2017-08-28 1302 浏览
20:35分開始拎票等位,我們7個人,我們一直等到21:05,門口服務員竟然同我講,“放棄你張飛就可以有滿300-100既優惠,但係要再行埋去戈條人龍到排隊,我立即o咀,”之後我問佢,咁我唔用優惠係咪入得,佢話:都要等。我既感受係,等左半個鐘,冇得食,之後話我聽仲要唔知等幾耐先有位,仲要服務態度好差,黑口黑面,排隊規則唔完善。
這次是本人和太太第二次到來,第一次是對上差不多一年前,對上一次由於不懂得怎樣叫食物和試試韓國燒烤,再加上那些侍應愛理不理的服務態度,所以覺得好像被人搵笨的感覺,但是今天到來,巳吸取了的上次的教訓,今次懂得怎樣叫食物,但是態度依舊惡劣,原本想轉枱子,那些侍應就說一坐下來就不能轉枱,而挑選食物種類比上一次更加少,上一次還可以挑選冬菇,今次直情不翼而飛。而且永遠都是同一句說話,因為老是要顧客弄清楚那一樣選擇適合自己,就硬性要顧客在店外先挑選好才入座,不過,也有一些食物推介,就是豬五花肉,不用燒很久就可以食。
2017-08-16
等候时间
2 分钟 (堂食)
2017-08-25 523 浏览
難得平日可以同朋友出黎食午餐,估唔到比呢餐影響心情!呢間真係我食過最難食既韓國餐廳,食到好嬲首先,碟辣味五花腩,無辣味、鞋,我真係未食過咁鞋既五花腩雞翼,算係最正常既一樣,味道正常部隊鍋!一樣最簡單既食物,都可以搞成咁!成個鍋,都係椰菜,午餐肉,得四薄片、脆皮腸4條、冬菇兩粒、年糕4條、翠玉瓜幾片、公仔面一個;咁就百幾蚊。都唔緊要,個公仔麵一陣益味,咩事呀?成個煲係菜,湯唔多,煮唔到個公仔麵,我地唯有食曬菜先,跟住湯只剩返少少,問佢可唔可以加湯,個職員竟然話只有水!!!!要清水煮面???最後死死地氣比左碗米白色既野倒落煲,但咩味都無,點解可以咁
難得平日可以同朋友出黎食午餐,估唔到比呢餐影響心情!
呢間真係我食過最難食既韓國餐廳,食到好嬲

首先,碟辣味五花腩,無辣味、鞋,我真係未食過咁鞋既五花腩

雞翼,算係最正常既一樣,味道正常

部隊鍋!一樣最簡單既食物,都可以搞成咁!
幾次行過,都無入去試味的勇氣!今日心血來潮, 100分鐘任食,168蚊位可以任食韓式雞肉及豬肉韓式燒肉,抱住嘗試的心態!但意想不到材料味道好有肉味,雖然份量小, 但我覺得志在食肉的質素! 非常有鮮味,雖然味道小,但足以有限時間內食用!小食炸雞及冷麵意想不到的美味,至於湯就一般!加上有爐邊原味雞蛋,泡菜雞蛋及芝士粟米任食,所以好滿足!而且168蚊每人包2杯野飲及1個柚子味雪糕,完滿收場! 非常美滿的一餐,雖然帶病試食, 值得再來食!

2017-08-22
2017-08-21 331 浏览
朋友生日想食韓燒,就近近地喺旺角揀咗價錢中等嘅韓韓館。同普通嘅韓燒差唔多,都係鋪咗我至愛嘅蛋喺鑊邊,加埋泡菜落去一流!份量都中規中矩,唔會話好少,但肉類就認真麻麻唔知係唔新鮮定點,總之肉質就一般,略嫌太硬!
朋友生日想食韓燒,就近近地喺旺角揀咗價錢中等嘅韓韓館。

份量都中規中矩,唔會話好少,但肉類就認真麻麻

唔知係唔新鮮定點,總之肉質就一般,略嫌太硬!
2017-08-16 176 浏览
今次係第二次來呢度食,價錢比之前貴左。之前新開嘅時候感覺味道好啲,今次食就比較普普通通。我哋叫咗豚肉韓燒,仼食會有雞翼,一些小食,泡菜豬肉等等。款式唔算好多,不過係朗豪坊來講,價錢百幾蚊都算係咁上下。
今日同朋友黎食,睇落好似幾好,入黎就知瀨野。收費方面都^_^係168一位,個價錢同平時既韓燒差不多。入到黎,值得欣賞係書包可以放喺凳入面,我地三個人一張枱都唔算逼既,位置不過不失啦。睇個餐牌時見啲選擇係好少。都算啦。。。啲野食送黎先知呢間野伏到不得了。真心野食難食到不得了,泡菜又冇味,個手搖便當都冇乜汁,搖完都冇拌飯嘅感覺,而且其實個拌飯就係餐蛋飯,個炸雞其實就係炸雞翼黎。。飲佢個豆腐渴都無言了。。。一句講哂,一定唔會再黎食 。。

一句講哂,一定唔會再黎食 。。
2017-07-20
2017-05-22 728 浏览
午飯時間度度都多人又貴依間唔洗排隊即衝入去食叫左個set lunch 我就無叫燒肉個啲叫左個泡菜海鮮窩 (8/10)有飯有野飲平靚正湯底好重味噌,好味都夠辣雖然個面睇唔到有咩餸但有隻流心蛋,有帶子,有蜆好味!
午飯時間度度都多人又貴
依間唔洗排隊
即衝入去食
叫左個set lunch
我就無叫燒肉個啲
叫左個泡菜海鮮窩 (8/10)

有飯有野飲
平靚正
湯底好重味噌,好味
都夠辣
雖然個面睇唔到有咩餸
但有隻流心蛋,有帶子,有蜆
好味!
2017-04-22 1400 浏览
每次黎朗豪坊 都見到呢間野 每次都想入去試下 點知今之入去試完下次都唔會再去啦講下環境先,都叫大有十到二十張枱 每張枱都可以坐到3 4個人 so far都叫闊,一邊食一邊播着韓國音樂感覺輕鬆。到叫野食,我地叫左最平個set 有30幾款食物,睇就好似好多 但其實得好小,因為佢係計埋熟食同湯入去,可以有既選擇小之又小。 題外話,點解唔叫貴小小個款呢。因為+$30 但多得3款肉 計落唔抵。星期六又要加多20 食物既味道就真係⋯餐牌寫係炸雞 點知叫番黎係炸雞⋯翼,到肉類方邊 所以肉都係無醃制 係叫嘅時候佢淋啲醬汁 就叫葉左⋯Hea 到唯一好食啲嘅就係個湯同埋冷麵

感覺輕鬆。

唯一好食啲嘅就係個湯同埋冷麵
2017-04-15
2017-04-01 1121 浏览
好難得係商場入面都有韓燒食,我哋一共六人叫咗豚肉任食嘅韓燒套餐,飲品包兩杯。其實選擇唔算多,豚肉都係得豬頸肉,腩肉,煙肉等幾款。而小食就有炸雞,腸仔,年糕,湯品等等。炸雞就出乎意料地好食,熱辣辣出爐,食得出係即叫即炸。豬肉就普普通通,同平時出面食韓燒差不多。不過勝在環境都幾好,亦唔會趕你走。反而我最鍾意就係燒爐旁邊嘅蛋同牛油粟米,可以叫侍應refill的。粟米食咗好多轉,因為每一口都充滿牛油香味。我哋最後埋單每人大約$150 ,任食來說都叫做OK 。

2017-03-30 809 浏览
食朋友嘅生日飯,就約咗喺朗豪坊嘅呢一間韓燒度慶祝,因為其中一位朋友話之前食過覺得唔錯,就推介我哋嚟食。不過我覺得肉嘅質素一般,唔係話好高級,而且調味方面好普通,路邊蛋感覺溝左好多水,冇乜味,要加啲泡菜落去調味,可以去第二間餐廳食更好嘅韓燒,唔一定要黎依度。
2017-03-19 885 浏览
依家出來做野,就唔係好似以前讀書時候,話約食飯就隨時可以出來,要約成個月😂。話說我個Friend 想試試韓韓館,話幾抵食.我地一行人7點幾鐘去到,等咗5分鐘左右就可以入座。入座前要揀咗你想要得放題項目,我地就揀咗南大門(最平個隻),佢哋仲有兩隻放題可以揀的。一入到來,就有侍應幫我地整爐邊的蛋和芝士粟米,呢個幾好食,仲有d泡菜,蘿蔔,呢個就一般般。肉類就唔咩好多選擇,始終係揀咗平個放題。豬肉就麻麻地,好重冰鮮味,有d肉騷味...雞肉都係一樣,冰鮮味...佢哋仲送咗份牛肉俾我地,成份好似無融雪咁,有d冰係面.....仲有d湯揀,大醬湯和牛肋湯,認真講可以唔好點,除咗好鹹同埋重味精之外,就飲唔出其他味道...泡菜餅都係麻麻地...仲有d燒物,好奇怪燒什菌係乾燒架?一d水都無,隔離嘅燒栗米粒就正常d,有d牛油同埋煙肉仲有其他野食可以揀,但都係麻麻地,唯一係得冷水面係好食嘅。如果話想食得平平哋,呢個價錢三個人都有其他選擇,可以試一次但就唔會再去la...

泡菜餅都係麻麻地...
仲有d燒物,好奇怪燒什菌係乾燒架?一d水都無
,隔離嘅燒栗米粒就正常d,有d牛油同埋煙肉
仲有其他野食可以揀,但都係麻麻地,唯一係得冷水面係好食嘅

2017-03-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
2017-03-06 858 浏览
夜晚6點半黎到, 唔洗等位, 限時1.5小時, 叫左$198 明洞40款任食!有基本牛,豬,雞,平時韓燒既選擇, 仲有爐邊蛋同芝士, 抵食既係仲有熟食, 同雪糕!肉類方面味道中規中矩, 不過出菜速度比較慢, 要成日催單😌反而熟食就有驚喜, 有炒年糕, 炸雞(翼), 水冷麵等等, 任食黎講質素相當唔錯, 熟食上菜仲快過d生肉添!🤔個石鍋雪糕值得推介, 細細兜又好食!

肉類方面味道中規中矩, 不過出菜速度比較慢, 要成日催單😌
個石鍋雪糕值得推介, 細細兜又好食!
用餐优惠
信用卡優惠
2016-12-05 2586 浏览
叫咗兩個普通牛肉餐, 連餐湯餐飲、飯及泡菜都只係$148.5,今時今日仲有咁嘅環境其實好抵。門口帶位哥哥很有禮貌,侍應整體服務很好。但敗在個煎爐,一放生肉,尤其邊位以將之前的鑊屎粘起,勁多黑色粒粒。好肯定清潔爐具有很大問題,也可能是清潔管理程序出問題,缺乏韓式料理的基本知識,或清潔員工作本身或待遇問題等。總之就算服務更好,肉再好,就算免費也不敢光顧,因為唔想生cancer!

2016-12-04
2016-12-02 2086 浏览
好友生日,一行4人提議跟上年一樣去韓韓館慶祝,往年只有尖沙咀店的有放題,今年旺角店也可以任食,加上停車場尖沙咀較貴兼要代泊,所以今次去了旺角店~尖沙咀店已光顧過幾次,每次都大滿足離開,惟獨通常到尾聲蛋才熟,所以甚少能叫店員加蛋,但旺角店相反,火很猛,很快就燶蛋,而且我們可以叫店員加3-4次蛋😂我最喜歡的是牛腹胸,每次都瘋狂的吃,牛味比上級牛肋肉重和更有口感,但相比起尖沙咀店,我覺得旺角店的肉質較差和多筋其他朋友很欣賞的五花腩,邊燒邊被油彈到哇哇叫😂,但由於肚子位置有限,我個人幾乎將肚裡的位置全放牛腹胸😂韓式炸雞辣醬其實超惹味,但由於真是太辣了,所以我們叫了些原味,只輕沾一點辣雞醬就足夠,正👍🏻由於入了會,是日免加一收費,每位$198,雖然捧著肚子離開,但下次我還是會選擇尖沙咀店😝

2016-11-03
庆祝纪念