2025-07-22
這間小店以前是開在一條橫街上,感覺是家庭式經營,部份樓面和廚房應該是一家人,後來沒有經營,原址變了一間拉麵店,以前去多數食步隊鍋麵、炸雞。前排去綠在區區發現原來搬來這裏,這條後街亳不起眼,很少人流,但應該幾多司機的客人,因為可以泊車在外。我食過幾次早餐和午餐,覺得出品都不錯,最近仲有電子支付,非常方便,同埋來食野的客人都不少。早餐我最欣賞煎蛋,因為煎得好靚,同埋不是薄片,是有厚度的,出面茶記多數形狀不靚同薄,呢度就圓碌碌同厚D,所以我每次早餐都要雙蛋,通粉湯底都不錯,似忌簾湯。午餐吃過海鮮湯和豬腩肉都幾好食。同埋呢度唔會有茶餐廳bilibala的情況,環境算靜,唔見有食客大聲講野嘈通天咁。所以我間唔中都會去食野的,不過呢間廳餐好奇怪,是不做晚市,以前橫街時是有做晚市,唔知點解唔做呢。