2025-07-30
🔹晚飯廚師好推介B餐 $2980 六位用🐟燻魚 🐥醉鴿子✅🌮烤雙方✅🦐干燒明蝦球拼清炒蝦仁🐷鮑魚紅燒肉✅🦆樟茶半鴨🐟松鼠黃魚🍲火脂雲吞雞✅🥟素菜蒸餃🍨高力豆沙呢個套餐唯一嘅缺點就係太少菜類,不過其他食物整體上都係中上水平。頭盤嘅燻魚同醉鴿子都好開胃,燻魚係偏甜不過多骨。醉鴿子就好岩我胃口,本人好同意食酒醉嘅嘢食😋烤雙方更加唔駛講,佢係傳統上海必食嘅,用饅頭夾住蜜汁火腿同埋香脆嘅烤素一齊食,又甜又脆,雙重口感,好正🤤干燒明蝦球拼清炒蝦仁就唔係太好,建議餐廳用太極碟分開兩種食物,因為將佢哋擺埋一齊,干燒明蝦球嘅辣味醬汁會同清炒蝦仁mix埋一齊,就食唔到清炒蝦仁嘅味道😣鮑魚紅燒肉嘅醬汁調得唔錯👍🏻紅燒肉嘅肥豬肉好正,鮑魚亦都炆得好淋,好有咬口火脂雲吞雞湯好清,雲吞料好足,最緊要係個清雞湯🤩佢用金華火腿、半隻雞同埋少少肥豬肉熬製而成,所以個湯好好飲,推介😍其他菜式就尚可,冇乜特別🤓
🐟燻魚
🐟松鼠黃魚
🍲火脂雲吞雞✅
🥟素菜蒸餃
🍨高力豆沙
其他菜式就尚可,冇乜特別🤓