2025-04-16
其實唔係第一次嚟,之前係度飲過茶☕,好味嘅,亦有兩個人去食晚飯,但係兩個人食唔到太多嘢,而今晚係屋企人飯局👨👩👧👦,因為夠多人可以試到好幾道餸❤️❤️❤️我地叫左子薑欖角啜魚咀 ⏩️⏩️每片魚咀都處理得恰到好處,保持半熟狀態,既能確保魚肉嘅鮮嫩,又完全突出食材嘅原味。欖角拿捏適中,唔會搶走魚肉嘅主角地位,子薑既清香更是畫龍點睛,確係一道令人回味的好菜❤️❤️❤️仲有太子成名脆皮咕嚕肉⏩️⏩️咕嚕肉外皮酥脆,肉質鮮嫩,令人一試難忘。酸甜嘅醬汁同青紅椒🌶️、洋蔥🧅嘅香氣相互交織,令每一口都充滿驚喜,係家庭聚餐和朋友聚會嘅理想選擇❤️❤️❤️最後係天麻魚頭湯⏩️⏩️呢個湯真係至尊級數👑!湯底熬到濃郁鮮甜,魚頭新鮮大隻,肉質鮮美又滑嫩💯。加埋天麻嘅藥材香,啲湯特別醒腦提神,最正係飲完成碗湯都唔覺得油膩,反而清爽提神,最啱响寒冷天氣飲用!天麻嘅藥材味同魚鮮味配搭得啱啱好,啖啖都係精華❤️❤️❤️