疫情期间都要四围见客,都冇乜店舖开,去PMQ黎黎去去都系酒吧咖啡,但竟然有间用粉红做主题既甜品,仲有All-day-breakfast咁贪心,满足到大胃既我地! 好,一於去试下!上网search下,原来系网红打卡甜品店,入去一睇,哗,真系好细心咁set好打卡位。咁一於点返杯饮品,影返几张靓相啦~我点果杯荔枝梳打,系老板娘推介,唔会死甜,啱啱好仲有荔枝香。我个生意partner就忙住打电话,饮品十分钟内就送上,但佢仲未倾完电话。店员仲会好细心咁雪住杯饮品先,等我个partner倾多半个钟电话先再送上,几好服务~ partner话个奶盖系靓野,同快餐店果啲无得比,识食既会识分,大家都点点头。呢近大家都留多左系屋企,其实有好多有心既店舖仲会为左街坊生意努力,提供多种选择,由饮品到而家有意粉,一路走来不易。我就好欣赏仲有坚持同执着既生意人,今日畀几廿蚊就学到人情味,又上左一课。

荔枝梳打
海鲜牛角包三文治
题外话/补充资料: 如果想试饮新产品,不妨系非繁忙时间问下店员拎神秘推介~
2020-07-21
荔枝梳打
2020-06-30 350 浏览
真系唔系失望咁简单,系吓死人嘅节奏! 唔好嚟!!!!!我地拣左珍珠奶茶味疏乎厘Pancake $68/3件等左15分钟佢又问我地要咩味,又话送多两件比我地(5个人)我地话是但啦,点知我地最後有一件珍珠奶茶味,一件奶茶味,两件朱古力,一件伯爵茶说好的3件珍奶味呢… 但重点系d 奶茶cream苦嘅! 伯爵茶cream好难食酸酸地! Cut开仲见到d蛋浆未捞均,业余都唔会整成咁啦然後个Cheese Cake系完全入唔到口,未捞好d粉食落一粒粒嘅,仲要好大阵牛油未溶哂咁嘅味讲真出面交货返嚟d Cake都唔会整成咁啦…唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!!
真系唔系失望咁简单,系吓死人嘅节奏! 唔好嚟!!!!!
我地拣左珍珠奶茶味疏乎厘Pancake $68/3件

等左15分钟佢又问我地要咩味,又话送多两件比我地(5个人)

说好的3件珍奶味呢… 但重点系d 奶茶cream苦嘅!

讲真出面交货返嚟d Cake都唔会整成咁啦…

唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!!
2020-06-27
2020-06-27 262 浏览
行到爆汗见佢靓靓地入去坐,点知就中大伏,等左成粒钟先有几件pancake。野食野饮都好贵,40几蚊杯,yogurt smoothie都可以难饮,不能理解Pancake睇相就知,$58/1件超mini,屋企自己整仲好样,仲要等成粒钟,不如我入去整?Pancake系冻既,d粉浆搅唔匀,见到蛋白分开,仲要d伯爵茶cream苦到乜咁,味浓到似食紧番梘!千祈唔好黎,千祈唔好黎,千祈唔好黎!贴钱我都唔会再食!!

千祈唔好黎,千祈唔好黎,千祈唔好黎!
贴钱我都唔会再食!!
2020-05-07 500 浏览
中上环冇乜甜品店,见到呢一间楼面超级少女心就胆粗粗行入去试一试。果然都系要睇返OpenRice食评先至好试新野...甜品选择都算多,今次就试咗一个珍珠奶茶味疏乎厘,成间店得我哋一台客,但都等咗接近20分钟... 即叫即做都好嘅,起码个疏乎厘都系松软,不过嗰pat珍珠奶茶味cream真系好出事!!超!级!苦!!会唔会难食得滞呀?!?好似冇处理过咁,直接用茶包冲出嚟嘅茶加落啲cream度再发起佢就算... 不了不了... 😰
2020-04-26 430 浏览
夜晚经过PMQ附近,见到呢间pink pink cafe,好吸睛👀有饮品同甜品面包。叫左个流心抹茶牛角包($22)唔系想像中嘅流心😅里面系抹茶cream,好浓抹茶味,唔会好甜,牛角包烘到脆脆地,都唔错。张垫底纸好特别,系大白免奶糖糖纸放大版😆另外叫左粉红樱花($39),其实叫黎打下卡,无咩期待😂望落粉红色同间店好衬,饮落有少少🌸香味,多多奶味,都几大杯,加埋啲cream,饮完都几饱店员几nice,疫情期间多啲支持一下小店😊
叫左个流心抹茶牛角包($22)

店员几nice,疫情期间多啲支持一下小店😊
2020-04-13 310 浏览
我点了铁观音拿铁,店内两店员好像不太知道如何整,搞了十几分钟终於冲好,结果非常难饮,完全饮唔出有任何茶味,系一杯好稀嘅奶水加超多冰,而且超大杯,但咁难饮,我饮唔够半杯就掉咗。浪费了$39。店内以粉红色为主题,适合少女们拍照,但饮品完全不能入口,影完相可以丢掉。
2020-04-13
2020-04-11 223 浏览
叫左蓝莓芝士蛋糕同埋王牌伯爵茶味既soufflé🤭蓝莓芝士蛋糕几好食, 芝士味浓郁 但系个soufflé真系不得了我expect 既soufflé系有蛋香味, 但系除左面粉味,咩都食唔出。 个伯爵cream先知 够难顶, 因为店主唔系用伯爵茶叶浸出黎既汁去整pat cream,而系直接用茶叶搞旧cream 出黎。 所以, 个口感系好似食紧沙, 同埋得个苦味😨 其实最後一个大败笔系 店主无意将一箱湖北蛋 摆系当眼处😑 (话说 湖北系其中一个武汉肺炎既重灾区🤔🤔)

2020-04-02 250 浏览
作为甜品控的我,见到外买平台最近热捧这一家小店,趁比较少人经过便过来一试。奶茶mochi口味应该比较特别,所以即使off menu我都胆粗粗一试。一般而言,希望越大失望越大,结果真的强差人意。首先窝夫口感太过软腍,即使现点现做堂吃也做不到外脆内软的效果,很难想像外卖的效果是否更差。至於味道方面,奶茶雪糕味道怪怪的,可能用焙茶好味会较适合,而且窝夫亦没有混入mochi,只是以伴碟形式出现,略为失望杂莓口味亦如是,没有什麽可取之处

Milk  Tea  Waffle

杂莓口味亦如是,没有什麽可取之处

Mixed  Berries  Waffle
2020-02-05 567 浏览
呢一间餐厅位於中环,地方唔算好大,但系佢嘅设计非常之有少女咁成间餐厅呢都系粉红色嘅,啱晒一班女仔嚟到打卡!食物嘅味道方面呢就一般啦!All day breakfast 嘅份量唔算好大,佢配有一个窝夫仔味道都唔错,其他嘅食物味道中规中矩,冇乜太特别!饮品方面呢我哋叫咗一杯粉红樱花拿铁,卖相呢相当唔错,味道到呢亦都唔算话好甜,有一阵淡淡的花香味!最後呢就系甜品啦,我哋叫咗一个车厘子樱花疏乎厘,疏乎厘味道亦都唔系好甜,但系亦都冇乜特色,食落去呢唔系好大浸樱花味,但系呢都有一种入口即溶嘅感觉!

食物嘅味道方面呢就一般啦!

2019-12-17 416 浏览
假日到中环闲逛总会走到PMQ去看看。但在午餐还未完全消化又想搵杯野饮。在附近眼见的只有咖啡店同酒吧。行下睇再有咩食就发现眼前有间粉红色的店。望到已经少女心爆发。点呀!点解可以成间店都粉红色。有pancake 同冻饮就入去食个下午茶吧。来了一个限定pancake 加荔枝梳打。 限定pancake 的是蓝莓酱加糖浆。食起来酸酸甜甜的很开胃。加上一个不太甜的梳打,感觉还好。pancake有蛋味 但质地有点松。个人喜欢实在一点的,都是合格以上的水平。不过这里打卡一流。
2019-12-17 267 浏览
原本只是想揾D好味D的野食,因为平曰 颓饭食得多,想食D特别嘅。同事好积极话可以帮我攞外卖,咁就上网揾下。ㄧ上网见到幅相已经比个 梳乎厘吸引了,立即点击,同事 攞到返嚟还是热腾腾的! 梳乎厘仲识喐添,好可爱。而吃了一口,就觉得非常赞!好松软又不会太甜,是我喜欢的口感!
外卖自取
  • 绿茶红豆 梳乎厘
2019-12-05 329 浏览
叫了网上外卖平台外卖 12点10分下单 1点15分才到不过唔紧要 我当lunchtime食少15分钟一打开觉得好惊喜好靓有心思点知想食既时候连餐具都无 饮筒又无都算⋯个意粉第一啖冻冰冰 痴埋一旧分唔开心谂 算啦⋯外卖⋯天气又冻点知食落口真系无味好难吃 好在有几块小火腿小烟肉唔系我实食唔到个意粉打个卡ok 不过食物真的不好我系见有7折外卖才试试⋯下次要记得睇完openrice review先好落order买野食
叫了网上外卖平台外卖

打个卡ok 不过食物真的不好
我系见有7折外卖才试试⋯

外卖送餐
2019-11-24 315 浏览
佢啲甜品净系讲卖相,已经同相入面见到嘅差好远,真系明明60又话自己18嘅表表者。 不过食野就唔一系系食个样,打开时系索到浸香味,配上佢啲粉红色主题嘅配置系真系几有少女feel。点知一食就出事,你闻果浸味同你食果啖野系完全两回事,闻落系士多啤梨味但食落去系药水味啲雪糕我衰啲咁讲,我系7仔买两杯无咁嬲。总括黎讲,呢间野系真系卖外表,啲野食真系唔系几入得口,如果你真系唔信邪,觉得点都要中下伏先安乐嘅话,你就黎试一次

啲雪糕我衰啲咁讲,我系7仔买两杯无咁嬲。

2019-11-21
2019-11-22 208 浏览
I’ve been seeing quite a few pictures of this place and have been wanting to visit because it’s pink!We were lucky to get a seat on the weekend as it was quite occupied. Otherwise I would have been quite pissed since it’s quite a trek to get here...We waited for quite a while for the drinks and they were so pretty and pink! However, it was just pure disappointment after taking the picture. The cappuccino was really weak and watery and the rose latte was just sweet and milky. It’s not bad if you’

We waited for quite a while for the drinks and they were so pretty and pink! However, it was just pure disappointment after taking the picture. The cappuccino was really weak and watery and the rose latte was just sweet and milky. It’s not bad if you’re just aiming for a girls’ chat with some pink pics!

2019-11-22 182 浏览
我带婆婆去中区健康院见医生,seach 一下有咩小店系付近,上OpenRice 一睇,有间粉红色既铺面,好靓咁,就去搵小店试下,真的....好难我有一间食肆会令得主动上OpenRice 写食评,因为尼间铺装修好靓,环境好舒服,一定不停咁影相🤣搞到我唔经唔觉都坐咗两个钟, 食物方面,好多款式,味道又好味😋,饮品 我叫左杯荔枝玫瑰梳打,好解渴,又有5、6粒荔枝肉,回头率好高,服务又好亲切,极力推介😋💋试下~#支持小本经营#支持小店
#支持小本经营
#支持小店