錯 少少辣🌶️蝦肉切半走腸好細心💕#鹹蛋黃魚皮🥚勁脆,好似厚切薯片🍪鹹蛋黃少咸帶沙味道一流😋#桔仔話梅水 🥃熱飲暖胃, 酸酸甜甜更開胃 #巴東牛肉椰漿飯 🍛香氣十足, 牛肉勁林醬汁可口#凍古仔路芒果冰 🍹🥭芒果冰香,夠滑#馬拉盞通菜($38)🥬唔油亦唔會好咸keep到碧綠色, 鑊氣夠 ✌️
今日放自己一日假
無煮飯

過左 #采頤花園 食新加坡菜
環境光亮,地方乾淨,上菜速度快。
盞特色燈仲好吸晴㖭🤩

有6款晚餐任均選擇🍽️
主菜🍛+小食🍥+餐飲🍹
有 #肉骨茶,同 #海南雞
最後揀左 #廚師推介 👍嘅
#檳城蝦麵 🍜
都幾大碗, 味道唔錯
少少辣🌶️蝦肉切半走腸
好細心💕

檳城蝦麵

#鹹蛋黃魚皮🥚
勁脆,好似厚切薯片🍪
鹹蛋黃少咸帶沙
味道一流😋

#桔仔話梅水 🥃
熱飲暖胃, 酸酸甜甜
更開胃

#巴東牛肉椰漿飯 🍛
香氣十足, 牛肉勁林
醬汁可口

巴東牛肉椰漿飯

#凍古仔路芒果冰 🍹
🥭芒果冰香,夠滑

#馬拉盞通菜($38)🥬
唔油亦唔會好咸
keep到碧綠色, 鑊氣夠 ✌️

2022-01-03
檳城蝦麵