今日去銅鑼灣時代廣場食好西😆😆好友book咗饗11,主打高質西餐,環境寬敞舒適,食物種類選擇多,價錢合理,性價比高👍🏻👍🏻🔹招牌蟹餅蟹餅即叫即炸,金黃酥脆賣相吸引,食落有一絲絲蟹肉,鮮味夠足料❤️🔹松露雜菌多士香噴噴雜菌配松露,濃香味美,底部有鬆軟多士,層次豐富大滿足🤟🏻🔹海鮮龍蝦汁意大利飯risotto如奶油般濃稠,飯粒咬下煙煙韌韌🍚以龍蝦湯做基底,鮮甜味濃,仲有多款海鮮,推介大蝦,彈牙爽口😍🔹烤澳洲羊架羊架肉味濃厚香甜而不羶,肉質細緻幼嫩,粉紅色澤相當吸引🤩伴碟有芝士薯仔、烤西蘭花、烤蒜等,擺盤精緻款式多👍🏻🔹椰子雪芭用新鮮椰子肉製成,椰子味道特別濃郁,食物口感好似雪糕一樣,香滑又清甜🌟饗11✨📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

🔹招牌蟹餅

饗11✨
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
2024-02-26
2024-01-03 1153 浏览
暑假時同大少嚟過時代廣場嘅 饗11食過豐富又好味嘅午餐,咁今次約左朋友出銅鑼灣午聚,所以就決定再嚟食個性價比超高午餐啦!再次選擇餐廳除左嘢食好味之外,另一重點就一定係佢嘅裝潢,帶點雅典風味之餘,枱與枱之間有足夠空間,咁就可以坐得舒舒服服咁慢慢食又慢慢傾。是日午餐嘅選擇都有好多,我地各自選了一個午市套餐,除左主菜外,仲有沙律、湯同埋餐飲,另外仲可以加配甜品。先嚟火腿蔬菜沙律仍為一個美好嘅頭盤。然後就到是日餐湯黃薑西蘭花忌廉湯,香濃嘅西蘭花蓉,加上忌廉,同埋點點辛味嘅黃薑,非常順滑味濃。 另外,朋友就加錢轉酥皮龍蝦湯,酥皮焗得好香脆,龍蝦湯鮮味濃郁而且湯仲有龍蝦肉粒,整體上口感豐富鮮美。 我嘅主菜係 燒特色春雞配煎米餅,依個可以話係驚喜之作。春雞肉質非常厚身得嚟仲可以做到皮脆肉嫩嘅口感,另一重點盲係個香脆,入口非常有層次。朋友就點左 烤焗巴西豬寸骨,烤豬寸骨肉質很爽滑,而外皮微微焦香,所以香脆得嚟又帶多點濃郁嘅肉汁,口感味道一流。  餐飲我地就簡單叫左兩杯檸檬茶,因為要留肚食甜品呀我地各叫左一份藍莓芝士蛋糕及檸檬雪葩,兩份甜品都一樣令人回味。檸檬雪葩一如以往嘅味道清新,入口酸酸地絕對係解膩

先嚟火腿蔬菜沙律仍為一個美好嘅頭盤。

餐飲我地就簡單叫左兩杯檸檬茶,因為要留肚食甜品

檸檬雪葩一如以往嘅味道清新,入口酸酸地絕對係解膩之選。

藍莓芝士蛋糕單睇外表已經非常吸引,而佢嘅香甜軟滑芝士蛋糕,配以新鮮超豐富嘅藍莓、士多啤梨同果醬點綴,真係嘅打卡-able又可以食得非常滿足呢!
2023-12-29
用餐时段
  • 燒特色春雞配煎米餅
喺銅鑼灣time square睇完戲,咁就順便喺食通天11樓嘅響11食埋嘢晚餐先返屋企。餐廳入口首先見到處理生蠔同刺身嘅地方,之後就係餐廳嘅鐵板燒區,跟住係pizza製作區(有個好大嘅爐)同埋Dry age 牛扒存放區,最後係酒吧區。一間餐廳入邊有咁多嘅區域劃分真係好少見!但係即使佢有咁多唔同嘅區域,比客人坐嘅座位空間感仍然好大,而且座位舒適。我哋兩個人每人叫咗一個four course dinner set. 主菜,我哋一個揀咗紅蝦麵,另一個揀咗肉眼扒。頭盤-煙三文魚凱撒沙律:煙三文魚好油潤,三文魚經過煙燻後味道層次更加豐富。Salad入邊嘅火腿碎好夠鹹香味。沙律菜新鮮爽脆。餐湯-南瓜湯:香濃棉滑,用料十足,味道香甜,熱度十足。主菜-西班牙紅蝦手工麵:手工面有彈性,唔會淋back back. 紅蝦肉質嫩滑,蝦頭位置好多軟膏,蝦味非常濃郁。手工麵既醬汁亦都有濃濃嘅蝦味。主菜-炭燒美國優質肉眼扒:我哋叫咗三成熟,廚師控制嘅火候啱晒我哋心意。食落有淡淡炭燒嘅香味。肉眼扒肉質嫩滑。下面嘅薯菜都唔錯,薯餅入邊有大大粒嘅薯粒,好有咬口。黃椒都好甜。甜品-甘筍蛋糕:甘筍蛋糕加埋清甜幼細甘筍蓉一

餐湯-南瓜湯:香濃棉滑,用料十足,味道香甜,熱度十足。

甜品-甘筍蛋糕:甘筍蛋糕加埋清甜幼細甘筍蓉一齊食,唔會太甜,有清新嘅感覺。

美味嘅菜式加侍應殷勤嘅招呼,令我享受了一個美好嘅晚上。

2024-03-31 26 浏览
📍響11📍今日同朋友行街..心血來潮想去食西餐🍽️經過時代廣場,見到呢間西餐廳..我哋就入去試下拉😍餐廳座位闊落,環境好豪華,坐系到食野有種好舒服既感覺😚⭐️頭盤有吞拿魚他他,吞拿魚配搭牛油果醬,味道好清新,食落去有一種好開胃嘅感覺🤤⭐️橄欖油蒜椒鮮蝦配法包🥖✨鮮蝦大大隻,蝦嘅鮮味好突出,加埋蒜片同埋辣椒既香味,整體非常好食🤤⭐️海鮮龍蝦汁意大利飯🦞✨海鮮飯嘅材料好豐富,(有大蝦🦐有魚柳🐟有青口,有蜆,有魷魚🦑)海鮮用嘅龍蝦汁調配非常正,成個飯係可以帶出海鮮嘅鮮味😋⭐️龍蝦湯🥣✨龍蝦湯味道濃郁,面頭大大塊香脆既酥皮, 一啖龍蝦湯一啖酥皮咁食,十分惹味😍海鮮⭐️炭燒美國封門柳配阿根廷辣醬🐮✨封門柳肉質鮮嫩多汁,配埋阿根廷辣醬食,令到封門柳嘅味道更加突出,而個醬汁味道辣中帶一點點甜,有一種開胃嘅感覺😍⭐️甜品🍮(鮮雜莓拿破崙,自家制蛋糕🍰)✨拿破崙咬落去脆口,每一層都夾住d cream,口感細緻,而自家製蛋糕亦都非常出色,朱古力味濃郁,食完成個人都覺得好滿足🤤
📍響11📍

⭐️橄欖油蒜椒鮮蝦配法包🥖

⭐️海鮮龍蝦汁意大利飯🦞

⭐️龍蝦湯🥣

⭐️炭燒美國封門柳配阿根廷辣醬🐮

⭐️甜品🍮(鮮雜莓拿破崙,自家制蛋糕🍰)

同老公睇完戲,想同老公浪漫一下,係time square 搵到呢間響11,有齊日本、意大利、西班牙菜式,價錢又唔係貴,所以試吓。我哋見open rice 單點餐牌,正價七五折,所以order 自己最想食嗰幾樣😆😆⭐️響11招牌蟹餅⭐️蟹餅煎到金黃脆口,招牌菜式果然唔失禮,上枱熱辣辣,滿滿嘅新鮮蟹肉餅,做前菜一流👍⭐️橄欖油蒜椒鮮蝦配法包⭐️新鮮嘅大蝦六隻,入口有好香嘅蒜蓉味,帶有一點點嘅辣椒香氣,配埋脆卜卜嘅法包片一齊食,yummy 😋⭐️智利鱸魚柳配蕃紅花忌廉汁⭐️深海鱸魚一般都很肥大,用嚟做魚柳最正,啖啖肉,而且肉質細緻幼嫩,煎香上來又脆又香,配上蕃紅花忌廉汁,兩者好match,更加突顯魚柳嘅鮮味。⭐️必食:海鮮龍蝦汁意大利飯⭐️呢個海鮮飯認真抵食,可以話係我食過咁多次海鮮意大利飯之中最好味的🤤🤤無論佢面層海鮮、龍蝦汁、意大利飯都處理到恰到好處。非常鮮甜,每一啖都回味無窮😍😍⭐️朱古力心太軟配雲呢拿雪糕⭐️食埋個熱辣辣嘅心太軟,切開爆出滿滿朱古力醬,又唔會太甜,加埋雲呢拿雪糕,咁先夠完美。

⭐️響11招牌蟹餅⭐️

⭐️橄欖油蒜椒鮮蝦配法包⭐️

⭐️智利鱸魚柳配蕃紅花忌廉汁⭐️

⭐️必食:海鮮龍蝦汁意大利飯⭐️

⭐️朱古力心太軟配雲呢拿雪糕⭐️

2024-03-08 87 浏览
已經不只一次來到這裏,今晚想吃西餐又到這裏來了。廚師精選沙律,西班牙火腿,配合爽甜的蜜瓜,作為前菜非常合適。龍蝦湯,龍蝦湯表面鋪滿了香脆的酥皮,將酥皮放在龍蝦味十足的龍蝦湯內,非常惹味。炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦,牛柳外表帶點椒香味,內裏肉汁豐富,五成熟的烹調拿捏得很準確。虎蝦蝦味十足,混合碟中的醬汁,頓時令到味道層次提升了不少。香煎鴨肝油封鴨脾意大利飯,鴨髀皮脆肉嫩,意大利飯生熟程度適中,最重要是香脆可口的鵝肝。甜品是椰香蛋糕配雪糕,雖然名字叫椰香蛋糕,不過巧克力的味道比較香濃,混合了椰香味道,加上焦糖的甜味和雪糕的香味,這個飯後甜品令人非常滿足。
已經不只一次來到這裏,今晚想吃西餐又到這裏來了。

晚上到銅鑼灣時代廣場食一頓精緻鐵板燒晚餐,因為近期見到呢間餐廳好多人推薦,環境感覺豪華寬敞,而且仲有75折訂座優惠等,就一嚐試試!直接品嚐鐵板 晚市套餐Set A 二人前 $2380 ,75折優惠後人均$1000左右品嚐刺身、沙律、前菜、4款主食、炒飯甜品等等,非常滿足而且高質!前菜沙律以黑醋酸汁配搭沙律菜,開胃非常。之後再來刺身三點,白身魚的墨魚刺身開始,由淡味去到濃味的三文魚,新鮮滿足!食左一輪生冷野以前菜熱食 #茶碗蒸 作轉捩點,熱辣辣滿滿蛋香裡,藏著蟹棒三文魚子,滿滿蛋白又有蟹肉味非常一絕!開始到晚餐主角鐵板燒,看到廚師親自係鐵板前認真烹調,事前功夫、每個擺盤都非常用心,氣氛非常之好!#犬牙白鱈魚 ,鐵板烹調好處真的可以品嚐新鮮鱈魚本身原味,其後將魚皮分離再香煎成脆片,其後再使用忌廉蔬菜汁當汁底,整道菜式完全體現師傅鐵板功架!蒜蓉牛油炒 #白松貝 ,原隻新鮮白松具有拳頭大,切割起來以蒜蓉牛油香炒非常吸引,每一口都爽彈爽彈感,再配合菜葉底或者松露醬食,食出唔同層次同口感!#鴨肝多士 ,最邪惡又是我最愛的菜式,香煎過鴨肝的油香,無論口感、嗅覺都令我大流口水,廚師特意調製黑醋汁中和當

沙律

前菜沙律以黑醋酸汁配搭沙律菜,開胃非常。

茶碗蒸

白鱈魚

白松貝

鴨肝多士

#鴨肝多士 ,最邪惡又是我最愛的菜式,香煎過鴨肝的油香,無論口感、嗅覺都令我大流口水,廚師特意調製黑醋汁中和當中油香味,令成件事油香而不膩,每一啖都衝擊味蕾!

日本A4和牛薄燒

#日本A4和牛薄燒 ,原塊生肉薄切都已經非常吸引,3成熟的香煎過後,包裹著大量蔥花,真正感覺和牛嫩身牛香感覺,簡單在碟放著岩鹽、黑醋醬選擇自己口味,旁邊還放著紫薯、南瓜、青瓜作伴菜,超吸引!
日本A4和牛薄燒

最後以 #櫻花蝦炒飯 、 #麵豉湯 、#漬物 、以及甜品作終結,整個餐點飽度、美味度都有非常之高水平!
櫻花蝦炒飯

鴨肝多士
櫻花蝦炒飯
麵豉湯
甜品
饗11👻Time square入面原來都有高質鐵板燒依間日式+西式餐廳除咗有抵食西餐可以撐枱腳仲有幾個鐵板燒吧枱真係朋友介紹食好野好開心既一餐🥰.🔅Dinner set B 二人餐 HKD 2680✨刺身三點好厚身又鮮既刺身帆立貝又大粒又鮮甜刺身魷魚仔幾有口感✨廚師精選沙津好豐富既沙津入面有好多蟹肉拆哂肉咁啖啖肉加咗啲柚子汁好開胃✨活龍蝦 犬牙白鱈魚 南非鮑魚一開始成盆海鮮放係我地前面啲鮑魚仲識郁好生猛可以近距離睇住廚師煮好係好正龍蝦雖然切開咗但係落到鐵板都仲係郁既整得好味之餘廚師擺盤都好有心思龍蝦彈牙配埋南瓜海膽醬鮑魚軟腍加上香草牛油醬鱈魚仲煎脆咗個皮咁用忌廉雞湯做底睇得又好食😛✨日本A4黑毛和牛薄燒紋路好靚既A4和牛揀咗5成熟師傅好熟練咁包啲蔥蒜入去再好貼心咁切開再擺盤好出色既和牛真係入口即溶😍✨鐵板櫻花蝦炒飯食到好飽不過個炒飯好出色炒到粒粒分明咁都好快清哂🤭✨龍蝦麵豉湯用龍蝦整麵豉湯都係第一次成個湯都係鮮味真係好濃郁✨甜品椰子雪糕拼日本蜜瓜雪糕已經好好味個蜜瓜更出色又甜又多汁🤩🔅Me before you🔅Summer romanceVodka做底酒另一杯Rum酒做底再加熱情果F
饗11👻

再加熱情果
Fresh得黎又易入口
整體黎講:
高質餐廳 最正鐵板😋
🎈 饗11 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
Gathering✨ Fusion fine dining🍽🥂🍾..銅鑼灣時代廣場高層,食通天餐廳食肆云集,想食多國料理菜🍽,總有一間岩你口味。今晚又到星期5 happy friday🎊, 當然要又找一間高質食府來放鬆一下吧,華麗時尚優雅又滿有情調🕯。饗11 一間供應日式及西式料理的高級餐廳,廚師👨🏻‍🍳 以創新既烹飪技術突顯食材原味,呈獻新鮮、美味及新穎的各款佳餚,當中不少得席前日式鐵板燒是招牌菜之一,愛吃鐵板燒的你不能錯過喔!餐廳無論係環境、服務、食物都值得推薦❤️。🔸松.刺身盛盒 $298一客有齊多款刺身:帆立貝、八爪魚、赤身、牡丹蝦、池魚、油甘魚,款款新鮮有光澤,當中最愛帆立貝刺身呢!🔸Smoked Salmon Caesar Salad $186煙三文魚咸鮮,而羅馬生菜鮮脆爽口。🔸蕃茄海鮮意大利飯 $258超豐富足料既Risotto,材料有:新鮮大蝦、魷魚、青口、海蜆、海魚柳,每口飯粒吸收海鮮精華,鮮味非常。🔸燒原隻法國春雞 $288小小一隻原隻春雞,肉嫩滿有黑胡椒香。電上忌廉薯餅 & 配菜,整碟精緻又好看。..×××××ש銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖..

🔸松.刺身盛盒 $298

煙三文魚咸鮮,而羅馬生菜鮮脆爽口。

🔸蕃茄海鮮意大利飯 $258
超豐富足料既Risotto,

🔸燒原隻法國春雞 $288
×××[饗11 -Gathering]×××
©銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
2024-02-27 61 浏览
生日月~我個friend帶我黎呢到食飯~諗住喺Times Square,都唔算係太高級餐廳~點知入到黎價錢真係唔高級,但食物就係fine dinning嘅質素!所以覺得好超值~ 揀左個2人餐再upgrade少少,都係1千蚊多啲~🔹 雙色蜜瓜Parma Ham🔹 第一道菜就impressed左~前菜就好精緻,好靚~黑醋分子粒同蜜瓜啫喱薄片~好夾,好好食嘅心機菜~🔹餐湯🔹酥皮龍蝦湯 - 酥皮好香,好酥~龍蝦湯就唔算太濃~兩樣夾埋剛剛好~南瓜湯 - 呢個就好濃,好香甜~ 🔹生蠔🔹今晚有法國Krystal 同La deese~Krystal 蠔肉鮮嫩如絲~鮮甜而清爽~La deese就豐滿鮮美~口感滑膩,海水味濃味道~🔹炭燒美國封門柳配阿根廷辣醬🔹微微炭燒嘅煙燻香氣~封門柳肉質鮮嫩多汁~阿根廷辣醬辣中帶甜,酸中帶香~所以好開胃,食過返尋味~🔹香煎鴨肝 • 油封鴨脾意大利飯🔹鴨肝有絲滑嘅口感~油封鴨脾有濃郁嘅鴨香~佢地啲油香湛晒落啲飯~又係食唔停口~🔹甜品🔹Tiramisu - 好好食!拍得住羅馬好出名嗰間~甘筍蛋糕 - 唔係好甜,剛剛好~原來紅蘿蔔都可以做甜品~
[銅鑼灣 - 超值日西餐]

生日月~
我個friend帶我黎呢到食飯~
諗住喺Times Square,
都唔算係太高級餐廳~
點知入到黎價錢真係唔高級,
但食物就係fine dinning嘅質素!
所以覺得好超值~
揀左個2人餐再upgrade少少,
都係1千蚊多啲~

🔹 雙色蜜瓜Parma Ham🔹
第一道菜就impressed左~
前菜就好精緻,好靚~
黑醋分子粒同蜜瓜啫喱薄片~
好夾,好好食嘅心機菜~

🔹餐湯🔹
酥皮龍蝦湯 -
酥皮好香,好酥~
龍蝦湯就唔算太濃~
兩樣夾埋剛剛好~
南瓜湯 -
呢個就好濃,
好香甜~

🔹生蠔🔹
今晚有法國Krystal 同La deese~
Krystal 蠔肉鮮嫩如絲~
鮮甜而清爽~
La deese就豐滿鮮美~
口感滑膩,海水味濃味道~

🔹炭燒美國封門柳配阿根廷辣醬🔹
微微炭燒嘅煙燻香氣~
封門柳肉質鮮嫩多汁~
阿根廷辣醬辣中帶甜,酸中帶香~
所以好開胃,食過返尋味~

🔹香煎鴨肝 • 油封鴨脾意大利飯🔹
鴨肝有絲滑嘅口感~
油封鴨脾有濃郁嘅鴨香~
佢地啲油香湛晒落啲飯~
又係食唔停口~

🔹甜品🔹
Tiramisu -
好好食!
拍得住羅馬好出名嗰間~
甘筍蛋糕 -
唔係好甜,剛剛好~
原來紅蘿蔔都可以做甜品~

📍饗11 (銅鑼灣)📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖🟡4 courses dinner set $348✨廚師精選沙律:鴨胸芝士配無花果✨是日餐湯:蘑菇湯✨+$68轉酥皮龍蝦湯✨香煎比目魚柳.脆薏米.青豆蘋果蓉汁✨炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦✨英式蛋糕配雪糕✨+$68朱古力心太軟配雪糕今日係饗11食4道菜套餐,位置喺時代廣場,餐廳環境好舒適又高雅。冇諗過價錢咁抵,中價位的高質西餐!廚師精選沙律是以鴨胸和芝士搭配無花果,口感好平衡,絕對唔係屋企買嗰啲求其鴨胸,好食好多!是日餐湯係蘑菇湯,好濃郁。好耐冇飲過酥皮龍蝦湯,見到隔籬枱個個都叫,諗住試吓,點知真係咁好飲!見到佢湯嘅質地就知絕對係用心烹調,加$68好值!香煎比目魚柳搭配脆薏米和青豆蘋果蓉汁,比目魚好厚,脆薏米好香,加埋個汁係好完美的配搭!炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦,個牛肉5成熟,生生地岩岩好,虎蝦大癲,勁香!超欣賞個蘑菇薯蓉100分!最後,英式蛋糕配雪糕,蛋糕加啲焦糖醬,加一小球好好食的雲呢拿雪糕,真係世界級!想試晒兩種口味,加咗$68 朱古力心太軟配雪糕,真係冇得彈,我男朋友話係佢食過最好食嘅心太軟!咁嘅質素,咁嘅環境,埋單$
📍饗11 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

✨香煎比目魚柳.脆薏米.青豆蘋果蓉汁
✨炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦
✨英式蛋糕配雪糕
✨+$68朱古力心太軟配雪糕

最後,英式蛋糕配雪糕,蛋糕加啲焦糖醬,加一小球好好食的雲呢拿雪糕,真係世界級!想試晒兩種口味,加咗$68 朱古力心太軟配雪糕,真係冇得彈,我男朋友話係佢食過最好食嘅心太軟!咁嘅質素,咁嘅環境,埋單$1000有找,真心好抵!絕對是值得一試!
2024-02-21
  • 酥皮龍蝦湯
2024-02-15 118 浏览
環境華麗優雅,燈光昏暗,好有情調💕 晚市套餐亦很實惠Chef's SaladLobster Bisque多種蕃茄沙律,色彩繽紛,爽甜清新龍蝦湯相當濃郁,金黃色的脆皮與湯汁完美結合,散發著誘人的香氣,讓人難以抗拒。Pan seared Halibut fillet比目魚柳外層煎得酥脆,內裡肉質結實嫩滑,每一口都充滿了鮮美的味道。搭配脆薏米和青豆蘋果蓉,口感豐富多樣,給人帶來驚喜。Charcoal grilled U.S. tenderloin, Jumbo tiger prawn牛柳外層炭燒的香氣讓人垂涎欲滴,肉質鮮嫩多汁,配上巨大的珍寶虎蝦,更增添了豪華感。在甜點方面,幼滑濕潤的Tiramisu帶有淡淡的酒香,給人一種奢華的享受; 而Chocolate fondant,外層酥脆,裡面澎湃的朱古力流心,配上冰凍的雪糕,冷熱交融的口感讓人回味無窮。

環境華麗優雅,燈光昏暗,好有情調💕 晚市套餐亦很實惠

Chef's Salad
Lobster Bisque
多種蕃茄沙律,色彩繽紛,爽甜清新

Pan seared Halibut fillet

• 酥皮龍蝦湯
  • Pan seared Halibut fillet
  • Charcoal grilled U.S. tenderloin
  • Jumbo tiger prawn
  • Tiramisu
  • Chocolate fondant
2024-02-09 138 浏览
我最近造訪了位於時代廣場的「饗11」!這是一家提供精緻美食的高級餐廳。環境優雅,服務親切,廚師們的烹飪技藝出色。我和朋友在這裡享受了一頓豐盛的晚餐($348/人):三文魚沙律🥗🥗這道三文魚沙律非常出色。新鮮的三文魚切片擺放在脆生菜上,搭配著新鮮的蔬菜和美味的醬汁。三文魚切片鮮嫩多汁,與其他配料的結合非常完美,口感清爽,味道鮮美。酥皮龍蝦湯(+$68)🦞🦞湯碗上蓋著一層金黃酥皮,看起來十分吸引人。酥皮的外層酥脆,內裡則是鬆軟的質地,非常美味。這層酥皮為湯品增添豐富口感,使其保持了鮮嫩和滋味。湯底濃稠且豐滿,龍蝦的香氣和鮮甜味道充分釋放。蕃茄湯🫕🫕湯的口感滑順,蕃茄的酸甜味道恰到好處。湯中的蕃茄碎末增添了額外的口感,整體而言,這道蕃茄湯是一道經典又美味的開胃菜。炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦🐮🐮這道主菜絕對是肉食愛好者的天堂。炭燒的美國牛柳非常嫩滑,外焦內嫩,肉質鮮美。珍寶虎蝦則是鮮嫩多汁,味道鮮美。這兩種食材的組合非常完美,讓人回味無窮。香煎鴨肝 • 油封鴨脾意大利飯🍲🍲這道菜以其獨特的口味和結合方式給我留下了深刻的印象。香煎鴨肝鮮嫩而富有層次感,與油封鴨脾的鹹香味道完美匹配。意大利飯則融合了各

三文魚沙律🥗🥗

酥皮龍蝦湯(+$68)🦞🦞

蕃茄湯🫕🫕

炭燒美國牛柳拼珍寶虎蝦🐮🐮

香煎鴨肝 • 油封鴨脾意大利飯🍲🍲
這道菜以其獨特的口味和結合方式給我留下了深刻的印象。香煎鴨肝鮮嫩而富有層次感,與油封鴨脾的鹹香味道完美匹配。意大利飯則融合了各種美味的調味料,為整道菜品增添了豐富的口感。

朱古力心太軟(+$68)🍮🍮
這道甜點是結束這頓美食之旅的完美結局。朱古力心太軟外層酥脆,內裡濕潤且濃郁。每一口都帶來了濃厚的巧克力味道,讓人陶醉其中。

饗11 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

2024-02-08 108 浏览
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》銅鑼灣真係好方便 行街睇戲食飯乜都有😏 放假又再訪呢間喺time square嘅西日餐廳除咗因為位置方便 當然食物都好有質素而且選擇非常多😲 西餐、鐵板燒同壽司刺身都有我哋今次叫咗4-course dinner set 價錢經濟實惠😍 300幾蚊就有齊沙律、餐湯、主菜同甜品🌟精選沙律-巴馬火腿配蜜瓜parma ham配香甜哈蜜瓜 夠哂開胃🌟精選餐湯-酥皮龍蝦湯(+$68)酥皮焗得好酥脆 龍蝦湯味道濃郁將酥皮浸入湯 食到牛油香湯入面仲有幾舊蝦肉好有咬口🌟精選餐湯-蘑菇忌廉湯🌟主菜-香草牛油焗龍蝦尾意大利飯大大條龍蝦尾🦞 賣相非常吸睛👀份量都比想像中多😲龍蝦肉食落好爽口同好香牛油味意大利飯食落軟身得嚟有口感而且好creamy 同個醬汁好夾🌟主菜-炭燒美國優質肉眼排叫咗medium 火喉捏得好準煎到外脆內嫩 咬落無乜筋夠juicy仲可以點埋個醬 味道更上一層樓🌟甜品-Tiramisu (+$68)甜品我哋upgrade 咗tiramisu💓層次豐富 唔太甜酒味亦唔會太重🌟甜品-朱古力心太軟 (+$68)心太軟配雲呢嗱雪糕 有少少熟過頭 不過
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》
銅鑼灣真係好方便 行街睇戲食飯乜都有😏
放假又再訪呢間喺time square嘅西日餐廳
除咗因為位置方便 當然食物都好有質素
而且選擇非常多😲 西餐、鐵板燒同壽司刺身都有

🌟精選沙律-巴馬火腿配蜜瓜
parma ham配香甜哈蜜瓜 夠哂開胃

🌟精選餐湯-酥皮龍蝦湯(+$68)
酥皮焗得好酥脆 龍蝦湯味道濃郁

🌟主菜-炭燒美國優質肉眼排
叫咗medium 火喉捏得好準
煎到外脆內嫩 咬落無乜筋夠juicy
仲可以點埋個醬 味道更上一層樓

🌟甜品-Tiramisu (+$68)
甜品我哋upgrade 咗tiramisu💓
層次豐富 唔太甜酒味亦唔會太重

🌟甜品-朱古力心太軟 (+$68)
心太軟配雲呢嗱雪糕

📍 饗11 @gathering11_cwb
地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
電話:28891988
2024-02-07 114 浏览
📍饗11 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖好耐無過海覓食,今晚就揀咗呢間餐廳食飯,環境好舒適又寬敞,將成日嘅疲累都放鬆哂😆😆✨4 Course Dinner Set 💰$348是日精選餐湯 - 蜆肉忌廉湯鮮味又順滑,仲有幾粒鮮蜆肉💜是日沙律 😋😋😋😋.7/5將棵娃娃菜都可以整到咁好食。伴碟嘅花型豚肉,原以為係整舊肥肉,點知係舊好好味嘅瘦肉,仲有兩片脆豬皮,好香脆可口😍💜炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦😋😋😋😋.6/5牛柳五成熟,外層燒到好重炭香味,內層仲有少許流血,肉質唔會靭,好重牛味,海虎蝦超大隻,蝦頭膏滿滿,超香口,肉質鮮甜,仲有伴碟嘅菇好菌好好味😆😆💜炭燒優質美團肉眼扒😋😋😋😋.8/5肉眼扒都係五成熟,外層都係燒到好炭香,最為好味又邪惡係啲邊位,小小肥膏加埋啲肉,個香口程度係好食到不得了,伴碟嘅烤蒜頭都好出色,又林又重味,仲有幾隻烤甜椒,清新又解膩💜是日甜品 - 甘荀蛋糕😋😋😋😋.5/5比較小會食到呢款甜品,唔太甜,份量又啱啱好,配埋杯咖啡就無得頂回頭:yesyesyes,環境好舒服,仲有鐵板燒可以食,最啱同人慶祝佢仲有自創唔同味既香蕉餅,正!🤭🤭
📍饗11 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

✨4 Course Dinner Set
💰$348
是日精選餐湯 - 蜆肉忌廉湯
鮮味又順滑,仲有幾粒鮮蜆肉

💜是日沙律
😋😋😋😋.7/5