2020-10-08 229 浏览
呢間位於荃灣的小店係特別在只做外賣同係工廠大廈入面好似工場咁今次試咗麻辣雞煲配送豆腐海帶湯同埋豬扒煎蛋飯如果鍾意重口味嘅就好啱因為味道偏濃的雞煲不錯 可以試試再配兩支冰凍無糖烏龍茶
2020-10-07 100 浏览
一到放lunch既時間,食野就好多人,早幾日我friend話附近工業大廈有間唔錯既lunch box 可以試下,橫掂lunch 日日都要食家啦,咁我地就試試啦!見到佢Menu款式都幾多,中西都有,又有意粉又有咖喱又有飯,咁我哋就一人叫左一個餐,原來都跟埋嘢飲喎!🍛金牌咖喱雞扒飯佢個咖喱走東南亞路線,好香,但係唔係辣嗰種,有椰汁味,雞扒都煎得香。🍱豬扒蔥油煎蛋飯我成日覺得蔥油同雞好夾,但係原來佢同豬扒都好襯,豬扒比雞扒更加好食😋🥤涼茶唔會太甜,有時返左半日工,飲啲清熱嘅嘢,醒醒神都幾好😄
🍛金牌咖喱雞扒飯
🍱豬扒蔥油煎蛋飯
2020-09-28 126 浏览
#cassiegotsuenwan-今日咁岩要去一去荃灣做野,但係因為好趕,所以好快係網上搵下有咩外賣店,發現到有依間「青蔥小館」嘅外賣店,主打新派港式菜同亞洲菜。重點係黃店,之前有支持社運同罷市,推介大家一齊支持下。💪🏿-佢係各大外賣平台都有得訂,或者上去華力工業中心攞都得,不過係工業大廈,可能會有少少難搵,但好近南豐紗廠,係附近嘅商户可以光顧。我自己今次揀左香煎咖哩豬扒飯同雞髀蔥油煎蛋飯。飲品就揀左凍豆漿同涷無糖烏龍茶。🤓-落左單之後,10分鐘後已經收到外賣,超快手熱辣辣,岩哂快食一族!隻雞髀肉好嫩,唔會煮過龍。個咖哩汁好開胃,件豬扒又好大塊,好正!絕對有茶餐廳級數,價錢仲平過茶餐廳,又唔洗lunch出街迫。😎-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 青蔥小館 (荃灣)📍 荃灣青山道459-469號華力工業中心5樓R號舖-
#cassiegotsuenwan
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 青蔥小館 (荃灣)
📍 荃灣青山道459-469號華力工業中心5樓R號舖
2020-09-11 200 浏览
我於9月9日透過網上外賣平台訂購7個午餐,到送餐時間時,只見外籍外送員送來隨餐附送的其中5杯飲品,外送員表示餐廳只給他這一袋飲品,沒有食物,也叫我們自己聯絡餐廳問清楚,之後就走了,事後,網上外賣平台 app上亦顯示訂單已送達,我們無法再聯絡外送員。我立即致電(58036256)到餐廳,告知他我們的情況,但接電話的男士態度極為惡劣,對我們破口大罵。該男士指這是網上外賣平台的問題,我們不應該找他,亦在通話中不斷說我們要求他再聯絡網上外賣平台 安排外送員再次送餐 是蠻不講理、打橫嚟講。他亦指出,我們透過外賣app下單,佢地無錢賺,所以亦不會就是次事件負責。他亦指出親眼看見外送員將原本跟兩袋食物綁在一起的飲品拆走,但指自己並無任何責任要提醒外送員該連同兩袋食物一起提取。該名大聲夾惡的男士更指類似事件不指發生一次,與他們餐廳無任何關係,亦不會作出任何處理。通話過程中,該男士不停大聲呼喝,亦完全沒有給予任何空間讓我們說話,態度極差!事後我聯絡到網上外賣平台的客戶服務員,客戶服務員說:如果訂單的外賣多於兩大袋,的確會安排兩位外送員分別送到目的地,但前題是要 **店家/外送員向網上外賣平台提出**。客

事後我聯絡到網上外賣平台的客戶服務員,客戶服務員說:如果訂單的外賣多於兩大袋,的確會安排兩位外送員分別送到目的地,但前題是要 **店家/外送員向網上外賣平台提出**。客戶服務員亦說,我的訂單中,並沒有看見店家/外送員要求多委派一位外送員送餐。

——————————————————————
這次的極不愉快經歷明顯是跟餐廳的安排有關,但該名男士不但推卸責任,更一開始就大大聲鬧人,極無禮貌!既然類似事件不是第一次發生,他憑甚麼一接電話就大發脾氣!我無飯食 係咪應該我發脾氣先?這樣的服務態度,真的令人十分卻步,以後也不會再光顧。
外卖送餐
2020-08-29 240 浏览
作為新開張既專做外賣嘅小店佢地餐牌既款式都算多元化有「蔥油煎蛋系列」、「西式意粉系列」「金牌咖喱系列」、「港式滋味系列」第一次試就打算叫個飯同意粉試試金牌咖喱雞扒飯 ($65)咖喱算有濃香亦足夠撈飯食而且幾惹味雞扒厚薄適中啖啖肉煎香至金黃不過略嫌未解凍得晒有進步空間意式雞扒雜菌汁意粉($60)磨菇汁有少少似KFC皇牌蘑菇飯既汁有唔少雜菌粒增加口感同樣醬汁份量唔少亦足夠掛面意粉係我中意既扁意粉份量都夠多既自家製涼茶比罐裝汽水黎得清甜健康.原來佢哋連港式茶記既每日常餐都有做有牛肉麵、湯米線、手工麵、雙拼粉麵配炒蛋多士價錢就由$55 - $60不等鍾意食傳統港式茶餐廳常餐既可以試試
作為新開張既專做外賣嘅小店
佢地餐牌既款式都算多元化
有「蔥油煎蛋系列」、「西式意粉系列」
「金牌咖喱系列」、「港式滋味系列」
第一次試就打算叫個飯同意粉試試
金牌咖喱雞扒飯 ($65)
咖喱算有濃香亦足夠撈飯食而且幾惹味
雞扒厚薄適中啖啖肉
煎香至金黃不過略嫌未解凍得晒有進步空間
意式雞扒雜菌汁意粉($60)
磨菇汁有少少似KFC皇牌蘑菇飯既汁
有唔少雜菌粒增加口感
同樣醬汁份量唔少亦足夠掛面
意粉係我中意既扁意粉
份量都夠多既
自家製涼茶比罐裝汽水黎得清甜健康

原來佢哋連港式茶記既每日常餐都有做
有牛肉麵、湯米線、手工麵、雙拼粉麵配炒蛋多士
價錢就由$55 - $60不等
鍾意食傳統港式茶餐廳常餐既可以試試
2020-08-25 89 浏览
今日食呢個係青蔥小館既外賣, 睇MENU佢既選擇係超多, 而且都係一D好熱門多人食既款, 不過選擇多唔太重要, 最重要就係好味!!今次嗌左呢個脆炸咖哩雞脾飯超SWEET的店家已經將雞脾切好去骨處理, 唔洗食得咁狼狽!!仲好細心的將肉同醬汁分開存放, 咁樣就唔會令到D肉太過淋味道都係水準之上, 特別係香濃的咖哩汁, 夠足料豬扒蔥油煎蛋飯我同事係點左呢個豬扒蔥油煎蛋飯, 係用唔同既方法放, 睇得出係細心處理過又係將豬扒切好再裝盒!! 細心無得頂味道都不錯, 好香既蔥油味道!

今次嗌左呢個脆炸咖哩雞脾飯
仲好細心的將肉同醬汁分開存放, 咁樣就唔會令到D肉太過淋
味道都係水準之上, 特別係香濃的咖哩汁, 夠足料

豬扒蔥油煎蛋飯
又係將豬扒切好再裝盒!! 細心無得頂

味道都不錯, 好香既蔥油味道!
2020-08-20
用餐时段
2020-08-24 85 浏览
上次去桂花小幸 (台灣菜) 買外賣時發現同址有另一間外賣餐廳🤔, 決定試埋! 🐖香煎咖喱豬扒飯 ~ 咖喱唔係好假黃色嗰種, 比較似泰國菜餐廳嗰款, 有薯仔🥔、紅辣椒等配菜, 仲比想像中辣…正’s👍! 豬扒無鬆肉粉, 雖然唔係厚切不過又唔會好薄, 份量都唔少, 餐廳仲將豬扒切開一小件方便入口, 讚! 👍🍗雞脾蔥油煎蛋飯 🍳~ 蔥油份量超級多🤤🤤, 係超級多🤤🤤🤤! 蔥油撈飯我食咗半盒….🍗雞都幾大隻, 外皮超級脆, 拎到返屋企食都仲係好脆, 又唔會好油, 雞肉醃料仲有少少辣味, 有驚喜! 如果個煎蛋唔係全熟就更好喇! 😝🧃飲品 ~ 自家制涼茶 (甜度剛剛好) & 無糖烏龍茶 (罐)🔎註: 員工態度好好, 我預訂食品但係早咗到, 佢哋都二話不說即刻整比我, 讚! 👍

2020-08-20 77 浏览
作為荃灣友,區內好多餐廳都食勻晒,如果想試吓新嘢,工廈係尋寶嘅好地方,因為近來好多食肆都開喺工廈入面。有一間開喺南豐紗廠附近工廈上面,係專做外賣生意嘅台灣嘢喺5樓嘅最盡頭,真係好有隱世嘅味道要㩒門鐘先有人嚟㗎如果冇人,都可以憑號碼自己拎自己嗰份好期待拎返去慢慢歎雞翼睇落色水好夠,食落果然入味湯係另上,好細心,咁就唔怕浸糊啲麵啦。蕃茄湯堅湯,仲有啲蕃茄肉浮上面,好正啲麵因為係手工製,所以相對煙韌,好有口感沙嗲牛麵都好正㗎,牛肉幾大塊,而且⋯⋯起初倒啲湯落去,仲擔心會溝淡啲沙嗲醬,點知啲湯水變晒好黃嘅湯底,咁先知佢啲沙嘜醬真係幾足料吓一聽到「自家製」,加錢都忍唔住嗌嚟飲,食完飯飲就啱晒喇,沙嗲牛麵辣辣地,呢個時候下火一流呀

喺5樓嘅最盡頭,真係好有隱世嘅味道

要㩒門鐘先有人嚟㗎

如果冇人,都可以憑號碼自己拎自己嗰份

好期待拎返去慢慢歎

蕃茄雞肉手工麵

雞翼睇落色水好夠,食落果然入味

啲麵因為係手工製,所以相對煙韌,好有口感

招牌沙嗲牛肉麵

沙嗲牛麵都好正㗎,牛肉幾大塊,而且⋯⋯

自家製涼茶

2020-08-20
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
蕃茄雞肉手工麵
招牌沙嗲牛肉麵
自家製涼茶
2020-08-18 134 浏览
還認得以前在中環上班時,薪金不高,所以常常都點一些外賣直送,在公司吃飯。沒有地舖的他們反而比較便宜!這家新開的青蒽菜式份量好像滿慷慨的,金牌咖哩雞扒飯$65 件頭大,飯跟雞扒的份量多而且調味夠重,咖哩汁用料十足,番茄仔,薯仔,洋蒽,三色椒等應有盡有。乾炒豬扒意粉$65豬扒非常厚實,而且肥瘦有致,調味得宜,意粉原來是扁麵,加入醬油跟蒽段同炒,也是份量非常大,飽足感超豐富!烏龍茶$+10比較清又解膩的選擇,吃炒麵唔這很配涼茶$+10又是清熱的飲品,甜度適中,解膩良品

乾炒豬扒意粉$65

烏龍茶$+10
比較清又解膩的選擇,吃炒麵唔這很配

涼茶$+10
又是清熱的飲品,甜度適中,解膩良品