韓國餐室 (恆景商場)

韓國餐室 (恆景商場) (已搬遷)

新店位置
Korean Canteen (Hang King Shopping Arcade)
韓國餐室 (恆景商場) (已搬遷)
heshealleat
其實都幾好味喎
heshealleat
2023-05-04
关注
我最近嚐試了一家韓國菜餐廳,讓我來分享一下我的評價。這家餐廳的韓國菜十分美味,菜品種類繁多,口味也十分地道。店家的泡菜、炸雞、石鍋拌飯等都非常好吃,讓我感受到了地道的韓國風味。此外,店家的服務態度也非常好,環境也十分整潔舒適,讓人倍感舒適。不過,店家的價格稍微有些貴,需要一些預算。總的來說,這家韓國菜餐廳是一個非常值得一試的地方,如果你喜歡韓國美食,不妨來這裡試試看!查看更多
Plaster Pixel Pig
地道小店
Plaster Pixel Pig
2022-06-28
关注
就係鍾意呢啲平民大眾化地道小店,每次來食我都會order牛肋骨煲配白飯及前菜(泡菜加豆芽),雖然呢個價錢比其他餐牌上的貴少少,但都值得食因為牛肋骨的份量多,也煮得好棉好入味!而我老婆就最鍾意食呢度嘅鐵板芝士熔岩蛋漿飯(勁有韓國local食店feel), 韓國水冷麵(夏天必食),韓國雜錦拌飯,招牌紫菜飯卷…都幫襯左幾年,店員已經記得我哋鍾意食啲乜,近排牛肋骨煲停咗供應,希望快啲再有牛肋骨煲可以order啦!查看更多
tmckristy
外賣盒收費貴
tmckristy
2022-01-13
关注
網上外賣平台 外送,一張單, 四個餐,兩個小食,淨係外賣盒收30蚊,其他餐廳真係未試過。 order through delivery platform, one order four sets 2 snacks, got charged 30 hkd only gor the containers, never happened on other restaurants before. 查看更多
elaine413
唔抵食
elaine413
2021-07-19
关注
用openrice apps落單,叫左人氣便當,由於唔知有咩內容,所以點左粉絲。結果便當內既係炒粉絲+ 飯+ 前菜+迷你炮菜⋯⋯便當既意思只係有飯有前菜,所以大家要注意了。。。份量ok 既,多飯(雖然無餸🤣),味道無特別(因為我根本無餸),飯同粉絲好難會特別唔好味😀 我經openrice 落單,提早10分鐘落單,去到要等5-7分鐘左右(自己預時間)。然後openrice 收 $64(唔跟野飲),好可惜係去到先知原來我即場落單係$62包野飲。一方面我呻笨自己無check清楚,另方面都心裡面暗呻店員唔識做😅😅😅 都係一個經驗嚟⋯⋯for 大家reference …查看更多
essenistgut_
[葵芳]韓式炸雞第一彈
essenistgut_
2021-07-02
关注
忙完exam終於有時候開po了😙積埋積埋原來已經食過好多餐廳 當中有新有舊 其中呢間係好耐以前嗌過外賣食拌飯 但係我地今次全部試炸雞😙🍗韓風香蔥炸雞💰144見到呢間有比較特別嘅香蔥口味我地就決定食呢個!由於外賣員送左第二單先 所以到我地已經變凍同埋皮都軟曬😓上面鋪滿一層香蔥 但係入面其實冇乜蔥味🤣炸雞肉醃得偏鹹但係好夠味 而且入面汁水夠多 下面會有小小甜味 應該係蔥嘅效果 搣左D皮食都算唔錯👏🏻仲會有兩舊炸年糕🍗招牌甜酸雞💰67鍾意食無骨雞一定要試呢個!其實就係無骨炸雞裹埋甜辣醬 而且超級入味 入面仲有兩舊甜辣味嘅年糕!好啱唔鍾意骨嘅人😍🥠原味辣炒年糕💰67全部都係年糕!年糕軟糯咬口好好 而且同汁超級融合😙份量都超級多好飽肚🤣好好好推薦!整體來講呢間韓國嘢質素都唔錯 而且價錢唔貴份量亦可以!適合做外賣首選😹查看更多
原味辣味炒年糕
招牌甜酸雞
小軒食語
中伏之選
小軒食語
2021-05-30
关注
平時外賣都會叫下韓式肉飯正常今次想食泡菜煎餅就用$78 叫份送到嚟時嘩左一聲一堆橙色麵份厚厚的 無泡菜打去同餐廳講佢話其實係用泡菜汁整無泡菜係正常嘩 佢真係唔知咩係商品說明條例查看更多
aprillai0612
小店推介❤️
aprillai0612
2021-05-04
关注
岩岩搬入葵芳呢個社區冇耐,諗住周圍行下睇下有咩好西吃,竟然搵到我最中意既韓國菜😍區內食韓國菜不多,有得坐低食既,更為甚少,店內舖面細小,但都吾會覺得好逼,原來我入去食既時候,咁岩仲有午餐可以選擇,午餐係去到五點半架!咁我就簡左韓國雜錦拌飯,可以選擇泡菜,牛肉,豬肉,雞肉或者鴨胸肉,我最後就簡左佢地既自家製泡菜,拌飯中有各種不同既韓式拌菜,感覺好健康🤣如果食辣既朋友仔,都可以加入佢地自家制既拌飯醬汁,甜甜辣辣,更加美味,最後我套餐優惠價追加左三隻蜜糖芥末雞翼,個汁好吸引,如果可以多啲汁就更好啦👍🏼值得推介,個餐牌仲有好多選擇我會再幫襯㗎🇰🇷❤️查看更多
蜜糖芥末味雞翼
韓國雜錦拌飯-泡菜
12ckyyyyy
葵芳韓國餐廳
12ckyyyyy
2021-05-02
关注
都幫襯左依間野幾耐,佢地出餐真係好快,最快5分鐘已經攞到手。最鍾意就係佢地嘅招牌飯卷,睇落去唔多,但係之前試過淨係食飯卷,其實食完一條都幾飽,同埋本身飯都有調味,唔使再點醬汁都夠味,有火腿、紅蘿蔔、菠菜唔同材料係入面,d料比得幾多,食落去口感幾豐富。粉絲就有d油,牛肉都幾嫩嘅,食落好香口,本身粉絲都夠味,但係加埋辣醬味道就唔同d,辣辣地更加開胃,有d椰菜係粉絲入面食落去脆脆地,又中和到油膩感,份量足味道唔錯。甜酸雞就係酸酸甜甜,咬開有肉汁,唔會好乾,好食!三樣嘢加埋149,食到好飽,夠抵食。查看更多
甜酸雞
招牌紫菜飯捲
招牌紫菜飯卷
GaryWong3568
味道不錯,啱哂韓迷
GaryWong3568
2021-04-24
关注
在葵芳剛剛做完野想買晚餐返屋企今食,見有個恒景商場好似有幾多食巿選擇,不過見到KFC和八方雲集D大路選擇無乜興趣,所以行前少少既韓國快餐Korean canteen,見到入面坐位不多,小店形式為主,所以決定一試,買左個泡菜炒飯及韓國飯卷,個炒飯少辣有D牛油香味,加埋D火腿,泡菜和腸仔粒洋蔥粒都幾野味,至於個飯卷都不錯個飯有調個味,有D麻油香和芝麻加埋其他材料都不錯,下次可以再試下其他菜式,支持下D小店。查看更多
泡菜炒飯,韓式壽司
motoetoe217
路過葵芳食韓國下午茶
motoetoe217
2021-04-18
关注
今日行开葵芳葵港發現附近有個细商場叫恆景 入去 look1look 原來有間食韓國野小店 本身都鐘意食韓國料理 不過大部份都唔平 呢間小店價錢都可以 叫咗個下午茶 份量一個女仔食都夠飽 紫菜包飯有好多蔬菜 有好香麻油味 又唔會太咸 本身食唔到太辣 年糕岩岩好唔算辣 雞翼脆口不過小小咸 社區小店其實多 不過食韓國野就冇乜 上網睇一下原來呢間店.都開咗好多年 葵廣行過黎都唔太遠 下次叫班姊妹八婆黎試吓牛骨煲海鲜煎餅同我至愛炸雞 之後再分享比大家 查看更多
fooddinoo
唔推薦
fooddinoo
2021-02-19
关注
未食過咁劣質既韓食紫菜包飯又細舊 又少🥡個飯係無調過味 無香油無鹽 純白飯😃配料都好普通 係圾蛋味既🥚、火腿、蘿蔔同菜🥬黃色嗰條醃蘿蔔都係無味!成個卷都淡茂茂🍚 好似食緊白飯 完全無調味過比多少少芝麻都好呀...最後我地要將飯卷沾炸雞個醬先食得落..泡菜湯既泡菜非常冧 冧到梅既程度。好似煮左好耐既白菜 煮到無晒味道🤢海帶蜆肉湯都正常 唔係好咸好多海帶,有幾粒蜆肉。炸醬麵個麵滾得太耐麵質變到好梅... 一pat野無晒口感個醬又無乜味道 好伏 無人想掂呢兜野炸雞係咁多樣入面最好食既🐥個醬甜甜酸酸 而且雞塊既size都大舊 炸粉唔會好厚,底層有幾舊年糕配埋個甜甜酸酸個醬黎食幾好味 不過分量好少整體都唔太滿足 所以都係試一次就算🥲查看更多
KAYINIp
闖進新領域
KAYINIp
2020-03-07
2K 浏览
关注
我其實唔多食韓國菜,但唔知點解响呢帶兜左個圈都無乜頭緒,又好想試下新嘢,就係甘就入去試啦!呢個炸雞其實係有配湯烏冬嘅,不過無影烏冬相,因為食左一啖....然後就唔打算影了!大家應該明白了,不解釋!但個炸雞係ok嘅,幾好味,但無醬比我點嘅 🤔 如果有啲醬汁就應該更加好味😋本來入黎係想試下烏冬,點知最後叫左呢個辣泡菜炒飯,我都估我自己唔到!其實個炒飯我覺得幾好食架,仲食到一粒飯都無剩添!😅😅呢個係有餐飲送嘅!不過好好笑係無熱檸茶,但有凍檸茶走冰😆😆 忘記左走甜或少甜,覺得好甜😓查看更多
辣泡菜炒飯
foodie.nethk
foodie.nethk
2019-12-29
关注
錯信表哥🤖諗住凍凍地食人蔘雞湯暖下⋯去左佢推介既韓國餐廳.點知係咁伏🙈最後要食第二餐😂·套餐($319)有哂我地想食既野,唔洗諗即點~🐔原隻人蔘雞湯.溫度夠熱.但糯米太少了🥺人蔘味淡,整體無咩味.🥘海鮮香蔥煎餅.嘩_我以為望落已經夠燶,點知煎餅底係燶到黑哂🤖點食?🥺🍚石頭窩飯.最正常.🥣蜆肉海帶湯.好咸.放棄了🥬前菜.泡菜還好☕️跟餐柚子蜜(+$4)·📍Korean Canteen葵芳榮芳路9號好景商場地下12號鋪查看更多
annie1215
葵芳之韓食快餐
annie1215
2019-12-28
关注
今日同朋友去開葵涌廣場行街,突然間想食下韓國野,咁我地就走左去恆景商場食韓餐依間餐廳比較特別,係用左快餐廳模式,就係要自己搵左位先,之後再去櫃檯點餐同埋俾左錢先,店員就會送餐上枱我就叫左甜酸雞配飯,味道酸酸甜甜好開胃,雞肉係炸完之後,再放甜酸醬,所以仲食到脆脆地感覺,雖然炸過,但雞肉裏面肉汁都保留到朋友叫左雜菜粉絲配牛肉(牛肉要另加$7),因為有雜菜同牛肉,粉絲味道唔會太單調,如果唔夠味,可以配上辣醬一起食,牛肉唔會太硬,有牛肉味查看更多
兔與熊象
烏冬不推介
兔與熊象
2019-10-14
关注
葵涌上班 午餐選擇少之又少。突然發現公司10分鐘距離有個商場,不失為沙漠中的綠洲,這天午餐時間較鬆動,於是到商場覓食。商場位置不在大街,第一次來要看著地圖來。商場地方頗大,食肆數量不少,每間都有一定坐位數量,不過午飯時間街坊學生都多,要找位置也不容易。兔小姐對韓國菜有一定情意結,於是來了這間韓國餐室。來到時剛好有2個位,到外面收銀點餐,餐廳職員會送上食物。今天點了泡菜豚肉烏冬。老實說賣相已經不吸引,味道也相當令人失望。烏冬聲稱是韓國稻亭烏冬,一點也不彈牙,質感跟一般烏冬沒分別。豚肉顯然是伴飯的豚肉,一豚幾味,肉質偏瘦,泡菜是便宜貨,酸而不辣,最後所謂豬骨湯底淡而無味,像水一般。免費餐飲有凍西柚茶,是茶餐廳檸茶底,要記得叫少甜,否則甜到不行。$52 這樣的質數,性價比有點低。不推薦。查看更多