2024-05-15 111 浏览
同朋友去完荃灣睇戲,睇完順便食埋晚飯,係附近都係搵下野食先走,朋友話想食日本野同串燒,之後見到這間店又有串燒、煮物、壽司等等、價錢又尚算OK。入到去坐底,裡面都算爆滿,但環境坐位又幾簡約闊落,又坐得幾舒服。在炎炎夏日,我同佢都要叫返杯凍飲嘆下先。【荔枝檸檬沙冰】賣相不相,在夏天飲返杯特飲,荔枝碰上檸檬滋味也是很不錯,內裡又有一粒新鮮荔枝,真是解熱良品。【芒果盛宴】非常香濃芒果味,口感綿滑,再加上芒果雪條配搭,飲完透心涼,不錯之選。【饗和民沙律】沙律有豐富色彩,勁多新鮮蔬菜,例如蕃茄、青椒、牛油果、羅馬生菜、蝦等等,加上芝麻醬撈埋一起食真不錯。【串燒盛合(5串)】(由下至上)日本產豚肉串、青蔥牛內卷、金菇牛肉卷、車厘茄煙肉卷串、粟米燒日本產豚肉串夾住黃椒等來燒,口感柔嫩。青蔥牛內卷捲上蔥段,一口咬下香氣充斥嘴裡縈繞,令人流連忘返。金菇牛肉卷金菇爽口多汁,捲上燒得鹹香惹味,味道新穎美味。車厘茄煙肉卷面頭有點點燒香,番茄清甜,煙肉帶咸香,味道合而為一,不錯。粟米燒雖然細,但甜味突出又多汁。【軟瞉蟹牛油果壽司卷-半份】軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉啖啖肉又夠厚肉,又不油膩,外面舖上蝦籽同蕃茄。再

【荔枝檸檬沙冰】

【芒果盛宴】

【饗和民沙律】

【串燒盛合(5串)】
日本產豚肉串夾住黃椒等來燒,口感柔嫩。
金菇牛肉卷金菇爽口多汁,捲上燒得鹹香惹味,味道新穎美味。
粟米燒雖然細,但甜味突出又多汁。

【軟瞉蟹牛油果壽司卷-半份】
軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉啖啖肉又夠厚肉,又不油膩,外面舖上蝦籽同蕃茄。再配新鮮牛油果。

【秘製入味雞塊唐揚】
大大件,味道突出,炸完仲可以保留嫩滑多汁的口感,

【關西章魚燒-4粒】
熱辣辣的章魚燒,柔軟的麵糊入口之後便會融化,稍加咀嚼之後,章魚的鮮味與鹹甜醬汁相互交融於味蕾,令人口齒留香。

【雨滴餅-黃豆粉、黑蜜】
雨滴餅是一種日本特別既甜品,有著天然甜味,看起來是透明無色的果凍,再加了黃豆粉和自製黑糖,令口感爽口又甘甜。
用餐时段
2024-04-04 191 浏览
朋友生日所以找一間比較高級的日式居酒屋慶生。荃灣廣場響和民我們未吃過,所以就來吃了。枱上餐牌顯示和民集團的餐廳餐廳很漂亮,有竹樹裝飾,枱很大張座位分有2部分款式,還有些私隱到高卡位。我們選了很多食物慶生串燒盛盒(5串)響和民沙律 2杯雞尾酒 2個甜品 大阪椰菜燒 (雞蛋和芝士)抹茶白玉紅豆芭菲 雨滴餅 首先響和民沙律 吞拿魚/蝦仁/果仁/蕃茄/蛋/沙律菜/牛油果 好豐富配上日式麻醬 ,至今最豐盛日底的沙律!Mocktail:荔枝檸檬沙冰 外表藍色好漂亮!主要荔枝檸檬味道,因為沙冰可以飲很久很解渴還有原粒荔枝肉熔岩流 可能因為顏色為紅色改名,雞尾酒主要菠蘿汁和鮮忌廉士多啤梨奶昔溝成加上原粒士多啤梨裝修;甜甜奶昔感很易入口。串燒盛盒 豬頸肉串/車厘茄煙肉卷/青葱牛肉卷/金菇牛肉卷/燒粟米 串燒款式口感好豐富:豬頸肉爽口多汁,車厘茄爆汁好味,青葱焦香味配肥牛,金菇爽口配肥牛,火炙味粟米特別甜,都是完美配搭。大阪椰菜燒 (芝士雞蛋)有芝士味加上燒汁和沙律醬甜甜咸咸好好味,大板燒外脆內軟的軟綿綿口感中有爽爽地椰菜。好厚好易飽抹茶白玉紅豆芭菲底部香脆粟米片,白玉是小丸子煙韌軟糯,紅豆甜絲絲和抹茶
朋友生日所以找一間比較高級的日式居酒屋慶生。

荃灣廣場響和民我們未吃過,所以就來吃了。

枱上餐牌顯示和民集團的餐廳

餐廳很漂亮,有竹樹裝飾,枱很大張
座位分有2部分款式,還有些私隱到高卡位。

我們選了很多食物慶生
串燒盛盒(5串)
響和民沙律
2杯雞尾酒
2個甜品
大阪椰菜燒 (雞蛋和芝士)

首先響和民沙律

響民沙律

Mocktail:荔枝檸檬沙冰

Lychee Froen

外表藍色好漂亮!
主要荔枝檸檬味道,因為沙冰可以飲很久很解渴還有原粒荔枝肉

熔岩流

Lava Flow

加上原粒士多啤梨裝修;甜甜奶昔感很易入口。

串燒盛盒

燒串盛合

豬頸肉串/車厘茄煙肉卷/青葱牛肉卷/金菇牛肉卷/燒粟米

青葱牛肉卷

大阪椰菜燒
(芝士雞蛋)

大阪椰菜燒(雞蛋+芝士)

有芝士味加上燒汁和沙律醬甜
甜咸咸好好味,大板燒外脆內軟的軟綿綿口感中有爽爽地椰菜。
好厚好易飽

抹茶白玉紅豆芭菲

底部香脆粟米片,白玉是小丸子煙韌軟糯,紅豆甜絲絲和抹茶味雪糕球配忌廉!
冰凍甜絲絲是一款多層次甜品

庆祝纪念
生日
響民沙律
Lychee Froen
Lava Flow
燒串盛合
青葱牛肉卷
大阪椰菜燒(雞蛋+芝士)
金菇牛肉卷
饗和民荃灣廣場分店, 佈置以木製的傢俬配上素竹點綴,清麗脫俗 , 洋溢和風氣息 , 讓客人感受到日本京風情懷, 餐廳每款佳餚 , 採用日本出產新鮮時令食材入饌, 品嚐到正宗美味日本料理 , 擺盤精緻又漂亮 , 讓人食慾大增。饗和民沙律 $78先倒上開胃沙律醬,拌勻沙律菜 , 蝦,牛油果,蕃茄及呑拿魚肉,吃下去特別清爽, 加上我喜歡吞拿魚, 柔軟滑溜, 十分提鮮, 讓人胃口大開。串燒盛合(5串)$128🔸️青蔥牛肉卷🔸️車厘茄煙卷🔸️金菇牛肉卷🔸️日本豚肉🔸️粟米每款串燒外皮燒到微微焦脆 , 散發著陣陣焦香, 特別喜歡青蔥牛肉及金菇牛肉串, 燒至邊緣帶焦香, 肉質柔軟,充滿肉汁,牛味突出 , 配上香香的青蔥, 特別惹味。日本豚肉串,肉質豐潤柔軟 , 又沒有油膩感。 壽喜燒鍋 $148火鍋份量十足, 表面鋪滿薄切的牛肉, 色澤嫩紅, 入口滑溜軟嫩, 仲配上滑溜的鮮冬菇、金菇、 娃娃菜及豆腐, 配料好豐富,煙韌彈牙烏冬,十分掛汁, 掛滿上湯精華,滋味滿載。芒果盛宴 $58芒果奶昔放上芒果雪條, 賣相吸引, 打卡一流,充滿夏日涼浸浸的感覺, 入口 天然芒果甜香,清甜馥郁, 冰涼透心, 讓人喜歡。

饗和民沙律 $78

🔸️粟米

壽喜燒鍋 $148

芒果盛宴 $58

熔岩流 $58
用上菠蘿汁,椰子忌廉,焦糖牛奶及草莓醬混合而成, 冰爽怡人, 啖啖清新的果香,香甜誘人。

2023-12-24 612 浏览
   一行二人到荃灣廣場採購聖誕禮物後,順道在廣場地庫的"饗和民"吃晚餐。 這間料理店早就想試了,今天終於有機會。 店子裝修得很漂亮,以炭黑色木條子裝飾配上翠綠色竹樹作點綴,風格顯得特別清雅。彩色印刷的Menu非常多菜式選擇,很吸引!有燒物,日式雞,豚,牛,海鮮火鍋不同配搭套餐很豐富。刺身,爐端燒,寿司也很吸引!除了美食款式多外,特飲也很多選擇。Cooktail ~Tiffany  Sour  $ 58成份有:Blue liqueur,Sake,yakult,pineapple jujce.颜色好靚,甜中有菠蘿和酒香,口味清爽。青柑桔柚子蜜梳打  $ 38酸酸甜柚子清香好清新。牛肉串燒盛盒 /五件 $178燒粟米,極上九州産和牛串,青葱牛肉卷,金菇牛肉卷,厚切牛舌等。先是嚐到入口即溶充滿油脂甘香的和牛串非常香口,味蕾為之醒一醒!厚切牛舌口感爽彈,醬汁調味甜蜜蜜很滋味。青葱卷肉質鮮甜配上青葱的爽脆,甜甜爽爽芝蔴香口。火焰炙燒珍寶雞腿  $98鐵板上枱起了骨的雞腿好大隻灑上了酒,火一點一道火焰升起,給平凡的燒雞腿添上了瞄頭!雞腿肉質出奇的嫩滑細緻,有肉的鮮味。外皮脆脆,皮脂好香。伴菜
這間料理店早就想試了,今天終於有機會。

彩色印刷的Menu非常多菜式選擇,很吸引!
有燒物,日式雞,豚,牛,海鮮火鍋不同配搭套餐很豐富。
刺身,爐端燒,寿司也很吸引!

除了美食款式多外,特飲也很多選擇。
Cooktail ~
Tiffany  Sour  $ 58
颜色好靚,甜中有菠蘿和酒香,口味清爽。

青柑桔柚子蜜梳打  $ 38
酸酸甜柚子清香好清新。
青柑桔柚子蜜梳打

牛肉串燒盛盒 /五件 $178
厚切牛舌口感爽彈,醬汁調味甜蜜蜜很滋味。
牛肉串燒勝盒/五件
青葱卷肉質鮮甜配上青葱的爽脆,甜甜爽爽芝蔴香口。

火焰炙燒珍寶雞腿  $98
火焰炙燒珍寶雞腿
雞腿肉質出奇的嫩滑細緻,有肉的鮮味。
外皮脆脆,皮脂好香。
伴菜好爽甜同時中和了肉類的油膩感。
甜品~
抹茶白肉紅豆芭菲 / 杯 $ 38
抹茶白玉紅豆芭菲
這個甜品材料豐富,底層有脆脆粟米片,綠茶雪糕,牛奶雪糕,紅豆蓉等等。
不太甜,雪糕滑,紅豆蓉香甜中帶脆口感層次非常豐富,很有魅力的甜品

吃完甜品感到好滿足,不错的料理店!
外卖自取
用餐时段
青柑桔柚子蜜梳打
牛肉串燒勝盒/五件
2023-12-20 368 浏览
聖誕臨近,今天到荃灣廣場選購聖誕禮物,順道到地庫的「饗和民」吃晚餐。餐廳裝修日式風格,牆壁上佈置了很多酒瓶,一派“居酒屋”的氣氛。地方寬敞,座位舒適。這裏用QR CODE下單,網頁都清晰易用,十分方便。下單後,幾分鐘便上菜,效率非常高。“牛肉串燒盛合”,串燒是日本居酒屋不可缺少的極品,和牛串燒更是極品中的極品。一共有五串:厚切牛舌、青蔥牛肉卷、金菇牛肉卷、極上九州產和牛和粟米串。其中牛舌鮮嫩多汁,和牛肉質細膩,軟滑可口,烤香的粟米也不錯。“火焰炙燒珍寶雞腿”,上菜時由服務員淋酒點火,火焰有呎多高,頗為壯觀的。雞腿大大隻,已經去骨起肉,啖啖肉。燒過的雞腿外皮微焦,裏面的雞肉仍保持嫩滑,而且帶些酒香,特別美味,是必食之選。“季節海鮮相撲鍋”,雖然叫做“一人前”,但份量也不少,材料還相當豐富,有:鮮三文魚、生蠔、鮮魷、大蜆、豆腐、金菇、冬菇、大白菜等。其中三文魚鮮甜,生蠔肥美甘香,湯底微辣惹味,好味得讓我全部渴清光!“熔岩流”,賣相精緻的特飲,粉橙顏色特別吸引,材料有菠蘿汁、椰子忌廉、原個士多啤梨、櫻花糖漿及焦糖牛奶。口感綿滑,冰涼可口,給人甜蜜蜜的感覺。
  • 和牛串燒盛合,火焰燒雞腿,季節海鮮鍋
2024-06-04 0 浏览
📍 饗和民本格串燒.旬鮮料理 - 荃灣喺荃灣廣場地下B1層其實好多嘢食感覺好少人會行過,但係其實好多餐廳都有質素~今日夜咗食飯,所以食吓串燒。✨ 饗和民沙律食飯之前梗係要清一清腸胃食返個前菜今日前菜就係店內招牌沙律🥗沙律內好豐富,新鮮嘅沙律菜,蝦🍤黃椒紅椒。啲菜好新鮮同埋好嫩綠~可以根據個人喜好將麻醬淋落沙律🥗✨ 串燒盛合(5串)將五條招牌嘅串燒組成拼盤豬肉牛肉都好齊全!仲有蔬果,可以平衡一下肉嘅油膩感!所以本人最欣賞係,豚肉車厘茄🍒酸酸甜甜嘅車厘茄可以平衡到豚肉嘅油脂食落自然唔會感覺油膩,而且仲帶有清新嘅口感‼️✨ 鰻魚牛肉盒子飯鰻魚好厚身,而且冇細骨有燒過所以外皮好香脆淋上鰻魚汁,更提鮮🐟牛肉跟洋蔥滷埋一齊味道上鹹香鹹香的,撈飯一流🙌🏻以下兩杯飲品都好適合🈴迎接夏天✨ 草莓芒果沙冰✨ 芒果盛宴好濃郁嘅芒果味,而且仲有一條超級濃縮既芒果雪糕條🤌見到沙冰慢慢溶化,好治癒❤️‍🩹

📍 饗和民本格串燒.旬鮮料理 - 荃灣

喺荃灣廣場地下B1層其實好多嘢食
感覺好少人會行過,但係其實好多餐廳都有質素~
今日夜咗食飯,所以食吓串燒。

✨ 饗和民沙律
食飯之前梗係要清一清腸胃食返個前菜
今日前菜就係店內招牌沙律🥗
沙律內好豐富,新鮮嘅沙律菜,蝦🍤黃椒紅椒。
啲菜好新鮮同埋好嫩綠~
可以根據個人喜好將麻醬淋落沙律🥗

✨ 串燒盛合(5串)
將五條招牌嘅串燒組成拼盤
豬肉牛肉都好齊全!
仲有蔬果,可以平衡一下肉嘅油膩感!

所以本人最欣賞係,豚肉車厘茄🍒
酸酸甜甜嘅車厘茄可以平衡到豚肉嘅油脂
食落自然唔會感覺油膩,而且仲帶有清新嘅口感‼️

✨ 鰻魚牛肉盒子飯
鰻魚好厚身,而且冇細骨
有燒過所以外皮好香脆
淋上鰻魚汁,更提鮮🐟
牛肉跟洋蔥滷埋一齊
味道上鹹香鹹香的,撈飯一流🙌🏻

以下兩杯飲品都好適合🈴迎接夏天
✨ 草莓芒果沙冰
✨ 芒果盛宴
好濃郁嘅芒果味,而且仲有一條超級濃縮既芒果雪糕條🤌

見到沙冰慢慢溶化,好治癒❤️‍🩹

2024-05-26 9 浏览
一行四人到荃灣廣場店食lunch,點了蟹肉烏冬、牛肉烏冬、兩款串燒、蕎麥麵、幾款壽司等等。蟹肉烏冬味道不可說驚為天人,但可以吧,可惜細心看,碗入面那些小草衣裙黑邊,擺明就係開始爛,我情願你唔放好過!其實過幾條咁嘅草,爛咗就掉啦,仲可以攞出嚟枱俾人!憑什麼收我百幾蚊一碗烏冬?卷物,卷得鬆鬆的,一夾就散,相信卷物係日本料理基本吧!傳餐那位姐姐,每次只會把食物放在枱邊,不論那是壽司也好,熱騰騰嘅湯烏冬也好,都只係放喺枱邊,你唔使旨意佢會幫你擺你面前。咁我哋唯有自己擺枱啦!店內還有蚊滋,唔止一隻,好滋擾。呢件事我都有同佢鋪入邊嘅店員反映,佢有禮貌同我講唔好意思,仲講咗好多次。預期係要講唔好意思意,不如做好基本功吧!星期六中午都咁少人,自己諗下點解,人地情願返大陸都唔肯係香港洗錢!係香港洗完,洗到一肚氣,人地返上去洗得高興,開心!香港食巿好好檢討!
卷物,卷得鬆鬆的,一夾就散,相信卷物係日本料理基本吧!
店內還有蚊滋,唔止一隻,好滋擾。
香港食巿好好檢討!
2024-05-04 14 浏览
居酒屋位於荃灣廣場裝修充滿東瀛風味, 地方闊落舒適。饗和民沙律 擺盤精緻有色彩, 番茄, 西椒, 生菜等蔬菜都好新鮮, 還有雞蛋, 沙律口感好清新。串燒盛盒(5串)即叫即燒熱辣辣, 盛盒有五款串燒 : 雞肉串, 青蔥牛肉卷, 金菇牛肉卷, 車厘茄煙肉卷和粟米燒, 當中以青蔥牛肉卷和金菇牛肉卷最美味, 牛肉味道濃郁。蜆肉湯烏冬上湯鮮味, 烏冬爽滑彈牙, 蜆份量都幾多, 蜆肉鮮甜。再點了鮭魚壽司, 鮭魚腩壽司和玉子壽司, 魚生好新鮮, 壽司口感軟糯。草莓芒果沙冰 賣相好吸引, 草莓和芒果打成果泥, 柔軟滑嫩的口感, 草莓味道香濃, 沙冰上提供了豐富的多汁口感, 帶來水果的鮮甜味道。荔枝檸檬沙冰 檸檬酸味和荔枝甜美的風味, 荔枝和檸檬汁液與沙冰混合, 給予沙冰更多層次感。咀嚼沙冰時 ; 可以品嚐到水果汁液的鮮甜, 口感順滑。
居酒屋位於荃灣廣場

裝修充滿東瀛風味, 地方闊落舒適。
饗和民沙律

串燒盛盒(5串)

蜆肉湯烏冬

上湯鮮味, 烏冬爽滑彈牙, 蜆份量都幾多, 蜆肉鮮甜。

草莓芒果沙冰

荔枝檸檬沙冰

2024-05-04 4 浏览
饗和民本格串燒.旬鮮料理 (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B111-B113號舖呢個串燒盛盒真係好豐富,一共有五串串燒。串燒係一種日本居酒屋嘅特色菜式,係由熟練嘅廚師喺爐端上燒製而成。唔單止日本,全世界嘅和民集團都因為呢個串燒而受到客人嘅喜愛。首先,有日本產豚肉串。呢款串燒用咗日本嘅豚肉,肉質鮮嫩多汁,經過燒烤後,肉香四溢,好好味。其次,青蔥牛肉卷同金菇牛肉卷。呢兩款牛肉卷都有牛肉同青蔥或金菇包裹住,經過燒烤後,牛肉嘅鮮味同蔥同金菇嘅香氣相互融合,好開胃。再來,車厘茄煙肉卷串。呢款串燒將車厘茄同煙肉卷在一齊,經過燒烤後,煙肉嘅煙燻味同車厘茄嘅甜味相互交融,口感豐富。最後,有粟米燒。粟米燒係以粟米粒作為主要材料,經過燒烤後,粟米嘅甜味更加凸顯,外脆內嫩,好好味。而特上壽司盛合一共有十件壽司,包括帆立貝、甜蝦、北寄貝、三文魚、吞拿魚、鰻魚、蟹籽、拖羅蓉、劍魚腩同玉子。每一件壽司都帶有獨特嘅風味,新鮮嘅海鮮質量好,配上傳統壽司飯,美味又有口感。食返串燒同壽司之後,再嚮和民沙律。呢個沙律新鮮蔬菜搭配鮮嫩嘅水果同特製醬汁,清新爽口,非常適合作為一道清涼開胃嘅菜式。最後,芒果盛宴同荔枝檸
饗和民本格串燒.旬鮮料理 (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B111-B113號舖

最後,芒果盛宴同荔枝檸檬冰沙可以當作甜品同飲品。芒果盛宴以新鮮芒果為主要材料,口感醇厚,帶有芒果嘅天然香甜。而荔枝檸檬冰沙則以荔枝同檸檬搭配,酸甜可口,非常解渴。
和民呢個品牌相信大家細細個已經食過,宜家饗和民餐廳環境幾舒服,而且價錢平民。真係回憶返晒嚟。坐低一陣就睇有咩食,叫完嘢食就詢問店員提供茶俾我哋。我哋叫咗個饗和民沙律$78。呢個沙律好新鮮爽口,配料好多,好開胃。之後我哋又叫咗個串燒盛合$128,有五款串燒:雞肉串、青蔥牛肉卷、金菇牛肉卷、車厘茄煙肉卷同粟米燒。呢啲串燒烤得剛剛好,夠哂味。青蔥牛肉卷蔥香濃郁,金菇牛肉卷爽口。我哋仲叫咗半份嘅軟殼蟹牛油果卷$53蚊有三件卷。呢個卷子飯夠腍身,裡面有軟殼蟹同埋牛油果,軟糯口感。另外,我哋都叫咗個天婦羅同冷蒿麥麵套餐$98 share。天婦羅炸得酥脆,有蝦、魚、菜、南瓜。加埋冷蒿麥麵,適合夏天食夠涼爽。飲品方面,我哋叫咗個芒果盛宴同草莓芒果沙冰,各$58。芒果盛宴夠香甜;草莓芒果沙冰士多啤梨有果香。呢兩杯飲品好清爽。

2024-04-08 25 浏览
星期六下午5點幾,趁未有太多人,提早食個晚飯。普普通通,蒸蛋上湯味淡,亦唔係好熱。蜆大隻、新鮮、冇沙、份量足。正常昆布湯底,烏冬唔算彈牙,一大碗夠飽肚。海鮮鍋主要有三文魚、蠔、蜆肉和魷魚鬚。蔬菜,豆腐墊底。全部都好新鮮!追加普通牛肉,亦都淋滑,可能個鍋唔夠大,壽喜燒湯太少,一滾就要加湯了!厚厚的粉夾住椰菜,加醬汁和沙律醬,冇乜特別,個人喜歡有埋炒麵同大阪燒味道差不多,章魚粒細粒但有咬口!所謂特製係煎法唔同,餃子餡料一般,煎得香脆,可能因為太飽,唔係好吸引!整體來講算唔錯,下次會再嚟食串燒
星期六下午5點幾,趁未有太多人,提早食個晚飯。
茶碗蒸(原味)

普普通通,蒸蛋上湯味淡,亦唔係好熱。
蜆肉湯讚岐烏冬

蜆大隻、新鮮、冇沙、份量足
。正常昆布湯底,烏冬唔算彈牙,一大碗夠飽肚。
季節海鮮相撲鍋
追加牛肉  100g

,可能個鍋唔夠大,壽喜燒湯太少,一滾就要加湯了!
大阪椰菜燒

關西章魚燒(4個)

同大阪燒味道差不多,章魚粒細粒但有咬口!
特製餃子

整體來講算唔錯,下次會再嚟食串燒
蜆肉湯讚岐烏冬
季節海鮮相撲鍋
追加牛肉  100g
2024-03-19 53 浏览
日式串燒居酒屋🏮 餐廳主打居酒屋料理例如日本本格串燒及時令旬鮮料理 店內更特設爐端燒counter製作串燒、和牛、直送海鮮等🤫 更有不少特色菜式如鍋物====᪥ 牛肉串燒盛盒 $178盛盒包括五串串燒~ 厚切牛舌、金菇牛肉、極上和牛、青蔥牛肉及粟米🌽 幾款牛肉都好juicy 肉味香濃~ 而粟米幾有驚喜!好甜~᪥ 火焰炙燒珍寶雞腿 $98好適合打卡嘅菜式!店員首先會淋上酒精點火 係一隻好巨型嘅雞腿🍗 ᪥ 荔枝檸檬沙冰 $58同樣都好適合打卡嘅mock tail~
====

᪥ 牛肉串燒盛盒 $178

᪥ 火焰炙燒珍寶雞腿 $98

᪥ 荔枝檸檬沙冰 $58
同樣都好適合打卡嘅mock tail~
2024-03-05 83 浏览
荃灣廣場B1層就好似美食廣場咁,好多餐廳都集中喺呢層。咁啱想食日本嘢又見到舖頭裝修好日式,就試試佢🏃🏻‍♀️✨牛肉串燒盛盒 五串 $178厚切牛舌串,青蔥牛肉卷,金菇牛肉卷,極上洲和牛串,粟米燒一次過試晒幾款牛肉串燒😋!和牛串油脂爆發,散發濃郁嘅牛肉香氣,其餘幾款串燒都唔錯~✨火焰炙燒珍寶雞腿  $98雞腿好大隻,燒到表皮香脆,內裡嫩滑多汁上枱時店員會淋上酒再點火,令雞腿有微微酒香🤏✨季節海鮮相撲鍋 (小)$118有蠔,魷魚,三文魚,蜆等多款海鮮,份量都唔少!✨荔枝檸檬沙冰 $58外型好特別嘅Mocktail,味道甜甜酸酸咁,好開胃🍹

✨牛肉串燒盛盒 五串 $178
厚切牛舌串,青蔥牛肉卷,金菇牛肉卷,極上洲和牛串,粟米燒

✨火焰炙燒珍寶雞腿  $98
雞腿好大隻,燒到表皮香脆,內裡嫩滑多汁
上枱時店員會淋上酒再點火,令雞腿有微微酒香🤏

✨季節海鮮相撲鍋 (小)$118
有蠔,魷魚,三文魚,蜆等多款海鮮,份量都唔少!

✨荔枝檸檬沙冰 $58
外型好特別嘅Mocktail,味道甜甜酸酸咁,好開胃🍹
我都叫做經常食開日本嘢,呢間真係覺得非常麻麻地。先唔講味道,賣相都睇得出唔新鮮,啲蝦望落去少少霉,好幾舊刺身夾落去硬嘅。跟住到食落去嘅感覺,睇落都唔新鮮食落點會新鮮,少少硬少少怪味,感覺爭鮮都好過佢。我未試過真係食唔晒啲嘢,接近$400,呢個價錢出面其實都可以好多唔差嘅質素,希望餐廳真係會改善
2024-02-12
2024-01-10 167 浏览
住在這大商場附近朋友約在商場内的和風食店晚膳,店内外都用東洋式木系佈局,外面黑色,店内原木色,卡座以竹籬笆分隔,私隱度高,頗有心思👌先來一客: 牛肉串燒盛合(五串),有厚切牛舌串; 青蔥牛肉卷; 金菇牛肉卷; 極上九州產和牛串;  粟米燒四種牛肉口味感各有不同,一次嚐盡😋再來: 火焰炙燒珍寶雞腿,雞腿嫩肉再經酒火炙燒,酒香散溢,肉還是一樣爽口😋尾道: 和民農場蕃茄湯季節海鮮相撲鍋(大窩),用北海道有機農場種植的蕃茄製成原汁原味純蕃茄汁放湯,濃郁鮮甜蕃茄湯帶出海鮮食材的美味,海鮮有廣島縣產生蠔,沙蜆,魷魚,三文魚及大量野菜😋餐後飲品: 熔岩流(Lava Flow),一杯無酒精凍飲,混合菠蘿汁,椰子忌廉,櫻花糖漿,焦糖牛奶,新鮮草莓, 青甜醒胃,正好消化一下先前和風盛食👏

外面黑色,店内原木色,

卡座以竹籬笆分隔,私隱度高,頗有心思👌

四種牛肉口味感各有不同,一次嚐盡😋
牛肉串燒盛合

(右起)厚切牛舌,青葱牛肉卷,金菇牛肉卷,極上九州產和牛串,粟米燒

火焰炙燒珍寶雞腿

蕃茄湯季節海鮮相撲鍋(大窩)

餐後飲品:
熔岩流(Lava Flow)

2024-01-08
牛肉串燒盛合
火焰炙燒珍寶雞腿
蕃茄湯季節海鮮相撲鍋(大窩)
熔岩流(Lava Flow)
  • (右起)厚切牛舌
  • 青葱牛肉卷
  • 金菇牛肉卷
  • 極上九州產和牛串
  • 粟米燒
  • 熔岩流(LavaFlow)
  • 熔岩流(LavaFlow)
  • 粟米燒
  • 極上九州產和牛串