疫情期間都要四圍見客,都冇乜店舖開,去PMQ黎黎去去都係酒吧咖啡,但竟然有間用粉紅做主題既甜品,仲有All-day-breakfast咁貪心,滿足到大胃既我地! 好,一於去試下!上網search下,原來係網紅打卡甜品店,入去一睇,嘩,真係好細心咁set好打卡位。咁一於點返杯飲品,影返幾張靚相啦~我點果杯荔枝梳打,係老闆娘推介,唔會死甜,啱啱好仲有荔枝香。我個生意partner就忙住打電話,飲品十分鐘內就送上,但佢仲未傾完電話。店員仲會好細心咁雪住杯飲品先,等我個partner傾多半個鐘電話先再送上,幾好服務~ partner話個奶蓋係靚野,同快餐店果啲無得比,識食既會識分,大家都點點頭。呢近大家都留多左係屋企,其實有好多有心既店舖仲會為左街坊生意努力,提供多種選擇,由飲品到而家有意粉,一路走來不易。我就好欣賞仲有堅持同執着既生意人,今日畀幾廿蚊就學到人情味,又上左一課。

荔枝梳打
海鮮牛角包三文治
题外话/补充资料: 如果想試飲新產品,不妨係非繁忙時間問下店員拎神秘推介~
2020-07-21
等候时间
10 分钟 (堂食)
荔枝梳打
2020-06-30 422 浏览
真係唔係失望咁簡單,係嚇死人嘅節奏! 唔好嚟!!!!!我地揀左珍珠奶茶味疏乎厘Pancake $68/3件等左15分鐘佢又問我地要咩味,又話送多兩件比我地(5個人)我地話是但啦,點知我地最後有一件珍珠奶茶味,一件奶茶味,兩件朱古力,一件伯爵茶說好的3件珍奶味呢… 但重點係d 奶茶cream苦嘅! 伯爵茶cream好難食酸酸地! Cut開仲見到d蛋漿未撈均,業餘都唔會整成咁啦然後個Cheese Cake係完全入唔到口,未撈好d粉食落一粒粒嘅,仲要好大陣牛油未溶哂咁嘅味講真出面交貨返嚟d Cake都唔會整成咁啦…唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!!
真係唔係失望咁簡單,係嚇死人嘅節奏! 唔好嚟!!!!!
我地揀左珍珠奶茶味疏乎厘Pancake $68/3件

等左15分鐘佢又問我地要咩味,又話送多兩件比我地(5個人)

說好的3件珍奶味呢… 但重點係d 奶茶cream苦嘅!

講真出面交貨返嚟d Cake都唔會整成咁啦…

唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!! 唔好嚟!!!!!
2020-06-27
2020-06-27 304 浏览
行到爆汗見佢靚靚地入去坐,點知就中大伏,等左成粒鐘先有幾件pancake。野食野飲都好貴,40幾蚊杯,yogurt smoothie都可以難飲,不能理解Pancake睇相就知,$58/1件超mini,屋企自己整仲好樣,仲要等成粒鐘,不如我入去整?Pancake係凍既,d粉漿攪唔匀,見到蛋白分開,仲要d伯爵茶cream苦到乜咁,味濃到似食緊番梘!千祈唔好黎,千祈唔好黎,千祈唔好黎!貼錢我都唔會再食!!

千祈唔好黎,千祈唔好黎,千祈唔好黎!
貼錢我都唔會再食!!
2020-05-07 533 浏览
中上環冇乜甜品店,見到呢一間樓面超級少女心就膽粗粗行入去試一試。果然都係要睇返OpenRice食評先至好試新野...甜品選擇都算多,今次就試咗一個珍珠奶茶味疏乎厘,成間店得我哋一台客,但都等咗接近20分鐘... 即叫即做都好嘅,起碼個疏乎厘都係鬆軟,不過嗰pat珍珠奶茶味cream真係好出事!!超!級!苦!!會唔會難食得滯呀?!?好似冇處理過咁,直接用茶包沖出嚟嘅茶加落啲cream度再發起佢就算... 不了不了... 😰
2020-04-26 480 浏览
夜晚經過PMQ附近,見到呢間pink pink cafe,好吸睛👀有飲品同甜品麵包。叫左個流心抹茶牛角包($22)唔係想像中嘅流心😅裡面係抹茶cream,好濃抹茶味,唔會好甜,牛角包烘到脆脆地,都唔錯。張墊底紙好特別,係大白免奶糖糖紙放大版😆另外叫左粉紅櫻花($39),其實叫黎打下卡,無咩期待😂望落粉紅色同間店好襯,飲落有少少🌸香味,多多奶味,都幾大杯,加埋啲cream,飲完都幾飽店員幾nice,疫情期間多啲支持一下小店😊
叫左個流心抹茶牛角包($22)

店員幾nice,疫情期間多啲支持一下小店😊
2020-04-13 321 浏览
我點了鐵觀音拿鐵,店內兩店員好像不太知道如何整,搞了十幾分鐘終於冲好,結果非常難飲,完全飲唔出有任何茶味,係一杯好稀嘅奶水加超多冰,而且超大杯,但咁難飲,我飲唔夠半杯就掉咗。浪費了$39。店內以粉紅色為主題,適合少女們拍照,但飲品完全不能入口,影完相可以丟掉。
2020-04-13
2020-04-11 233 浏览
叫左藍莓芝士蛋糕同埋王牌伯爵茶味既soufflé🤭藍莓芝士蛋糕幾好食, 芝士味濃郁 但係個soufflé真係不得了我expect 既soufflé係有蛋香味, 但係除左麵粉味,咩都食唔出。 個伯爵cream先知 夠難頂, 因為店主唔係用伯爵茶葉浸出黎既汁去整pat cream,而係直接用茶葉搞舊cream 出黎。 所以, 個口感係好似食緊沙, 同埋得個苦味😨 其實最後一個大敗筆係 店主無意將一箱湖北蛋 擺係當眼處😑 (話說 湖北係其中一個武漢肺炎既重災區🤔🤔)

2020-04-02 257 浏览
作為甜品控的我,見到外買平台最近熱捧這一家小店,趁比較少人經過便過來一試。奶茶mochi口味應該比較特別,所以即使off menu我都膽粗粗一試。一般而言,希望越大失望越大,結果真的強差人意。首先窩夫口感太過軟腍,即使現點現做堂吃也做不到外脆內軟的效果,很難想像外賣的效果是否更差。至於味道方面,奶茶雪糕味道怪怪的,可能用焙茶好味會較適合,而且窩夫亦沒有混入mochi,只是以伴碟形式出現,略為失望雜莓口味亦如是,沒有什麼可取之處

Milk  Tea  Waffle

雜莓口味亦如是,沒有什麼可取之處

Mixed  Berries  Waffle
2020-02-05 576 浏览
呢一間餐廳位於中環,地方唔算好大,但係佢嘅設計非常之有少女咁成間餐廳呢都係粉紅色嘅,啱晒一班女仔嚟到打卡!食物嘅味道方面呢就一般啦!All day breakfast 嘅份量唔算好大,佢配有一個窩夫仔味道都唔錯,其他嘅食物味道中規中矩,冇乜太特別!飲品方面呢我哋叫咗一杯粉紅櫻花拿鐵,賣相呢相當唔錯,味道到呢亦都唔算話好甜,有一陣淡淡的花香味!最後呢就係甜品啦,我哋叫咗一個車厘子櫻花疏乎厘,疏乎厘味道亦都唔係好甜,但係亦都冇乜特色,食落去呢唔係好大浸櫻花味,但係呢都有一種入口即溶嘅感覺!

食物嘅味道方面呢就一般啦!

2019-12-17 426 浏览
假日到中環閒逛總會走到PMQ去看看。但在午餐還未完全消化又想搵杯野飲。在附近眼見的只有咖啡店同酒吧。行下睇再有咩食就發現眼前有間粉紅色的店。望到已經少女心爆發。點呀!點解可以成間店都粉紅色。有pancake 同凍飲就入去食個下午茶吧。來了一個限定pancake 加荔枝梳打。 限定pancake 的是藍莓醬加糖漿。食起來酸酸甜甜的很開胃。加上一個不太甜的梳打,感覺還好。pancake有蛋味 但質地有點鬆。個人喜歡實在一點的,都是合格以上的水平。不過這裡打卡一流。
2019-12-17 275 浏览
原本只是想揾D好味D的野食,因為平曰 頹飯食得多,想食D特別嘅。同事好積極話可以幫我攞外賣,咁就上網揾下。ㄧ上網見到幅相已經比個 梳乎厘吸引了,立即點擊,同事 攞到返嚟還是熱騰騰的! 梳乎厘仲識喐添,好可愛。而吃了一口,就覺得非常讚!好鬆軟又不會太甜,是我喜歡的口感!
外卖自取
  • 綠茶紅豆 梳乎厘
2019-12-05 335 浏览
叫了網上外賣平台外賣 12點10分下單 1點15分才到不過唔緊要 我當lunchtime食少15分鐘一打開覺得好驚喜好靚有心思點知想食既時候連餐具都無 飲筒又無都算⋯個意粉第一啖凍冰冰 痴埋一舊分唔開心諗 算啦⋯外賣⋯天氣又凍點知食落口真系無味好難吃 好在有幾塊小火腿小煙肉唔系我實食唔到個意粉打個卡ok 不過食物真的不好我系見有7折外賣才試試⋯下次要記得睇完openrice review先好落order買野食
叫了網上外賣平台外賣

打個卡ok 不過食物真的不好
我系見有7折外賣才試試⋯

外卖送餐
2019-11-24 324 浏览
佢啲甜品淨係講賣相,已經同相入面見到嘅差好遠,真係明明60又話自己18嘅表表者。 不過食野就唔一係係食個樣,打開時係索到浸香味,配上佢啲粉紅色主題嘅配置係真係幾有少女feel。點知一食就出事,你聞果浸味同你食果啖野係完全兩回事,聞落係士多啤梨味但食落去係藥水味啲雪糕我衰啲咁講,我係7仔買兩杯無咁嬲。總括黎講,呢間野係真係賣外表,啲野食真係唔係幾入得口,如果你真係唔信邪,覺得點都要中下伏先安樂嘅話,你就黎試一次

啲雪糕我衰啲咁講,我係7仔買兩杯無咁嬲。

2019-11-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
2019-11-22 215 浏览
I’ve been seeing quite a few pictures of this place and have been wanting to visit because it’s pink!We were lucky to get a seat on the weekend as it was quite occupied. Otherwise I would have been quite pissed since it’s quite a trek to get here...We waited for quite a while for the drinks and they were so pretty and pink! However, it was just pure disappointment after taking the picture. The cappuccino was really weak and watery and the rose latte was just sweet and milky. It’s not bad if you’

We waited for quite a while for the drinks and they were so pretty and pink! However, it was just pure disappointment after taking the picture. The cappuccino was really weak and watery and the rose latte was just sweet and milky. It’s not bad if you’re just aiming for a girls’ chat with some pink pics!

2019-11-22 188 浏览
我帶婆婆去中區健康院見醫生,seach 一下有咩小店係付近,上OpenRice 一睇,有間粉紅色既鋪面,好靚咁,就去搵小店試下,真的....好難我有一間食肆會令得主動上OpenRice 寫食評,因為尼間鋪裝修好靚,環境好舒服,一定不停咁影相🤣搞到我唔經唔覺都坐咗兩個鐘, 食物方面,好多款式,味道又好味😋,飲品 我叫左杯荔枝玫瑰梳打,好解渴,又有5、6粒荔枝肉,回頭率好高,服務又好親切,極力推介😋💋試下~#支持小本經營#支持小店
#支持小本經營
#支持小店